Görüş Bildir
Haberler
Aksiyon Filmlerinde Rol Alan Yıldızların Hangi Dövüş Sanatlarında Usta Olduğunu Biliyor muydunuz?

Aksiyon Filmlerinde Rol Alan Yıldızların Hangi Dövüş Sanatlarında Usta Olduğunu Biliyor muydunuz?

01.10.2020 - 08:45

Aksiyon filmlerinde rol alan oyuncuların kullandığı dövüş stillerini biliyor muydunuz? İçinde sürpriz isimlerin de yer aldığı listemize buyurun...

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Jessica Alba

Sürpriz bir isimle başlayalım. Jessica Alba yer aldığı aksiyon filmleri için tekvando öğrenmiş, hatta derecesi bile var.

14. Robert Downey Jr.

Downey, Sherlock Holmes ve ilk Iron Man filmleri sırasında Wing Chun Kung Fu eğitimi aldı ve daha sonra bu dövüş sanatında usta seviyesine geldi.

13. Christian Bale

Iron Man'den Batman'e geçelim. Christian Bale'nin rollerine ne kadar büyük bir ciddiyetle hazırlandığını biliyoruz. Batman'i oynamadan önce de tıpkı Robert Downey Jr. gibi o da Wing Chun Kung Fu eğitimi alıp ustalaşmış.

12. Mel Gibson

Cehennem Silahı'nın çekimleri öncesinde jiu-jitsu eğitimi alan Mel Gibson, filmde de bu dövüş sanatından birkaç figür sergiliyor. Yıllar içinde de bu dövüş sanatında ustalaştığını söylüyor.

11. Lucy Liu

Kill Bill filmleri öncesinde, kılıç ve sopa kullanarak yapılan Arnis (Kali / Eskrima olarak da biliniyor) eğitimi alan Lucy Liu, bu dövüş sanatında ustalık derecesine erişmiş.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Carrie Anne Moss

Carrie Anne Moss, Shaolin Kung Fu'da oldukça usta bir isim. Üstelik bu dövüş sanatını Matrix'ten çook öncesinde bile biliyormuş.

9. James Caan

Godfather'ın agresif abisi Sonny Carleone'ye hayat veren James Caan, 30 yıldan uzun bir süre dövüş sanatları eğitimi aldı. Caan'ın, Gosoku Ryu Karate'de ustalığı bulunuyor ve Uluslararası Karate Enstitüsü tarafından verilen Soke Dai unvanına da sahip.

8. Taylor Lautner

Demek ki Lautner'ın olayı sadece vücut geliştirmek değilmiş... Taylor Lautner, karatede siyah kuşağa sahip. Ayrıca bu dövüş sanatında birkaç ödülü dahi var.

7. Steven Seagal

Milleti sakin sakin pataklamasıyla tanıdığımız Steven Seagal, başarılı bir aikido ustası. Hatta filmlerde oynamadan önce de Hollywood'da tanınmış bir aikido eğitmeniydi. Seagal hala aikido eğitimleri vermeye devam ediyor.

6. Wesley Snipes

Wesley Snipes'in tam 6 farklı dövüş sanatında ustalığı bulunuyor. Shotokan ve Hapkido'da siyah kuşağı olan Snipes; Capoeira, Shaolin Kung Fu, Brezilya Jiu Jitsu ve kick boks alanlarında da uzmanlığa sahip.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Jet Li

Cehennem Silahı 4 ile Hollywood'da ilk kez boy gösteren Jet Li; Wu Shu, Baguazhang ve birçok Çin dövüş sanatında ustalığı bulunan bir isim. Gençliğinde, Çin'de yapılan Genç Ulusal Spor Yarışması'nda 1974- 79 arası 6 kez üst üste şampiyon olan Li, kırılması zor bir rekoru da elinde tutuyor.

4. Jackie Chan

Aksiyon ve eğlence dolu filmleriyle hepimizin hayran olduğu Jackie Chan; karate, judo, Jeet Kune Do, Hapkido ve tekvando dallarında usta seviyesinde dereceye sahip.

3. Jean-Claude Van Damme

Aksiyon ve dövüş filmlerinin efsane ismi Van Damme; 11 yaşında Shotokan Karate çalışmaya başladı ve yaşı ilerledikçe kickboks, Muy Thai, tekvando ve tam temaslı karate yapmaya başladı. Hepsinde de usta seviyesinde olduğunu belirtmemize gerek yok herhalde.

2. Chuck Norris

Chuck Norris, çektiği filmler yüzünden yıllarca internet ortamında alay konusu oldu. Ancak dövüş sanatlarındaki geçmişine bakınca anlıyoruz ki istese kendisiyle alay edenleri tek tek dövebilirmiş. Karatede 6 kez dünya şampiyonu olan Chuck Norris'in; Tangsudo, tekvando, Brezilya Jiu Jitsu ve judoda siyah kuşağı bulunuyor. Tüm bunların yanında kendine özgü Chun Kuk Do adlında bir dövüş sanatı da yaratmış.

1. Bruce Lee

Bruce Lee'yi bir 'film yıldızı' olarak anmak hoş değil aslında. Çünkü onun efsanesi dövüş filmlerinden çok daha öte, bunu biliyoruz. Ancak dövüş sanatlarının bu denli popüler olmasında Bruce Lee'nin filmlerinin çok büyük olduğu da bariz.

Ustası İp Man olan Bruce Lee; Wing Chun ve birçok Çin dövüş sanatında usta. Ama en önemlisi, Jeet Kune Do'nun yaratıcısı. Ayrıca bunların yanında yakın çevresi tarafından boksta da oldukça iyi olduğu söyleniyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
58
22
4
2
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?