Görüş Bildir
Haberler
İnternetten Ücretsiz İzleyebileceğiniz İnsanın Aklını Başından Alan Bilim Kurgu Filmleri

İnternetten Ücretsiz İzleyebileceğiniz İnsanın Aklını Başından Alan Bilim Kurgu Filmleri

Eda Özkan
08.05.2022 - 13:00

Bilim kurfu filmleri, zamanı değerlendirmenin en keyifli yollarından bir tanesidir. Bizler de Onedio olarak sizler için internetten ücretsiz izleyebileceğiniz insanın aklını başından alan en iyi bilim kurgu filmlerini derledik!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Inception (2010)

1. Inception (2010)

IMDb: 8.8

Özet: Dorn Cobb, uzmanlık alanı zihnin en savunmasız olan rüya görme anında bilinçaltındaki sırları yüzeye çıkararak onları çalmak olan yetenekli genç bir hırsızdır. Cobb'u casuslar dünyasının en aranan ismi haline getiren bu yeteneği, aynı zamanda uluslararası aranan bir kaçak yapmıştır. Zaman içinde her şeyini yitiren genç adamın içinde bulunduğu durumdan sıyrılması için şimdi önüne bir fırsat çıkmıştır. Cobb, bu fırsatı iyi değerlendirebilecek midir?

Oyuncular: Leonardo DiCaprioMarion Cotillard, Elliot Page

Yönetmen: Christopher Nolan

2. The Matrix (1999)

2. The Matrix (1999)

IMDb: 8.7

Özet: Morpheus adındaki tehlikeli bir adamın gerçeği bildiğine inanan Neo'nun hayatı, onu başka bir dünyaya götürebilecek olan Trinty ile tanışması sonucunda bambaşka bir hal alır. Trinty'nin götüreceği dünya, Neo'nun Morpheus'u bularak Matrix hakkında bir şeyler öğrenmesine zemin hazırlayacaktır. 

Oyuncular: Keanu Reeves, Laurence Fishburne, Carrie-Anne Moss

Yönetmen: Lana Wachowski, Lilly Wachowski

3. Interstellar (2014)

3. Interstellar (2014)

IMDb: 8.6

Özet: Cooper, geçimini çiftçilik yaparak sağlayan bilgi ve becererileri yüksek bir adamdır. İki çocuğuna güvenli bir hayat sunmaya çalışan Cooper'ın 10 yaşındaki kızı Murphy ise oldukça keskin bir zekaya sahiptir. Bir gün Cooper'ın karşısına reddedemeyeceği bir teklif çıkması, zorlu bir karar vermesine neden olacaktır.

Oyuncular: Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Michael Caine

Yönetmen: Christopher Nolan

4. Back To The Future (1985)

4. Back To The Future (1985)

IMDb: 8.5

Özet: Dr.Brown zamanda yolculuk yapması mümkün olan bir araba icat eden garip bir bilim insanıdır. Bu arabayı ilk defa Marty adındaki bir genç kullanır. Ancak Marty'nin yaptığı bir zamanlama yanlışının, onu geleceğe değil geçmişe göndermesi ile birlikte  genç adam, geçmişini değiştirecek bir hata yaparak olayların daha da karışmasına neden olacaktır.

Oyuncular: Michael J. Fox, Christopher Lloyd, Lea Thompson

Yönetmen: Robert Zemeckis

5. WALL·E (2008)

5. WALL·E (2008)

IMDb:8,4

Özet: Dünyayı yaşanamayacak kadar kirli bir yere getiren insanlar, daha sonra Dünya'yı terk ederek başka bir gezegende yaşamaya başlamıştır. Wall-e adındaki sevimli bir robota ise çöpler ve atıklarla dolan dünyayı temizleme görevi verilir. Dünyada tek başına yaşayarak çöplerden kendine ev yapan Wall-e'nin yalnızlığı, başka bir robot olan Eve'nın gelmesi ile bir son bulacaktır. 

Oyuncular: Ben Burtt, Elissa Knight, Jeff Garlin

Yönetmen: Andrew Stanton

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004)

6. Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004)

IMDb: 8.3

Özet: Joel Barish ve sevgilisi Clementine, iki yıldır birliktelik yaşayan tatlı bir çifttir. Ancak bir gün ayrıldıklarında, Clementine tüm anılarını tıbbi bir müdahale ile kafasından sildirir. Bunu öğrenen Joel, büyük bir hayal kırıklığı yaşayarak aynı prosedürü kendi üzerinde de uygulatmaya karar verir. Tüm anılarını sildirmek üzere karar vererek derin bir uykuya yatan genç adam, gözlerinin önünden geçen anıları aslında sildirmek istemediğini fark eder. Genç adam yapılan müdahaleyi durdurabilecek midir?

Oyuncular: Jim Carrey, Kate Winslet, Kirsten Dunst

Yönetmen: Michel Gondry

7. Jurassic Park (1993)

7. Jurassic Park (1993)

IMDb: 8.2

Özet: 

Jurassic Park'ta fosilleşmiş bir sivrisinekten çıkarılan dinozor kanı, bilimadamlarına DNA ile yeniden dinozor yaratma imkanı verir. Dr. Hammond, bu DNA’dan yola çıkarak genetik olarak dinozorlar geliştirir ve bir tür hayvanat bahçesi açar. Çeşit çeşit dinozorların canlı olarak görülebileceği bu özel hayvanat bahçesinin ilk test ziyaretçileri ise bir avukat, bir matematikçi, bir dinozor uzmanı ve bir bitkibilimci ile Hammond’un torunlarıdır. Dinozor embriyolarını ele geçirmek isteyen biri güvenlik sistemini devre dışı bırakınca, bütün dinozorlar adada serbest kalırlar.

Oyuncular: Sam Neill, Laura Dern, Jeff Goldblum

Yönetmen: Steven Spielberg

8. V for Vendetta (2005)

8. V for Vendetta (2005)

IMDb: 8,2

Özet: İngiltere'de, son derece baskıcı bir rejim hakimdir ve halk türlü yasaklar ve engellerle kontrol edilmektedir. V, bu kargaşada belaya bulaşmış masum bir kadındır ve onun hareketi tüm ulusa umut olacak ve büyük bir ayaklanmayı tetikleyecektir

Oyuncular: Natalie Portman , Hugo Weaving , Stephen Rea

Yönetmen: James McTeigue

9. Logan: The Wolverine (2017)

9. Logan: The Wolverine (2017)

IMDb: 8.1

Özet: Jean Grey'in ölümünden sonra kendine gelememiş olan Wolverine, depresyona sürüklenmiş, kimliğinden kurtulmak isteyen bir adamdır. Yıllar önce kendisine yardımı dokunmuş bir arkadaşının ortaya çıkarak ondan bir iyilik istemesi, genç adamın Japonya'ya giderek onu görmesine neden olur. İstediği tek şey, tekrar ölümlü bir insan olabilmek olan Wolverine bu esnada kendine Silver ve Viper adında iki ölümcül düşman edinir. Genç adam, yakında tarihi bir savaşa tanıklık edecek ve kaçmaya çalıştığı geçmişinin bir parçası olan gizeme karşı da mücadele etmek zorunda kalacaktır.

Oyuncular: Hugh Jackman, Tao Okamoto, Rila Fukushima

Yönetmen: James Mangold

10. Dune (2021)

10. Dune (2021)

IMDb: 8.1

Özet: Paul Atreides'in ailesinin çöl gezegeni Arrakis'in kontrolüne sahip olma hikayesini anlatan 'Dune', uzak bir gelecekte geçmektedir. Galaksinin birçok farklı noktasındaki gezegenler farklı rakip feodal aileler tarafından idare edilmektedir. Arrakis çok değerli bir kaynağın tek üreticisidir ve bu nedenle kontrolü asil aileler için son derece talep edilmektedir. Yüksek bilinç ve uzun bir yaşam süresi sunan kaynağa 'baharat' adı verilir ve bu baharatın bir diğer avantajı ise yıldızlararası yollarda gezinmeye yardımcı olmasıdır.Harkonen adındaki rakip aile bu kaynağı elde etmek adına Paul ve ailesine tuzak kuracaktır.

Oyuncular: Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Oscar Isaac

Yönetmen: Denis Villeneuve

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Donnie Darko (2001)

11. Donnie Darko (2001)

IMDb: 8,0

Özet: 1988 yılında geçen bu filmde  Donnie Darko isimli bir genç, bir gece insan ve tavşan karışımı olan bir yaratık tarafından odasından çıkarılarak bir sırra doğru sürüklenir. Donnie Darko’ya 28 gün 6 saat 42 dakika ve 12 saniye sonra dünyanın sonunun geleceğini söyleyen yaratık, Donnie'nin peşinden gelmesine neden olacaktır.

Oyuncular: Jake Gyllenhaal, Jena Malone, Marry McDonnell

Yönetmen: Richard Kelly

12. E.T. the Extra-Terrestrial (1982)

12. E.T. the Extra-Terrestrial (1982)

IMDb: 7.9

Özet: Bir uzaylı grubu, dünyayı oldukça merak ettikleri için dünyaya iniş yapma kararı alır. Geldikleri bu yerden dönerken aralarından bir kişiyi dünyada unutarak yollarına devam ederler. Dünyada yalnız başına kalan bu tatlı yaratık, hiç bilmediği bu yerde korkuya teslim olmuşken Elliot adında bir çocukla karşılaşarak onunla zaman içerisinde sıkı bir dostluk kuracaktır. 

Oyuncular: Henry Thomas, Drew Barrymore, Dee Wallace

Yönetmen: Steven Spielberg

13. Children of Men (2006)

13. Children of Men (2006)

IMDb: 7.9 

Özet: İnsanlığın nesli, 18 yaşında olan dünyanın en genç insanının ölümü ile birlikte tükenme olasılığı ile baş başa kalmıştır. Artık kimse ürememektedir ve 2027 yılından itibaren dünyada anlam verilemeyen birçok olaya şahitlik edilmiştir. Siyasi olarak da tüm dengeleri sarsan bu olaylar, Theo adındaki bürokratın da kaçırılması ile iyice karışır. Genç adamdan istenilen tek şey bürokratik bir destektir ancak o bunu başarabilecek midir?

Oyuncular: Clive Owen, Clare-Hope Ashitey, Julianne Moore

Yönetmen: Alfonso Cuarón

14. Avatar (2009)

14. Avatar (2009)

IMDb: 7.8

Özet: Yarı felçli olan Jake Sully, Pandora adındaki uzak bir gezegende görevinin başına geçmeye karar verir. Na'yi adındaki halkın arasına karışarak burada onlarla bütünleşecek olan Sully'i aklının almayacağı birçok macera beklemektedir. Genç adam, burada prenses Neytiri ile kuracağı ilişki sonucunda bu dünyayı kendi dünyasından korumaya karar verecektir.

Oyuncular: Sam Worthington, Zoe Saldana, Sigourney Weaver

Yönetmen: James Cameron

15. Source Code (2011)

15. Source Code (2011)

IMDb: 7,5

Özet: Colter adındaki bir adam, Chicago'daki bir trenin havaya uçurulması ile birlikte gizli bir göreve atılır. Bombacının kimliğini deşifre edebilmek adına paralel bir evrene doğru yola çıkan Colter, görevini başarı ile tamamlayabilecek midir?

Oyuncular: Jake Gyllenhaal , Michelle Monaghan , Vera Farmiga

Yönetmen: Duncan Jones

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Cloud Atlas (2012)

16. Cloud Atlas (2012)

IMDb: 7,4

Özet: Geçmiş, şimdi ve gelecek birbirleriyle hiç olmadığı kadar bağlantılıdır. Birden çok insanın tarih koridorlarında birbirlerinin seslerini duyması ile kaderleri büyük bir değişime uğrayacaktır. 

Oyuncular: Tom Hanks, Halle Berry, Jim Broadbent

Yönetmen: Lana Wachowski, Tom Tykwer, Lilly Wachowski

17. Predestination (2014)

17. Predestination (2014)

IMDb: 7,4

Özet: Son görevi geçmişte yaşanan bir saldırıda 11.000 insanın ölümüne neden olan Fiyasko Bombacısı adlı adamı bulup, patlamanın yaşanmasını önlemek olan bir ajan, gizli bir serviste çalışmaktadır. Görevi için zamanda yolculuk ederek 1970'lerde John isimli bir köşe yazarı ile tanışacak olan ajanın bu barda başlayan sohbeti, ilerleyen saatlerde daha da derinleşecektir.

Oyuncular: Ethan Hawke , Sarah Snook , Noah Taylor

Yönetmen: Michael Spierig , Peter Spierig

18. Cube (1997)

18. Cube (1997)

IMDb: 7,2

Özet: Bir grup insan oldukça farklı karakter ve yaşantıya sahipken kendilerini birden bir küpün içerisinde bulurlar. Nasıl oraya geldiklerini bir türlü anlayamayan bu insanların tek ortak noktaları korkudur ve oradan çıkmak için birbirlerini tanımak ve anlamak zorunda kalacaklardır.

Oyuncular: Maurice Dean Wint, Nicole de Boer, Nicky Guadagni

Yönetmen: Vincenzo Natali

19. I Am Legend (2007)

19. I Am Legend (2007)

IMDb: 7.2

Özet: Robert Neville, korkunç bir virüsün yayılmasına engel olmaya çalışan genç bilim insanıdır ancak ne yazık ki görevi başarısızlık ile sonuçlanmıştır. Tüm bunlar olurken Robert'ın bedeni mucizevi şekilde söz konusu virüse karşı bağışıklık kazanmıştır ve onu etkilememektedir. Üç yıl boyunca her gün kendinden başka hayatta kalabilen insanları arayan genç adam kimseyi bulamamasına rağmen aslında yalnız değildir. 

Oyuncular: Will Smith, Alice Braga, Charlie Tahan

Yönetmen: Francis Lawrence

20. The Hunger Games (2012)

20. The Hunger Games (2012)

IMDb: 7,2

Özet: Açlık Oyunları adındaki oyun, Panem ülkesi tarafından düzenlenerek her yıl 12 eyaletten seçilen ikişer gencin mücadele vermesine dayanmaktadır. Aslında halka göz dağı verme amaçlı olan oyunlar her sene 24 farklı yarışmacının rakiplerini eleyerek hayatta kalma mücadelesine tanıklık etmektedir. Yine bir oyun seçmesi sırasında kardeşi yerine gönüllü olan Katniss Everdeen, oyunu kazanıp hayatta kalabilmek adına büyük bir mücadele vermek zorunda kalacaktır.

Oyuncular: Jennifer Lawrence , Josh Hutcherson , Liam Hemsworth

Yönetmen: Gary Ross

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Deja Vu (2006)

21. Deja Vu (2006)

IMDb: 7,1

Özet: İnsanların tüm yaşamlarını mercek altına alabilecek bir teknoloji geliştirilmiştir ve Carlin adındaki ajan ise bu sistemde görev almaktadır. New Orleans'ta yaşanan bir patlama sonrasında bir soruşturmaya dahil olan Carlin'in görevi, zamanda geriye giderek, yaşanan olayların akışını değiştirmektir ancak kısa zamanda bunları başarabilmek için genç adamın elinde sadece tek bir şans vardır.

Oyuncular: Denzel Washington, Jim Caviezel, Paula Patton

Yönetmen: Tony Scott

22. Prometheus (2012)

22. Prometheus (2012)

IMDb: 7,0

Özet: Yönetmenliğini Ridley Scott'ın üstlendiği film, hayatın başlangıcını araştıran bir ekibin yaşadıkları maceraları konu almaktadır. Her şeyin sonu olabilecek bu savaşın tek amacı insanlığı ve geleceği koruma altına alabilmektir.

Oyuncular: Noomi Rapace , Michael Fassbender , Charlize Theron

Yönetmen: Ridley Scott

23. Oblivion (2013)

23. Oblivion (2013)

IMDb: 7.0

Özet: Dünya isimli terk edilmiş bir gezegene Oblivion'dan askeri yönetim tarafından  gönderilen Jack, yetenekli bir askerdir. Jack burada büyük bir keşif yaparak insanların yok olmadan önce hangi koşullarda yaşadığını anlamlandırır.  Dünyanın bu duruma gelmesine neden olan uzaylı birlikleri ise hala burada varlıklarını sürdürmektedir ve Jack'in karşısına beklenmedik sürprizler çıkmak üzeredir. 

Oyuncular: Tom Cruise, Olga Kurylenko, Morgan Freeman

Yönetmen: Joseph Kosinski

24. World War Z (2013)

24. World War Z (2013)

IMDb: 7.0

Özet: Mutlu bir aile hayatına sahip olan Gerry Lane, iyi bir babadır. Bir gün trafikte sıkışması ile bir şeylerin yolunda gitmediğini anlayan genç adam, ailesini güvende tutabilmek adına onları güvenli bölgeye yerleştirir. Birleşmiş Milletler çalışanı olan Gerry'nin dünyayı kurtarabilmesi için önünde oldukça kısıtlı bir zaman vardır.

Oyuncular: Brad Pitt, Mireille Enos, Elyes Gabel

Yönetmen: Marc Forster

25. The Island (2005)

25. The Island (2005)

IMDb: 6.8

Özet: Ütopik bir toplumu anlatan film 21.yüzyılda geçmektedir. Lincoln ve kalan bütün herkesin ortak bir hedefi vardır. 'Ada'ya ulaşmak. Bunun için büyük çekilişi kazanmaları gerekmektedir. Ancak Lincoln içinde bulunduğu bu durumun bir oyun olduğunu fark eder. Aslında hepsi birer klondur ve yarartılış amaçları klonları oldukları kişilere yedek organ üretilmesidir. Bu duruma baş kaldıran Lincoln, kendilerine bunu yapanlarla yüzleşerek bir maceraya başlar.

Oyuncular: Ewan McGregor, Scarlett Johansson, Djimon Hounsou

Yönetmen: Michael Bay

İçeriğin Devamı Aşağıda

26. The Maze Runner (2014)

26. The Maze Runner (2014)

IMDb: 6.8

Özet: Thomas yukarıya doğru hareket eden bir asansörde uyanmıştır. Asansör vardığında karşısında bir grup insanı görür. Devasa büyüklükte duvarlarla kaplı bu alandaki insanlar gibi Thomas da geçmişini, buraya nasıl ve neden geldiğini hatırlamamaktadır. Öğrendikleri tek şey sabahları labirentin içine giden bir kapının açıldığı ve güneşin batmasıyla birlikte kapandığıdır. Labirente girenler, kapı kapanmadan dönemezse içerde onları bekleyen kötü sürprizler de vardır. Thomas'ın hedefi geçmişte bir yerlerde hatırladığı bu labirentin sırrını çözmek olacaktır.

Oyuncular: Dylan O'Brien, Aml Ameen, Will Poulter

Yönetmen: Wes Ball

27. In Time (2011)

27. In Time (2011)

IMDb: 6.7

Özet: Günümüzden çok ileri bir zamanda geçen filmde en önemli şey zamandır.  İnsanlar para kavramı yerine 'zamanı' kullanırlar. Para yerine kullandıkları 'zaman' kalan hayatlarından azalıp artmaktadır. Bu yüzden de insanlar daha uzun yaşayabilmek için var gücüyle çalışmaktadırlar. Will Salas adındaki bir adam bir hata sonucu cinayetle yargılanarak hapishaneye girer. Hapishaneden kurtulmasının tek yolu, bu yozlaşmış sistemi çökertmektir.

Oyuncular: Amanda Seyfried, Justin Timberlake, Cillian Murphy

Yönetmen: Andrew Niccol

28. Divergent (2014)

28. Divergent (2014)

IMDb: 6,6

Özet: İnsanlık beş farklı parçaya bölünmüştür ve her biri farklı bir erdemi temsil etmektedir. Gençler 16 yaşına geldiklerinde beş bölümden oluşan bu gruplara dahil olarak hayatlarını burada geçireceklerdir. Tris Prior ise 16 yaşına ayak bastığında kendi ile ilgili kimsenin bilmemesi gereken önemli bir sırra şahitlik edecektir. 

Oyuncular: Shailene Woodley , Theo James , Kate Winslet

Yönetmen: Neil Burger

29. Lucy (2014)

29. Lucy (2014)

IMDb: 6.4

Özet: Taipei, suça batmış bir başkenttir. Lucy ise kendini hiç beklenmedik şekilde bu suç dünyasının içindeki uyuşturucu şebekelerinden birinde bulur. Kurye olması için vücuduna yerleştirilen sentetik bir uyuşturucu, Lucy'nin kendisi hakkında önemli bir sırla karşı karşı kalmasına neden olur. Genç kadına verilen uyuşturucu, onun insanüstü yetenekler kazanmasına sebep olmuştur. Artık insanların aklını okuyarak telekinezik yeteneklere sahip olan Lucy, birçok maceraya şahitlik edecektir.

Oyuncular: Scarlett JohanssonMorgan Freeman, Min-sik Choi

Yönetmen:  Luc Besson

30. Transcendence (2014)

30. Transcendence (2014)

IMDb: 6.2

Özet: Bir bilim insanı olan Dr.Will Caster oldukça büyük buluşlar yaparak şimdilerde ise yapay zeka projesi ile uğraşan genç bir adamdır. Teknoloji karşıtı olan bazı radikal grupların saldırısına uğrayan Will, cinayete kurban gitmiştir ancak karısı Evelyn'in onu tekrar hayata döndürmek için birtakım planları vardır. 

Oyuncular: Johnny Depp, Rebecca Hall, Paul Bettany

Yönetmen: Wally Pfister

Daha fazla öneri için:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
35
17
5
4
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın