Görüş Bildir
Haberler
Popüler Filmler Hakkında Ağzınızı Açık Bırakacak 17 Şaşırtıcı Gerçek

Popüler Filmler Hakkında Ağzınızı Açık Bırakacak 17 Şaşırtıcı Gerçek

Toprak Kaya
06.11.2021 - 08:15

Günümüzde dizi ve film platformlarının popülerleşmesiyle ve erişim alanımızın her geçen gün artması ile birlikte sinema hayatımızda önemli bir yere sahip. Film prodüksiyonu çok zor ve karmaşık bir iş, oyuncuların hazırlıkları ve rollerinin içerisine girmeleri bir hayli efor ve zaman gerektiriyor. Bunlardan bazılarını sizler için hazırladık. 👇

Kaynak: https://brightside.me/wonder-films/19...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Just for Terminator 2: Judgment Day

1. Just for Terminator 2: Judgment Day

Sara Connor karakterini canlandıran Linda Hamilton film için ataş ile kilit açmayı öğrendi ve filmde yer alan sahnede kilidi gerçekten ataş ile açıyor.

2. The Theory of Everything

2. The Theory of Everything

Stephan Hawking'in hayatını anlatan The Theory of Everything filminde oyuncu Eddie Redmayne 7 kilo verdi ve 4 ay boyunca tıpkı ALS hastaları gibi vücudunu bükerek oturdu. Stephan Hawking'in mimiklerini doğru yapabilmek için saatlerce ayna karşısında prova yaptı. Aktör filmin çekimleri sırasında o kadar uzun süre kambur kaldı ki sonunda kalıcı hasar oluştu. Aktörün omurgasının hizası değişti.

3. Interview With The Vampire

3. Interview With The Vampire

Interview With The Vampire filminin aktörlerinin her gün çekimden önce yarım saat boyunca ters bir biçimde asılı durmaları gerekiyordu. Sebebi ise makyözlerin damar şekillerini doğru bir biçimde yapabilmeleriydi. Aktörler ters durunca vücutlarındaki kan kafalarına hücûm etmekte ve damarları daha belirgin hale getirmekteydi.

4. Lord Of The Rings: The Fellowship Of Ring

4. Lord Of The Rings: The Fellowship Of Ring

Boromir'i canlandıran aktör Sean Bean'in yükseklik korkusu vardı. Oyuncular yüksek bir dağda çekilecek sahne için helikopter ile giderken Sean Bean ise yaklaşık iki saat süren patikayı Boromir'in kıyafetleri ile yürüyerek çıktı.

5. Captain Phillips

5. Captain Phillips

Captain Phillips'de korsanların gemiyi ele geçirdiği sahnenin çekimi sırasında Somalili korsanlardan birini canlandıran oyuncu Barkhad Abdi, repliklerinin dışına çıkarak ''Bana bak, artık kaptan benim!'' diyerek doğaçlama yaptı. Kaptan Phillips'i canlandıran Tom Hanks'in yüzündeki şaşkınlık tamamen gerçek. Çünkü o da böyle bir şeyi beklemiyordu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Speed

6. Speed

Keanu Reeves'in otobüsü kovaladığı ve camı kırdığı sahne aslında yanlışlıkla oldu.

Otobüsün köprünün bir ucundan diğer ucuna uçtuğu sahnede ise köprü aslında yarım değildi ve tamamlanmıştı, köprüyü dijital olarak ortadan ikiye böldüler.

7. Baby Driver

7. Baby Driver

Banka soygunu sahnesinde stüdyo, orijinal Mike Myers maskesi kullanmak istedi fakat yasal izinleri alamadı. Bunun yerine Mike Myers'i arayıp ona benzeyen maskeler kullanıp kullanamayacaklarını sordular. Mike onlara izin verdi ve filmde tıpkı Mike Myers'e benzeyen maskeler kullanıldı.

8. Indiana Jones: Raiders of the Lost Ark

8. Indiana Jones: Raiders of the Lost Ark

Well of Souls sahnesinin çekimi sırasında yapımcılar filmin çekildiği Londra'daki bütün pet shoplara gittiler ve alabildikleri bütün yılanları aldılar fakat yılanlar yetersizdi. Yönetmen Steven Spielberg birkaç hortum kesip yılanların arasına attı, sahneye dikkatli bir şekilde bakarsanız bazılarının hortum olduklarını görebilirsiniz.

9. Alien Resurrection

9. Alien Resurrection

Aktris Sigourney Weaver'ın bir sahne gereği çok uzak bir mesafeden ters bir biçimde basket atması gerekmekteydi. Weaver 3 hafta boyunca bir basketbol eğitmeni ile çalıştı ve başarılı oldu. Aktris o anı, düğünü ve çocuğunun doğumundan sonra hayatının en iyi anı olarak tanımlıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. I Am Legend

10. I Am Legend

Filmde önemli bir role sahip olan Sam isimli köpek bir barınaktan bulundu ve sahipsizdi. Görünüşü tam istedikleri gibi olduğu için haftalarca eğitildi ve rolü kaptı.

Filmde ana karakterin sürekli gittiği dükkanda yer alan cansız mankenleri oyuncular canlandırdı. Dikkatli bakarsanız hareket ettiklerini görebilirsiniz.

11. The Devil Wears Prada

11. The Devil Wears Prada

Çekimler sırasında Miranda ve Andy'nin arka koltukta seyahat ettikleri sahnenin çekimi için yapımcılar özel olarak S-class Mercedes kullandılar çünkü ortada yer alan konsol kameramanların önemli açıları daha iyi çekebilmeleri için fiziksel bir çizgi sağlıyordu.

12. Fight Club

12. Fight Club

Oyuncular Edward Norton ve Brad Pitt filmlerin çekimi sırasında gerçekten sabun yapımını öğrendiler.

13. The Terminal

13. The Terminal

Filmin çekimleri için Düsseldorf havalimanının neredeyse aynısı gibi bir terminal inşa edildi, hangarda yer alan sette büyük mağazalar, çalışan 3 yürüyen merdiven ve restoranlar var.

İçeriğin Devamı Aşağıda

14. Slumdog Millionaire

14. Slumdog Millionaire

Filmin kahramanı Jamal'ın tuvalete düştüğü sahnede dışkı gibi görünen fıstık ezmesi ve çikolata kullanıldı.

15. The Godfather

15. The Godfather

Vito Corleone'nin hastaneden eve döndüğü sahnenin çekimi sırasında aktör Marlon Brando onu taşıyan asistanlara şaka yapmak için ağırlığını aşağıya doğru veriyor.

16. Star Wars: The Phantom Menace

16. Star Wars: The Phantom Menace

Naboo gezegenindeki şelaleler dijital olarak yaratılmadı, bu sahneler için minyatür şehirler inşa edildi ve minyatür şelaleler yapıldı.

17. The Day After Tomorrow

17. The Day After Tomorrow

Soğuk havadan dolayı oyuncuların ağzından çıkan buhar ilk defa dijital olarak yapıldı, eskiden daha pahalı olan sistemler kullanılıyordu. Dijital yöntem çok daha ucuza mal oldu.

İlginizi çekebilecek diğer içeriklerimiz.👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
38
10
5
5
4
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın