Görüş Bildir
Haberler
Nefes Almayı Unutabilirsiniz! Soluksuz Atmosferleriyle Ekrana Kitleyecek Son 5 Yılın Muhteşem Aksiyon Filmleri

Nefes Almayı Unutabilirsiniz! Soluksuz Atmosferleriyle Ekrana Kitleyecek Son 5 Yılın Muhteşem Aksiyon Filmleri

addictedmovie
06.12.2018 - 13:35 Son Güncelleme: 09.05.2022 - 00:44

En çok sevilen film türlerinden biri belki de aksiyon-macera. Soluksuz atmosferleriyle sizleri aksiyonun tam ortasına çekecek bu filmlerden henüz izlemediklerinizi mutlaka izlenecekler listenize eklemelisiniz.

Şimdiden keyifli seyirler!

İçeriğin Devamı Aşağıda

45. Beni Satan Casus (2018) The Spy Who Dumped Me

45. Beni Satan Casus (2018) The Spy Who Dumped Me

IMDb: 6.1

'Beni Satan Casus', iki gün boyunca aksiyon dolu maceralara atılan Audrey ve Morgan’ın hikayesini anlatıyor. 30'lu yaşlarında olan Audrey ve Morgan, birbirlerinin en yakın arkadaşıdır. Los Angeles'ta sürdürdükleri hayat, sakin olsa da ikisini de tatmin etmez. Öne çıkan hiçbir noktası olmayan sıradan hayatları, Audrey'in eski sevgilisinin bir anda evlerine gelmesiyle karışır. Peşinde ölümcül suikastçılar olan bu adam, iki kadının hayatını altüst eder. Eski sevgilisinin ajan olduğunu öğrenen Audrey ve ona yoldaşlık etmeye kararlı olan Morgan, kendilerini bile şaşırtarak maceraya atılırlar. Avrupa boyunca peşlerindeki suikastçılardan kaçan ekip, bu süreçte dünyayı kurtaracak bir plan yapmak zorundadır. Uluslararası bir komploya karışan ikilinin her şeyi çözmek için zamanı bir hayli kısıtlıdır...

44. Rampage: Büyük Yıkım (2018) Rampage

44. Rampage: Büyük Yıkım (2018) Rampage

IMDb: 6.2

Primatolog olan Davis Okoye meslek gereği insansı maymunlarla çok iyi anlaşır fakat 2 yaşındayken bulduğu ve büyüttüğü George adlı gorille fazlasıyla yakın bir arkadaşlık ilişkisi vardır. O sırada yapılmakta olan bir deneyde yaşanan kaza sonucu aralarında George'un da bulunduğu çeşitli hayvanlar, önlerine çıkan her şeyi yıkan korkunç canavarlara dönüşürler. Şehirlerin ve dünyanın enkaza dönmesini önlemek, aynı zamanda eski dostunu kurtarmak isteyen Davis, bir genetik bilimciyle güç birliği yapar.

43. Ocean's Eight (2018)

43. Ocean's Eight (2018)

IMDb: 6.2

Ocean's Eleven'ın yönetmen koltuğunda, Açlık Oyunları filminin senaristi ve yönetmeni oturuyor. Bir grup kadın suçlunun MET Ball galasını soyma planlarını izleyeceğimiz filmde Helena Bonham Carter, AnneHathaway, Sandra Bullock, Cate Blanchett, Mindy Kaling, Rihanna ve Awkwafina gibi isimler oynadı.

42. Labirent: Son İsyan (2018) Maze Runner: The Death Cure

42. Labirent: Son İsyan (2018) Maze Runner: The Death Cure

IMDb: 6.3

Filmin uyarlandığı Labirent: Son İsyan kitabının son bölümünde Thomas her şeyini kaybeder. Kayranlı dostlarını, hayatını, anılarını… Son bir testin ardından deney tamamlanır. Thomas, İsyan Organizasyonunun kendisine söylediklerine itaat etmemeye başlar. Çünkü onların söylediklerinden çok daha fazlasını hatırlar. Thomas labirenti yenip, Alev Deneyini geçer ve arkadaşlarını kurtarmak için akıl almaz bir mücadele içine girer.

41. Red Notice (2021)

41. Red Notice (2021)

IMDb: 6,3

Son yılların en yüksek açılış hasılatına erişen eğlenceli Netflix filminde, dünyanın en çok aranan sanat hırsızı Bishop, bir sonraki büyük planını gerçekleştirmek üzeredir. FBI ajanı Hartley, onu yakalayabilmek için her yolu dener. Hartley'nin son hamlesi ise, başka bir büyük sanat hırsızı olan Booth'dan yardım almak olacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

40. Jurassic World: Yıkılmış Krallık (2018) Jurassic World: Fallen Kingdom

40. Jurassic World: Yıkılmış Krallık (2018) Jurassic World: Fallen Kingdom

IMDb: 6.3

İlk filmde yaşanan facianın ardından, Claire’in parkı yönetirken birer market ürünü gibi gördüğü dinozorlara olan bakış açısı değişir ve 'Dinozor Koruma Grubu' isimli bir organizasyon kurar. Amacı; aktif bir yanardağın harekete geçtiği adada yaşayan dinozorları adadan çıkarmanın bir yolunu bulmaktır. Claire, bu tehlikeli ve zor görevi yerine getirebilmek için de dinozorlara karşı baskınlığını kanıtlamış olan tanıdığı tek kişiden, Owen Grady'den yardım ister. İkilinin bir kurtarma görevi amacıyla gittikleri adada ise her şey sarpa saracaktır...

39. Tomb Raider (2018)

39. Tomb Raider (2018)

IMDb: 6.4

Babasının ortadan kaybolmasından yedi yıl sonra, 21 yaşındaki Lara küresel ticaret imparatorluğunun başına geçmeyi reddetmiş ve üniversite dersleri alırken bir yandan da Londra'da bir bisiklet kuryesi olarak çalışır. Bir noktada babasının kayboluşunu araştırmaya başlar ve son gittiği yeri ziyaret eder. Birden bire Lara kendini yalnızca keskin zihniyle, kör inançla ve inatçı ruhuyla silahlanmış bir halde, dezavantajlı bir durumda olduğu bir maceranın içinde bulur. Lara, bilinmeyene doğru yolculuk ederken kendisini sınırlarının ötesine geçirmeyi öğrenmeye başlar...

38. Uncharted (2022)

38. Uncharted (2022)

IMDb: 6,4

Genç oyunculardan dikkat çeken isim Tom Holland ve Mark Wahlberg'i birlikte izlediğimiz yapımda, Nathan Drake isimli zeki genç, deneyimli hazine avcısı Victor 'Sully' Sullivan tarafından Ferdinand Magellan'ın biriktirdiği ve 500 yıl önce Moncada Hanedanı tarafından kaybedilen bir serveti geri almak için işe alınır.

37. Yarının Savaşı (2021) The Tomorrow War

37. Yarının Savaşı (2021) The Tomorrow War

IMDb: 6,5

Chris McKay imzalı filmde, Chris Pratt, J.K. Simmons ve Yvonne Strahovski'yi izliyoruz. Geçmişte yaşanılan bazı olaylar insanlığın kaderini değiştirmiştir. Geçmiş ve gelecekle bağlantı kurabilen Dan, gelecekteki bir savaşta savaşmak üzere hazırlanır.

36. 12 Savaşçı (2018) 12 Strong

36. 12 Savaşçı (2018) 12 Strong

IMDb: 6.6

11 Eylül saldırılarından sonra 'Yeşil Bereliler' olarak da bilinen Amerikan Özel Kuvvetleri'nden 12 kişilik ekip, Afganistan'a gönderilir. Kuzey İttifakı ve onun lideri Raşid Dostum'la işbirliği yapar. Afganistan'ın dağlık coğrafyasında Taliban güçleriyle bir gerilla savaşına gireceklerdir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

35. Jungle Cruise (2021)

35. Jungle Cruise (2021)

IMDb: 6,6

Disneyland'in tema parklarından birinden esinlenilen filmde, küçük bir nehir teknesinde bulunan bir grup gezgin, tehlikeli hayvanlar, sürüngenler ve doğaüstü unsurlarla dolu bir ormanda kaybolur.

34. The Old Guard (2020)

34. The Old Guard (2020)

IMDb: 6,6

Güzelliği ve oyunculuğuyla hayran bırakan Charlize Theron'u başrolde izlediğimiz filmde, gizli bir görev için çağırılan bir grup ölümsüz paralı askeri izliyoruz. Aniden ortaya çıkan bu grup, yeni üyeyi eğitirken kimliklerini gizlemek için savaş vermelidir.

33. The Lost City (2022)

33. The Lost City (2022)

IMDb: 6,6

Oyuncu kadrosu adeta bir yıldız geçidi olan Kayıp Şehir, kitabındaki kapak modeliyle kitap turuna çıkan münzevi bir aşk romanı yazarını konu alıyor. İkili, kendilerini acımasız bir orman macerasına sokan bir kaçırma girişiminde bulur.

32. Kızıl Serçe (2018) Red Sparrow

32. Kızıl Serçe (2018) Red Sparrow

IMDb: 6.6

Dominika Egorova, Rus güvenlik servisinde eğitimli bir baştan çıkarıcı bir 'sparrow' olarak eğitilir. Dominika vücudunu bir silah olarak kullanmayı öğrenir ancak kişiliksizleştirme eğitimi süreci boyunca benlik hissini korumak için mücadele eder. Haksız bir sistemde kendi gücünü bulması, programın en güçlü varlıklarından biri olarak yükselmesine sebep olur. İlk hedefi ajansın Rus istihbarat alanına en hassas nüfuzunu sağlayan CIA yetkilisi Nate Nash’dir. İki genç görevli kariyerlerini, bağlılıklarını ve her iki ülkenin güvenliğini tehdit eden bir aldatmacaya düşerler.

31. The Adam Project (2022)

31. The Adam Project (2022)

IMDb: 6,7

Shawn Levy imzalı Ryan Reynolds'lı film, 2022 yılına kazayla iniş yapan bir zaman yolcusunu konu alıyor. Hatalı inişinden sonra zaman yolculuğu yapan savaş pilotu Adam Reed, geleceği kurtarma görevi için 12 yaşındaki haliyle bir araya gelir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

30. Midway (2019)

30. Midway (2019)

IMDb: 6,7

Yönetmen Roland Emmerich'in imzasını taşıyan savaş filmi, hak ettiği değeri görmeyen yapımlardan. Filmde, Midway Savaşı, liderler ve onlar için savaşan donanma askerlerinin bakış açısından anlatılıyor.

29. Jumanji: Yeni Seviye (2019)

29. Jumanji: Yeni Seviye (2019)

IMDb: 6,7

Oyun ekibimiz geri döndü! Ancak koşullar ve oyun bu kez biraz farklı. Oyunda başı derde giren arkadaşlarını kurtarmak için Jumanji'nin vahşi ve karanlık dünyasına geri dönen Spencer, Bethany, Fridge ve Martha'yı bu kez kurak çöllerden karlı dağlara kadar bilinmeyen bir dizi tehlike beklemektedir.

28. Extraction (2020)

28. Extraction (2020)

IMDb: 6,7

Soluksuz Netflix filminin başrolünde Chris Hemsworth'ü izliyoruz. Korkusuz bir paralı asker olan Tyler Rake, hapisteki uluslararası suç adamının kaçırılan oğlunu kurtarmak için bir göreve çağırıldığında, kariyerinin en ölümcül işine girişir.

27. Alfa Kurt (2018) Alpha

27. Alfa Kurt (2018) Alpha

IMDb: 6.8

20 bin yıl önce üst paleotik çağ döneminde geçen Alpha, konu olarak genç bir adam ve bir kurtun arkadaşlığını anlatıyor. Genç bir adam, kabilesinin en elit grubuyla ilk avına çıktığında istenmedik bir şekilde yaralanır. Kendine geldiğinde ise yalnız olduğunu fark eder ve ölüme terk edildiğini anlar. Bu sırada kurtlar tarafından bir saldırıya uğrar ve kurtlardan birine zarar verdiğini farkedince onu da yanında götürür işte burada yavaş yavaş kurt ile birbirlerine alışmaya başlarlar ve güvenmeyi öğrenirler. Tüm olumsuzluklara karşı beraber sayısız zorluklardan, tehlikelerden geçerek ölümcül kış gelmeden evlerine ulaşmaya çalışırlar.

26. Aşk ve Canavarlar (2020) Love and Monsters

26. Aşk ve Canavarlar (2020) Love and Monsters

IMDb: 6,9

Dylan O'Brien'ı başrolde izlediğimiz filmde, dünyayı saran Canavar kıyametinden kurtulduktan yedi yıl sonra, bahtsız Joel, eski sevgilisiyle yeniden bir araya gelebilmek için  rahat yeraltı sığınağını geride bırakarak aksiyon dolu bir yolculuğa çıkar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

25. Yok Oluş (2018) Annihilation

25. Yok Oluş (2018) Annihilation

IMDb: 6.9

Gerçekleşen anormal faaliyetlerden dolayı hükumet tarafından gizlice karantinaya alınan gizemli “Area X” bölgesi, on yıllardır kıtanın geri kalanından ayrıdır. Doğa, insan uygarlığının son izlerini de bölgeden silmiş durumdadır. İlk keşif gezisi, bozulmamış, cennet gibi bir doğanın süregeldiğini rapor eder. Bölgeye giden 2. keşif grubu toplu intiharla, 3. keşif grubu dost ateşiyle, en sonuncu olan 11. keşif grubu ise kendilerinin bir gölgesi olarak geri dönmüş ve kısa süre sonra kanserden ölmüştür. 12. keşif grubunu oluşturan bir biyolog, bir antropolog, bir psikolog ve bir araştırmacı, kendilerini nelerin beklediğini bilmeden bölgeye giriş yapar. Görevleri araziyi haritalamak, örnek toplamak ve bütün gözlemlerini raporlamaktır. Akıl almayacak topografik anomalilere ve yeni yaşam biçimlerine şahit olan ekibin birbirlerinden sakladıkları sırların ortaya çıkması ise her şeyi değiştirecektir.

24. Katil Avcısı (2018) Hunter Killer

24. Katil Avcısı (2018) Hunter Killer

IMDb: 7.0

Katil Avcısı, dünyayı tehdit eden bir darbe planını engellemeye çalışan bir yüzbaşı ve ekibinin hikayesini konu ediyor. Kuzey Buz Denizi’nin metrelerce altında, Yüzbaşı Joe Glass (Gerard Butler) önderliğindeki bir Amerikan denizaltısı, başka bir Amerikan denizaltısının Rusya’ya karşı gizli bir darbe planladığını ve dünya düzenini tehdit ettiğini öğrenir. Mürettebat ve ülke tehlikedeyken, Yüzbaşı Glass bir grup seçkin deniz komandosuyla birlikte, kaçırılan Rusya başbakanını kurtarıp ve 3. Dünya Savaşı’na engel olmak için düşman hattına sızmaya çalışır.

23. Outlaw King (2018)

23. Outlaw King (2018)

IMDb: 7.0

Outlaw King, İngiltere kralı I. Edward’ın Orta Çağ İskoçyası’nı işgali sırasında Robert the Bruce’un verdiği mücadelenin ve fedakarlıklarının hikayesini anlatıyor. Robert, 1300'lü yılların başlarında İskoç bağımsızlığı için İngiltere'ye karşı onurlu bir savaş verir. Bu mücadelesinin sonunda da İskoçya Kralı olmaya hak kazanır. Ancak I. Robert'ın gözü tahtta ve altında değildir. Olabilecek ağır sonuçlarına rağmen Robert İskoç tacını giydikten sonra bir grup hırslı askeri toplayarak acımasız krala ve onun dengesiz oğlu olan Galler Prensi’ne karşı savaşmaya başlar. Bruce kendisininkine oranla daha büyük ve daha iyi donanımlı olan işgalci İngiliz ordusunu yenmek için kurnazlığını ve cesaretini kullanmak zorundadır.

22. Venom: Zehirli Öfke (2018) Venom

22. Venom: Zehirli Öfke (2018) Venom

IMDb: 7.0

Hırslı bir muhabir olan Eddie Brock, sevgilisinin çalıştığı araştırma firmasının sahibi de peşinde olduğu hikayelerden sadece biridir. Kötü niyetli ve kendi amaçları doğrultusunda hareket eden bu adamın hikayesinin peşinde koşarken, Eddie, sadece simbiyoz hâlinde yaşayabilen ve adrenalinle beslenen uzaylı bir organizmanın firma tarafından keşfedildiğini ve insan deneklerle birleştirilmeye çalışıldığını öğrenir. Ancak araştırmasında fazla ilerleyen Eddie, Venom adı verilen bu organizmanın sıradaki taşıyıcısı olur. Bir yandan vücudunu ve zihnini kontrol altına alan organizmayla mücadele eden Eddie, bir yandan da firma sahibinin kendisini öldürmesi için gönderdiği kişilerden kaçmaya çalışır...

21. Shazam! (2019)

21. Shazam! (2019)

IMDb: 7,0

DC çizgi roman evreninin renkli karakteri Shazam'a odaklanan filmde, annesini arayan yeni evlatlık verilmiş genç bir çocuk, beklenmedik süper güçler edinir ve çok geçmeden güçlü bir düşman kazanır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Han Solo: Bir Star Wars Hikayesi (2018) Solo: A Star Wars Story

20. Han Solo: Bir Star Wars Hikayesi (2018) Solo: A Star Wars Story

IMDb: 7.0

Dünyanın en iyisi olmaya karar veren genç Han Solo, kaçakçılık için toplanan bir ekibin üyesi oluyor ve hayat boyu yanında olacak olan yardımcı pilotu Chewbacca ile güçlerini birleştiriyor. Yıllarca dostluğunu sürdüreceği Lando Calrissian ve Qi'ra da bu macerada Han Solo'ya eşlik ediyor.

19. Fantastik Canavarlar: Grindelwald'ın Suçları (2018) Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald

19. Fantastik Canavarlar: Grindelwald'ın Suçları (2018) Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald

IMDb: 7.1

Newt Scamander'ın da yardımıyla Amerika Birleşik Devletleri Sihir Kongresi (MACUSA) tarafından yakalanan karanlık büyücü Gellert Grindelwald kaçmayı başarmış ve kendine, gerçek niyetinden habersiz olan müritler toplamaya başlamıştır. Karanlık büyücünün sihir dünyasından ayrı olan tüm canlıların hepsine hükmedecek safkan büyücüler yetiştirme planı, dünya için büyük bir tehlike yaratır. Karanlık büyücünün planlarını bozmak isteyen profesör Albus Dumbledore, eski öğrencisi Newt Scamander'dan yardım ister. Önündeki tehlikenin farkında olmayan Newt, gerçek dostluklar ve aile bağları konusunda bile sevgisinin ve sadakatinin test edileceği bir yola girecektir. Sihirli ya da değil, tüm insanların kaderi ona bağlıdır.

18. Soldado (2018) Sicario: Day of the Soldado

18. Soldado (2018) Sicario: Day of the Soldado

IMDb: 7.1

Sicario 2: Soldado'da, Meksika ve Amerika sınırındaki devlet-kartel savaşı konu ediliyor. Uyuşturucu kartelleri, teröristleri ABD sınırından kaçak yollarla geçirmeye başlayınca, federal ajan Matt Graver, gizemli Alejandro’yla iletişime geçer. Ailesi bir kartel patronu tarafından öldürülen Alejandro’nun görevi, en alçakça yollarla savaşı kızıştırmaktır. Alejandro, savaşı alevlendirmek için kartel patronunun kızını kaçırır. Gizli plan ortaya çıktığında ise Graver kızın işinin bitirilmesini emreder. Sivil zayiat olarak görülmeye başlanan genç kızın kaderi, ne için savaştığını sorgulayan Alejandro'nun elinde olacaktır.

17. Kara Panter (2018) Black Panther

17. Kara Panter (2018) Black Panther

IMDb: 7.1

Babasının ölümünden sonra Wakanda Kralı olan T'Challa, hakkı olan tahta sahip çıkmak için izole yaşayan ancak teknolojik açıdan ileri seviyede olan halkına geri döner. Ancak güçlü bir eski düşman yeniden ortaya çıktığında, T'Challa'nın yeterliliği, Wakanda'nın ve tüm dünyanın kaderini tehlikeye atan korkunç bir çatışmaya girince test edilir. İhanet ve tehlike ile karşı karşıya kalan genç kral, düşmanlarını yenmek, halkının güvenliğini ve yaşam biçimini korumak için müttefiklerini toplar ve gücünü serbest bırakır.

16. Gerçek Kahraman (2021) Free Guy

16. Gerçek Kahraman (2021) Free Guy

IMDb: 7,1

Yine bir Ryan Reynolds mizah şölenine hazır olun! Sıradan bir banka memuru olan Guy'ın normal olarak adlandırdığı dünyası, bir açık dünya video oyununda karakter olduğunu fark etmesiyle tepe taklak olur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Ant-Man and the Wasp (2018)

15. Ant-Man and the Wasp (2018)

IMDb: 7.2

Ant-Man ve Wasp, hem iyi bir baba hem de süper kahraman olan Scott Lang’ın geçmişindeki sırları çözmek için Wasp ile işbirliği yaparak verdiği mücadeleyi konu ediyor. Scott Lang, Yenilmezler'in savaşında yer almanın sonuçları ile hem bir süper kahraman, hem de bir baba olarak boğuşur. Hayatının iki yanını da dengede tutmaya çalışan Scott hem iyi bir baba hem de sorumluluk sahibi kahraman Ant-Man olmak için çabalarken, Hope van Dyne ve Dr. Hank Pym acil bir görevle kapısını çalarlar. Scott bir kez daha kostümünü giyer ve Wasp ile işbirliği yaparak geçmişindeki sırları çözmek için işe koyulur...

14. Alita: Savaş Meleği

14. Alita: Savaş Meleği

IMDb: 7,3

Başarılı yönetmen Robert Rodriguez'in imzasını taşıyan filmin başrolünde, Rosa Salazar'ı izliyoruz. Devre dışı bırakılan bir sayborg yeniden canlanır, ancak geçmişine dair hiçbir şey hatırlayamaz ve kim olduğunu bulmak için bir arayışa girer.

13. No Time to Die (2021)

13. No Time to Die (2021)

IMDb: 7,3

James Bond'un son halkasında, ünlü ajan aktif hizmetten ayrılır. Ancak, CIA'den eski bir tanıdığı olan Felix Leiter'in ortaya çıkıp yardım istemesi ve Bond'un tehlikeli yeni teknolojilerle donanmış gizemli bir kötü adamın izini sürmesiyle huzuru kısa sürer.

12. Tenet (2020)

12. Tenet (2020)

IMDb: 7,3

Christopher Nolan'ın iddialı filminde, tüm dünyanın hayatta kalması için savaşan bir adam, Tenet isimli bir teknolojiyi kullanarak gerçek zamanın ötesine geçmek için uluslararası casusluk dünyasında yolculuğa çıkar.

11. Shang-Chi ve On Halka Efsanesi (2021)

11. Shang-Chi ve On Halka Efsanesi (2021)

IMDb: 7,4

Marvel Sinematik Evreni'nin yeni karakteri Shang-Chi, bir Kung Fu ustasıdır. On Yüzük organizasyonuna çekildikten sonra geçmişiyle yüzleşmek zorunda kalır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Upgrade (2018)

10. Upgrade (2018)

IMDb: 7.6

Eşiyle birlikteyken acımasızca saldırıya uğrayan Grey Trace, karısını saldırıda kaybetmenin yanı sıra belden aşağı da felç olur. Günün birinde bir milyarder mucitten bedenini geliştirecek deneysel bir tedavi teklifi alır. Tedavi için Trace'in bedenine STEM olarak adlandırılan yapay zeka implantı yerleştirilir. Tedavi ile insanüstü yetenekler kazanan Trace, karısını öldüren ve kendi hayatını mahveden kişilerden intikam almak için yola koyulur...

9. Başlat (2018) Ready Player One

9. Başlat (2018) Ready Player One

IMDb: 7.6

Ailesini küçük yaşta kaybeden Wade Watts, gerçek dünyanın sıkıntılarından kaçmak için zamanını The Oasis adlı bir oyun evreninde geçirir. Oyunun milyoner kurucusu oyun evreninin içine bir anahtar saklamıştır ve öldüğünde tüm servetini ve oyunun kontrolünü bu anahtarı bulana vadetmektedir. Wade de bu macera dolu hazine avının peşine düşer. Bir süre sonra her şey bir oyun olmaktan çıkıp acımasız bir rekabete dönüşür. Zira şirket hissedarları ve paragöz oyuncular hazineye herkesten önce ulaşabilmek için diğer yarışmacıları saf dışı bırakmak için her şeyi yapmaya hazırdır.

8. The Northman (2022)

8. The Northman (2022)

IMDb: 7,8

Yeni nesil korku ve gerilim filmlerinin önemli isimlerinden olan Robert Eggers'ın üçüncü filminde, genç bir Viking prensi olan Amleth, babasının cinayetinin intikamını alma konusunda kararlıdır. Bu uğurda birçok şeyini feda ederek bir yolculuğa çıkar. Film, usta yazar William Shakespeare'in, Hamlet eserini yazarken esinlendiği İskandinav hikâyesinden uyarlanıyor.

7. Deadpool 2 (2018)

7. Deadpool 2 (2018)

IMDb: 7.8

Deadpool, kahramanlık işlerini devam ettirirken bir yandan da gündelik hayatını sürdürmeye devam eder. Kız arkadaşı Vanessa'yla mutlu bir ilişki sürdüren Deadpool'un düzeni, gelecekten gelen Cable'ın ortaya çıkışıyla sarsılır. Cable gelecekte tehdit oluşturacak bir çocuğun peşindedir. Deadpool, Cable'ı durdurabilmek için süper güçlere sahip bir ekibi toplar ve bu aykırı karakterlerden oluşan X-Force ekibi, Deadpool'la birlikte maceraya atılır.

6. İnanılmaz Aile 2 (2018) Incredibles 2

6. İnanılmaz Aile 2 (2018) Incredibles 2

IMDb: 7.9

'İnanılmaz Aile 2', süper güçlere sahip olan bir ailenin atıldığı maceraları konu ediyor. Süper güçlere sahip aile suçla savaşmaya devam ederken, süper kahramanların yasal olmaması sıkıntı yaratmaktır. Ancak bu konudaki umut ışığı, ailenin Elastigirl lakaplı annesi Helen'dır. Helen süper kahramanların önemini kanıtlamak üzere dünyayı kurtarmakla meşgulken, evdeki işleyiş, Violet ve Dash ile birlikte evde kalan Bob'un sorumluluğundadır. Küçük Jack-Jack'in de süper güçlerinin olduğunun ortaya çıkmasıyla birlikte, evin kontrolünü sağlamak iyice zorlaşır. Ancak yeni bir kötü dahinin incelikli planı dünyayı tehdit etmeye başlayınca, aile ve Frozone yeniden birlikte çalışmanın bir yolunu bulup ve tehditi savuşturmaya çalışırlar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Görevimiz Tehlike - Yansımalar (2018) Mission: Impossible - Fallout

5. Görevimiz Tehlike - Yansımalar (2018) Mission: Impossible - Fallout

IMDb: 8.0

'Mission: Impossible Yansımalar', 'Görevimiz Tehlike' serisinin 6. devam halkasıdır. İkonik ajan Ethan Hunt, birlikte çalıştığı IMF ekibi ve tanıdık birkaç dostu sıkıntılı bir zamandadır. Berlin'deki görevin ters gitmesi sonucunda Ethan Hunt CIA ile ters düşer ve denetimsizliği sebebiyle CIA'in kara listesine girer. Ancak insanlığı tehdit eden yeni bir tehlikenin ortaya çıkışıyla birlikte herkes zamana karşı bir yarışa koyulur...

4. Ölümlü Dünya (2018)

4. Ölümlü Dünya (2018)

IMDb: 8.0

Nesillerdir Haydarpaşa Garı’nda Anadolu Tat Lokantası’nı işleten Mermer Ailesi, 8 kişiden oluşan geniş bir ailedir. Kendi halinde, sade bir yaşamları olan bu insanlar dışarıdan oldukça sıradan bir hayat yaşam sürüyor gibi görünseler de gerçek hiç de öyle değildir. Mermer ailesi nesilden nesle kiralık katildir ve dünya çapında etkin olan dev bir organizasyon için çalışırlar. Ancak organizasyonun kimi kurallarının ihmal edilmesiyle birlikte işler karışır ve ailenin kimliği açığa çıkar. Olaylar da tam olarak burada başlayacaktır...

3. Örümcek-Adam: Eve Dönüş Yok (2021)

3. Örümcek-Adam: Eve Dönüş Yok (2021)

IMDb: 8,4

Gizli kimliğinin ortaya çıkmasıyla Peter'ın ve çevresindekilerin hayatı zorlaşmaya başlar. Bunun üzerine Doctor Strange'den yardım isteyen Peter, istemeden farklı evrenlerden kötü adamları getirir. Bu macera, Peter'ı Örümcek Adam olmanın gerçekten ne anlama geldiğini keşfetmeye zorlar.

2. Avengers: Sonsuzluk Savaşı (2018) Avengers: Infinity War

2. Avengers: Sonsuzluk Savaşı (2018) Avengers: Infinity War

IMDb: 8.5

Kaptan Amerika ve Iron Man'in arasında yaşanan olayların ardından bölünen kahramanlarımız, birbirlerinden uzaklara savrulurlar. Hepsi kendi yandaşlarıyla dünyayı korumaya çalışırlar. Ancak dünyanın kaderi bir kez daha tehlikeye girer. Sınırsız bir güç kaynağı olan sonsuzluk taşlarının peşine düşen Thanos, dünyanın gördüğü en büyük tehdittir. İnsanlığın kaderi bir kez daha, insanlık için savaşmaya ant içmiş kahramanlarımızın elindedir. Hiçbir süper kahramanın tek başına yenemeyeceği büyüklükteki bu tehdit için ekipler birleşip, tehdide tüm güçleriyle karşı koymaya başlarlar.

1. Her Şey Her Yerde Aynı Anda (2022) Everything Everywhere All at Once

1. Her Şey Her Yerde Aynı Anda (2022) Everything Everywhere All at Once

IMDb: 8,8

Son yılların en harika yapımlarından biri olan film, çoklu evren ile ilgili. Yaşlanmakta olan Çinli bir göçmen, yaşayabileceği hayatlarla bağlantılı diğer evrenleri keşfederek tek başına dünyayı kurtarabileceği çılgın bir maceraya sürüklenir.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
193
87
65
42
30
25
24
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Uygar Aytun

Alfa kurtta nedense aklıma Tarkan (Altarın oğlu) geliverdi . "Babanı kim öldürdü kurt?" "Hav hav!" ..... "nalçak kostok" :)

Artyom

Upgrade, düşük bütçeli güzel bir bilimkurgu.

Cüneyt Arslan

Ölümlü Dünya bence Türk Sinema tarihine yieeyt ulan diye girmiş oldukça taştaşlı bir film. Listedeki hiçbir filmden aşağı görmem. Zaten absürd komedinin hast... Devamını Gör