Görüş Bildir
Haberler
Kemerlerinizi Bağlayın Zaman Yolculuğuna Çıkıyoruz: The Adam Project'i Sevenlerin Bayılarak İzleyeceği Filmler

Kemerlerinizi Bağlayın Zaman Yolculuğuna Çıkıyoruz: The Adam Project'i Sevenlerin Bayılarak İzleyeceği Filmler

Eda Özkan
14.03.2022 - 18:33 Son Güncelleme: 15.03.2022 - 11:42

The Adam Project'i bayılarak izleyenler buraya! Onedio olarak sizler için The Adam Project benzeri filmleri listelik!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Öncelikle söz konusu olan filmimize bir göz atalım:

1. The Adam Project (2022)

1. The Adam Project (2022)

IMDb: 6,9

Özet: Bir adamın kendisinden daha genç bir versiyonu ile tanışmak üzere zamanda yolculuk yapmasını konu edinen film, yayınlandığı ilk günden itibaren herkes tarafından büyük bir ilgi görmüştür. Kendisinin 13 yaşındaki halinden yardım istemek için geçmişe giden genç adam, kendini hiç bilmediği bir durumun ortasında bulur.

Oyuncular: Ryan Reynolds, Mark Ruffalo, Jennifer Garner

Yönetmen: Shawn Levy

2. Back To The Future (1985)

2. Back To The Future (1985)
img.bolumsonucanavari.com

IMDb: 8,6

Özet: Garip bir bilim insanı olan Dr. Brown, zamanda yolculuk yapması mümkün olan bir araba icat eder ve bu arabayı ilk defa Marty adındaki bir genç kullanır. Ancak Marty'nin yaptığı bir zamanlama yanlışı, onu geleceğe değil geçmişe gönderir. 30 yıl öncesine giden genç adam, geçmişini değiştirecek bir hata yaparak olayların daha da karışmasına neden olur. Şimdi ise doğumunu bile engelleyebilecek bu hatayı değiştirebilmesi için büyük bir çaba harcaması gerekmektedir.

Oyuncular: Michael J. Fox, Christopher Lloyd, Lea Thompson

Yönetmen: Robert Zemeckis

3. Groundhog Day (1993)

3. Groundhog Day (1993)

IMDb: 8,1

Özet: Phil Connors, kendine has şöhreti olan ve ekranlardaki samimi kişiliği ile bilinen bir hava durumu sunucusudur. Ancak kameraların çekmediği anlarda, kendini beğenmiş ve kibirli birine dönüşmektedir. Bu aksi adam, Groundhog Day etkinliği kapsamında hiç sevmediği kırsal yaşamın sürüldüğü Pensilvanya’nın kasabalarından birine gönderilir. Burada yaşanan hayattan iğrense de bu hayata bir günlük de olsa katlanmak zorundadır. Ancak aniden bastıran kar fırtınası nedeniyle tüm ulaşım yolları kapandığında Phil, kırsal yaşamın gerçeği ile başbaşa kalır. Ertesi sabah uyandığında ise bir sorun vardır: Phil zaman aman döngüsüne yakalanmıştır ve her gün, nefret ettiği o günü tekrar yaşamak zorunda kalacaktır!

Oyuncular: Bill Murray, Andie MacDowell, Stephen Tobolowsky

Yönetmen: Harold Ramis

4. 12 Monkeys (1995)

4. 12 Monkeys (1995)

IMDb: 8,0

Özet: 5 milyar insanın ölümüne sebep olan bir virüs yüzünden insanlık tehlikeye girmiştir. Sağ kalan insanlar da yer altlarında sığınaklarda yaşamaya devam etmektedir. Bu sırada farklı farklı çözüm yolları arayan insanlar bir zaman makinesi icat etmişlerdir. Zaman makinesini test etmek için eski mahkum James Cole gönüllü olmuştur. 7 yıl geriye giden James Cole, bir akıl hastanesindedir. Bulunduğu durumu açıklamaya çalışan James Cole, gerçekten akıl hastası damgası yiyecekdir.

Oyuncular:  Bruce Willis, Madeleine Stowe, Christopher Plummer

Yönetmen: Terry Gilliam

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. E.T. The Extraterrestrial (1982)

5. E.T. The Extraterrestrial (1982)

IMDb: 7,9

Özet: Dünyayı oldukça merak ederek ziyaret etme kararı alan bir uzaylı grubu, dünyaya iniş yapar. Ancak geri dönüşleri sırasında bir sorun ortaya çıkmıştır: Aralarından bir kişiyi dünyada unutmuşlardır. Arkadaşlarından ayrı, yalnız başına kalan bu tatlı yaratık, hiç bilmediği bu yerde korkuya teslim olmuşken Elliot adında bir çocukla karşılaşır. 10 yaşındaki bu çocuk, bu sevimli yaratığı sahiplenerek evine götürme kararı alır. Zamanla ikili birbirini daha iyi tanıyacaktır ancak Elliot'un işi çok zordur. Var olan önyargıları yıkmak, pek de kolay görünmüyordur. 

Oyuncular: Henry Thomas, Drew Barrymore, Dee Wallace

Yönetmen: Steven Spielberg

6. Arrival (2016)

6. Arrival (2016)

IMDb: 7,9

Özet: Ordu dilbilimcisi Dr. Louise Banks’in hikayesini anlatan bu filmde Dünya’ya iniş yapan ve indiğinde Dünya’yı adeta sarsan birden çok uzay gemisi vardır. Uzaylıların amaçlarının ne olduğu bilinmese de onlarla iletişim kurmanın yolları aranır. Bu noktada uzaylılarla iletişim kurması için Dr. Louise Banks görevlendirilir. Doktorun yardımcısı ise Fizikçi Ian Donnelly seçilir. Artık bu ikilinin en önemli görevi, uzaylıların isteğinin barış mı yoksa savaş mı olduğunu belirlemektir.  

Oyuncular: Amy Adams, Jeremy Renner, Forest Whitaker

Yönetmen: Denis Villeneuve

7. About Time (2013)

7. About Time (2013)

IMDb: 7,8

Özet: Tim Lake, 21 yaşındadır ve ailesindeki tüm erkeklerin sahip olduğu gizli bir yeteneği vardır. Artık genç adam zamanda yolculuk edebilecektir ve bu yeteneğini kullanarak geçmişindeki utanç verici olayları değiştirmeye başlamıştır bile. Kısa süre içerisinde Londra'ya taşınarak Mary adındaki bir kadına aşık olan Tim, bu yeteneğini ilişkileri üzerinde de kullanmak üzeredir.

Oyuncular: Domhnall Gleeson, Rachel McAdams, Bill Nighy

Yönetmen: Richard Curtis

8. Midnight in Paris (2011)

8. Midnight in Paris (2011)

IMDb: 7,7

Özet: Gil ve İnez, sonbaharda evlenmeyi planlamaktadırlar. Bu aşık çift, bir kaçamak yaparak Paris'in yolunu tutar. Başta eğlenceli gibi görünen bu kaçamak sadece kenti gezmekten ibaretken, Gil'in Paris gecelerinde yaşadığı bazı gerçek üstü maceralar hayatlarının değişmesine neden olacaktır. 

Oyuncular: Owen Wilson, Rachel McAdams, Michael Sheen

Yönetmen: Woody Allen

9. Contact (1997)

9. Contact (1997)

IMDb: 7,5

Özet: Dr. Eleanor Arroway, çocukluğundan beri Dünya dışı varlıklara meraklı bir kadındır. SETI isimli bir programda çalışan Dr. Arroway, burada Dünya dışı varlıkları araştırmaktadır. Sonunda istediği maddi desteği de bulan Dr. Arroway, yaşadığı haksızlıklara rağmen hayallerini süsleyen Dünya dışı varlıklardan gelecek olan ilk mesajı almayı başaracaktır.

Oyuncular: Jodie Foster, Matthew McConaughey, Tom Skerritt

Yönetmen: Robert Zemeckis

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Looper (2012)

10. Looper (2012)

IMDb: 7,4

Özet: 2072'de zamanlar arası yolculuğun gerçek olduğu bir dönemde geçen filmde, bu uygulama yasa dışı karaborsacıların eline düşmüştür. Bu teknolojik uygulamayı elinde tutanlar, birilerinden kurtulmak istediğinde onu 2042 ye göndererek Looper adı verilen bir grup suikastçıya öldürtmektedir. Bu suikastçılardan biri olan Joe'nun hayatı, 2072'den gelen yaşlı Joe çıkana kadar gayet yolunda gitmektedir.   

Oyuncular: Bruce Willis, Joseph Gordon-Levitt, Emily Blunt

Yönetmen: Rian Johnson

11. Palm Springs (2020)

11. Palm Springs (2020)

IMDb: 7,4

Özet: Nyles ve Sarah, bir düğün gününü tekrar tekrar yaşamaktadır. İlk defa karşılaştıkları bir düğünde tanışan ikilinin arasında o gün romantik anlar yaşanır. Ancak Sarah Palm Springs'ten ayrılmaya çalıştığı anda kendini aynı yerde bulur. İkili, buradan ve birbirlerinden kurtulabilmenin bir yolunu bulabilmek için ellerinden geleni yapmaya hazırdır. 

Oyuncular: Andy Samberg, Cristin Milioti, J.K. Simmons

Yönetmen: Max Barbakow

12. Flight Of The Navigator (1986)

12. Flight Of The Navigator (1986)

IMDb: 6,9

Özet: 12 yaşındaki bir çocuk olan David, uzaylılar tarafından kaçırılması üzerine 8 yıl boyunca kayıp kalmıştır. Bu zaman diliminden sonra hiçbir şey olmamış şekilde eve dönen genç çocuğun, 8 yıl boyunca yaşadığı her şey hafızasından silinmiş durumdadır. Şimdi David, NASA çalışanlarından kaçmak, yaşadıklarını hatırlamak ve ailesine kavuşmak için büyük bir mücadele vermek zorundadır.

Oyuncular: Veronica Cartwright, Cliff De Young, Sarah Jessica Parker

Yönetmen: Randal Kleiser

13. Bill & Ted's Excellent Adventure (1989)

13. Bill & Ted's Excellent Adventure (1989)

IMDb: 6,9

Özet: Bill ve Ted, rock müzik grubu kurmuş ve müzikle ilgili kariyer yapmak isteyen iki arkadaştır. Ancak bu hayallerini gerçekleştirmek için zorlu bir engelle karşı karşıya kalmışlardır. İkilinin okuldaki Tarih dersleri zayıf gelmektedir ve Ted'in babası onu askeri okula gitmekle tehdit etmektedir. Bu durumda ayrılmak zorunda kalacak olan ikili hayallerini de gerçekleştiremeyeceklerdir. Bu sırada Rufus adında bir adamla tanışan ikili zamanda yolculuk yapabileceklerini öğrenir. İkili teklifi hemen kabul eder ve bazı önemli tarihi kişiliklere bizzat tanıklık ederek tarih dersini geçmeyi hedeflerler.

Oyuncular: Keanu Reeves, Alex Winter, George Carlin

Yönetmen: Stephen Herek

14. The Last Starfighter (1984)

14. The Last Starfighter (1984)

IMDb: 6,7

Özet: Annesi bir karavan parkının sahibi olan Alex Rogan'da bu parkta kalmaktadır. Buradaki yaşam herkesin birlikte aile gibi yaşadığı  sıcak bir ortamdır. Video oyunları oynayarak herkesi yenen Alex ise herkes tarafından büyük takdir görmektedir. Bir gün Alex, Centauri adında, kendini oynadığı oyunun yazıldığı şirketin çalışanı olarak gösteren bir adamla tanışır. Ancak Alex'in henüz dünyayı gerçek bir saldırıdan kurtarabilecek bir yeteneğe sahip olduğundan haberi yoktur. 

Oyuncular: Lance Guest, Catherine Mary Stewart, Wil Wheaton

Yönetmen: Nick Castle

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Midnight Special (2016)

15. Midnight Special (2016)

IMDb: 6,6

Özet: Herkesten kaçmakta olan bir baba ve oğulun, bir takım doğa üstü güçlere sahip olduğunu keşfetmeleri ile hayatları yön değiştirecektir.

Oyuncular: Michael Shannon, Jaeden Martell, Joel Edgerton

Yönetmen:  Jeff Nichols

16. Explorers (1985)

16. Explorers (1985)

IMDb: 6,4

Özet: Ben ve Wolfgang iki küçük maceraperesttir. En büyük hayalleri ise uzaya gidebilmektir. Sırf bu hayalleri için evde kendi laboratuvarlarını kurmuşlardır. Bir gece rüyasında, uzayda uçtuğunu gören Ben, bunu dahi arkadaşıyla paylaşır. Wolfgang ise bir bilgisayar programıyla bu rüyayı gerçeğe dönüştürmeye çalışır. Ev yapımı bir uzay gemisiyle gizli bir uzay yolculuğuna çıkan arkadaşlar, uzay için beklentilerini karşılayabilecekler midir?

Oyuncular: Robert Picardo, James Cromwell, Dana Ivey

Yönetmen: Joe Dante

17. Hot Tub Time Machine (2010)

17. Hot Tub Time Machine (2010)

IMDb: 6,4

Özet: Geçmişlerini birlikte geçirmiş ve artık yaşlanmış olan dört eski arkadaş, eski günlerini yad etmektedirler. Şimdiki yaşamlarından memnun olmayan bu yetişkinler, jakuzi şeklindeki bir zaman makinesi tarafından 80'lere dönmenin bir yolunu bulacaktır.

Oyuncular: John Cusack, Clark Duke, Craig Robinson

Yönetmen: Steve Pink

18. Zathura: A Space Adventure (2005)

18. Zathura: A Space Adventure (2005)

IMDb: 6,2

Özet: Birbirleriyle pek anlaşamayan iki kardeş Danny ve Walter, ailelerinin dikkatini başka yöne çekerken ablaları da onlarla mücadele etmektedir. İki kardeş arasında bir sürü kavga ve anlaşmazlık olmasına rağmen birlikte Zathura adında bir oyun oynarlar. Bu eski mekanik oyunu oynarken birlik ve takım olabilmeyi başarırlar. Ancak oyundaki ilk hamlelerinde oyunun, bu iki kardeşi, ailelerini ve evlerini uzaya fırlattığını fark ederler. Üstelik uzaydan kurtulmalarının tek yolu da oyunun geri kalanını başarıyla bitirmeleridir. Bu iş sandıkları kadar kolay olmayacaktır. Her hamlede farklı farklı tehlikelerle karşı karşıya kalacaklardır. İki kardeş birbirleri için gerçekte ne kadar değerli olduklarını da keşfetmiş olurlar.

Oyuncular: Kristen Stewart, Josh Hutcherson, Jonah Bobo

Yönetmen: Jon Favreau

19. Synchronic (2019)

19. Synchronic (2019)

IMDb: 6,2

Özet: Steve ve Deniz, uzun zamandır New Orleans'ta sağlık görevlisi olan iki arkadaştır. Bu genç adamlar bir dizi gizemli vakaya çağırıldıkları süre içerisinde, bu olayların içerisinde uyuşturucu bir madde bağlantısı olabileceğini düşünür. Gizemin peşine düşerek çözmek isten ikili, bu sırada Denis'in kızının ortadan kaybolması ile bazı gerçeklerle yüzleşmek zorunda kalacaklardır. .

Oyuncular: Anthony Mackie, Jamie Dornan, Katie Aselton

Yönetmen: Justin Benson, Aaron Moorhead

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Gemini Man (2019)

20. Gemini Man (2019)

IMDb: 5,7

Özet: Uzman bir kiralık katil olan Henry, artık yeni bir sayfa açarak bu işten kurtulmak istemektedir. Ancak planları beklediği gibi gitmez ve hayatı alt üst olur çünkü bu genç adamın peşinde, kendisini öldürmek amacıyla yola çıkan gizli bir ajan vardır. Üstelik bu ajan, Henry'nin 25 yıl önceki genlerinden alınarak oluşturulan bir klondur. Henry, kendi düşünce yapısına sahip bu klondan kurtulmak için zorlu bir mücadele içerisine girmek zorunda kalacaktır.

Oyuncular: Will Smith, Mary Elizabeth Winstead, Clive Owen

Yönetmen: Ang Lee

Daha fazla öneri için:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
1
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Trky

Twelve Monkeys ve Looper çok iyiydi. Yalnız bu listede Interstellar olmaması düşündürücü

serpilso

interstellar zaman yolculuğundan ziyade uzay yolculuğuydu, evet içindeki zamanın etkileri bizi kalbimizden vurdu ama zaman yolculuğu üzerineydi diyemeyiz pek :)

serpilso

abartılmadığında zamanla ilgili tüm filmler müthiş oluyor...

serpilso

listedeki favorilerim de yazayım Arrival ve About Time. hala açar açar izlerim