Görüş Bildir
Haberler
Bilim Kurgu Klasiklerinden Sayılabilecek Gelmiş Geçmiş En İyi 15 Zamanda Yolculuk Konulu Filmi

Bilim Kurgu Klasiklerinden Sayılabilecek Gelmiş Geçmiş En İyi 15 Zamanda Yolculuk Konulu Filmi

Toprak Kaya
20.11.2021 - 08:15

Bilim kurgu filmlerinin en ilgi çekici temalarından biri de zamanda yolculuk. İnsanlığın yüzyıllardır üzerine hikayeler yazıp, hayaller kurduğu zamanda yolculuk ile ilgili aklımıza gelen ilk film Geleceğe Dönüş olsa gerek, işte sizin için hazırladığımız 15 ilgi çekici zamanda yolculuk konulu film.👇

Not: Filmlerin açıklamaları beyazperde.com'dan alınmıştır.

Kaynak: https://collider.com/best-time-travel...
İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Idiocracy

15. Idiocracy

IMDb: 6.6

Tipik bir Amerikan vatandaşı olan Joe Bauers (Wilson) Amerikan hükümetinin özel bir projesi kapsamında yıllar sonra uyandırılmak üzere uyutulur. Ancak uyutulduğu yerde unutulan asker 500 yıl sonra uyandığında çok farklı bir dünyada yaşadığını görecektir. Herkesin aptallaştığı bu yeni dünyada artık en akıllı odur.

14. Primer

14. Primer

IMDb: 6.9

Sundance Film Festivalinde büyük başarı kazanan Primer her şeyiyle senarist, oyuncu ve yönetmen Shane Carruth'un eseri. Carruth'un toplam 7.000 dolara mal ettiği film, kaza eseri zaman makinesini icat eden iki mühendisin başından geçenleri anlatıyor. Kendisi de eski bir mühendis olan ve filmin senaryosunu yazarken teorik fiziğin içinde bir hayli zaman harcayan Carruth, özgün görsel dili ve karmaşık senaryosuyla son derece zor ama bir o kadar da heyecan verici bir işe imza atmış.

13. Bill & Ted’s Excellent Adventure

13. Bill & Ted’s Excellent Adventure
www.youtube.com

IMDb: 7.0

Bill S. Preston ve Ted Logan müzik konusunda son derece tutkulu olan, 'Wyld Stallyns' adlı bir rock grubu kuran ve zamanlarının büyük bir kısmını da bu müzik grubuna ayıran iki gençtir. Ne var ki müzik kariyeri hayallerinin önünde zorlu bir bariyer vardır. Zira tarih dersinden kalmışlardır ve yakın zamanda gerçekleşecek olan sınavın da kötü geçmesi durumunda Ted'in babası onu askeri okula göndermeye kararlıdır; bu da ikilinin ayrılması anlamına gelmektedir. Aileleri iki genci ayrılmaları konusunda zorladığı bir dönemde sıra dışı bir olayla karşılaşırlar. Bir gün Rufus adında tuhaf bir adam yanlarına gelir ve onlara zamanda yolculuk edebileceklerini söyler. Ted ve Bill bu teklifi koşulsuzca kabul ettiğinde, Socrates, Napolyon ve Lincoln gibi tarihi figürlerle tanışıp tarih dersini geçebilecekleri bilgileri bizzat deneyimledikleri muazzam bir yolculuğa çıkarlar.

12. Looper

12. Looper

IMDb: 7.4

Gelecek zamandayız; 2072'de. Zamanlar arasında yolculuk gerçek olmuş, ama yasa dışı olarak karaborsacıların eline düşmüştür. Teknolojiyi elinde tutanlar ne zaman birinden kurtulmak isterlerse onu 30 yıl geriye, 2042'ye göndererek 'Looper' adı verilen bir grup suikastçıya öldürmesi için 'paketler'. Bu grupta yer alan suikastçılardan biri olan Joe için 2042'de zengin hayatı gayet yolunda gitmektedir; ta ki karşısına öldürmesi için 2072'den gelen yaşlı Joe çıkıncaya kadar...

11. About Time

11. About Time

IMDb: 7.8

21 yaşına basan Tim Lake, ailesindeki tüm erkeklerin sahip olduğu gizli bir yeteneğinin olduğunu öğrenir. Lake ailesinin tüm erkekleri zamanda seyahat etme yeteneğine sahiptir ve Tim de artık bunu kullanabilecektir. Bunu fırsat bilen Tim geçmişindeki utanç verici anlara gidip olayları değiştirmeye başlar. Kısa bir süre Londra'ya taşınır ve son derece çekici bir kadın olan Mary'e aşık olur. Tim herkesten gizlediği yeteneğini ilişkilerine de yeni bir 'boyut' getirmesi için kullanmaya başlar ve bu sayede her adımı hatasız atlatmayı planlar. Ancak bir süre sonra her sorunu bu şekilde çözemeyeceğini ve hataların da hayatın gerekli birer parçası olduğunu fark eder.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Geleceğe Dönüş II

10. Geleceğe Dönüş II
www.youtube.com

IMDb: 7.8

Marty ile çılgın bilim insanı dostu Dr. Brown için, bir kez daha zaman makinesine çevirdikleri DeLorean’a başvurma zamanı. Marty bu kez 2015’e gidip henüz doğmamış çocuğuna yardım etmek zorunda kalacak. Elbette bunu yaparken ortalığı karıştırıp zamanın dokusuna ve düzenine zarar verecek.

9. Harry Potter ve Azkaban Tutsağı

9. Harry Potter ve Azkaban Tutsağı

IMDb: 7.9

Harry Potter, akrabaları ile zor zamanlar geçirmektedir. Ailesine kötü davranan, Vernon Amca’nın kız kardeşi Marge’a büyü yapıp kaçar. Okul dışında büyü yaptığı için korksa da cezalandırılmadığını fark edince çok şaşırır. Ancak çok geçmeden, tehlikeli bir suçlu olan Lord Voldemort’un yardımcısı Sirius Black’in Azkaban hapishanesinden kaçtığını öğrenir. Dark Lord’un intikamını almak için Harry’i öldürmek istemektedir. Hapishanedeki büyük suçlulardan sorumlu, Ruh Emiciler etrafa huzursuzluk saçmaktadırlar. Öte yandan Lupin’in de sakladığı bir sır var gibi görünmektedir.

8. Star Trek

8. Star Trek

IMDb: 7.9

Yönetmen koltuğunda J.J. Abrams'ın oturduğu 2009 yapımı Star Trek filminde, Kaptan Kirk, Mister, Spock, Doktor McCoy ve mühendis Scott,  Atılgan uzay gemisi ile yepyeni ve insanoğlunun daha önce hiç gitmediği yerlere ulaşmak için büyük cesaret isteyen bir yolculuğa çıkıyorlar.

7. Edge of Tomorrow

7. Edge of Tomorrow

IMDb: 7.9

Yakın gelecekte dünyayı ele geçiren Mimics adlı uzaylı birliği, birçok büyük şehri yok eder ve milyonlarca insanı ölümün eşiğinde bekletir. Dünyada hiçbir ordu, onların hızına, silahlarının gücüne ve de en önemlisi telepati yoluyla emir verme ve uygulama güçlerine ulaşamaz. Artık dünyadaki tüm ordular bu uzaylı sürüsüne karşı güçlerini birleştirmek durumundadır ve bu güç birliği dışında ikinci bir şansları yoktur. Subay Bill Cage daha önce bu savaşlardan hiçbirine katılmamış tecrübesiz bir askerdir ve atıldığı yeni görevi onun için bir nevi intihar anlamına gelmektedir. Beklenen olur; Cage dakikalar içerisinde öldürülür... Fakat bu bir sonu değil, yeni bir başlangıcı doğurur.

6. 12 Monkeys

6. 12 Monkeys

IMDb: 8.0

Dünyada insanlığın yok olmasına yetecek derecede tehlikeli olan bir virüs yaklaşık beş milyar kişinin ölümüne yol açmıştır. Geriye kalan az sayıdaki insan yer altlarına kurdukları barınaklarda yaşamlarını sürdürebilmektedirler. Bu esnada virüsün yok olması için bir çözüm yolu bulan insanlar, zamanda geriye gidebilecekleri bir zaman makinesi yaparlar. İlk test sürüşü içinse eski bir mahkum olan James Cole gönüllü olur. James kendisini yedi yıl geride, bir akıl hastanesinde bulur...

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Planet of the Apes

5. Planet of the Apes

IMDb: 8.0

Aralarında George Taylor’ın da bulunduğu bir grup astronotu barındıran uzay gemisi, uzak ve bilinmeyen bir gezegene iniş yapar. Konuşmayı bilmeyen ilkel mağara insanları ve adeta insanla yer değiştirmiş, konuşan, avlanan, karmaşık bir medeniyet geliştirmiş maymunlar vardır burada. Grup dağılır ve Taylor, ilkel insanlardan oluşan bir grupla birlikte insan avcısı maymunlar tarafından esir edilir...

4. Groundhog Day

4. Groundhog Day

IMDb: 8.0

Groundhog Day, nefret ettiği bir günü tekrar tekrar yaşamak zorunda kalan bir adamın maceralarını konu ediyor. Phil Connors, ekranlardaki samimi kişiliği ve eğlenceli yüzüyle kendine has bir şöhrete sahip olan, ancak kameralardan kurtulduğu an kendini beğenmiş ve kibirli kişiliğine geri dönen bir hava durumu spikeridir. Bu huysuz adam, hiç sevmediği kırsal yaşamın hüküm sürdüğü Pensilvanya’nın kırsal kasabalarından birine, Groundhog Day etkinlikleri için gönderilir...

3. Terminatör

3. Terminatör

IMDb: 8.0

Terminator, çekildiği dönemden çok uzak bir gelecekte, 2029 yılında geçmektedir. Filmde yeryüzü artık robotlar tarafından kontrol edilen ve bu robotlara karşı savaş veren bir grup insanlık direnişçisinin yaşadığı bir gezegendir. Makineler sahip oldukları sınırsız gücü istedikleri gibi kullanmakta, sadece daha fazla güçlü olmanın peşindedirler. Bu nedenle akıllıca bir plan yapan makineler, geçmişi değiştirmeye karar verirler; böylece kendi istedikleri türde bir geleceğe sahip olabileceklerdir. İnsanlık direnişinin eski önderlerinden Sarah Connor’ı öldürmesi için tasarlanan Terminatör isimli android, kadını öldürerek, gelecekte insanlığın direniş önderi olacak oğlu John Connor’ın doğmasını da engellemek için geçmişe gönderilir.

2. Terminatör 2: Mahşer Günü

2. Terminatör 2: Mahşer Günü
www.youtube.com

IMDb: 8.5

Terminatör 2: Mahşer Günü, 2009 yılında geçmektedir. Sarah Connor’ı öldürme görevinde başarısızlığa uğrayan Synet robotları, T-1000 adında yeni bir robot üretirler. Bu yeni “Terminatör” geçmişe dönerek insan direnişinin gelecekteki lideri olacak Sarah’ın oğlu John Connar’ı öldürmeye programlanır. Fakat bir diğer robot T-800 de John’u korumaya programlanarak geçmişe gönderilmiştir. İnsanoğlunun kaderini belirleyen tek bir soru vardır: İki robottan hangisi John’u daha önce bulacaktır?

1. Geleceğe Dönüş

1. Geleceğe Dönüş
www.youtube.com

IMDb: 8.5

Geleceğe Dönüş'te, deli dolu bilim insanı Dr. Brown zamanda yolculuğu mümkün kılan bir araba geliştirir. Bu makineyi ilk kullanan genç Marty ufak bir zamanlama yanlışıyla gelecek yerine geçmişe gönderilir. Otuz yıl öncesine dönen Marty’nin burada yaptığı bir hamle, kendi kaderini ilginç bir noktaya sürükleyebilecek bir hataya sebebiyet verir. Artık Marty’nin yapması gereken tek şey kendi doğumunu bile engelleyecek bu hatayı bir şekilde düzeltmeye çalışmak olacaktır.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir.👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
2
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
hakketmila

Frequently Asked Questions About Time Travel

Gizem Yenikler

1 2 3 6 7 9 güzel.