Görüş Bildir
Haberler
Bir Çırpıda Bitirmelik En İyi Netflix Mini Dizileri

Bir Çırpıda Bitirmelik En İyi Netflix Mini Dizileri

Eda Özkan
19.02.2022 - 09:15 Son Güncelleme: 20.02.2022 - 11:15

Bildiğiniz gibi Netflix yapımı olan mini diziler son dönemde oldukça popüler. Oyuncu kadrosu ve akıcı senaryolarıyla herkesin beğenisini kazanan Netflix mini dizilerini, sizler için bir araya getirdik!

Hadi gelin, şimdi çerezlik mini dizi önerilerimize geçelim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. When They See Us (2019)

1. When They See Us (2019)

IMDb: 8,9

Özet: Antron, Kevin, Yusef, Raymond ve Korey, işlemedikleri bir suç yüzünden hapse giren beş gençtir. Central Park'ta koşu yapan bir kadına cinsel saldırıda bulunmakla suçlanırlar. Masumiyetlerine kimse inanmadığından, hapse atılan beş siyahi genç, suçsuzluklarını ispatlamak adına zorlu bir mücadeleye atılır.

Oyuncular: Asante Blackk, Caleel Harris, Ethan Herisse

Yönetmen: Ava DuVernay

2. The Queen’s Gambit

2. The Queen’s Gambit

IMDb: 8,6

Özet: İzole bir yetimhanede yetişen Beth Harmon, bu oyunla tanıştığında henüz sekiz yaşındaydı. Altmış dört karelik bu tahtada hamleler yapıyor ve her adımında çok daha fazla çaba harcıyor, kadınlara kapalı olan satranç camiasının zirvesini hedefleyerek on altı yaşına kadar kendini geliştiren Harmon, sonunda ABD açık şampiyonası için yarışmaya başladı. Ancak edindiği profesyonel çevrede riskler yükselip izolasyonu korkunç bir duruma sürüklendikçe, kaçma düşüncesi çok daha çekici bir hale gelmeye başladı. 

Oyuncular: Anya Taylor Joy, Chloe Pirrie, Bill Camp

Yönetmen: Scott Frank

3. Unbelievable(2019)

3. Unbelievable(2019)

IMDb: 8,4

Özet: Marie, genç yaşında tecavüze uğramıştır ve bu olay üzerine şikayette bulunur. Ancak iddiasının asılsız olduğuna inanılır. Yalan söylemekle suçlanan Marie'nin davasına iki dedektif kadın atanarak gerçekleri gün yüzüne çıkarmaya çalışır. Marie gerçekten mağdur mudur, yoksa suçlu mu?

Oyuncular: Kaitlyn Dever, Toni Collette, Merritt Wever

Yönetmen: Lisa Cholodenko

4. Godless (2017)

4. Godless (2017)

IMDb:8,3

Özet: Batı'nın gözünü korkutan Roy Goode, tehlikeli bir hayduttur. Bir gün ağır bir şekilde yaralandığında, New Mexico'daki kasabasına dönmek durumunda kalır. Alice Fletcher adında bir kadının çiftliğine gizlice saklanan Roy, burada kendini iyileştirmeye çalışır. Ancak eski ortağı Frank Griffin, Roy'un peşindedir ve kendini tamamen kadınlardan oluşan La Belle isimli bir kasabada buluverir.

Oyuncular: Jack O'Connell, Michelle Dockery, Scoot McNairy

Yönetmen: Scott Frank

5. Unorthodox (2020)

5. Unorthodox (2020)

IMDb: 8,0

Özet: Kendisine yeni bir hayat kurmak isteyen genç bir kadın, görücü usulü evliliğe zorlanır. Bu durumda hayallerine ulaşmak için yapabileceği tek şey vardır: Kaçmak. Hem istemediği bu evlilikten, hem de dini topluluktan kaçarak Berlin'e yerleşir. Ancak geçmişi hiçbir zaman onu yalnız bırakmayacaktır. 

Oyuncular: Shira Haas, Amit Rahav, Jeff Wilbusch

Yönetmen: Anna Winger

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Flint Town (2018)

6. Flint Town (2018)

IMDb: 7,9

Özet: Flint Town, iki yıl boyunca Michigan'da polislerle birlikte hareket eden yapımcıları, yoksun kaynak ve alt yapı eksikliğinin fazlaca olduğu, su zehirlenmesi ve şiddet eylemleri gibi şartlarda yaşanan toplulukla uğraşan bir departmanı anlatıyor.

Oyuncular: Tim Johson, Bridgette Balasko, Robert Frosy

Yönetmen: Zackary Canepari

7. El Inocente (2021)

7. El Inocente (2021)

IMDb: 7,9

Özet: Cinayetten mahkum olan Mateo, dokuz yıl önce bir kavgaya karışmıştır. Ancak artık özgürdür ve eşi ile çocuklarına iyi bir gelecek vermek adına yeni bir hayata adım atmak üzeredir. Şans eseri alacağı bir haber, hayatını tepetaklak etmeye yetecektir.

Oyuncular: Mario Casas, Aura Garrido, Alexandra Jiménez

Yönetmen: Oriol Paulo

8. Alias Grace (2017)

8. Alias Grace (2017)

IMDb: 7,7

Özet: Aylarca süren bir yolculuk sonucunda İrlanda'dan Kanada'ya göç eden Grace Marks, Thomas Kinnear adında bir adamın yanında hizmetçi olarak çalışmaya başlar. Ancak bir gün, çalıştığı evin sahibini ve kahyasını kendisine yardım eden bir adamla öldürmek suçundan hüküm giyer. Grace 16 yaşında olduğundan, asılmak yerine ömür boyu hapse mahkum edilir ancak yardım ettiği iddia edilen adam o kadar şanslı değildir. Tüm bu olanlara rağmen Grace cinayet gününe dair hiçbir şey hatırlamamaktadır. Bu küçük kızın masumiyetini ispatlamak için Amerika'nın en önde gelen psikologlarından Dr. Simon Jordan ile anlaşılır. Jardan, genç kızın hafızasını yerine getirebilecek midir?

Oyuncular: Sarah Gadon, Edward Holcroft, Rebecca Liddiard

Yönetmen: Marry Harron

9. Maniac (2018)

9. Maniac (2018)

IMDb: 7,7

Özet: Akıl hastanesinde kalan bir adamın, yaşadığı psikolojik sorunlar nedeniyle gerçeklikten kaçmak için kendi hayal dünyasında yaşaması konulu dizi, Emma Stone ve Jonah Hill'i bir araya getiriyor.

Oyuncular: Emma Stone, Jonah Hill, Justin Theroux

Yönetmen: Cary Fukunaga

10. The English Game (2020)

10. The English Game (2020)

IMDb: 7,6

Özet: Bir zamanlar futbolun başlangıç aşamasında, hala amatör bir spor olarak görüldüğü sırada zengin aileler, futbol ligini kendi kontrollerinde tutuyorlardı. Ancak işçi sınıfı futbolda devrim yapmak üzereydi. Bu yapım, modern futbolun ortaya çıkışını anlatmaktadır. 

Oyuncular: Edward Holcroft, Kevin Guthrie, Charlotte Hope

Yönetmen: Birgitte Stærmose, Tim Fywell

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. The Serpent (2020)

11. The Serpent (2020)

IMDb: 7,6

Özet: 1970'li yıllarda Güneydoğu Asya'daki birçok ülkeyi seyahat eden 20 gezginin cinayetinden sorumlu tutulan tek bir kişi vardır: Charles Sobhraj. Hakkında arama emri çıkarılan Sobhraj, yakalanmamayı başarabilecek midir?

Oyuncular: Tahar Rahim, Jenna Coleman, Billy Howle

Yönetmen: Tom Shankland, Hans Herbots

12. Hollywood (2020)

12. Hollywood (2020)

IMDb: 7,5

Özet: II.Dünya savaşı sonrasında, oyuncu ve yönetmenden oluşan bir grup insan, Holywood'da başarı yakalamaya çalışmaktadır. Bu grup, hayallerine ulaşabilmek ve istedikleri başarıyı yakalayabilmek adına tüm bedelleri ödemeyi kafalarına koymuştur. Ancak Holywood'un büyüsü, sandıklarından farklı mıdır?

Oyuncular: David Corenswet, Darren Criss, Laura Harrier

Yönetmen: Ryan Murphy

13. Fatma (2021)

13. Fatma (2021)

IMDb: 7,4

Özet: Fatma, temizlikçi olarak çalışan bir kadındır. Bir gün, hapishaneden çıkan kocasının ortadan kaybolması ile birlikte, tüm hayatının seyri değişir. Kocasını bulmak niyetiyle çıktığı yolda, kendini cinayet işlerken bulur. Bu cinayetten sorumlu olan Fatma'nın hayatı, kocasının karanlık bağlantılarının haberdar olmasıyla tehlikeye girer. Hayatta kalabilmek için yapabileceği tek şey, can almaya devam etmek olacaktır. 

Oyuncular: Burcu Biricik, Mehmet Yılmaz Ak, Hazal Türesan

Yönetmen: Özer Feyzioğlu

14. The Eddy (2020)

14. The Eddy (2020)

IMDb: 7,2

Özet: Ünlü bir caz piyanisti olan Elliot Udo, zamanla ününü yitirmiştir. Şimdi çok farklı olan yaşantısında, bir barın ortaklığını yapıyor ve aynı zamanda sevgilisi Maja'nın müzik grubunu yönetiyordur. Süreç içerisinde yaşadığı sorunlar, Elliot'u zor duruma sokar. Kızı Julie, sorunlu biridir ve bir gün ansızın babası ile yaşamaya karar vererek Elliot'un yanına taşınır. Bu sırada ortağı Amira ise şüpheli işler karıştırmaktadır. Elliot, barı kurtarmak ve hayatındaki sorunları çözmek için harekete geçmek zorundadır.

Oyuncular: Andre Holland, Joanna Kulig, Amandla Stenberg

Yönetmen: Damien Chazelle

15. Brand New Cherry Flavor (2021)

15. Brand New Cherry Flavor (2021)

IMDb: 7,2

Özet: Film çekmek üzere Los Angeles'a giden genç bir kadın, etrafında kediyle gezen bir yabancının garip teklifini kabul eder. O andan itibaren, işler karmaşıklaşarak hayatı hiç hayal edemeyeceği bir boyuta taşınır. Yabancının ettiği karanlık teklif, genç kadının istediği herkesten intikam alabileceği yönündedir.

Oyuncular: Rosa Salazar, Catherine Keener, Manny Jacinto

Yönetmen: Jeff Rake

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Disparu à jamais (2021)

16. Disparu à jamais (2021)

IMDb: 6,3

Özet: Guillaume Lucchesi, hayatta en sevdiği iki kişinin ölümüne tanıklık etmiş bir adamdır. İlk aşkı ve kardeşinin ölümünden sonraki sürede, hayata yeniden başlamaya çalışır. Aradan geçen on yıldan sonra yeni bir aşka şans veren Guillaume, sevgilisi Judith'in aniden ortadan kaybolması ile yeniden tepetaklak olur. Judith'i bulmak için tek yol, uzun süredir görmezden geldiği gerçeklerle yüzleşmektir. 

Oyuncular: Finnegan Oldfield, Nicolas Duvauchelle, Guillaume Gouix

Yönetmen: Juan Carlos Medina

Daha fazla öneri için:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
24
9
6
4
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın