Görüş Bildir
Haberler
Mısır'ın Yüzölçümü ve Nüfusu Kaçtır? Mısır'ın Dili Nedir?

Mısır'ın Yüzölçümü ve Nüfusu Kaçtır? Mısır'ın Dili Nedir?

Müge Kakşi
27.01.2022 - 11:13

Afrika Kıtası ve Asya Kıtası'nın kesişiminde yer alan Mısır konumu itibariyle dünyada önemli ülkeler arasında yer almaktadır. Nüfusunun büyük bir bölümü Nil Nehri'nin kıyısında bulunan Mısır, aynı zamanda Kuzey Afrika'daki en fazla nüfusa sahip ülkedir. Libya, Sudan, Filistin ve İsrail ile kara sınırı komşusu olan Mısır'ın Akdeniz ve Kızıldeniz'de de kıyısı bulunmaktadır. Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Orta Doğu'da yer alan Mısır büyük bir alana ve nüfusa sahiptir. Mısırlı halkın büyük bir çoğunluğu Müslüman Araplardan oluşmaktadır. Çoğunluğu Araplardan oluşan Mısır Cumhuriyet'le yönetilen bir bir yönetim sistemine sahiptir. Mısır'ın başkenti ise aynı zamanda ülkenin en büyük şehri olma özelliği gösteren Kahire olarak belirlenmiştir. Birçok kişi Mısır'a dair bazı detayları internet üzerinden araştırıyor. Peki, Mısır'ın yüzölçümü kaçtır? Mısır'ın nüfusu kaçtır? Mısır'ın dili nedir? Tüm bu soruların cevaplarını haberimizde sizler için derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhuriyet ile yönetilen Mısır'ın yasama organı Mısır Halk Meclisi olarak bilinmektedir. Tarihi olarak 7000 yıllık bir geçmişe sahip olan Mısır bu bakımından birçok medeniyet, devlet ve yönetim biçimi görmüştür. Bir zamanlar Osmanlı Devleti'nin bir vilayeti olan Mısır 1953 yılında bağımsızlığını kazanarak Cumhuriyet'i ilan etmiştir. Uluslararası anlamda çoklu ilişkiler kuran Mısır çeşitli uluslararası örgütlere de üyedir. Aynı zamanda birçok doğu ve batı ülkeleriyle de ılımlı ilişkiler kuran bir ülke olarak bilinmektedir. Antik Çağ'daki en eski medeniyetlerden biri olan Mısır turizm açısından da gelişmiştir. Ülke ekonomisi tekstil ve turizme dayanmaktadır. Dünyanın en büyük 5 yıldızlı zincir otelleri ülkenin başkenti olan Kahire'de bulunmaktadır. Ülkede en çok ziyaret alan turistik yapılar ise ünlü tapınaklar ve piramitler olarak bilinmektedir. Birçok kişi Mısır'ın nüfusunu ve yüzölçümünü merak ediyor. Mısır'ın diline, yüzölçümüne ve nüfusuna dair tüm detaylara haberimizin içeriğinden ulaşabilirsiniz...

Mısır'ın Yüzölçümü ve Nüfusu Kaçtır? Mısır'ın Dili Nedir?

Mısır'ın Yüzölçümü ve Nüfusu Kaçtır? Mısır'ın Dili Nedir?

Piramitleriyle ünlenen Mısır'ın nüfusu en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Mısır'ın nüfusu 2020 yılı tahminlerine göre 100.075.480 kişi olarak biliniyor. Ülkenin turizm açısından gelişmiş ve aynı zamanda hem başkenti hem de en büyük şehri olma özelliği gösteren Kahire'nin nüfusu ise 20 milyona yakındır. 

Mısır hakkında merak edilen bir diğer konu ise yüzölçümü oluyor. Büyük bir alana sahip Mısır'ın yüzölçümü 1.002.450 kilometrekare olarak ölçülmüştür. Ayrıca toplamda su alanlarının kapladığı alan ise yüzde 0,63 olarak biliniyor. Ülkenin gözde şehirlerinden olan başkent Kahire'nin yüzölçümü ise 6,640 kilometrekare olarak biliniyor.

Mısır'ın resmi dili Mısırca ve Arapça olarak belirlenmiştir. Ülkenin yüzde 81'ini Mısırlı Araplar oluşturduğu için daha çok Arapça kullanılmaktadır. Ülkenin yüzde 18'ini ise Mısır'ın eski halkı olarak bilinen Kıpti'ler oluşturmaktadır.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
3
2
2
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın