Görüş Bildir
Haberler
Hafta Sonu 'Ne İzlesem?' Diyenlere: Yağmurlu Havalarda İzlemelik Birbirinden Kaliteli Film Önerileri

Hafta Sonu 'Ne İzlesem?' Diyenlere: Yağmurlu Havalarda İzlemelik Birbirinden Kaliteli Film Önerileri

Eda Özkan
25.02.2022 - 16:46 Son Güncelleme: 27.02.2022 - 17:04

Yağmurlu günlerde kimimiz kendini dışarıya atıp yağmurun tadını çıkarırken, kimimiz ise havanın kasvetiyle birlikte evde vakit geçirmeyi tercih eder. Böyle durumlarda yapılmaktan en çok hoşlanılan aktivitelerden biri elbette film izlemektir.

Onedio olarak bu içeriğimizde yağmurlu havalarda eve kapanınca izlemekten daha çok keyif aldığınız birbirinden kaliteli film önerilerini bir araya getirdik. Hazırsanız film önerilerine geçelim!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. The Shawshank Redemption-Esaretin Bedeli (1994)

1. The Shawshank Redemption-Esaretin Bedeli (1994)

IMDb: 9,3

Özet: Genç ve başarılı bir banker olan Andy Dufresne, onu aldatan karısını ve sevgilisini öldürmek suçundan yargılanarak müebbet hapis cezası alır. Girdiği Shawshank Hapishanesi, tecavüz, taciz, işkence, dayak gibi birçok kötü olaya şahitlik eden bir yerdir ancak genç adam umudunu yitirmemeye kararlıdır. Tüm zorluklara rağmen hayata hep pozitif bakan Andy'nin bu tutumu, çevresindeki mahkumları da etkiler. Genç adam herkesi, parmaklıklar ardında bile özgürce yaşanabileceğine inandırmıştır. Andy'nin hapishanede geçirdiği sürede yakın bir arkadaş edinmiştir: Red. Bu ikilinin hayatı, birbirlerini tanıdıktan sonra asla aynı kalmayacaktır.

Oyuncular: Tim Robbins, Morgan Freeman, Bob Gunton

Yönetmen: Frank Darabont

2. La vita è bella-Hayat Güzeldir (1997)

2. La vita è bella-Hayat Güzeldir (1997)

IMDb: 8,6

Özet: Guido, hayat dolu ve sevecen bir adamdır. Bir gün Dora adında güzeller güzeli bir öğretmene aşık olur ve tüm engellere rağmen bu kadınla evlenir. Sonradan bir de çocukları olan bu ikilinin hayatları tam yoluna girmişken, savaş başlar. Gudio ve oğlu, Yahudi oldukları için toplama kampına gönderilir. Bu kampta Yahudiler en ağır şekilde çalıştırılıyor ve eziyet görüyorlardır. Oğlunun hayatını kurtarmak isteyen genç adamın aklına ise bir fikir gelir: Guido, oğluna bu kampın bir oyun olduğunu ve eğer kazanabilirlerse ödül olarak çok istediği tankı hediye edeceğini söyleyecektir.

Oyuncular: Roberto Benigni, Horst Buchholz, Marisa Paredes

Yönetmen: Roberto Benigni

3. The Green Mile-Yeşil Yol (1999)

3. The Green Mile-Yeşil Yol (1999)

IMDb: 8,6

Özet: İdama mahkum edilen mahkumları son yolculuğuna uğurlama görevi Paul Edgecomb adında genç bir adama verilmiştir. Paul, çalıştığı yıllar boyunca yüzlerce mahkumun ölümlerine şahitlik etmiştir. Bir gün hapishanede John Coffey adında iri ve korkunç görünümlü bir adamla tanışır. Ancak bu adam, görünüşünün aksine çok saf ve iyi kalplidir. İki küçük kız çocuğunun katili olarak yargılanan Coffey'in zamanla ortaya çıkan güçleri, karakteri hakkında yeni ipuçlarını ortaya çıkaracaktır. 

Oyuncular: Tom Hanks, Michael Clarke Duncan, David Morse

Yönetmen: Frank Darabont

4. Léon (1994)

4. Léon (1994)

IMDb: 8,5

Özet: Üvey ailesinin yanında yaşayan 12 yaşındaki Mathilda'nın babası uyuşturucu saklayan bir adamdır. Genç kız, hayatından pek de memnun değildir ve onu evde tutan tek şey küçük erkek kardeşidir. Bir gün, Mathilda alışverişe çıktığı sırada tüm ailesi katledilir ve döndüğünde ise canı tehlikededir. Bu tehlikeyi Leon'un dairesine saklanarak atlatır. Artık bu adamdan başka gidecek bir yeri yoktur.

Oyuncular: Jean Reno, Gary Oldman, Natalie Portman

Yönetmen: Luc Besson

5. The Pianist-Piyanist (2002)

5. The Pianist-Piyanist (2002)

IMDb: 8,5

Özet: Yahudi kökenli bir ailenin çocuğu olaWladyslaw Szpilman, küçük yaşlardan beri piyano çalmakta olan ünlü bir piyanisttir. Bir gün konser verdiği sırada, Polonya'nın ikinci dünya savaşında saldırı altında kalmasıyla birlikte kabus başlar. Yahudilerin yaşanmayacak derecede varoş mahallelere sürüldüğü bu dönemde, Szpilman de bu yaşama adapte olmak zorunda kalmıştır. Zamanla yaşadığı sefaletten yorulan ve buna bir çözüm bulmak isteyen bu adam, çeşitli mekanlarda müzisyenlik yapmaya başlar. Kendisini alman subaylara da sevdiren Wladslaw'ın hayatını kurtarması mümkün olacak mıdır?

Oyuncular: Adrien Brody, Thomas Kretschmann, Emilia Fox

Yönetmen: Roman Polanski

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. The Prestige (2006)

6. The Prestige (2006)

IMDb: 8,5

Özet: Robert Angier adında bir sihirbaz, eşi Julia ve arkadaşı Alfred Borden ile bir sihirbazın yanında asistanlık yapmaktadır. Günün birinde bir gösteri sırasında Julia'nın ölmesi ile birlikte, tüm hayatları alt üst olur. Robert, Julia'nın ölümünden Alfred'i sorumlu tutar ve ikili, birbirlerinin baş düşmanı olur. Sihirbazlık konusunda gösterdikleri yetenekleri ile zaman içerisinde ünlenen bu iki adamın rekabeti hiç bitmez. Birbirlerinin sahne performanslarını sabote etmeye çalışırlar. Bir gün Alfred'in bulduğu bir numara, onu çok ilerilere taşır. Bunu hazmedemeyen Robert ise rakibinin sırrını çözmek için elinden gelen her şeyi yapacaktır. 

Oyuncular: Hugh Jackman, Christian Bale, Michael Caine

Yönetmen: Christopher Nolan

7. Whiplash (2014)

7. Whiplash (2014)

IMDb: 8,5

Özet: Andrew, küçük yaşlardan beri bateri çalan ve bu konuda uzmanlaşmak isteyen 19 yaşında genç bir adamdır. Bu tutkusunu gerçekleştirebilmek adına, en iyi müzik okulu olarak gördüğü Shcarffer Konservatuarı'nı kazanır. Genç adam, derslerin olmadığı günlerde bile sürekli olarak antrenman yapar. Başarısı, okulun en sert hocalarından biri olan Terence Fletcher'ın dikkatini çeker. Caz duayeni olan bu adam, Andrew'u okulun en başarılı öğrencilerinin seçildiği ve yarışmalara hazırlandığı 'Studio Band'e alır. Fletcher, genç adamdaki cevheri görmüştür ve artık bu adamın kapasitesini sonuna kadar kullandığını görmeden onu başarılı saymayacaktır. Andrew, acımasızlığıyla ünlü bu adamın sınavından geçebilecek midir?

Oyuncular: Miles Teller, J.K. Simmons, Paul Reiser

Yönetmen: Damien Chazelle

8. Uçurtmayı Vurmasınlar (1989)

8. Uçurtmayı Vurmasınlar (1989)

IMDb: 8,4

Özet: Barış,  annesinin hapis cezası yüzünden hapishanede yetiştirilmek zorunda kalmış küçük bir çocuktur. Tüm mahkumların neşe kaynağı olan bu küçük adamın İnci adındaki mahkumla arasındaki yakınlık ise bambaşkadır. İnci ve Barış arasında gelişen bu saf dostluk, kendilerine sınırları olmayan yeni bir dünya yaratmalarını sağlayacaktır.

Oyuncular:  Ayla Aslancan, Nur Sürer, Ozan Bilen

Yönetmen: Tunç Başaran

9. Taare Zameen Par-Her Çocuk Özeldir (2007)

9. Taare Zameen Par-Her Çocuk Özeldir (2007)

IMDb: 8,4

Özet: Ishaan Awasthi, problemli ve kimse tarafından takdir edilmeyen bir çocuktur. Okulda dersleri kötü olan bu küçük çocuğun arkadaşları ile arası da çok iyi değildir. Ailesi, arkadaşları ve öğretmenleri tarafından dışlanan Ishaan, ailesinin kararı ile yatılı okula gönderilir. Disipline sokulması için gönderildiği bu okulda da durum çok farklı değildir. Bir gün resim öğretmeni Ram Shankar ile tanışması, hayatını baştan sona değiştirecektir. Küçük çocuğun eksikliklerini ve mutsuzluğunu fark eden bu adam, durumun nedenlerini araştırarak buna bir çözüm bulmak istemektedir. Ishaan'ın tanıştığı bu öğretmen, sabır ve özenle kendisini bulmasına yardımcı olur.

Oyuncular: Aamir Khan, Darsheel Safary, Tisca Chopra

Yönetmen: Aamir Khan

10. 3 Idiots-3 Aptal (2009)

10. 3 Idiots-3 Aptal (2009)

IMDb: 8,4

Özet: Rancho, Farhan ve Raju, Hindistan'ın en başarılı okullarından birinde mühendislik okuyan üç öğrencidir. Bu üç adamın hayalleri çok farklıdır. Raju, ailesi ve kendisinin çekmekte olduğu sefaleti sonlandırmayı amaçlarken, Farhan ailesinin zoruyla bu bölümü seçmiştir. Rancho ise makinelere gerçekten büyük bir tutku duyuyordur ve bu nedenle mühendis olmaya karar vermiştir. Bu üçlünün Viru adındaki profesörleri, başarılı ancak sert bir adamdır. Eğitim sistemini eğlenceli bir şekilde eleştiren bu film, üç arkadaşın maceralarını konu ediniyor. 

Oyuncular: Aamir Khan, Madhavan, Kareena Kapoor

Yönetmen: Rajkumar Hirani

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Joker (2019)

11. Joker (2019)

IMDb: 8,4

Özet: Arthur Fleck, toplum tarafından dışlanan yalnız ve başarısız bir komedyendir. İnsanlarla bağ kurmaya çalışsa da bir türlü başarılı olamayan Arthur, hayatını taktığı iki maske ile sürdürmektedir. Gündüzleri taktığı palyaço maskesi ile geçimini sağlayan bu adam, geceleri ise hiçbir zaman üzerinden söküp atamayacağı bir maske takar. En yakın arkadaşı annesi olan Arthur, annesi tarafından hep Happy adıyla çağırılmaktadır: Ona takılan bu lakap, içindeki acıyı ört bas etmeye yardımcı olmaktadır ancak yapılan zorbalıklara daha fazla dayanamaz. Başına gelen kötü şeylerden sonra kontrolünü kaybederek topluma aykırı bir insan haline dönüşür. Psikolojisi hiç olmadığı kadar bozulmuştur ve bir süre sonra kendisini Joker karakterine bürünmüş bir halde Gotham Şehri'nin kaosu içinde bulur. 

Oyuncular: Joaquin Phoenix, Robert De Niro, Zazie Beetz

Yönetmen: Todd Phillips

12. Requiem for a Dream-Bir Rüya İçin Ağıt (2000)

12. Requiem for a Dream-Bir Rüya İçin Ağıt (2000)

IMDb: 8,3

Özet: Televizyon bağımlısı annesi ile birlikte yaşayan Harry de ne yazık ki uyuşturucu bağımlısıdır. Bu ikili arasında çok büyük bir uçurum söz konusudur. Harry'nin hayattaki tek ideali daha fazla uyuşturucuya sahip olmakken, umutsuz annesin ise en sevdiği tv programını izleyerek bir ömür sürmek istemektedir. Bir gün yarışmaya katılmaya hak kazanan bu mutsuz kadının artık tek derdi yarışma sonundaki ödül olan kırmızı elbiseyi giyebilmektir. Yaşlı kadın, bir elbise uğruna zayıflama hapları kullanmaya başlar.

Oyuncular: Jared Leto, Ellen Burstyn, Jennifer Connelly

Yönetmen: Darren Aronofsky

13. A Beautiful Mind-Akıl Oyunları (2001)

13. A Beautiful Mind-Akıl Oyunları (2001)

IMDb: 8,2

Özet: Kazandığı bursla Princeton Üniveristesi'nde öğrenim görmeye başlayan John Nash, asosyal bir matematikçidir. Bu süreçte herkese zekasını kanıtlayan ve adını duyuran Nash, bir dahi olmasına rağmen çevresiyle uyum sorunları yaşamaktadır. Genç adamın ortaya sürdüğü bir teori de kanıtlama aşamasındadır. Dahilik ve delilik arasındaki ince bir çizgide olan Nash, zaman zaman şizofreni belirtileri göstermektedir. Artık gerçek dünya ve kurguladığı gerçeklikleri ayırt edemeyeceği bir seviyeye gelmiştir. 

Oyuncular: Russell Crowe, Ed Harris, Jennifer Connelly

Yönetmen: Ron Howard

14. Babam ve Oğlum (2005)

14. Babam ve Oğlum (2005)

IMDb: 8,2

Özet: Deniz, annesini daha doğmadan önce kaybetmiş ve gazetede yazar olarak çalışan babasıyla birlikte yaşayan küçük bir çocuktur. Babası dışındaki hiçbir akrabasını tanımadan büyüyen Deniz'in hayatı, Sadık'ın şaşırtıcı bir haber vermesi ile ansızın değişiverir. Deniz ve babası artık hiç görmediği dedesinin yaşadığı küçük bir kasabaya yerleşecektir. Ancak bir sorun vardır: Sadık ve babası küstür ve yıllardır birbirlerini görmediklerinden, bu küslük kolay aşılabilecek gibi değildir. Sadık'ın dönüşünü, ailesine mutluluk verse de herkes tedirgindir. Deniz ise bu süreçte herkese alışmış ve düzenini oturtmuştur ancak yaşanacak bir dram, tüm aileyi derinden etkileyecektir. 

Oyuncular: Çetin Tekindor, Hümeyra, Fikret Kuşkan

Yönetmen: Çağan Irmak

15. Green Book- Yeşil Rehber (2018)

15. Green Book- Yeşil Rehber (2018)

IMDb: 8,2

Özet: Bronx'taki bir İtalyan Amerikan mahallesinde yaşayan Tony Lip, Ünlü piyanist Don Shirley ile karşılaştığında hiç deneyimlemediği bir arkadaşlığa sahip olacaktır. Shirley, bir konser turuna hazırlanmaktadır ve bu tur için Manhattan'ın güneyine doğru olan birçok yerde konaklayacaktır. Kendisi ile birlikte gezecek bir şoför arayışında olan bu adam, yaptığı mülakat sonucunda Tony'i işe alır. Bu adam, yolculuk sırasında herhangi bir tehlike yaşamamak adına  'The Green Book' isimli Afro-Amerikalıların güvenle seyahat edebileceği yerlerin işaretli olduğu bir kitap kullanır. Bu iki adam, çıktıkları yolculukta ırkçılık ve tehlike gibi olumsuz durumlarla karşılaşsalar da farklıklarını bir kenara bırakmak zorunda kalacaklardır. 

Oyuncular: Viggo Mortensen, Mahershala Ali, Linda Cardellini

Yönetmen: Peter Farrelly

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Into The Wild (2007)

16. Into The Wild (2007)

IMDb: 8,1

Özet: Genç bir adam olan Christopher, üniversitesini başarılı bir derece ile bitirmiştir. Ancak mezuniyet sonrası ailesi ile kutlama yaptığı bir yemekte, istediği hayatın bu olmadığını ve bir şeylerin eksik olduğunu söyler. Ailesi bu karara her ne kadar karşı çıksa da genç adam kararlıdır. Bir gün tüm mal varlığını hayır kurumuna bağışlar, kartlarını keser ve sahip olduğu her şeyi evinde bırakarak yepyeni bir hayata adım atar. Alaska'ya doğru gittiği bu yolculuk, hayatını değiştirecek yeni insanlar ve yerler tanımasına olanak sağlar. Genç adam, hayatın anlamını ve herkesin son bildiği ölümün kaçınılmazlığını kendi doğrularıyla deneyimleyecektir.

Oyuncular: Emile Hirsch, Marcia Gay Harden, William Hurt

Yönetmen: Sean Penn

17. Hachi: A Dog's Tale-Hachi: Bir Köpeğin Hikâyesi (2009)

17. Hachi: A Dog's Tale-Hachi: Bir Köpeğin Hikâyesi (2009)

IMDb: 8,1

Özet: Parker Wilson isimli bir profesör, bir gün Akita İnu cinsi bir köpek bulur. Tren istasyonunda bulduğu bu köpeği evine almak isteyen adamın karısı, ilk başta çok sert tepkiler göstererek köpeği istemediğini belirtir. Ancak profesör ve köpeğin arasında kurulan bağ o kadar kuvvetlidir ki, Hachi sonradan tüm ailenin neşe kaynağı olur. Bir zaman sonra sevimli köpek, Profesör Wilson'ı her sabah tren istasyonuna kadar yolcu etmeye başlar. Dostunu her gün döneceği saatte yerinde olup bekleyen bir yol arkadaşına dönüşür. 

Oyuncular: Richard Gere, Joan Allen, Sarah Roemer

Yönetmen: Lasse Hallström

18. Gone Girl-Kayıp Kız (2014)

18. Gone Girl-Kayıp Kız (2014)

IMDb: 8,1

Özet: Nick ve Amy Amerika'nın Missouri eyaletlerinden birinde yaşamaktadır. Sıcak bir yaz sabahı, evliliklerinin beşinci yıl dönümünü kutlamayı planlarken Amy aniden ortan kaybolur. Genç kadından uzun süre haber alınamayınca, polislerin ilk şüphelisi Nick haline gelir. Ancak genç adamın Amy'nin nerede olduğuna dair hiçbir fikri yoktur. Bu olay üzerine, genç kadının ailesi, bir yardım kampanyası düzenleyerek kızlarını bulmaya çalışmakta ve bunun içinse Nick'i bir piyon olarak kullanmaktadır. Masum olduğunu iddia eden adam, üzerindeki şüpheleri çabalarına rağmen yok edemez. Amy'nin hayatta olup olmaması ise büyük bir merak konusudur. 

Oyuncular: Ben Affleck, Rosamund Pike, Neil Patrick Harris

Yönetmen: David Fincher

19. Dune: Part One-Dune: Çöl Gezegeni (2021)

19. Dune: Part One-Dune: Çöl Gezegeni (2021)

IMDb: 8,1

Özet: Ailesi çöl gezegeni Arrakis'in kontrolüne sahip olan Paul Atreides'in hikayesini anlatan 'Dune', uzak bir gelecekte geçmektedir. Galaksinin birçok farklı noktasındaki gezegenler farklı rakip feodal aileler tarafından idare edilmektedir. Çöl gezegeni Arrakis'in kontrolü asil aileler için son derece talepkardır. Çünkü Arrakis çok değerli bir kaynağın tek üreticisidir. Yüksek bilinç ve uzun bir yaşam süresi sunan ve çok ciddi yan etkileri de olan bu kaynağa 'baharat' adı verilir. Baharatın bir diğer avantajı ise yıldızlararsı yollarda gezinmeye yardımcı olmasıdır. Rakip aile Harkonen bu kaynağı elde etmek için Paul ve ailesine tuzak kurar. Ailesi dağılan Paul, Arrakis'in kontrolünü yeniden kazanmak için bir isyan başlatır. Bunun sonucunda evrenin seyrini değiştirebilme imkanını elde edecektir.

Oyuncular: Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Oscar Isaac

Yönetmen: Denis Villeneuve

20. Persepolis (2007)

20. Persepolis (2007)

IMDb: 8,0

Özet: 1970 İran Rejiminde olanları genç gözlerle izleyen Marjane Statrapi'nin ailesi Şah iktidarının düşüşü ile çok sevinmiştir. Tüm ülke, ekonomik ve toplumsal sıkıntılar yaşadıkları konularda yeni gelişmeler yaşanılabileceği umuduyla beklerken hayal kırıklığına uğrar. Artık Mollaların zamanıdır. Bu karanlık dönemi küçük bir kız çocuğunun penceresinden anlatan Persepolis, çizgi romandan uyarlanmış bir başyapıttır. 

Oyuncular: Sean Penn, Iggy Pop, Gena Rowlands

Yönetmen: Marjane Satrapi, Vincent Paronnaud

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Slumdog Millionaire- Milyoner (2008)

21. Slumdog Millionaire- Milyoner (2008)

IMDb: 8,0

Özet: Hindistan'ın en yoksul ve gecekondularla dolu olan mahallelerinden birinde oturan Jamal, genç bir adamdır. Genç adam beş parasız olsa da, idealist biridir ve en büyük hayali Hindistan'ın en ünlü bilgi yarışmalarından biri olan programa katılarak para kazanmaktır. Günün birinde, dilediği gibi yarışmaya katılmaya hak kazanan Jamal son soruya kadar gelmiştir ancak programın süresi dolduğundan, son soru gelecek hafta yayınlanacak olan bölümde öğrenilecektir. Jamal'ın bu başarısı herkesin dikkatini çeker ve bazıları hile yapmış olabileceğini söyleyerek tutuklanmasına neden olur. Sorguya alınan Jamal'ın soruları nasıl tek tek cevapladığını anlatması, hikayenin çözülmesine neden olacaktır. 

Oyuncular: Dev Patel, Freida Pinto, Anil Kapoor

Yönetmen: Danny Boyle, Loveleen Tandan

22. Dedemin İnsanları (2011)

22. Dedemin İnsanları (2011)

IMDb: 8,0

Özet: 10 yaşında bir çocuk olan Ozan, Ege'nin küçük bir sahil kentinde ailesiyle yaşayan bir çocuktur. Yunanistan'a bağlı Girit kökenli olan aile, dedesi Mehmet Bey'in zamanında Türkiye'ye göç etmek zorunda kalmıştır. Dedesi göçmen olduğu için arkadaşları Ozan'a gavur diyerek seslenmektedir ve dışlanmaktan korkan bu küçük çocuk biz Türk'üz diyerek ailesi dahil herkese kafa tutar. Ozan çok hırçın bir çocukken dedesi ise tam tersine herkesin sevip saydığı güler yüzlü ve yardımsever bir adamdır. Ozan'ın bu haline üzülen yaşlı adam torununa geçmişini anlatmaya karar verir. Ozan, dedesinin doğduğu toprakları ve içinde sakladığı geçmişi, Ege'nin mavi sularına bırakacağı şişelerden öğrenecektir. 

Oyuncular: Çetin Tekindor, Hümeyra, Zafer Algöz

Yönetmen: Çağan Irmak

23. La La Land-Aşıklar Şehri (2016)

23. La La Land-Aşıklar Şehri (2016)

IMDb: 8,0

Özet: Sebastian ve Mia, hayatlarına yön vermeye çalışan iki genç insandır. Bir gün Los Angles'ta trafiğin yoğun olduğu saatlerde yolları kesişen ikili, daha sonra kaderin oyunu ile tekrardan bir araya gelecektir. Sebastian geleneksel jazz yapılan bir kulüp açma hayaliyle yanıp tutuşurken, Mia ise çalıştığı kafedeki film platosunda oyunculuk seçmelerine katılmakta ve kendine uygun bir rol bulmaya çalışmaktadır. Bu iki genç sanat aşığı insan, hayallerini gerçekleştirmek için düşe kalka ilerlemektedir. Günün birinde birbirlerini yeniden bulan bu ikilinin kalpleri birbiri için atmaya başlayacaktır. Ancak bu aşk, onları çok istedikleri ve tutkuyla bağlı oldukları hayallerinden uzaklaştırmaya başlayacağından, ikilinin bir tercih yapması gerekmektedir.

Oyuncular: Ryan Gosling, Emma Stone, John Legend

Yönetmen: Damien Chazelle

24. The Notebook-Not Defteri (2004)

24. The Notebook-Not Defteri (2004)

IMDb: 7,8

Özet: Duke adında çağırılan bir ihtiyar, yaşlılar için yapılmış bir bakımevinde kalmaktadır. Bir gün, sararmış defterine not aldığı bir aşk hikayesini okumaya başlar. Bu hikaye, 1940 yıllarında Güney California'da yer alan bir adada geçmektedir. Allie isimli on yedi yaşındaki genç bir kadın, ailesiyle tatile gelir ve Noah adındaki bir gençle tanışır. Aralarında ekonomik ve sınıfsal olmak üzere birçok fark olsa da gençler, kendilerini birbirlerine aşık olmaktan alıkoyamaz. Ancak 2.Dünya Savaşı'nın çıkması, ayrılmalarına neden olacaktır. 

Oyuncular: Ryan Gosling, Rachel McAdams, James Garner

Yönetmen: Nick Cassavetes

25. The Boy in the Striped Pyjamas-Çizgili Pijamalı Çocuk (2008)

25. The Boy in the Striped Pyjamas-Çizgili Pijamalı Çocuk (2008)

IMDb: 7,8

Özet: Berlin'den ayrılarak Polonya'da yaşamaya başlayan Bruno ve ailesi, babasının işi için taşınmışlardır. Yahudi toplama kampının yanında oturan Bruno, tellerin arkasında kalan bir çocukla tanışır. Bu iki çocuğun arkadaşlığını tehlikeli bulan Bruno'nun annesi ise oğlunun gerçekleri öğreneceğinden endişelenmektedir. Bu arkadaşlığı engellemek isteyen genç kadın ne yaparsa yapsın kaderin önünde duramayacaktır. 

Oyuncular: Asa Butterfield, Vera Farmiga, David Thewlis

Yönetmen: Mark Herman

İçeriğin Devamı Aşağıda

26. Home Alone-Evde Tek Başına (1990)

26. Home Alone-Evde Tek Başına (1990)

IMDb: 7,6

Özet: Fransa'ya tatile gidecek olan bir ailenin mensubu olan Kevin yanlışlıkla evde unutulmuştur. Yalnız kaldığını anlayan Kevin, mahallelerindeki hırsızlık olaylarına karşı evini korumak zorundadır. Harry ve Mary adındaki ikilinin niyeti de bu yöndedir, bu adamlar mahalledeki tüm evleri soymak için çabalamaktadır. Ancak Kevin'ın evi kolay lokma değildir. Küçük çocuğun alacağı önlemler, Harry ve Mary'nin acı bir şekilde unutamayacağı dersler almasına neden olacaktır.

Oyuncular: Macaulay Culkin, Catherine O'Hara, Joe Pesci

Yönetmen: Chris Columbus

27. Benim Dünyam (2013)

27. Benim Dünyam (2013)

IMDb: 7,6

Özet: Henüz iki yaşındayken bir hastalık geçiren Ela, bunun sonunda gözlerini ve duyma yetisini kaybeder. Bu olayların etkisiyle, çevresinden tamamen kopmuş ve uyumsuz biri olarak yetişir. Bir gün, Mahir hoca ile tanıştığında ise tüm hayatı değişir. Bu adam, genç kızın hayatını değiştirecek ve onun hayatının daha iyi olması için kendini adayacaktır. 

Oyuncular: Beren Saat, Uğur Yücel, Ayça Bingöl

Yönetmen: Uğur Yücel

28. Kaybedenler Kulübü (2011)

28. Kaybedenler Kulübü (2011)

IMDb: 7,5

Özet: Mete ve Kaan birbirlerinden ayrı iki iş yapan adamlardır. Bu ikili, 90'lı yıllarda sanki karşılıklı sohbet ediyorlarmış gibi radyo programı sunmaktadır. Kaan barda tanıştığı Zeynep adındaki bir kadında aşkı bulduğunda hiç alışık olmadığı bir hayata sürüklenir. Kaan ve Mete'nin yaptığı bu radyo programı, zamanla 'kaybedenler kulübü' olarak şekillenmiş ve bu programda yalnızlıklar, aşk, sistem gibi konulardaki sorunlarla bile alay edilir olmuştur. Kendi hayatlarındaki sorunları burada umursamaz ve keyif veren bir dille aktaran Kaan ve Mete'nin, artık birçok kaybedenler kulübü üyesi vardır.

Oyuncular: Nejat İşler, Yiğit Özşener, İdil Fırat

Yönetmen: Tolga Örnek

29. A Walk to Remember-Uzaktaki Anılar (2002)

29. A Walk to Remember-Uzaktaki Anılar (2002)

IMDb: 7,3

Özet: Landon Carter'ın ailesi, yaşadığı muhitin en zengin ailelerinden biridir. Bu, büyük ihtimalle Landon'ın şöhretinin kökenini belirleyecek en önemli etkenlerden biridir. Genç adam daha şimdiden herkesin gözdesidir. Ancak bir gün, arkadaş grubunun başının belaya girmesiyle ceza alan Carter'ın hayatı seyir değiştirir. Aldığı ceza, okulda gösterilecek olan tiyatro oyununda görev alması yönündedir ve genç adam için adeta bir ödül niteliği taşır. Çünkü burada tanıştığı Jamie, tanıdığı diğer genç kızlardan farklı, sessiz ve çekingen bir kızdır. Genç kadına aşık olan Carter, hiç bilmediği duyguları bu kadında yaşamaya olanak tanıyacaktır. 

Oyuncular: Mandy Moore, Shane West, Peter Coyote

Yönetmen: Adam Shankman

30. Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street-Fleet Sokağının Şeytan Berberi (2007)

30. Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street-Fleet Sokağının Şeytan Berberi (2007)

IMDb: 7,3

Özet: İngiltere'de berberlik yaparak geçim sağlayan Seeney Todd'un çok güzel bir işi ve mutlu bir hayatı vardır. Ancak kasabanın önde gelen zenginlerinden biri, karısını çok beğenmekte ve istemektedir. Bu adamın yersiz bir suçlamasıyla beraber genç adam, hapse atılarak sürgüne gönderilir. Hayatı alt üst olan Sweeney Todd'un artık tek isteği geri dönüp intikam almaktır. Yıllar sonra hapisten çıkıp geri döndüğünde ise artık hiçbir şey bıraktığı gibi değildir. Genç adamı hatırlayan ve onu yıllardır hatırlarda yaşatan tek kişi Bayan Lovett'tır. Todd artık zalim biridir ve bu kadının yardımıyla birlikte suçluyu bulana kadar durmayacaktır. Cellada dönüşen bu genç adam, suçunu örtmek içinse kasabayı kek ve çöreklerin birbirinden güzel eşsiz kokusu ile kaplayacak ve ondan şüphelenmek kimsenin aklına gelmeyecektir.

Oyuncular: Johnny Depp, Helena Bonham Carter, Alan Rickman

Yönetmen: Tim Burton

İçeriğin Devamı Aşağıda

31. My Sister's Keeper-Kız Kardeşimin Hikayesi (2009)

31. My Sister's Keeper-Kız Kardeşimin Hikayesi (2009)

IMDb: 7,3

Özet: Sara ve Brian çifti bir gün çok acı bir haberle sarsılır. Kızları Kate lösemi hastasıdır ve sadece birkaç yıl ömrü kalmıştır. Bu haberden sonra Kate'i kurtarmak için ona donör olabilecek bir bebek sahibi olmaya karar verirler. Dünyaya gelen bu bebeğe 'Anna' ismini veren çiftin ilk yaptığı şey, göbek bağından alınan kanı kullanmak olur. Yıllar geçer ve nihayet Anna'dan Kate'e kemik iliği nakli yapılacaktır. Ancak Kate'in aynı zamanda böbrek nakline de ihtiyacı vardır. Bu olanlardan derin bir şekilde yara alan Anna, onu bu amaçla kullanan ailesine dava açar. Bu karar tüm aileyi parçalar ve eğer Kate'e ilik nakli yapılmazsa ölecektir.

Oyuncular:  Abigail Breslin, Sofia Vassilieva, Cameron Diaz

Yönetmen: Nick Cassavetes

32. Veda (2010)

32. Veda (2010)

IMDb: 7,2

Özet: Veda, Gazi Mustafa Kemal ve Salih'in çocukluk yıllarında başlayan arkadaşlığın, bir asırlık dostluğa dönüşmesine de değinmektedir. Önce silah arkadaşı olan iki genç adam, daha sonra cumhuriyet ideallerinin peşinde koşacaktır. Salih Bozok'un anlatımıyla ele alınan film, bu dostluğun Atatürk'ün hayatının dönüm noktalarına ve vatanı kurtarmak için ölüme meydan okuduğuna şahitlik ettiğini gözler önüne seriyor. 

Oyuncular: Serhat Mustafa Kılıç, Dolunay Soysert, Burhan Güven

Yönetmen: Zülfü Livaneli

33. Bi Küçük Eylül Meselesi (2014)

33. Bi Küçük Eylül Meselesi (2014)

IMDb: 7,2

Özet: Eylül, her şey yolunda giderken talihsiz bir olay sonucunda hafızasını kaybeder. Bu kayıp, sadece son bir ayını hatırlamamasına neden olmuştur ancak ailesi de dahil çevresindeki herkes hiçbir sorun olmadığını söylemektedir. Yine de Eylül'ün içindeki bir his tam tersi yönde, bir şeylerin ters gittiğini söylemektedir. Hislerinin onu sürüklemesine izin vererek Bozcaada'ya giden Eylül, orada hiç tanımadığı bir adamla karşılaşır. Bu adam, genç kadına kendisinin aşık olduğu adam olduğunu söyler. Eylül, kendinden emin bu genç adamı hatırlayabilecek midir?

Oyuncular: Farah Zeynep Abdullah, Engin Akyürek, Onur Tuna, Ceren Moray

Yönetmen: Kerem Deren

34. Don't Look Up (2021)

34. Don't Look Up (2021)

IMDb: 7,2

Özet: Everest Dağı büyüklüğünde dünyaya yaklaşan bir kuyruklu yıldız, insanlığı büyük bir tehlike ile karşı karşıya bırakmıştır. Oluşacak çarpışma sonrasında, dünyanın yok olmama gibi bir ihtimali yoktur. Bunu önceden keşfeden astronomi yüksek lisans öğrencisi Kate Dibiasky, insanlığın kurtulması için bir şans tanımıştır. Kate'in hocası Dr.Randall Mindy, dünyanın bunu bilmesi gerektiğini düşünerek genç kadınla birlikte bir medya turuna çıkmaya karar verir. Yaklaşan felaketi önlemek isteyen bu ikili, kendilerini hiç beklemedikleri durumlar silsilesi içinde bulur.

Oyuncular: Leonardo DiCaprio, Jennifer Lawrence, Meryl Streep

Yönetmen: Adam McKay

35. Remember Me-Beni unutma (2010)

35. Remember Me-Beni unutma (2010)

IMDb: 7,1

Özet: New York'ta ailesiyle yaşayan Tyler'ın bir trajediyle hayatı mahvolur. Babasına karşı isyan eden genç adam, Ally isimli güzel genç bir kızla tanışana kadar kendini hep talihsiz olarak nitelemiştir. Artık Tyler'a göre bAu genç kadın haricinde onu anlayan kimse yoktur. İki genç birbirlerini rahatlatmakta ve tüm sorunları unutturmaktadır ki çok geçmeden aralarında bir aşk başlar. Bu aşk, Tyler'a yıllardır aradığı ama hiç bulamadığı bir anlam verir. Ancak bir zaman sonra ortaya çıkmaya başlayan sırlar, iki aşığın bir arada durmasına neden olan sebepleri ortadan kaldırmaya başlayacaktır. 

Oyuncular: Robert Pattinson, Emilie de Ravin, Chris Cooper

Yönetmen: Allen Coulter

İçeriğin Devamı Aşağıda

36. Perfect Sense-Yeryüzündeki Son Aşk (2011)

36. Perfect Sense-Yeryüzündeki Son Aşk (2011)

IMDb: 7,1

Özet: Yetenekli bir şef olan Michael, ilişkilerinde bağlanma sorunu yaşamaktadır. Susan ise soğuk görünümlü başarılı bir doktordur ve uzun zamandır özel hayatına kimseyi almamıştır. Bir gün tesadüfen tanışan bu ikilinin arasında hiç ummadıkları bir aşk başlar. Ancak dünyada çıkan bir salgının insanların duygularını yok etmesiyle birlikte herkes sevme yetisini kaybeder. Susan ve Michael tüm bu olanlara rağmen aşka tutunabilecek midir?

Oyuncular: Ewan McGregor, Eva Green, Ewen Bremner

Yönetmen: David Mackenzie

37. Jumanji (1995)

37. Jumanji (1995)

IMDb: 7,0

Özet: Biri kız biri erkek olan iki kardeş eski ve gizemli bir masa oyununu oynamaya başlar. O sırada Alan Parrish adında 25 yıl önce oyun tarafından yutulmuş bir adamın serbest kalmasına sebep olurlar. Parrish de yutulduğu zaman tıpkı iki kardeş gibi çocuktur. Oyun tabii ki bitmemiştir. Önce evleri, sonra tüm kasaba, oyunun içinden gelen türlü türlü hayvanlar tarafından işgal edilir. Bu hayvanlar arasında muzip maymunlar, yok edici gergedanlar gibi birçok hayvan vardır. Oyunu durdurmanın tek yolu elbette oyunu bitirerek kazanmaktır. Ancak kahramanlarımız bunu anladıklarında iş işten çoktan geçmiş midir?

Oyuncular: Robin Williams, Kirsten Dunst, Bradley Pierce

Yönetmen: Joe Johnston

38. One Day-Bir Gün (2011)

38. One Day-Bir Gün (2011)

IMDb: 7,0

Özet: Birbirine tamamen zıt sosyal hayatları olan Emma ve Dexter, iki genç insandır. İşçi sınıfı ailede yetişmiş olan Emma, özgür ve devrimci ruhlu biri iken Dexter ise ailesinin parası ile okuyan ve eğlenceden başka hiçbir şeyi umursamayan sorumsuz bir adamdır. Mezun oldukları gün yolları kesişen bu iki gencin arasında uzun yıllar sürecek olan bir arkadaşlık filizlenir. Hayat akıp giderken zaman zaman birbirlerinden uzakta, bazense birlikte geçirdikleri yıllar, aralarındaki arkadaşlık bağının aşka evirilmesiyle sonuçlanacaktır.

Oyuncular: Anne Hathaway, Jim Sturgess, Patricia Clarkson

Yönetmen: Lone Scherfig

39. The Platform-Platform (2019)

39. The Platform-Platform (2019)

IMDb: 7,0

Özet: Dikey şekilde konumlandırılmış bir hapishanede, her hücrede sadece iki kişi kalmaktadır. Bu hapishanede yemek sistemi, günde sadece bir kere olacak şekilde, en üst kattan en alta doğru gönderilmesi şeklindedir. Üst kattaki mahkumlar yiyeceğe nispeten kolayca ulaşabilirlerken, en alt katta kalanlar ise açlıkla savaş vermekte ve gittikçe vahşileşmektedir. Goreng de gözlerini hapishanenin 33.katında açan mahkumlardan biridir ve yanındaki Trimgasi ile birlikte yiyeceklere ulaşmak için zorlu bir mücadeleye girecektir.

Oyuncular: Ivan Massagué, Zorion Eguileor, Antonia San Juan

Yönetmen: Galder Gaztelu-Urrutia

40. Issız Adam (2008)

40. Issız Adam (2008)

IMDb: 6,7

Özet: Birbirinden tamamen farklı iki karakter olan Ada ve Alper'in hayatları tesadüf eseri bir kitap dükkanında kesişir. Bu karşılaşma ikisinin de hayatını değiştirecektir. Alper önemli bir restoranda yüksek mertebeli bir aşçıdır ve haliyle gayet varlıklıdır. Alper'in hayattan pek de bir beklentisi yoktur. Günlerini eski plaklarını dinleyerek geçirir. Gerçek aşkı hiç tatmayan Alper'in cinsel hayatında da sorunlar vardır. Öte yandan Ada ise zeki, neşeli ve sosyal hayatı kuvvetli olan dolu dolu bir kızdır. O ise hayatını Beyoğlu'ndaki küçük dükkanında çocuk kostümleri dikerek kazanmaktadır. Bu ikilinin birbirlerini gördükleri ilk anda hissettikleri, ikisini de uzun yıllar sürecek olan çalkantılı bir hayata iter.

Oyuncular: Melis Birkan, Cemal Hünal, Yıldız Kültür

Yönetmen: Çağan Irmak

İçeriğin Devamı Aşağıda

41. Charlie and the Chocolate Factory- Charlie'nin çikolata fabrikası (2005)

41. Charlie and the Chocolate Factory- Charlie'nin çikolata fabrikası (2005)

IMDb: 6,6

Özet: Willy Wonka, çikolata fabrikası olan sıra dışı bir adamdır. Gözü gibi baktığı fabrikasını, kendinden sonra devralacak birini arayan bu adamın aklına bir fikir gelir. Değerlendirebileceği adayların bulunduğu bir yarışma düzenleyecektir. Bu yarışmadaki adayları seçebilmek adına ürettiği beş tane çikolatanın içine altın bilet koyarak ülkenin farklı yerlerinde satışa çıkarır. Aldıkları çikolatanın içinden çıkan biletlerle çikolata fabrikasına giden beş çocuktan biri ise Charlie'dir. Bu küçük çocuk, fakir bir aileden gelmektedir. Charlie ve çocuklar, Willy Wonka ile birlikte çikolata fabrikasını gezer. Bu küçük çocuğun gördükleri, onu çok etiketleyecek ve Willy Wonka'nın hayal dünyasına dahil edecektir.

Oyuncular: Brigitte Millar, Johnny Depp, Freddie Highmore

Yönetmen: Tim Burton

42. Fakat Müzeyyen Bu Derin Bir Tutku (2014)

42. Fakat Müzeyyen Bu Derin Bir Tutku (2014)

IMDb: 6,6

Özet: Arif, ilk kitabını yazmaya çalışan ve bunun uğruna saatlerini harcayan bir yazardır. Bu adama göre hayatta kadınlar, ilişkiler ve bazı konular sadece kafa karışıklığıdır. Her zaman kafa karışıklıklarını çözmeye çalışan ve cevapsız sorularına çözüm arayan Arif, ilişkilerinde bir türlü dikiş tutturamamaktadır. Bir gün, Müzeyyen adında bir kadınla tanışması ile, o güne dek inandığı her şey alt üst olur. Olağanüstü bir cazibesi olan bu kadına kapılmamak elde değildir. Şimdi Arif, kendini daha önce hiç bilmediği bir ilişkinin ellerine bırakacaktır. 

Oyuncular: Erdal Beşikçioğlu, Sezin Akbaşoğulları, Erdinç Gülener

Yönetmen: Çiğdem Vitrinel

43. Zathura: A Space Adventure- Zathura: Bir uzay macerası (2005)

43. Zathura: A Space Adventure- Zathura: Bir uzay macerası (2005)

IMDb: 6,2

Özet: Birbirleriyle pek anlaşamayan iki kardeş Danny ve Walter, ailelerinin dikkatini başka yöne çekerken ablaları da onlarla mücadele etmektedir. İki kardeş arasında bir sürü kavga ve anlaşmazlık olmasına rağmen birlikte Zathura adında bir oyun oynarlar. Bu eski mekanik oyunu oynarken birlik ve takım olabilmeyi başarırlar. Ancak oyundaki ilk hamlelerinde oyunun, bu iki kardeşi, ailelerini ve evlerini uzaya fırlattığını fark ederler. Üstelik uzaydan kurtulmalarının tek yolu da oyunun geri kalanını başarıyla bitirmeleridir. Bu iş sandıkları kadar kolay olmayacaktır. Her hamlede farklı farklı tehlikelerle karşı karşıya kalacaklardır. İki kardeş birbirleri için gerçekte ne kadar değerli olduklarını da keşfetmiş olurlar.

Oyuncular: Kristen Stewart, Josh Hutcherson, Jonah Bobo

Yönetmen: Jon Favreau

Daha fazla öneri için:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
16
6
5
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?