Görüş Bildir
Haberler
İzlerken Hem Kahkahalara Boğan Hem de Ağlatan En İyi Romantik Komedi Filmleri

İzlerken Hem Kahkahalara Boğan Hem de Ağlatan En İyi Romantik Komedi Filmleri

Eda Özkan
12.02.2022 - 14:30 Son Güncelleme: 12.02.2022 - 16:53

Romantik komedi severler buraya!

Kâh ağlatıp kâh güldüren kaliteli romantik komedi filmlerini sizler için derledik. Eğer siz de ne izleyeceğinize karar veremiyorsanız, bu filmlere bir göz atmanızı şiddetle tavsiye ederiz!

İçeriğin Devamı Aşağıda

30. Holidate (2020)

30. Holidate (2020)

Özet: Sloane ve Jackson, bayram günlerinden nefret eden iki farklı karakterdir. Bayram günlerinde aileleri tarafından yalnız oldukları için yargılanan ikili, hoşlarına gitmeyen birçok randevuyla başa çıkmaktadırlar. Birbirleriyle tanışmış oldukları randevudan sonra akıllarına gelen dahiyane fikirle bir karar verirler: Bir yıl boyunca tüm bayram tatillerinde sevgili rolü yapacaklardır!

IMDb: 6,1

Oyuncular: Emma Roberts, Luke Bracey, Kristin Chenoweth

 Yönetmen: John Whitesell

29. Arkadaştan Öte (2011) Friends With Benefits

29. Arkadaştan Öte (2011) Friends With Benefits

Özet: Aşk, sevgi ve ciddi ilişki gibi konulardan canı yanmış olan Jamie, bir şirkette başarılı bir insan kaynakları müdürüdür. Aynı sorundan mustarip Dylan ise Los Angeles’ta sanat yönetmenliği yapmaktadır. Dylan’ın New York’a yerleşmesi için çaba harcayan Jamie amacına ulaşır ve yolları kesişir. Romantik komedi dramasında mutlu sona inancı olmayan bu ikili, hem arkadaş gibi eğlenmeyi hem de duygudan uzak cinsel arzularını yerine getirmeyi başarabilmiş midir? Birbirlerinin hayatlarının iyice içine girmişken hayatlarına karışmadan bu şekilde ne kadar devam edebilirler?

IMDb: 6,5

Oyuncular: Justin Timberlake, Mila Kunis, Patricia Clarkson

Yönetmen: Will Gluck

28. Karışık Aile (2014) Blended

28. Karışık Aile (2014) Blended

Özet: Lauren ve Jim orta yaşlarda, eşlerinden ayrılmış ve çocuklarıyla bir hayat süren iki ebeveyndir. Yolları bir buluşmada kesişen ikilinin bu kötü buluşma sonrasında aldıkları tek bir karar vardır: bir daha asla birbirlerini görmek istemedikleri. Ancak kaderleri çoktan bir çizilmiştir bile. İkilinin yolları, çocuklarıyla yaptıkları bir Afrika safari tatil köyünde yeniden kesişir. İlginç olan şey ise, bir hafta boyunca aynı süit odayı paylaşmak zorunda olmalarıdır!

IMDb: 6,5

Oyuncular: Adam Sandler, Drew Barrymore, Bella Thorne

Yönetmen: Frank Coraci

27. Aşk Doktoru (2005) Hitch

27. Aşk Doktoru (2005) Hitch

Özet: Alex Hitchens erkekliğin kitabını yazmış bir aşk doktorudur. Erkeklere flörtleşmek için tavsiyeler veren aşk doktoru, hayatlarının kadınlarını bulmaları için çaba harcamaktadır. Diğer tarafta New York’ta dedikodu köşesi yazarı olan ve Alex kadar donanımlı bir kadın vardır. Sara adındaki bu kadın ve aşk doktoru Alex bir mıknatısın iki zıt kutbu gibi olsalar da fizik kurallarında olduğu gibi birbirlerini çekerler. Sara’nın yakından takip ettiği kişi Alex’in müşterilerinden birisi olduğu anlaşılınca işler karışmaya başlar...

IMDb: 6,6

Oyuncular: Will Smith, Eva Mendes, Kevin James

Yönetmen: Andy Tennant

26. Sen Uyurken (1995) While You Were Sleeping

26. Sen Uyurken (1995) While You Were Sleeping

Özet: Bekar bir kadın olan Lucy, her sabah metroda göz göze geldiği Peter’a hayranlık beslemektedir. Bir gün Peter’ın raylara düşmesi üzerine Lucy onu kurtarmaya çalışır ancak Peter komaya girmiştir. Peter’ı ziyaret eden ailesi, Lucy ile karşılaştığında Lucy, kendini Peter’ın nişanlısı olarak tanıtır. Asıl problem, Peter’ın kardeşi Jack çıkageldiğinde, Lucy ile birbirlerine aşık olmaları üzerine başlayacaktır.

IMDb:6,7

Oyuncular: Sandra Bullock, Bill Pullman, Peter Gallagher

Yönetmen: Jon Turteltaub

İçeriğin Devamı Aşağıda

25. Bridget Jones'un Günlüğü (2001) Bridget Jones's Diary

25. Bridget Jones'un Günlüğü (2001) Bridget Jones's Diary

Özet: Bridget otuz iki yaşına gelmiş ancak hayatını yoluna koyamamış ve halen aradığı kişiyi bulamamış bir kadındır. Bir şekilde kim olduğunu kendine hatırlatmak ve yaptığı tüm hareketleri kontrol altına alabilmek için günlük tutmaya başlar. O andan itibaren kendisini aşık olduğu iki erkek arasında kalmış ve karar vermekte zorlanan bir halde bulur. Bu adamlardan birisi güvenilirliği ve doğru seçimler yapması ile kendisine hayran bırakan bir erkektir. Diğeri ise, güvenilmez ancak çekicidir. Bridget kendisini ne yapacağına karar veremeyen bir halde bulur.

IMDb: 6,7

Oyuncular: Renée Zellweger, Colin Firth, Hugh Grant

Yönetmen: Sharon Maguire

24. Sevginin Bağladıkları (1993) Sleepless In Seattle

24. Sevginin Bağladıkları (1993) Sleepless In Seattle

Özet: Sam’in eşi, Jonah’ın annesi olan Maggie hayata gözlerini yumduktan sonra acılarını hafifletebileceğini düşünüp Seattle’a taşınma kararı alırlar. Çabalamasına rağmen Sam, bu matemden, acıdan ve uykusuzluktan kurtulamamıştır. Babasının bu durumuna çok üzülen Jonah, annesine olan sevgisine rağmen babasının yeni bir kadınla tanışması gerektiği fikrinden vazgeçmez. Oğlunun da isteği üzerine Noel’e yakın bir zamanda radyo kanalında karısına karşı hissettiği özlemi paylaşan Sam’i, dinleyip aşık olan çok kadın olmuştur. Bunlardan birisi de Annie’dir. Hikâyenin devamında Sam ve Annie arasında yaşanacakları görürken kaderin tatlı oyununa da şahitlik ederiz.

IMDb: 6,8

Oyuncular: Meg Ryan, Tom Hanks, Bill Pullman

Yönetmen: Nora Ephron

23. 50 İlk Öpücük (2004) 50 First Dates

23. 50 İlk Öpücük (2004) 50 First Dates

Özet: Hawaii cennetinde birçok kadınla birlikte hiçbir bağ kurmadan gönlünce yaşayan Doktor Henry Roth’un hayatı, Lucy Whitmore ile tanıştığında değişir. Henry ve Lucy, birbirlerinden deli gibi hoşlanmaktadırlar ve aralarında ciddi bir ilişki başlamak üzeredir. Ancak Lucy, ertesi gün uyandığında hiçbir şeyi hatırlamıyordur. Henry, genç kadının kısa süreli hafıza kaybı yaşadığını anladığı andan itibaren bu durumun ilişkilerine engel teşkil etmemesi adına çabalamakta kararlıdır. Lucy her sabah uyandığında yaşadığı bir önceki günü hatırlamakta ve Henry her yeni günde onu kendisine bir kez daha aşık etmeye çalışmaktadır.

IMDb: 6,8

Oyuncular: Adam Sandler, Drew Barrymore, Rob Schneider

Yönetmen: Peter Segal

22. Imagine Me and You (2005)

22. Imagine Me and You (2005)

Özet: Rachel, uzun zamandır sevgilisi olan Hector ile evlenmek üzere olan genç bir kadındır. Ancak Rachel’ın hayatı, düğününde çiçeklerin hazırlanmasından sorumlu olan Luce ile tanışması sonrasında farklı bir hal alacaktır. Luce’a karşı farklı duygular hissetmeye başlayan Rachel, Luce ile daha fazla iletişim kurdukça başka bir kadına aşık olmanın nasıl bir his olduğunu anlamaya başlayacaktır. Evlendikten sonra bile Luce’a karşı olan hislerinden kaçamayan Rachel kendisini gizli bir ilişkinin içerisinde bulur.

IMDb: 6,8

Oyuncular: Piper Perabo, Lena Headey, Matthew Goode

Yönetmen: Ol Parker

21. Bay Evet (2008) Yes Man

21. Bay Evet (2008) Yes Man

Özet: Carl sosyal hayatta çok kötü olan, arkadaşlarını sürekli eken, karısından yeni ayrılmış ve bütün hayatını evinde tek başına film izleyerek geçiren bir erkektir. Fakat bir gün bir arkadaşının ısrarı üzerine terapiste gitmeye karar verir. Terapide ona her şeye “evet” demesini ve asla hiçbir duruma “hayır” dememesi aşılanır. Terapiden sonra ilginç bir şekilde Carl her “hayır” dediği zaman başına kötü işler gelmeye başlar. Bundan sonra her şeye “evet” demek zorunda kalacaktır. Carl’ın bu zorlu “evet” süreci, ona çeşitli zorluklar getirse de sonunda komik bir aşkın içeresine düşecektir.

IMDb: 6,8

Oyuncular: Jim Carrey, Zooey Deschanel, Bradley Cooper

Yönetmen: Peyton Reed

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Nedimeler (2011) Bridesmaids

20. Nedimeler (2011) Bridesmaids

Özet: Kadınların ilişkilerde dertleri hiç bitmez. Hatta bu dertler nişanlansa ve düğün arifesine gelse bile devam eder. Annie hayatı karmakarışık olan ve erkeklerle olan ilişkilerinde düzeni olmayan bir kadındır. Bir gün en yakın arkadaşı Lillian nişanlanır ve düğününde baş nedime olması için Annie ile konuşur. Annie deli dolu bir kadındır ama diğer nedimeler Helen, Megan, Rita ve Becca’dan aşağı kalır bir tarafı yoktur! Kaza Kurşunu ve Kırk Yıllık Bekar gibi romantik komedilerle tanıdığımız Judd Apatow’un yapımcılığını üstlendiği Nedimeler, Amerikalı bekarların evlilik öncesi sendromuna ve bu durumun arkadaşlar üzerinde bıraktığı travmalara komedi çerçevesinde dikkat çekiyor.

IMDb: 6,8

Oyuncular: Kristen Wiig, Rose Byrne, Maya Rudolph

Yönetmen: Paul Feig

19. Kaza Kurşunu (2007) Knocked Up

19. Kaza Kurşunu (2007) Knocked Up

Özet: Alison Scott, ablası Debbie ile beraber eğlenmek için gittiği gece kulübünde madde bağımlısı ve kendinden bir haber olan Ben ile tanışır. Ufak bir konuşma ile başlayan arkadaşlık Debbie’nin kızının geçirdiği rahatsızlık sebebiyle uzayıp gider. Dans edip eğlenen ve sonrasında yalnız kalan ikili, koyulaşan muhabbetin sonucunda tek gecelik bir ilişki yaşar. Ufak bir sorun vardır ki Ben, o gece kondom kullanmaz ve Allison’un hamile olduğu fark edilir. Ben’i arayan Allison, çocuğu doğurmak istediğini ve bundan sonra beraber yaşayıp bu çocuğu yetiştirmeyi istediğini söyler ama bu teklifi almış olan Ben’in önce kendini büyütmesi gerekmektedir.

IMDb: 6,9

Oyuncular: Seth Rogen, Katherine Heigl, Paul Rudd

Yönetmen: Judd Apatow

18. Adı Çıkmış (2010) Easy A

18. Adı Çıkmış (2010) Easy A

Özet: Lise öğrencisi olan Olive, kendi halinde bir kızdır. Bir gün hakkında herkesi meraklandıran bir dedikodu ortaya atılır: Olive artık bakire değildir. Her ne kadar Olive durumun yalan olduğunu anlatmaya çalışsa da insanlar buna daha fazla inanmaya başlamıştır. Olive, tüm hayatının mahvolduğunu düşünse de bu dedikodu onu okulun en popüler kızına dönüştürmüştür.

IMDb: 7

Oyuncular: Emma Stone, Malcolm McDowell, Patricia Clarkson

Yönetmen: Will Gluck

17. Başka Söze Gerek Yok (2013) Enough Said

17. Başka Söze Gerek Yok (2013) Enough Said

Özet: Eva, evliliği sona ermiş ve hayattaki en büyük amacı tek varlığı olan kızına bakmak olan bir kadındır. Bunun için yoğun tempoda çalışmaktadır ancak kızının yeni okula başlayacağı bu dönemde, okul masraflarını karşılayacak gücü yoktur. Geçirdiği bu dönemde Albert adında biriyle tanışan Eva, zamanla ona âşık olur ve ikili arasında bir ilişki başlar. Marianne ise Eva’nın en sevdiği müşterilerinden biridir. Marianne geldiği her seferinde eski kocası hakkında konuşarak onun ne kadar kötü biri olduğunu anlatıyordur. Bir süre sonra beklenmedik bir şekilde Marianne’in eski eşinin Albert olabileceği ihtimalini gören Eva, ilişkisi hakkında karar vermek zorunda kalır.

IMDb: 7

Oyuncular: Julia Louis-Dreyfus, James Gandolfini, Catherine Keener

Yönetmen: Nicole Holofcener

16. Dört Nikah Bir Cenaze (1994) Four Weddings and a Funeral

16. Dört Nikah Bir Cenaze (1994) Four Weddings and a Funeral

Özet: Charles, kızlarla sadece gönül eğlendiren ve evlilik fikrine sıcak bakmayan bir adamdır. Bir gün, bir arkadaşının düğününde Carrie adında bir kadınla tanışması sonucu, tüm fikri değişir. Ancak bu yaşına kadar ortaya koyduğu karaktere de gölge düşsün istemeyen Charles, bir türlü Carrie’ye olan duygularını ifade edememektedir. Bu ikili, daha sonradan bir cenaze ve üç nikahta karşılaşmasına rağmen, birbirlerine olan duygularını itiraf edemeyecek, hatta başka insanlarla nişanlanacaklardır. Bu nikahlardan iki tanesi ise Charles ve Carrie’nindir.

IMDb: 7,1

Oyuncular: Hugh Grant, Andie MacDowell, Kristin Scott Thomas

Yönetmen: Mike Newell

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Ah Mary Vah Mary (1998) There's Something About Mary

15. Ah Mary Vah Mary (1998) There's Something About Mary

Özet: Tüm yaşantısı boyunca şanssızlık peşini bırakmayan Ted Stroehmann’ın yüzüne şans sadece bir kere gülmüştür: 17 yaşındayken, tüm erkeklerin hayali olan Mary Jenson onunla okul mezuniyetine gitmek istediğinde. Ancak bir fermuar felaketi sonrasında mezuniyete gidemeyen Ted, sonrasında ailesinin Florida’ya taşınması ile birlikte Mary’i 12 yıl boyunca görmemiştir. Bu süreç boyunca görüşmeseler de Ted hala Mary için deli olmaktadır. Yakın arkadaşı Dom’un ısrarı üzerine Mary’i Miami’de takip edecek bir dedektif bulur. Kiraladığı dedektifin Mary’e âşık olması sonucunda işler akıl almaz bir hal alacaktır.

IMDb: 7,1

Oyuncular: Ben Stiller, Cameron Diaz, Matt Dillon

Yönetmen: Peter Farrelly, Bobby Farrelly

14. Kırk Yıllık Bekar (2005) The 40 Year Old Virgin

14. Kırk Yıllık Bekar (2005) The 40 Year Old Virgin

Özet: Andy, kırk yaşında olmasına rağmen hala bakirdir. Ancak hayatının diğer kısımlarını gayet başarılı şekilde yürütmektedir. Sevdiği bir işi, yakın arkadaşları, zevkle döşenmiş bir evi ve çok değer verdiği bir çizgi roman koleksiyonu vardır. Bir gün arkadaşları, Andy’nin seks hayatındaki bahtsızlığa bir son vermeye karar verirler ve ona destek vererek özgüvenini kazanması için çabalarlar. Andy, üç çocuk annesi Trish ile tanışana kadar bu konuyu umursamaz. Arkadaşları, nihayet amaçlarına ulaştıklarını düşünürken, Trish ve Andy’nin ilişkiye ‘seks yok’ kuralı koyarak başladıklarını öğrenirler.

IMDb: 7,1

Oyuncular: Steve Carell, Catherine Keener, Paul Rudd

Yönetmen: Judd Apatow

13. Kesinlikle, Belki (2008) Definitely, Maybe

13. Kesinlikle, Belki (2008) Definitely, Maybe

Özet: Karısından boşanma belgelerini yeni alan Will Hayes, 11 yaşındaki kızını okuldan almaya gittiğinde, Maya’nın cinsel eğitim dersi aldığını görür. Kızının ona cinsellik hakkında sorduğu sorulara yanıt vermekte zorlanan ve bunu kaldıramayan Will, ona annesine nasıl aşık olduğu hakkındaki farklı hikayeleri, bir bulmaca şeklinde anlatmaya başlar.

IMDb:7,1

Oyuncular: Ryan Reynolds, Abigail Breslin, Isla Fisher

Yönetmen: Adam Brooks

12. Love, Rosie (2014)

12. Love, Rosie (2014)

Özet: Rosie ve Alex, 5 yaşından beri birbirlerinin en iyi dostu olmuşlardır; bu nedenle aralarında aşka dair hiçbir ihtimal olmamıştır. Konu aşka veya sevgililiğe geldiğinde ise birbirlerinin en büyük düşmanı olmuşlardır. 18 yaşlarında yapılan bir seçim ve kaçırılan bir fırsatla birlikte hayatları bambaşka bir yöne sürüklenir. Ancak aralarındaki bağ, kilometrelerde mesafeye ve zamana rağmen baki kalır. Bu arada başarısız ilişkiler, evlilikler ve boşanmalar da cabası… Rosie ve Alex birbirlerini yeniden bulduklarında ikinci şansı yakalayabilecekler mi, yoksa her şey için çok mu geç kaldılar?

IMDb: 7,2

Oyuncular: Lily Collins, Sam Claflin, Christian Cooke

Yönetmen: Christian Ditter

11. Senden Nefret Etmemin 10 Sebebi (1999) 10 Things I Hate About You

11. Senden Nefret Etmemin 10 Sebebi (1999) 10 Things I Hate About You

Özet: Bianca, güzelliği herkesin dilinde olan ve bakanları kendine hayran bırakan bir kızdır. Ablası ise onun tam tersi yönünde, neredeyse tüm hayatı boyunca erkeklere ilgi duymamıştır. Bianca’nın yaşamı, ablasının bu çekinik tavırlarına göre şekillenmektedir çünkü ailelerinin katı bir kuralı vardır. Bu kural, eğer iki kardeşin aynı anda sevgilisi olmazsa, kimsenin sevgilisi olamayacağı yönündedir Bianca, bu durumun içerisinde kendisine yarar sağlayabilecek planlar yapmaya koyulacaktır.

IMDb:7,3

Oyuncular: Heath Ledger, Julia Stiles, Joseph Gordon-Levitt

Yönetmen: Gil Junger

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Aşk Sarhoşu (2002) Punch-Drunk Love

10. Aşk Sarhoşu (2002) Punch-Drunk Love

Özet: 7 baş belası kız kardeşle yaşayan Barry Egan, hayatındaki tüm boşlukları işi ile doldurmaya çalışan bir adamdır. Kadınlar konusunda doğuştan yeteneksiz olan Egan’ın, günün birinde bir kadınla tanışması sonucunda aralarında yeni bir aşk doğmaya başlar.

IMDb: 7,3

Oyuncular: Adam Sandler, Emily Watson, Philip Seymour Hoffman

Yönetmen: Paul Thomas Anderson

 

9. Çılgın Aptal Aşk (2011) Crazy, Stupid Love

9. Çılgın Aptal Aşk (2011) Crazy, Stupid Love

Özet: Kırklı yaşlarında olan Cal Weaver’ın herkes tarafından özenilen bir hayatı vardır. Kendisinin iyi bir işi, güzel bir evi, harika çocukları vardır ve lise aşkıyla evlidir. Bir gün eşi Emily’nin kendisini aldattığını ve boşanmak istediğini öğrendiğinde hayatı hızla yön değiştirir. Yeni girdiği bekarlar dünyasına çok da alışık olmayan Cal, sudan çıkmış balığa döner. İşi olmadığı akşamlarda gittiği bir barda somurtarak oturan Cal’ı, bir gün Jacob Palmer adında yakışıklı bir çapkın himayesine alır. Cal’ın çektiği aşk acısından kurtulmasına ve yeni bir hayata başlayarak mutlu olmasına çabalayan Jacob, ona ellerinde birçok seçeneğin var olduğunu gösterir. Yeni hayatında Cal’ı flörtöz kadınlar, içkiler, yeni bir stil beklemektedir. Dünyada aşkı yanlış yerlerde arayan yegâne kişiler sadece Cal ve Emily değildir. Buna bir örnek de Cal’ın 13 yaşındaki oğlu Robbie’dir. Robbie, 17 yaşındaki çocuk bakıcısı Jessica’ya aşıktır ancak Jessica ise Cal için yanıp tutuşmaktadır. Hatta Jacob bile tüm profesyonelliğine rağmen bir kadını aklından bir türlü çıkaramamaktadır. Hannah, Jacob’ın tüm profesyonelliğini ciddiye almayan belki de ilk kadındır.

IMDb: 7,4

Oyuncular: Steve Carell, Ryan Gosling, Julianne Moore, Emma Stone

Yönetmen: John Requa, Glenn Ficarra

8. Aşkzede (2008) Forgetting Sarah Marshall

8. Aşkzede (2008) Forgetting Sarah Marshall

Özet: Televizyon yıldızı olan sevgilisi Sarah’tan ayrılan Peter, ayrılık acısını atlatmak için Hawaii’de bir tatil yapmaya karar verir. Ancak gittiği yerde Sarah ve yeni sevgilisiyle karşılaşan Peter, kıskançlık duygusuna kapılarak yeni arayışlara girer. Peter, yaşadığı durumu atlatmak için kaldığı otelin resepsiyonundaki kızla yakınlaşmaya başlar.

IMDb: 7,5

Oyuncular: Jason Segel, Kristen Bell, Russell Brand

Yönetmen: Nicholas Stoller

7. Harry Sally ile Tanışınca (1989) When Harry Met Sally

7. Harry Sally ile Tanışınca (1989) When Harry Met Sally

Özet: Seyahat ettikleri bir yolculuk sırasında karşılaşan Harry ve Sally isimli iki genç, konuştukları sırada aynı üniversiteden mezun olmalarına rağmen daha önce hiç karşılaşmadıklarını fark ederler. Sohbet sırasında konu ilişkilere gelir ve bir kadın ve erkeğin arkadaş olup olamayacağı tartışılır, sonuçta ise arkadaş olamadıkları yönünde bir karar alınır. New York’a vardıktan sonra ayrılan ikilinin hayatları, birbirlerinden uzak bir yaşama evrilir. Ta ki kader onları tekrar karşılaştırana dek!

IMDb: 7,6

Oyuncular: Billy Crystal, Meg Ryan, Carrie Fisher

Yönetmen: Rob Reiner

6. Aşk Her Yerde (2003) Love Actually

6. Aşk Her Yerde (2003) Love Actually

Özet: Ne kadar uğraşırsanız uğraşın: Aşktan kaçamazsınız! Noel’den iki ay önce Londra’da yaşanan farklı olayları ele alan Aşk Her Yerde, aşkın tarifsizliğini gözler önüne seriyor. Aşkın yüceliğini ve kaçınılmazlığını izleyicilere sunan filmin başrolünde aslında ‘Aşk’ barınıyor.

IMDb: 7,6

Oyuncular: Hugh Grant, Liam Neeson, Martine McCutcheon

Yönetmen: Richard Curtis

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Cesaretin Var Mı Aşka (2003) Love Me If You Dare

5. Cesaretin Var Mı Aşka (2003) Love Me If You Dare

Özet: Julien ve Sophie, birbirlerinin en yakın arkadaşlarıdır. Çocukluk yaşlarında birbirlerine meydan okuyarak cüretkâr hünerlerini gösterdikleri tuhaf bir oyun oynamaya başlarlar. Bu oyun, birbirlerini yenmeye çalıştıkları korkusuzluk içeren bir tür yarışmadır.  İkisinin de ailevi sorunları vardır ve bu durum onları git gide birbirlerine daha fazla yakınlaştırmaktadır. Birbirlerini, bu oyun aracılığıyla sık sık teselli ederler. Ancak bu oyun, onların birbirleri için yaratılmış olma ihtimaline karşı gelmektedir.

IMDb: 7,6

Oyuncular: Guillaume Canet, Marion Cotillard, Thibault Verhaeghe

Yönetmen: Yann Samuell

4. Aşkın 500 Günü (2009) 500 Days Of Summer

4. Aşkın 500 Günü (2009) 500 Days Of Summer

Özet: Tom Hansen, Summer Finn’in hayatından tamamen çıktığını anladığına emin olduğu zaman, tanıştıkları ilk günü düşünür. Tom, Summer’ı ilk gördüğü andan itibaren ona âşık olmuştur. Hayatının geri kalan kısmını onunla geçirmesi gerektiğini hissediyordur. Ancak Summer, ne aşka ne de ilişkilere inanmıyordur. Buna rağmen aralarında arkadaşlıktan öte, farklı bir ilişki başlar. Bu ikilinin birlikte geçireceği günler, sıra dışı ve eğlenceli bir hikâyenin yaşanmasına  zemin hazırlayacaktır.

IMDb: 7,6

Oyuncular: Joseph Gordon-Levitt, Zooey Deschanel, Geoffrey Arend

Yönetmen: Marc Webb

3. Umut Işığım (2012) Silver Linings Playbook

3. Umut Işığım (2012) Silver Linings Playbook

Özet: Pat Salitano, yaşamındaki değer verdiği her şeyi bir günde kaybetmiş bir adamdır. Ciddi bir travma yaşadıktan sonra hayata karşı patlar ve ardından mahkeme tarafından 8 ay rehabilitasyon merkezinde tedavi görme kararı çıkar. Tedavi süreci bittikten ve Pat rehabilitasyon merkezinden çıktıktan sonra, hayatını düzene koymak şartıyla ailesinin evine geri yerleşir. Artık Pat’in yegâne amacı düzgün bir adam olabilmek, işini geri kazanmak ve karısı Vicky’yi hayatına tekrar dahil edebilmektir. Ancak durum Pat için sandığından da zor olacaktır. Bir gün aile dostu Tiffany ile karşılaşan Pat, genç kadınla eski eşine ulaşabilmek için yakınlaşır. Tiffany bir iyilik karşılığında Pat’e yardım etmeyi kabul etse de eylemleri onları hiç bilmediği yerlere çıkararak, her ikisi için de yeni bir umut ışığı olacak yeni bir kapı açacaktır.

IMDb: 7,7

Oyuncular: Bradley Cooper, Jennifer Lawrence, Robert De Niro

Yönetmen: David O. Russell

2. Bugün Aslında Dündü (1993) Groundhog Day

2. Bugün Aslında Dündü (1993) Groundhog Day

Özet: Phil Connors, kendine has şöhreti olan ve ekranlardaki samimi kişiliği ile bilinen bir hava durumu sunucusudur. Ancak kameraların çekmediği anlarda, kendini beğenmiş ve kibirli birine dönüşmektedir. Bu aksi adam, Groundhog Day etkinliği kapsamında hiç sevmediği kırsal yaşamın sürüldüğü Pensilvanya’nın kasabalarından birine gönderilir. Burada yaşanan hayattan iğrense de bu hayata bir günlük de olsa katlanmak zorundadır. Ancak aniden bastıran kar fırtınası nedeniyle tüm ulaşım yolları kapandığında Phil, kırsal yaşamın gerçeği ile başbaşa kalır. Ertesi sabah uyandığında ise bir sorun vardır: Phil zaman aman döngüsüne yakalanmıştır ve her gün, nefret ettiği o günü tekrar yaşamak zorunda kalacaktır!

IMDb: 8

Oyuncular: Bill Murray, Andie MacDowell, Stephen Tobolowsky

Yönetmen: Harold Ramis

1. Amélie (2001)

1. Amélie (2001)

Özet: Amelie, anne ve babasını kaybettikten sonra insanları mutlu etmeyi kendine amaç edinmiştir. Bu adanmışlığı kimseye fark ettirmeden ve yaptığı iyilikleri insanların gözlerine sokmadan, onların hayatlarını kolaylaştırmak için yapmaktadır. Peki bir gün kendi yalnızlığını fark ettiğinde de kendi mutluluğu için çabalayacak mıdır?

IMDb: 8,3

Oyuncular: Audrey Tautou, Mathieu Kassovitz, Rufus

Yönetmen: Jean-Pierre Jeunet

 

Daha fazla öneri için:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
15
7
6
1
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?