Boğaz'dan Geçişler Türkiye İçin Zenginlik mi? Montrö'nün Kayıp Altınları Nerede?
Günlerdir Rusya-Ukrayna arasında süren kriz sıcak çatışmaya evirilince birden gözler Türkiye'ye döndü! Boğazlardan geçmeden Karadeniz'e girmenin imkanı olmadığını ilkokulda öğreniyoruz. Çanakkale ve İstanbul Boğazı'nın yıllarca 'jeopolitik önemi'miz olduğu anlatırlarken, kaderimizin de anlaşmalarla oluruna bırakılmamış olduğunu da söylediler ama ne kadar öğrendik?
Bugünlerde öğrendik! Ukrayna kapatın, Rusya açın derken akıllara Montrö Anlaşması geldi! 86 yıl önce diplomasi ve strateji dehaları ile imzalanan anlaşma, bu gibi durumlarda Türkiye'yi koruyor! Peki ya para da kazandırıyorsa?
Montrö Sözleşmesi'ne göre Türk boğazlarından geçen her geminin ton başına altın karşılığı ücret ödemek zorunda olduğunu biliyor musunuz?
Başkent Üniversitesi İktisat Bölümü Başkanı Prof.Dr.Uğur Emek, Dışileri Bakanı'nın Montrö Anlaşması açıklaması üzerine bu soruyu sordu
Uğur Gürses Merkez Bankası geçmişi olan bir ekonomist. Eski Başkan Durmuş Yılmaz'a atıfla cevap verirken, Uğur Emek de yıllar öncesinde bir haber paylaşarak yanıtladı
Geçiş ücretleri ciddi oranda artıyor!
Kanal İstanbul optimum nokta mı?
Altın Frank nedir?
Kaç liraya karşılık geliyor?
Ton başına kaç gram altına denk geliyor?
Montrö'nün kapsamı daha geniş!
Bedel yüksek çıkınca vazgeçilmiş! Eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz da Uğur Gürses'e şu şekilde cevap verdi👇
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Yorum Yazın