Görüş Bildir
Haberler
Kasım 2021 İtibari ile Netflix'de Yer Alan 20 Etkileyici Bilim Kurgu Filmi

Kasım 2021 İtibari ile Netflix'de Yer Alan 20 Etkileyici Bilim Kurgu Filmi

Toprak Kaya
06.11.2021 - 12:00

Bulunduğumuz teknoloji ve uzay çağı her sektörü etkilendiği gibi sinemayı da etkiliyor. Sinemanın erken zamanlarından beri bilim kurgu sinemanın olmazsa olmazlarındandır. 1902 yapımı Ay'a Seyahat filmi bilinen ilk bilim kurgu filmidir ve Jules Verne'in kitabından uyarlanmıştır. Bilim kurgu aşkınızı bildiğimiz için sizlere Netflix'de yer alan 20 bilim kurgu filmini derledik. 👇

Not: Film açıklamaları beyazperde.com'dan alınmıştır.

Kaynak: https://www.pastemagazine.com/movies/...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. The Midnight Sky

1. The Midnight Sky

IMDb: 5.6

Orta yaşlarında olan gökbilimci Augustine, yıllarca gökyüzünü inceleyebilmek için dünyanın uzak noktalarında yaşıyordur. Arctic araştırma merkezine ulaşmasından kısa bir süre sonra, yıkıcı düzeyde olaylar yaşanacak ve araştırma merkezi tahliye edilmek durumunda kalınacaktır. Ama Augustine, orada kalıp çalışmasına devam etmek ister. Bu süreçte Iris adında gizemli bir çocukla karşılaşır. Iris, radyo dalgalarının sessizleşmesine neden oluyordur. Bu sırada Jupiter'e yolculuğa çıkan Sullivan isimli bir astronot evine geri dönüyordur. Sullivan ve ekibi, uzayın bu kadar derinlerine gidebilen ilk ekiptir. Yolculukları, kontrol ekipleriyle iletişimleri kesildiğinden beri pek de yolunda gitmiyordur. Bu nedenle eve dönüp dönemeyecekleri muammadır. Augustine ve Sullivan'ın yolları bir şekilde kesişecektir.

2. The Cloverfield Paradox

2. The Cloverfield Paradox

IMDb: 5.5

Bir grup bilim insanı yeni bir enerji kaynağı bulmak adına uzayda çalışmalar yapmaktadır. Uzay istasyonunda 'tanrı parçacığı' olarak da bilinen Higgs bozonunu keşfetmeye çalışan bilim insanları yanlışlıkla çok korkunç bir şeyi serbest bırakır. Serbest bıraktıkları şey, uzay istasyonundaki herkesin hayatını tehlikeye atacaktır. Ancak yaşananlar sadece gelecekte olacakların habercisidir...

3. Tau

3. Tau

IMDb: 5.8

Bir mucit tarafından, deneylerinde kobay olarak kullanılmak üzere kaçırılan Julia, yüksek güvenlik önlemleri ile çevrelenen bir evden kaçmak için, bilim insanı Alex tarafılan geliştirilen yapay zeka Tau ile arkadaş olur. İlk zamanlar sahibinin emirlerinden dışarı çıkmayan Tau, zamanla Julia'ya karşı bir yakınlık hisseder ve Julia'nın evden kaçmasına yardımcı olmaya çalışır.

4. Project Power

4. Project Power

IMDb: 6.0

New Orleans sokaklarında gizemli bir hap ile ilgili söylentiler yayılır. Hapı kullananlarda birbirinden farklı süper güçler ortaya çıkmaktadır. Ancak kimse hapı kullanana kadar neler olacağını bilemez. Hapı kullananlardan bazıları görünmezlik, özel bir cilde sahip olmak gibi güçler elde ederken bazılarında da ölümcül reaksiyonlar ortaya çıkar. Hapın şehirde yayılması, bölgenin suç oranında ciddi bir artışa neden olunca yerel bir polis harekete geçer. Hapın yaratılmasından sorumlu olanların peşine düşen polis, bu süreçte genç bir satıcı ve intikam arzusu içinde olan eski bir askerle birlik olur.

5. Mars Attacks!

5. Mars Attacks!

IMDb: 6.3

Nevada çölüne inen bir uzay gemisi, dünyalılar tarafından heyecanla karşılanır. Kapı açılır, dost olarak geldiklerini söyleyen Marslılar inerler araçtan. Fakat dostluk sevinci, Çılgın Marslılar’ın yüksek teknolojili silahlarıyla dünyayı ele geçirme planlarının ortaya çıkmasıyla yerini yaşam savaşına bırakır.

Uçuk yönetmen Tim Burton’ın, usta oyuncu kadrosuyla çektiği film, 50’lerin uzaylı istilacıları konu alan kült filmlerini tiye almak gibi bir meseleye girişiyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Oxygen

6. Oxygen

IMDb: 6.5

O2, genç bir kadın uyandığında kendisini dondurucu soğukluktaki bir odada bulur. Oraya nasıl gittiğinden haberi yoktur. Yaşananlara anlam vermeye çalışan kadın hayatta kalabilmek için odadan çıkmanın yolunu bulmalıdır. Christie LeBlanc’ın senaryosunu kaleme aldığı filmin başrolünü Anne Hathaway üstleniyor.

7. Space Sweepers

7. Space Sweepers

IMDb: 6.6

2092 yılında uzay, atılan uydular, ıssız uzay gemilerinden oluşan tehlikeli çöplerle doludur. Tae-Ho’nun pilotu olduğu The Victory adındaki uzay gemisi mürettebatı, uzayda para kazanabilecekleri çöpleri toplamaya çalışır. Bu sırada mürettebat, Dorothy adında, kitle imha silahı olduğu bilinen insansı bir robot keşfeder. Bu keşif ile ekip kendilerini riskli bir anlaşmanın içinde bulur.

8. I Am Mother

8. I Am Mother

IMDb: 6.7

I Am Mother, bir robot tarafından büyütülen genç bir kızın hikayesini konu ediyor. Dünya, büyük bir yıkımla karşıya karşıyadır. İnsan nesli, dünya üzerinden yok olup gitmiştir. İnsan nüfusunun tükenmesinden sonra, dünya nüfusunun yeniden canlandırmak için özel bir robot tasarlanır. Anne adı verilen bu robot, genç bir kızı büyütmekle görevlidir. İkisi arasında zamanla oluşan ilişki, yaralı bir yabancının gelişiyle farklı bir hal alır. Yabancının gelişi ile birlikte ondan dış dünya ile ilgili bilgiler alan genç kız, her şeyi sorgulamaya başlar. Anne, gerçeklere ulaşmayı kafasına koyan genç kızı engellemek için her şeyi yapmaya hazırdır.

9. Blame!

9. Blame!

IMDb: 6.7

Uzak bir gelecekte, insanlar 'gezegende yasa dışı yaşayanlar' olarak ilan edilecek ve cani robotlar tarafından yok edilmek üzere avlanacaklar. Bir gün, çöp ve hurda toplayarak hayatta kalan bir grup insan, insanlığın hayatta kalması için çok önemli bir role sahip olan Killy adında garip bir adamla karşılaşır.

10. The Old Guard

10. The Old Guard

IMDb: 6.7

The Old Guard, yıllardır paralı asker olarak çalışan bir grup ölümsüz askere odaklanıyor. Thebae Campus'ın prensesi Eetion’un kızı olan Andromecha ve ona eşlik eden diğer Yunan mitolojisinden çıkıp gelen insanlar, 21. yüzyılda, paralı asker olarak çalışıyorlardır. Ölümsüzlükleriyle yaşamak zorunda kalan paralı askerler, başka bir ölümsüzün varlığını keşfederler. Bu kişi ise denizcilere hizmet veren siyahi bir kadındır. Peşlerine düşen kötü niyetli bir topluluk ise onların varlıklarını keşfetmişlerdir. Ölümsüzler anlayacaklardır ki, ölümden çok daha kötü şeyler vardır...

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. The Platform

11. The Platform

IMDb: 7.0

The Platform, dikey şekilde konumlandırılmış bir hapishanede geçiyor. Her hücrede iki mahkumun kaldığı hapishanede, yemek günde sadece bir kere üst kattan aşağıya doğru gönderilmektedir. Üst kattaki mahkumlar yiyeceğe ulaşmak için çabalarken, alt katta bulunan mahkumlar, her gün biraz daha vahşileşerek açlıkla baş etmeye çalışır. Bir gün gözünü hapishanenin 33. katında açan Goreng, hapishanenin kurallarını iyi bilen Trimagasi ile birlikte yiyeceğe ulaşabilmek için zorlu bir mücadeleye girişir.

12. Snowpiercer

12. Snowpiercer

IMDb: 7.1

Gelecekte başarısızlığa uğrayan bir deney büyük bir felaketle sonuçlanır ve yeryüzündeki yaşamı büyük ölçüde bitiren bir küresel ısınma olur. Dünyanın çevresinde kesintisiz bir güçle dönen bir tren hayatta kalan insanların son sığınağı olacaktır. Fakat güç bela yaşamın sürdüğü bu yeni dünyada sınıfsal farklılıklar halen en büyük silahtır... Yönetmenliğini Koreli sinemacı Joon-ho Bong'un üstlendiği 'kıyamet sonrası' temalı filmin kadrosu, Chris Evans, Jamie Bell, Tilda Swinton, John Hurt, Ed Harris ve Octavia Spencer gibi yıldız isimler oluşuyor.

13. Stargate

13. Stargate

IMDb: 7.1

Mısır tarihi uzmanı arkeolog Dr. Daniel Jackson, araştırmaları sırasında çok eski bir geçit bulur. Bu geçit, başka bir gezegene açılmaktadır.

Albay O’Neil komutasındaki bir grup askerle birlikte geçitten diğer tarafa geçerler. Eski mısırı andıran bu gezegen, androjen yarı tanrı RA tarafından yönetilmektedir. Acımasız RA’nın eline düşen ekibin, kurtulmak için RA’yı altetmesi gerekecektir.

Sinemalarda büyük ilgi gören film, daha sonra Stargate SG-1 adı altında televizyon dizisi olarak ekranlarımıza gelmiş, O’Neil rolünü McGyver dizisinden tanıdığımız Richard Dean Anderson oynamıştı.

14. Okja

14. Okja

IMDb: 7.3

En iyi arkadaşını kaçırmamak için çok uluslu büyük bir şirketin her şeyini riske atan genç kız Mija'yla tanışın, en yakın arkadaşı ise Okja adında büyük bir hayvan.

Başrollerinde Tilda Swinton, Paul Dano ve Seo-Hyun Ahn'ın yer aldığı filmin yönetmen koltuğundaJoon-ho Bong oturuyor. Joon-ho Bong senaryoyu ise Jon Ronson ile birlikte kaleme aldı. Film ayrıca 70. Cannes Film Festivali'nde büyük ödül Altın Palmiye için yarışıyor.

15. Mobile Suit Gundam: Char's Counterattack

15. Mobile Suit Gundam: Char's Counterattack

IMDb: 7.3

1988'de karşımıza çıkan Mobile Suit Gundam: Char's Counterattack Mobile Suit Gundam serisinin en etkileyici filmlerinden biridir. Film Yoshiyuki Tomino'nun romanından uyarlanmıştır ve kendine has etkileyici bir dünyaya sahiptir. Film U.C. 0093 yılında geçmektedir ve Tibet'de bir grup insanın federasyon polisinden kaçması ile başlar. Bu kişilerden biri de Dünya Federasyon Başkanı'nın kızıdır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Total Recall

16. Total Recall

IMDb: 7.5

Bir adam hayalinde Mars gezegenine sanal yolculuklar yaparken umulmadık bir takım olaylar, onu gerçekte de söz konusu gezegene gitmek yönünde zorlayacaktır. Douglas Quaid her gece rüyasında bu gezegeni gören bir işçidir aslında. Bir şirketi, anı transferi ile yolculuk satar. O da Mars tatili ister ve bunu satın alır. Ancak anı transferi esnasında sıradışı bir durum olur. Quaid bir anda kendisini gizli bir ajan olarak bulur. Coogan adındali Mars’ın acımasız lideri ile karşı karşıyadır. Gerçek ile hayal arasında bir yerde sıkışan Douglas, çıkış yolunu bulmak zorundadır. Film, bilim kurgu yazarı Philip K. Dick’in kısa hikayesinden uyarlanmıştır.

17. Invader Zim: Enter the Florpus

17. Invader Zim: Enter the Florpus

IMDb: 7.5

Zim, Dünya'nın uzaylılar tarafından istila edilmesi planının yeni aşaması için ortaya çıktığında baş düşmanı Dib Membran, onun maskesini düşürmek için kolları sıvar. Emmy ödüllü animasyon dizisi, yaratıcı Jhonen Vasquez imzalı yepyeni bir filmle yanına GIR'ü de alıp geri dönüyor

18. The Mitchells vs. the Machines

18. The Mitchells vs. the Machines

IMDb: 7.7

Türkçe adı Ailem Robotlara Karşı olan film, ayaklanan teknolojiye karşı zorlu bir mücadeleye girişen bir ailenin hikayesini konu ediyor. Katie, hayalini kurduğu sinema okuluna girmeyi başarınca mutluluktan deliye döner. Evinden kilometrelerce uzaklıktaki okuluna gitmek için hazırlıklara başlayan Katie’ye bu yolculuğunda ailesi de eşlik eder. Keyifli bir şekilde yola koyulan aile, yolculuk sırasında robotların dünyayı istila ettiğini öğrenir. Teknoloji ayaklanıp, robotlar sokaklarda dolaşmaya başlayınca, aile dünyayı kurtarmak için zorlu bir mücadeleye girişir.

19. Blade Runner

19. Blade Runner

IMDb: 8.1

Bıçak Sırtı, çekildiği yıldan çok uzak bir dönemde, 2019 yılında, dünyanın artık distopik bir yaşam alanı haline geldiği bir dönemde geçer. Tyrell gibi devasa üretici firmalar Replikant isimli, dış görünüm olarak insan türünden ayırt edilemeyen robotlar üretmektedirler. Dünya dışı kolonilerin tehlikeli ve illegal işlerinin halledilmesi için kullanılan bu robotlar, Blade Runners isimli özel polisler tarafından yakalanmaktadır. Uzman bir Blade Runner olan Rick Deckard, görevini bıraktığı bir esnada, Los Angeles’a gelen bir grup replikantı yakalamak için verilen son bir görevi kabul eder. Ancak iki milyon insanın yaşadığı bu şehirde görünüm olarak insandan hiçbir farkı bulunmayan bu robotları teşhis etmek hiç kolay olmayacaktır.

Bilimkurgu türünün üstadı Ridley Scott’ın başyapıtlarından biri olan film, distopik film türünün öncüllerinden biri olmasının yanı sıra bilimkurgu türünün de en önemli örneklerinden biri olarak kabul görür.

20. Black Mirror

20. Black Mirror

IMDb: 8.8

3 bölümden oluşan mini dizinin her bir bölümü bir başka hikayeyi anlatıyor. İlk bölüm, sosyal medyanın başa bela olabileceğini gösterirken, ikinci bölüm televizyondaki yarışmaların bir gün varabileceği noktaya parmak basıyor. Üçüncü bölüm ise; yakın bir gelecekte insanlar taktırdıkları hafıza çipleri sayesinde tüm hayatlarını depolayabilmektedirler. Hiçbir şey unutulmuyor, hiçbir ayrıntı atlanmıyordur. Peki ya bu, iyi bir şey midir?

Bu içerikler de ilginizi çekebilir. 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
3
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?