Görüş Bildir
Haberler
Olağan Dışı Kurgularıyla Aklınızı Başınızdan Alıp Aval Aval Bakmanıza Sebep Olacak Filmler

Olağan Dışı Kurgularıyla Aklınızı Başınızdan Alıp Aval Aval Bakmanıza Sebep Olacak Filmler

Eda Özkan
02.04.2022 - 14:30

Tekdüze senaryolara sahip olan filmlerin sonlarını da tahmin etmek pek zor olmuyor biliyorsunuz. Biz de sıradanlıktan sıkılanlar için Onedio olarak olağan dışı kurgularıyla aklınızı başınızdan alıp aval aval bakmanıza sebep olacak filmleri listeledik!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Pulp Fiction (1994)

1. Pulp Fiction (1994)

IMDb: 8,9

Özet: Honey Bunny ve Pumpkin bir çift küçük soyguncudurlar. Birbirlerine aşık olan bu çiftin niyeti, hayatlarına biraz hareket katmaktır. Bunun dışında ise Vincent ve Jules adındaki ikili de patronları tarafından ödemeyi geciktiren birkaç genci vurmakla görevlendirilmiştir. Bu aykırı insanların yolları hiç beklemedikleri şekilde kesişecektir. 

Oyuncular: John Travolta , Samuel L. Jackson , Uma Thurman

Yönetmen: Quentin Tarantino

2. Apocalypse Now (1979)

2. Apocalypse Now (1979)

IMDb: 8,5

Özet: Willard, başarılı bir yüzbaşıdır. Genç adam ve ekibinin şimdiki görevi ise Albay Walter Kurtz adındaki isyancı, vahşi bir orman kabilesini yöneten adamı öldürmektir. Ancak bu görev Willard'ın git gide takip ettiği bu adama benzemesine neden olacaktır.

Oyuncular: Martin Sheen , Frederic Forrest , Robert Duvall

Yönetmen:  Francis Ford Coppola

3. Memento (2000)

3. Memento (2000)

IMDb: 8,5

Özet: Leonard Shelby adında kısa süreli bir hafıza kaybı geçiren bir adamın karısının cinayetinde parmağı olanları bulma çabasını konu edinen bu yapım, izleyenleri ekrana kilitliyor desek yeridir! Hafızası zaman zaman yerine gelse de bazen her şeyi yeniden unutan Leonard'ın önüne oldukça zor engeller çıkacaktır.

Oyuncular: Guy Pearce , Carrie-Anne Moss , Joe Pantoliano

Yönetmen: Christopher Nolan

4. 2001: A Space Odyssey (1968)

4. 2001: A Space Odyssey (1968)

IMDb: 8,3

Özet: Issız bir yerde yemek için birbirleri ile mücadele veren bir grup primatı konu alan yapım, oldukça başarılı yapımlardan biri. Primatların ettiği kavgalar, daha önce hiç görmedikleri gizemli bir siyah taşın yanlarında belirmesi ile bölünmüştür. Bu taş, primatların ilk defa bir alet kullanmaya başlayacakları kadar güçlüdür. Evrimin en önemli adımlarından birinin atıldığı bu yerde, insanların şafağı gelmektedir.

Oyuncular: Keir Dullea , Gary Lockwood , William Sylvester

Yönetmen: Stanley Kubrick

5. Amores perros (2000)

5. Amores perros (2000)

IMDb: 8,1

Özet: Üç farklı statüye sahip insanın tesadüfi benzer hayatlarını anlatan yapımın kendine has bir gizemi var. Meksika'da yaşayan üç genç adamın benzeşen hayatları, izleyenleri ekrana kilitleyen yapımlardan biri.

Oyuncular: Goya Toledo , Alvaro Guerrero , Jorge Salinas

Yönetmen:  Alejandro González Iñárritu

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Mulholland Drive (2001)

6. Mulholland Drive (2001)

IMDb: 7,9

Özet: En büyük hayali Hollywood'da herkesin bildiği başarılı bir aktris olmak olan Betty Elms, genç ve güzel bir kadındır. Hayalleri için yolculuğa çıkan Betty, yolculuk sırasında başarılı bir kadınla tanışarak ona hayran olacak ve aralarında gizemli bir ilişki başlayacaktır. Ancak geçirdikleri bir trafik kazasından sonra bilinç ve bilinçaltı birbirine karışacak ve iki ayrı hayat birbirine girecektir.   

Oyuncular: Naomi Watts , Jeanne Bates , Dan Birnbaum

Yönetmen: David Lynch

7. Shaun of the Dead (2004)

7. Shaun of the Dead (2004)

IMDb: 7,9

Özet: Allak bullak olan hayatını toparlamaya karar vermiş bir adamın atmak istediği ilk adım, eski kız arkadaşı ile olan ilişkisine tekrar başlamaktır. Aynı zamanda annesi ile olan ilişkilerine de bir çeki düzen vermek isteyen adamın planları, bir gün Kuzey Londra'yı zombilerin basması ile değişiklik gösterir. Artık Shaun'ın tek istediği, sevdiklerini kurtarabilmektir.

Oyuncular: Simon Pegg , Nick Frost , Dylan Moran

Yönetmen: Edgar Wright

8. Open Your Eyes (1997)

8. Open Your Eyes (1997)

IMDb: 7,7

Özet: Hayatta ne istediğini bilen ve kendi halinde takılan Cesar, genç bir adamdır. Hayata umutla bakan bu adamın çabaları, parlak bir gelecek yaşamasına olanak sağlayacaktır. Ancak bir gece, Sofia adındaki güzel bir kadınla tanışması, planlarını alt üst edecek ve onu temkinli hallerinden çok uzaklara sürükleyecektir. Sofia adındaki bu kadın için yaratıldığını düşünerek ona tutku ile bağlanan Cesar, onun için hapishanelerde sürünmeyi bile göze almıştır. 

Oyuncular: Eduardo Noriega , Penélope Cruz , Fele Martínez

Yönetmen: Alejandro Amenábar

9. Run Lola Run (1998)

9. Run Lola Run (1998)

IMDb: 7,7

Özet: Lola, genç ve güzel bir kadındır. Erkek arkadaşı ise mafya için kuryelik yapmakta olan bir adamdır. Bir gün buluşacakları sırada Lola'nın geç kalması, genç adamın 100.000 DM'lik bir parayı kaybetmesine neden olur. Sevgilisinin ölümüne neden olacak bu hatayı düzeltmesinin tek yolu, 20 dakika içinde çantayı bularak parayı temin edebilmektir. Genç kadın, zamana karşı yarıştığı bu meseleyi halledebilecek midir?

Oyuncular: Franka Potente , Moritz Bleibtreu , Herbert Knaup

Yönetmen: Tom Tykwer

10. 21 Grams (2003)

10. 21 Grams (2003)

IMDb: 7,7

Özet: Rastlantı sonucu üç kışının yollarını kesiştiren bir trafik kazasını konu alan yapım, izleyenleri evrensel bir gücün varlığına inandıracak nitelikte. Film, yolları kesişen bu insanların yaşadıkları rastlantı, sevgi, sadakat, cesaret ve tutku gibi duygulara değinerek onları bu gerçeklerle yüzleştirmektedir. 

Oyuncular:  Sean Penn , Benicio Del Toro , Naomi Watts

Yönetmen: Alejandro González Iñárritu

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Gravity (2013)

11. Gravity (2013)

IMDb: 7,7

Özet: Emekliliğinden önce son bir göreve çıkan Dr.Ryan Stone, başarılı bir tıp mühendisidir. Astronot Matt Kowalsky eşliğinde çıktıkları bu uzay yolculuğunda her şey yolunda giderken, bir gün çıktıkları keşif yürüyüşü sırasında hiç beklemedikleri bir felaketle karşılaşırlar. Çarpan bir göktaşı sonucunda mekikleri paramparça olan bu iki bilim insanı, uzay boşluğunda çaresiz kalır. Yeryüzü ile iletişimleri tamamen kopan bu adamlar, dünyaya dönmenin bir yolunu bulabilecek midir? bulabilecek midir?

Oyuncular:  Sandra Bullock , George Clooney , Ed Harris

Yönetmen: Alfonso Cuarón

12. Birdman (2014)

12. Birdman (2014)

IMDb: 7,7

Özet: Riggan, bir döneme damgasını vuran Birdman'in süper kahraman serisi ile ünlenmiş bir oyuncudur. Bir gün Broadway'de hem yöneterek hem de başrolünde yer aldığı bir oyunun son hazırlıklarını yaptığı sırada, beklenmedik bir şey gerçekleşir. Yaralanan genç adamın yerinin acilen dolması gerektiğinden Mike Shiner adındaki bir adam kadroya dahil edilir.  Ancak Riggan pes etmemiştir ve sahneye çıkıp kendine yeni bir prestij kazandırabilmek adına mücadele verecektir.

Oyuncular: Michael Keaton , Zach Galifianakis , Edward Norton

Yönetmen: Alejandro González Iñárritu

13. Ex Machina (2014)

13. Ex Machina (2014)

IMDb: 7,7

Özet: Caleb, dünyanın en başarılı şirketlerinden birinde yazılım uzmanı olarak çalışan 24 yaşındaki genç bir adamdır. Bu şirketin CEO'su olan Nathan ise şirket çalışanları ve insanlardan uzak bir dağ evinde yaşamaktadır. Bir gün Caleb, katıldığı bir yarışmada Nathan'ın dağ evinde kalabileceği 1 haftalık bir ödül kazanmıştır. Ancak genç adam, içine çekildiği deneyden tamamen habersiz durumdadır. 

Oyuncular: Domhnall Gleeson , Alicia Vikander , Oscar Isaac

Yönetmen: Alex Garland

14. Lost Highway (1997)

14. Lost Highway (1997)

IMDb: 7,6

Özet: Evlendiği kadın hakkında hiçbir fikri olmayan Fred Madison, eşiyle birlikte yeni bir düzen kurmaya çalışmaktadır. Ancak genç adam, geçmişinden bir türlü sıyrılamadığından huzuru bozulacak ve başına hiç tahmin etmediği bir olay gelecektir. Kişilik bölünmesi yaşayarak karsının ölümünden suçlanan Fred, hapishaneye gönderilecektir. Bir sabah gözlerini açtığında ise kendisini çok daha farklı bir yerde bulur.

Oyuncular: Richard Pryor , Lucy Butler , Bill Pullman

Yönetmen: David Lynch

15. Il Mare (2000)

15. Il Mare (2000)

IMDb: 7,5

Özet: Mektuplar aracılığı ile farklı zamanlarda yaşamış iki insanın hikayesine değinen filmde, karakterlerin iki yıllık farklarına rağmen yaşadıkları masalsı aşka kapılacaksınız.  

Oyuncular: Lee Jung-Jae, Gianna Junn, Kim Mu-saeng

Yönetmen: Lee Hyun-seung

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Source Code (2011)

16. Source Code (2011)

IMDb: 7,5

Özet: Chicago'daki bir trenin havaya uçurulması, Colter adındaki bir adamın gizli bir göreve atılmasına neden olmuştur. Colter, bombacının kimliğini deşifre edebilmek adına paralel bir evrene doğru yola çıkmıştır.

Oyuncular: Jake Gyllenhaal , Michelle Monaghan , Vera Farmiga

Yönetmen: Duncan Jones

17. Predestination (2014)

17. Predestination (2014)

IMDb: 7,5

Özet: Gizli bir serviste çalışmakta olan ajanın son görevi geçmişte yaşanan bir saldırıda 11.000 insanın ölümüne neden olan Fiyasko Bombacısı adlı adamı bulup, patlamanın yaşanmasını önlemektir. Görevi için zamanda yolculuk eden ajan, 1970'lerde John isimli bir köşe yazarı ile tanışacak ve ikilinin barda başlayan sohbeti, ilerleyen saatlerde daha da derinleşecektir.

Oyuncular: Ethan Hawke , Sarah Snook , Noah Taylor

Yönetmen: Michael Spierig , Peter Spierig

18. Limitless (2011)

18. Limitless (2011)

IMDb: 7,4

Özet: Ediie'nin yaşamı pek de başarılı değildir. Düzensiz bir hayat yaşayan genç adamın hayatı, kız arkadaşından ayrıldığı gün karşılaşacağı eski bir arkadaşı sayesinde tamamen değişecektir.

Oyuncular: Bradley Cooper , Robert De Niro , Abbie Cornish

Yönetmen: Neil Burger

19. Tenet (2020)

19. Tenet (2020)

IMDb: 7,4

Özet: Uluslararası bir casusluk görevini üstlenen bir kahraman, gerçek zamanın ötesindeki bir savaşı kazanarak dünyayı kurtarmaya çalışacaktır. Genç adam dünyaya Üçüncü Dünya Savaşı'ndan çok daha büyük bir hasar verebilecek olan bu tehlikeyi durdurmak için, casusun gizemli dünyasına doğru bir yolculuğa çıkacaktır. 

Oyuncular: John David Washington , Kenneth Branagh , Robert Pattinson

Yönetmen: Christopher Nolan

20. Reconstruction (2003)

20. Reconstruction (2003)

IMDb: 7,3

Özet: Son derece düzenli bir yaşama sahip olan Alex'in hayatı, bir akşam metroda rastlayacağı Aimee'nin arkasından gitmesi ile değişecektir. İçindeki takip etme arzusuna karşı koyamayan genç adam, kız arkadaşını bile umursamadan çekip gider. Harika bir gün geçirdikten sonra ertesi gün için buluşmak için de sözleşen Alex geri döndüğünde, hiçbir şey bıraktığı gibi olmayacaktır. 

Oyuncular: Nikolaj Lie Kaas , Maria Bonnevie , Krister Henriksson

Yönetmen:  Christoffer Boe

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Spaceballs (1987)

21. Spaceballs (1987)

IMDb: 7,1

Özet: Zalim Lord Helmet'in siri olan Durish prensesini kurtarmakla ile görevlendirilen Lone Star ve Barf, bu zorlu görevi başarabilecekler midir? Star Wars serisine benzeyen bu film, bilim kurguları mizah bir dille ele almıştır.

Oyuncular: Mel Brooks , Rick Moranis , Bill Pullman

Yönetmen: Mel Brooks

22. Prometheus (2012)

22. Prometheus (2012)

IMDb: 7,0

Özet: Hayatın başlangıcını araştıran bir ekibin yaşadıkları maceraları konu alan yapımın yönetmenliğini Ridley Scott üstlenmektedir. İnsanlığı ve geleceği korumak adına girilen bu savaş, her şeyin sonu da olabilir.

Oyuncular: Noomi Rapace , Michael Fassbender , Charlize Theron

Yönetmen: Ridley Scott

23. The Platform (2019)

23. The Platform (2019)

IMDb: 7,0

Özet: Dikey şekilde konumlandırılmış bir hapishanede, her hücrede sadece iki kişi kalmaktadır. Bu hapishanede yemek sistemi, günde sadece bir kere olacak şekilde, en üst kattan en alta doğru gönderilmesi şeklindedir. Üst kattaki mahkumlar yiyeceğe nispeten kolayca ulaşabilirlerken, en alt katta kalanlar ise açlıkla savaş vermekte ve gittikçe vahşileşmektedir. Goreng de gözlerini hapishanenin 33.katında açan mahkumlardan biridir ve yanındaki Trimgasi ile birlikte yiyeceklere ulaşmak için zorlu bir mücadeleye girecektir.

Oyuncular: Ivan Massagué , Zorion Eguileor , Antonia San Juan

Yönetmen: Galder Gaztelu-Urrutia

24. The Tree of Life (2011)

24. The Tree of Life (2011)

IMDb: 6,8

Özet:  Jack adında ailesi ile birlikte yaşayan genç çocuk, yetişkinlik evresine geçtiği sırada, o saf masumiyetini kaybetmektedir. Bu geçiş süreci sırasında babası ile yaşadığı sorunlar nedeniyle benliğini kaybeden Jack, kaderin varlığını ve hayatını sorgularken, bir yandan da hayatına bir anlam aramaya çalışacaktır.

Oyuncular: Brad Pitt , Jessica Chastain , Sean Penn

Yönetmen: Terrence Malick

25. Ad Astra (2019)

25. Ad Astra (2019)

IMDb: 6,5

Özet: Roy McBride, genç bir astronottur. 20 yıl önce uzayda hayat olup olmadığı konusunda görevlendirilerek yollanan adamın babası, görev sırasında kaybolmuştur ve adamdan bunca yıldır tek bir haber alınamamaktadır. Roy, kaybolan babasını galakside bulmak istemektedir. Gezegeni tehtit eden bir gizemi çözmek amacı ile uzaya yollanan genç adam, burada babasını da bulmaya çalışacaktır.

Oyuncular: Brad Pitt , Tommy Lee Jones , Ruth Negga

Yönetmen: James Gray

Daha fazla öneri için:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
5
4
2
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Zafer Unlu

Birdman ve Ad Astra, insan izlerken bunaliyor, uyudum ikisini de izlerken.. Begenen var mi acaba...

Admin

%50'si anca...