Görüş Bildir
Haberler
Bir Oturuşta İzleyip Bitirmek İsteyeceksiniz! İşte 2021'in En Sevilen ve En Yüksek Puanlı Dizileri

Bir Oturuşta İzleyip Bitirmek İsteyeceksiniz! İşte 2021'in En Sevilen ve En Yüksek Puanlı Dizileri

claude cahun
25.12.2021 - 13:14 Son Güncelleme: 26.12.2021 - 11:31

2021'e veda etmemize günler kalmışken bu yılın ev sevilen ve en yüksek puanları alan dizilerini öğrenmek ister misiniz? Aralarında hâlâ izlemedikleriniz varsa zaman kaybetmeden izlemenizi tavsiye ediyor ve sizi bu yıl adından sıkça söz ettiren yapımların yer aldığı 35 dizilik listeyle baş başa bırakıyoruz!

Not: Dizi açıklamalarında Beyazperde'den faydalanılmıştır.

Kaynak: https://www.imdb.com/list/ls088097674/
İçeriğin Devamı Aşağıda

35. Clickbait

35. Clickbait

Clickbait, sosyal medya çağında insanların kontrolsüz dürtülerinin nasıl körüklendiğini sekiz farklı bakış açısıyla anlatıyor. Dizide, suçunu itiraf eden bir tacizcinin öldürülmesinde sosyal medyanın etkisi gözler önüne seriliyor.

34. Behind Her Eyes

34. Behind Her Eyes

Louise, oğlunu büyütmeye çalışan bekar bir annedir. Genç kadın, geçimlerini sağlayabilmek için bir psikiyatristin ofisinde çalışmaya başlar. Çok geçmeden Louise kendisini patronuyla bir ilişki içinde bulur. Ancak patronu evlidir ve Louise sevgilisinin karısıyla beklenmedik bir arkadaşlık kurar.

33. The Falcon and the Winter Soldier

33. The Falcon and the Winter Soldier

Marvel'ın sevilen kahramanlarının maceralarını ekrana taşımaya hazırlanan 'Falcon and the Winter Soldier' Disney+ platformu tarafından 6 bölüm halinde uyarlanıyor. Dizinin başrollerinde ünlü karakterlere, beyazperdede de olduğu gibi Anthony Mackie ve Sebastian Stan ikilisi hayat vermeye devam edecek. Mini dizinin 2020'nin yaz aylarında prömiyer yapması bekleniyor.

32. Foundation

32. Foundation

Isaac Asimov imzalı seriden uyarlanan, on milyonlarca gezegeni kapsayan bir galaktik imparatorluğun çöküşünü konu alan Foundation; psikotarih biliminin yaratıcısı olan Hari Seldon karakterini merkeze alıyor. İmparatorluğun yüzyıllarca sürecek bir savaş ve cehalete yaklaştığını fark eden Seldon, yeni bir imparatorluğun kuruluşuna kadar olan zamanın en aza indirilmesi için, seriye ismini veren vakfın kurulmasına ön ayak oluyor.

31. Night Stalker: The Hunt for a Serial Killer

31. Night Stalker: The Hunt for a Serial Killer

Night Stalker: Bir Seri Katili Yakalamak  Amerika’nın en tehlikeli seri katillerinden birinin yakalanış hikâyesini anlatıyor. Bir seri katil, yaşlı genç, kadın erkek demeden, farklı ırklardan, sosyo-ekonomik sınıflardan olan birçok insanı öldürür. Dedektifler, Kaliforniya’da yaşamı durma noktasına getiren bu olayın sorumlusunu yakalamak için zamana karşı yarışır. Saldırıya uğrayanlarla yapılan röportajlara, arşiv görüntülerine yer verilen belgeselde, bir seri katilin yakalanıp, adalete teslim edilme süreci gözler önüne seriliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

30. The Wheel of Time TV Series

30. The Wheel of Time TV Series

The Wheel of Time, kadınlardan kurulu bir organizasyonun üyesi olan Moiraine’in maceralarını işliyor. Moiraine, beş kadın ve adamdan oluşan bir grupla, dünyayı dolaşacağı zorlu bir yolculuğa atılır. Moiraine, aralarından birinin dünyayı kurtaracağı ya da yok edeceği kehanet edilen seçilmiş kişi olduğunu düşünür. Robert Jordan’ın çok satan fantastik roman serisinden uyarlanan dizi Agents of S.H.I.E.L.D.’da imzası bulunan Rafe Judkins tarafından hayata geçiriliyor

29. Ginny & Georgia

29. Ginny & Georgia

15 yaşındaki Ginyy, içine kapanık bir kızdır. Çoğu zaman kendisini, karşı konulmaz ve enerjik annesi Georgia'dan daha olgun hisseder. Georgia hareketli yaşamlarını arkalarında bırakarak çocukları ile birlikte kendisine yeni bir yaşam kurmak ister. Bu yüzden Austin ve Ginny ile birlikte New England’a taşınır. Ancak Georgia’nın geçmişi onların yeni yaşamlarını tehdit eder.

28. What If...?

28. What If...?

Marvel's What If...?, Marvel Sinematik Evrenindeki önemli anlar, hikâyeler tamamen farklı olsaydı ve başka bir gerçeklikte olsaydı kahramanların neler yaşayabileceğini gözler önüne seriyor.

27. Lupin

27. Lupin

Assane Diop’un hayatı, işlemediği bir suçla itham edilen babasının ölmesiyle altüst olur. Aradan geçen yılların ardından Assane Diop, babasının intikamını almaya karar verir ve bunu yapmak için de kahramanı Arsène Lupin’den ilham alır.

26. The Serpent

26. The Serpent

The Serpent, 1970’li yıllarda Güneydoğu Asya’da Batılı turistlerin peşine düşen bir seri katilin hikayesini konu ediyor. Charles Sobhraj, Güneydoğu Asya’daki çeşitli ülkelere seyahat eden 20 gezginin cinayetinin sorumlusudur. Dünyanın farklı kıtalarında hakkında arama emri çıkarılan Sobhraj’ın yakalanma öyküsünün anlatıldığı dizide, Charles Sobhraj’ı Tahar Rahim canlandırıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

25. The White Lotus

25. The White Lotus

The White Lotus, tropikal bir bölgede bulunan bir otele gelen konukların yaşamına odaklanıyor. Konuklar bir hafta boyunca cennette gibi dinlenip, tatil yapar. Ancak her geçen gün otele gelen gezginlerde, otelin çalışanlarında ve mekanın kendisinde karanlık karmaşık olaylar ortaya çıkar.

24. The Chestnut Man

24. The Chestnut Man

Genç bir kadının cesedi, Kopenhag'daki bir parkta bulunur. Olay yerine gelen görevliler, vahşice öldürülen kadının cesedinin üzerinde kestaneden yapılan oyuncak bir bebek bulur. Hırslı, genç bir dedektif olan Naia Thulin, yeni ortağı Mark Hess ile birlikte davayı araştırmakla görevlendirilir. Davayı araştırmaya başlayan dedektifler, çok geçmeden olayın bir yıl önce kaybolan ve öldüğü sanılan politikacı Rosa Hartung'un kızı ile bağlantılı olduğunu keşfeder.

23. Shadow and Bone

23. Shadow and Bone

Leigh Bardugo imzalı romandan uyarlanan fantastik dizi, “Lights Out”, “Arrival' ve 'Bird Box' gibi yapımlardan tanıdığımız Eric Heisserer tarafından ekrana taşınıyor. Yazarın ünlü Grisha evreninde geçen 'Shadow and Bone' konu olarak, ikiye bölünmüş bir evrende vahşi yaratıklara komşu olarak yaşayan insanları takip ediyor. İki ülkeyi birleştirebilecek sihirli bir gücün varlığını keşfeden bir asker, kendisini zorlu bir savaşın ortasında buluyor.

22. Midnight Mass

22. Midnight Mass

Gece Yarısı Ayini, küçük bir topluluğun yaşadığı ıssız adada hayat bulan esrarengiz bir hikayeyi konu ediyor. Adaya, karizmatik ve gizemli bir rahibin gelmesi ile birlikte birtakım sıra dışı olaylar meydana gelmeye başlar.

21. Superman & Lois

21. Superman & Lois

Clark Kent ve Lois Lane sadece meslektaş değil aynı zamanda evli bir çifttir. Çalışan ebeveyn olmanın tüm stres ve baskısı ile boğuşan Clark ve Louis, çocuklarını en iyi şekilde yetiştirmeye çalışır. Çocukları için daha basit bir yaşam kurmak isteyen çift bu yüzden Smallville'e geri döner.

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. El inocente

20. El inocente

Bir kavgaya karışan ve bunun sonucunda katil olan bir adamın hikâyesini konu ediyor. Mateo, dokuz yıl önce karıştığı bir kavga sonucu cinayetten mahkum olur. Artık özgürlüğüne kavuşan Mateo ve eşi Olivia, çocuklarına daha iyi bir gelecek sağlamak için hayatlarını yeniden inşa etmeye çalışır. Ancak bu sırada aldıkları bir haber hayatlarının altüst olmasına neden olur.

19. Sweet Tooth

19. Sweet Tooth

Sweet Tooth, insan ve geyik karışımı bir canlı olan genç Gus’ın maceralarını konu ediyor. Dünyayı sarsan gizemli bir olayın ardından harekete geçen Gus, kendisi gibi melez insanlardan oluşan bir aileye katılır ve birlikte büyük bir komployu keşfetmek üzere zorlu bir maceraya atılırlar.

18. Star Wars: The Bad Batch

18. Star Wars: The Bad Batch

Eşsiz klon takımı “The Bad Batch”, kendilerini muhteşem askerler ve yenilmesi zor bir ekip haline getiren özel yeteneklere sahiptir. Kardeşlerinden genetik olarak farklı özelliklere sahip olan ekip, uzun süren Klon Savaşı sonrasında aktif kalmak ve hayatlarında yeni hedefler bulmak için savaşır.

17. WandaVision

17. WandaVision

WandaVision, idealize edilmiş bir banliyöde yaşayan süper kahramanlar Wanda ve Vision'a odaklanıyor. Yorucu bir hayatı arkalarında bırakmak isteyen süper kahramanlar Wanda ve Vision, güçlerini kullanmak zorunda olmadıkları bir hayatı arzular. Bunun için de sıradan bir yaşam sürebilecekleri idealize edilmiş bir banliyöde yaşamaya başlarlar. Artık geçmişte yaşadıkları zorlukları arkalarında bırakıp, sonunda istedikleri hayata kavuştuklarını düşünen Wanda ve Vision, çok geçmeden hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığını keşfeder.

16. Hawkeye

16. Hawkeye

Dizi, Marvel Sinematik Evreni’nin sevilen kahramanlarından olan Hawkeye’a odaklanıyor. Hawkeye'ın dizide eğitmesine tanık olacağımız Kate Bishop karakteri, çizgi romanlarda zengin bir iş adamının kızı olarak tanınıyor. Kate, babası Derek'e hayran olan bir genç kızdır. Babasının dikkatini çekmek için her şeyi yapabilecek olan Kate'in annesi ise bir tatilde hayatını kaybeder. Kate, henüz küçük yaşlardayken, babasının o kadar da iyi biri olmadığına tanıklık eder. Bunun ardından artık ona saygı duymamaya ve onu yakından takip etmeye başlar. Kate Bishop, Ant-Man'in kızı ile birlikte Young Avengers isimli gruba katıldığında gerçek bir süper kahraman dönüşür. Kate, Civil War sırasında Captain America'nın yanında olan Clint Barton'ın ile birlikte savaşır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Squid Game

15. Squid Game

Para sıkıntısı çeken yüzlerce oyuncu, tuhaf bir davet alır. Davette onlara cazip bir ödül karşılığında çocuk oyunlarında yarışmaları teklif edilir. Teklifi kabul eden oyuncular, yarışmayı kazanırlarsa 40 milyon dolarlık büyük ödülün sahibi olacaktır. Ancak ödül cazip olsa da oyunun ölümcül riskleri vardır.

14. Resident Alien

14. Resident Alien

Peter Horgan ve Steve Parkhouse’un imzasını taşıyan Resident Alien çizgi romanını ekran uyarlaması olan yapımda bir dizi uzaylının dünyaya inmesinin ardından yaşadıkları anlatılıyor. Harry, özel bir görevi yerine getirmek için zorunlu olarak dünyaya gönderilmiştir. Dünyaya zorunlu iniş yapmasının ardından Colorado’da küçük bir kasabaya yerleşir. Burada doktor kimliğine büründükten sonra görevini yerine getirmeye çalışırken ikileme düşer. Aklında cevaplanması gereken zor bir soru vardır; insanlar kurtarılmaya değer mi?

Senaryosunu Chris Sheridan’ın kaleme aldığı, son derece karanlık bir atmosferde geçecek olan Resident Alien’ın yürütücü yapımcılığını Chris Sheridan, Mike Richardson, Keith Goldberg, Justin Falvey ve Darryl Frank üstleniyor. Dark Horse etiketiyle basılan çizgi roman, Syfy kanalında izleyici karşısına çıkacak ve dizinin prodüksiyonu Universal Cable Productions, Dark Horse Entertainment ve Amblin TV tarafından gerçekleştirilecek.

13. Only Murders in the Building

13. Only Murders in the Building

Only Murders in the Building, suçla ilgili bir takıntıyı paylaşan ve kendilerini bir anda bir suçun içinde bulan üç yabancının hikayesini konu ediyor. Aynı apartmanda yaşayan üç yabancı, apartmanlarında korkunç bir ölüm meydana geldiğinde bunun bir cinayet olabileceğinden şüphelenir. Gerçeği ortaya çıkarmaya karar veren üçlü, araştırma yapmaya başlar ve bunu belgelemek için bir podcast kaydeder. Üç yabancı olayı araştırırken, binanın yıllar öncesine uzanan karmaşık sırlarını ortaya çıkarırlar.

12. Loki

12. Loki

Disney'in dijital içerik platformu Disney+ tarafından ekrana taşınan dizi, Marvel evreninin en ünlü kahramanlarından Loki'nin hikayesini ekrana taşımaya hazırlanıyor. Uyarlamanın showrunner koltuğu 'Rick & Morty'nin senaristi Michael Waldron'a emanet edilirken başrolde karakterle bütünleşen Tom Hiddleston’ın yer alması bekleniyor.

11. Maid

11. Maid

Alex, şiddet dolu bir ilişkiden kaçan bekar bir annedir. Geçimini sağlamakta zorlanan Alex'in en büyük isteği çocuğuna iyi bir gelecek inşa etmektir. Bu amaçla Alex, hizmetçi olarak çalışmaya başlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Young Royals

10. Young Royals

Prestijli yatılı okula Hillerska'ya kaydolan Prens Wilhelm, yeni hayatına alışmaya çalışır. Yatılı okula kaydolmasıyla birlikte Wilhelm, gerçekte kim olduğunu ve nasıl bir yaşam sürmek istediğini keşfetme fırsatı bulur. Ancak kalbinin sesini dinleyerek hareket etmek sandığı kadar kolay olmaz.

9. Mare of Easttown

9. Mare of Easttown

Mare of Easttown, Pennsylvania’da yaşanan bir cinayeti konu ediyor. Küçük bir kasabada yaşayan dedektif, bir yandan çalkantılı yaşamındaki sorunlarla mücadele ederken, bir yandan da kasabada işlenen gizemli bir cinayeti aydınlatmaya çalışır. Kate Winslet’ın, cinayeti araştıran dedektife hayat verdiği dizinin yaratıcısı ise Brad Ingelsby.

8. It's a Sin

8. It's a Sin

It's a Sin, 1981'de Londra'ya taşınan bir grup eşcinsel erkeğin hikâyesini konu ediyor. 1980'lerin başında Londra, farklı, sıra dışı ve yaşama şehvet dolu herkes için bir temas noktası haline gelir. Kulüpler kutlama yapıyor, queer topluluğu hızla büyüyor ve modası geçmiş görüşlere karşı devrim hızlanıyor. Ritchie, Colin ve Roscoe da bu kargaşanın ortasında yaşayan gençlerdir. Yolları kesişip kısa süreden dost olan Ritchie, Colin ve Roscoe'nun hayatı, İngiltere'de AIDS krizinin hızla artmasıyla alt üst olur.

7. Invincible

7. Invincible

Invincible, dünyanın en güçlü süper kahramanının oğlu olan Mark Grayson’ın hikâyesini konu ediyor. Sıradan bir genç olan Mark’ın hayatı 17. yaşına bastığında bambaşka bir hal alır. O da artık babası gibi bir takım süper güçlere sahiptir. Dizi, The Walking Dead’in yaratıcısı Robert Kirkman’ın illüstratörler Cory Walker ve Ryan Ottley ile birlikte hayata geçirdiği aynı adlı çizgi roman serisinden ekrana uyarlanıyor. Invincible’ın showrunner koltuğunda Simon Racioppa yer alıyor. Dizinin yürütücü yapımcılığında ise Racioppa’ya Kirkman, David Alpert, Catherine Winder ve Justin & Chris Copeland gibi isimler eşlik ediyor.

6. Dexter: New Blood

6. Dexter: New Blood

Laura Kasırgası'nın kargaşasında ortadan kaybolmasından on yıl sonra, Dexter Morgan şimdi Miami'den uzakta, New York Eyaleti'ndeki küçük Iron Lake kasabasında farklı bir kimlikle yaşamaktadır. Eski adli tıp uzmanı olan Dexter yeni hayatına alışmaya çalışırken, iç huzurunu bozan beklenmedik olayların meydana gelmesinin ardından eski hayatından izler ortaya çıkar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Mumbai Diaries 26/11

5. Mumbai Diaries 26/11

Dizi, 2008 Mumbai saldırıları sırasında Bombay General Hospital personelini ve ekibin gece boyunca çektiği sıkıntıları takip ediyor.

4. Clarkson's Farm

4. Clarkson's Farm

Dizi, kırsalda bir çiftlik işletmeye çalışan Jeremy Clarkson'ı takip ediyor.

3. Arcane: League of Legends

3. Arcane: League of Legends

Ütopik bir bölgede baskı gören bir yeraltı şehri olan Zaun'da geçen Arcane, efsanevi iki League of Legends şampiyonunun hikayesini ve onların birbirinden ayrılmasına neden olan gücün hikayesini konu ediyor.

2. Dhindora

2. Dhindora

Dhindora, Bhuvan ve ailesinin günlük yaşamları etrafında dönüyor. Beklenmedik bir satın alma işlemi bir dizi olayı da beraberinde getiriyor.

1. Aspirants

1. Aspirants

Aspirants, Hindistan'da rekabetçi kamu hizmeti sınavlarına adayı üç kişinin yolculuğunu ve her şeye rağmen dostluklarını konu alıyor.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
29
11
7
3
3
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ortalık karışık

bu ne be yarısı marvel evreninde bıktık abi yeter kusacaz

Arc noise

Her ne kadar süper kahraman konulu filmleri bana çok gelmesede Loki, Hawkeye gayet güzel diziler. Özellikle Loki çok daha yüksek puanı hak ediyor.

Arc noise

Zaman Çarkı ve Vakıf. Birbirinden rezil iki uyarlama. İnsanlar bu dizileri nereleriyle seyrediyor acaba?!?!?!?

ortalık karışık

kuzuların sessizliği,kemik koleksiyoncusu tadında yapımlar istiyorum artık