Görüş Bildir
Haberler
Entelektüel Bir Yıl Oldu: 2021'in Ev Sevilen ve En Yüksek Puanlı Filmleri

Entelektüel Bir Yıl Oldu: 2021'in Ev Sevilen ve En Yüksek Puanlı Filmleri

claude cahun
19.12.2021 - 12:11

2021'e veda etmemize günler kalmışken bu yılın ev sevilen ve en yüksek puanları alan filmlerini öğrenmek ister misiniz? Aralarında hâlâ izlemedikleriniz varsa zaman kaybetmeden izlemenizi tavsiye ediyor ve sizi bu yıl adından sıkça söz ettiren yapımların yer aldığı 30 filmlik listeyle baş başa bırakıyoruz!

Not: Film açıklamalarında Beyazperde'den faydalanılmıştır. 

Kaynak: https://www.rottentomatoes.com/top/be...
İçeriğin Devamı Aşağıda

30. Sabaya - Hogir Hirori

30. Sabaya - Hogir Hirori

Filmde, IŞİD tarafından kaçırılan ve seks kölesi olarak tutulan bir kadını kurtarmak için hayatlarını riske atan bir grubun, Ortadoğu'da tehlikeli bir kamp olan Suriye'deki Al-Hol'a girmesini konu alıyor.

29. Madres paralelas - Pedro Almodóvar

29. Madres paralelas - Pedro Almodóvar

Madres paralelas, aynı gün aynı hastanede doğum yapan iki kadının hayatına odaklanıyor. Kadınlar o zamandan itibaren oldukça paralel bir yaşam sürer.

28. Luzzu - Alex Camilleri

28. Luzzu - Alex Camilleri

27. Droste no hate de bokura - Junta Yamaguchi

27. Droste no hate de bokura - Junta Yamaguchi

Film, geleceğe iki dakika yolculuk yapabileceklerini keşfeden beş arkadaşın yaşadıklarını takip ediyor.

26. Mass - Fran Kranz

26. Mass - Fran Kranz

Yaşanan bir trajedi, iki çiftin hayatını farklı şekillerde etkiler. Richard ve Linda, oğullarının hayatını alt üst eden trajediden yıllar sonra hayatlarına devam edebilmek için Jay ve Gail ile konuşmaya karar verir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

25. Deux - Filippo Meneghetti

25. Deux - Filippo Meneghetti

İkimiz, Nina ve Madeline’in hikâyesini konu ediyor. Nina ve Madeline yıllardır birlikte olan iki kadındır. Karşılıklı dairelerde oturan Nina ve Madeline, yıllardır beraber olsalar da bunu herkesten saklarlar. Artık gizlenmek istemeyen Nina ve Madeline, dairelerini satıp aşklarını özgürce yaşayabilecekleri Roma’ya taşınmaya karar verir. Ancak son anda beklenmedik olaylar meydana gelince iki sevgilinin yolları ayrılır.

24. Flee - Jonas Poher Rasmussen

24. Flee - Jonas Poher Rasmussen

Yönetmen koltuğunda Jonas Poher Rasmussen'in oturduğu Flee, Avrupa'ya kaçan mültecilerin hayatına odaklanıyor.

23. Slalom - Charlène Favier

23. Slalom - Charlène Favier

15 yaşında bir lise öğrencisi olan Lyz, geleceğin profesyonel sporcularını eğiten seçkin bir kayak kulübüne kabul edilir. Eski bir şampiyon olan koç Fred, Lyz’i geleceğin parlayan yıldızı yapmaya karar verir. Çalışmalara başlayan Lyz, kısa sürede başarıdan başarıya koşar. Ancak Fred, Lyz’e hem duygusal hem de fiziksel açıdan fazla baskı uygular. Lyz, başarıyla birlikte gelen baskıya ne kadar dayanabilecektir.

22. The Sparks Brothers - Edgar Wright

22. The Sparks Brothers - Edgar Wright

1960’larda Los Angeles’da Ron ve Russell kardeşler, Sparks adını verdikleri gruplarıyla müzik yolculuğuna başladı. Kariyerlerine 25 albüm sığdırmayı başaran Sparks’ın kariyerinin incelendiği belgeselde arşiv görüntülerine, röportajlara yer veriliyor.

21. Quo vadis, Aida? - Jasmila Zbanic

21. Quo vadis, Aida? - Jasmila Zbanic

Aida, Bosna Hersek'in Srebrenitsa kentinde yaşayan genç bir kadındır. BM için çevirmenlik yapan Aida, Sırp ordusu iktidara geldiğinde siyasi müzakerelerin bir parçası olur. Aida, gittikçe daha korkutucu olan bilgileri tercüme etmek zorunda kalır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Luca - Enrico Casarosa

20. Luca - Enrico Casarosa

Luka, arkadaşı Alberto ile macera dolu bir yaz geçiren Luka'nın hikâyesini konu ediyor. Küçük bir çocuk olan Luka, yaz aylarını İtalyan rivierasında makarna yiyip, tüm gün scooterla gezerek geçirir. Luka bu macera dolu yazını, yeni edindiği arkadaşı Alberto paylaşır. Ancak çok geçmeden ikili hayatlarıyla ilgili önemli bir sırrı keşfeder. Luka ve Alberto, okyanus yüzeyinin hemen altında bulunan başka bir dünyadan gelen deniz canavarlarıdır.

19. The Velvet Underground - Todd Haynes

19. The Velvet Underground - Todd Haynes

Belgeselde, ünlü Amerikan rock grubu The Velvet Underground'a odaklanılıyor. 1960'lar ve 70'lerde öne çıkan ikonik solisti Lou Reed'in ve grupla bağlantılı diğer kişilerin ele alındığı belgeselde, arşiv görüştükleri, stüdyo kayıtları ve daha önce hiçbir yerde yayınlanmayan performans görüntülerine yer veriliyor.

18. Shiva Baby - Emma Seligman

18. Shiva Baby - Emma Seligman

Genç bir kız olan Danielle, sevdiği bir kişinin ölümünün ardından gerçekleştirilecek olan Yahudi ritüeli  Shiva'ya katılmak için ailesinin yanına gider. Yolculuk sırasında evli bir adam olan Max ile tanışan Danielle, onunla para karşılığında ilişki yaşar. Ailesinin yanına gittiğinde tavırları ile aile üyelerinin tepkisi ile karşılaşan Danielle’i kötü bir sürpriz beklemektedir. Max, karısı ve ağlayan bebeğiyle ortaya çıktığında bu özel günde beklenmeyen olaylar meydana gelir.

17. West Side Story - Steven Spielberg

17. West Side Story - Steven Spielberg

1957 yapımı müzikalin uyarlaması olan West Side Story, iki genç arasındaki yasak aşkı ve farklı etnik kökenlere sahip olan iki sokak çetesi arasındaki rekabeti konu ediyor. Tony, Jetler ve Köpekbalıkları adındaki iki çetenin rekabeti arasında kalan bir gençtir. O, kalbini rakibinin kız kardeşi olan Maria'ya kaptırır. Çeteler arasındaki bölge savaşı gün geçtikçe daha da yıkıcı hale gelir ve bu savaş ortamında Tony ve Maria'nın aşkı çiçek açar. Onların ilişkisi, çetelerin arasındaki gerginliğin daha da artmasına neden olur.

16. Doraibu mai kâ - Ryûsuke Hamaguchi

16. Doraibu mai kâ - Ryûsuke Hamaguchi

Oyuncu ve yönetmen olan Yusuke Kafuku'nun, karısı Fukaku ile mutlu bir hayatı vardır. Ancak karısının ortadan kaybolmasıyla Yusuke'nin mutluluğu yarım kalır. Aradan geçen iki yılın ardından Yusuke, bir tiyatro festivalinde yönetmenlik görevini üstlenir ve bu yüzden Hiroşima'ya gider. Genç adam burada kendisine liderlik etmesi için görevlendirilen, fazla konuşmayan ve belki de onun görmezden geldiği şeyleri bilen genç bir kadın olan Misaki ile tanışır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Spider-Man: No Way Home - Jon Watts

15. Spider-Man: No Way Home - Jon Watts

Örümcek-Adam Eve Dönüş Yok, kimliği açığa Örümcek-Adam'ın, sırrını geri vermesi için Doktor Strange'den yardım istemesiyle birlikte yaşananları konu ediyor. Örümcek-Adam'ın kimliği ifşa edilerek onun ve sevdiklerinin hayatı, halkın gözü önüne serilir. Kendisini büyük bir kaosun ortasında bulan Peter, aynı zamanda suç ortakları olarak lanse edilen MJ ve Ned'in hayatının da olumsuz etkilenmesine şahit olur. Arkadaşların üniversiteye girme şanslarının yok olmasına seyirci kalmak istemeyen Peter, sırrını geri vermesi için Doktor Strange'den yardım ister. Peter'ın yakarışından etkilenip ona yardım etmeyi kabul eden Strange, Unutma Büyüsü'nü yapmaya başlar. Ancak bu büyü, MJ, Ned, May ve Happy'nin de Örümcek-Adam'ın kim olduğunu unutmasına neden olacaktır. Arkadaşlarının kim olduğunu hatırlamasını, diğer kişilerin unutmasını isteyen Peter, Strange büyüyü yaparken parametreleri değiştirir. Ancak bu durum beklenmedik olaylara neden olur.

14. MLK/FBI - Sam Pollard

14. MLK/FBI - Sam Pollard

Yakın zamanda gizliliği kaldırılan dosyalara dayanan Sam Pollard'ın yankı uyandıran filmi MLK/FBI, ABD hükümetinin Martin Luther King, Jr.'ı gözetlemesi ve tacizini araştırıyor.

13. Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings - Destin Daniel Cretton

13. Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings - Destin Daniel Cretton

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings, babası tarafından suikastçı olmak üzere yetiştirilen Shang-Chi’nin hikâyesini konu ediyor. Shang-Chi'nin babası ölümsüz bir büyücüdür. Babası tarafından suikastçı olmak üzere eğitilen Shang-Chi aynı zamanda simya ve insanüstü güçlerle dövüş tekniklerini geliştirir. Babasının yıkıcı güçlere sahip biri olduğunu öğrenen Shang-Chi, güçlerini onun imparatorluğunu yıkmak için kullanacaktır. Babasının düşmanıyla dost olan kahraman, dünyayı gezecek ve birçok süper kahramanla yolları kesişecektir...

12. The Suicide Squad - James Gunn

12. The Suicide Squad - James Gunn

The Suicide Squad: İntihar Timi, hapishaneden çıkabilmek için çabalayan kötü kahramanlara odaklanıyor. Belle Reve, ABD'deki en yüksek ölüm oranına sahip olan hapishanedir. Süper Kötülerin tutulduğu bu yerden kurtulmak için her şey göze alınır. Bloodsport, Peacemaker, Captain Boomerang, Ratcatcher 2, Savant, King Shark, Blackguard, Javelin ve herkesin favori psikopatı Harley Quinn yap ya da öl görevini yerine getirebilmek için bir mahkûmlar timi oluşturur. Ekip silahlandırılarak düşmanlarla dolu Corto Maltese adasına bırakılacaktır. Militan düşmanlar ve gerillalarla dolu ormanda adım adım ilerleyen ekibe sadece Albay Rick Flag liderlik eder. Her hareketlerini izleyen Amanda Waller'ın teknoloji harikası cihazları ile zorlu bir maceranın içinde olan ekip, herhangi yanlış bir hareketlerinde öldürülecektir.

11. A Quiet Place Part II - John Krasinski

11. A Quiet Place Part II - John Krasinski

Sessiz Bir Yer 2, ses ile avlanan yaratıkların dehşetinden kurtulduktan sonra evlerinden ayrılıp, kendilerini tehlikeli bir yolculuğun içinde bulunan bir ailenin yaşadıklarını konu ediyor. Sese karşı duyarlı yaratıkların meydana getirdiği ölümcül olayları evlerinden takip eden Abbott ailesi, yeni bir tehlikeyle karşı karşıyadır. Evlerinden ayrılan Evelyn ve çocukları Marcus ile Regan, Dünya'daki vahşetle yüzleşmek zorunda kalır. Tehlikeli bir yolculuğa çıkan aile, hayatta kalabilmek için sadece ses ile avlanan yaratıklarla değil, yol boyunca karşılarına çıkan birçok tehlike ile savaşmak zorunda kalır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. The Mitchells vs. The Machines - Michael Rianda & Jeff Rowe

10. The Mitchells vs. The Machines - Michael Rianda & Jeff Rowe

Ailem Robotlara Karşı, ayaklanan teknolojiye karşı zorlu bir mücadeleye girişen bir ailenin hikâyesini konu ediyor. Katie, hayalini kurduğu sinema okuluna girmeyi başarınca mutluluktan deliye döner. Evinden kilometrelerce uzaklıktaki okuluna gitmek için hazırlıklara başlayan Katie’ye bu yolculuğunda ailesi de eşlik eder. Keyifli bir şekilde yola koyulan aile, yolculuk sırasında robotların dünyayı istila ettiğini öğrenir. Teknoloji ayaklanıp, robotlar sokaklarda dolaşmaya başlayınca, aile dünyayı kurtarmak için zorlu bir mücadeleye girişir.

9. Raya and the Last Dragon - Don Hall, Carlos López Estrada, Paul Briggs & John Ripa

9. Raya and the Last Dragon - Don Hall, Carlos López Estrada, Paul Briggs & John Ripa

Raya and the Last Dragon, Lumandra’yı kurtarmak için son ejderhanın izini süren yalnız bir savaşçı olan Raya’nın hikayesini konu ediyor. Yıllar boyu Lumandra'nın fantastik dünyasında insanlar ve ejderhalar huzur içinde yaşar. Druun adındaki canavarlar ülkeyi tehdit edince, ejderhalar insanlığın kurtulması için kendisini feda eder. Aradan geçen 500 yılın ardından canavarlar ülkeye geri döner. Onları sonsuza dek durdurmanın tek yolu ise son ejderhanın bulunmasıdır. Yalnız bir savaşçı olan Raya, ülkeyi kurtarmak için sonra ejderhayı bulmak üzere yola koyulur. Bu süreçte Raya, dünyayı kurtarmak için ejderha sihrinden çok daha fazlasının gerekli olduğunu fark eder.

8. CODA - Sian Heder

8. CODA - Sian Heder

17 yaşındaki Ruby, işitme engelli bir ailenin işiten tek üyesidir. Genç kız, ebeveynlerinin ve ağabeyinin balıkçılık işinin ayakta kalması için, okula gitmeden sabahları onlara yardımcı olur. Ruby’nin hayatı, okulda koroya katılmasıyla bambaşka bir hal alır. Şarkı söylemeye karşı büyük tutkusu olan Ruby’nin bu durumu koro şefinin de dikkatini çeker. Şef, Ruby’yi balık tutmanın ötesinde bir geleceği düşünmeye teşvik eder. Bunun üzerine Ruby, ailesine olan yükümlülüğü ile hayallerinin peşinden gitme arasında kalır.

7. Pig - Michael Sarnoski

7. Pig - Michael Sarnoski

Michael Sarnoski'nin yönetmeni olduğu Pig, bir yer mantarı toplayıcısının hikayesini anlatıyor. Oregon'un vahşi bölgesinde yaşayan Rob'un can dostu olan ve ona yiyecek aramasında yardım eden domuz kaçırılır. Bu nedenle Rob, Portland'da bıraktığı geçmişiyle yeniden karşılaşmak ve yüzleşmek zorundadır.

6. The Power of the Dog - Jane Campion

6. The Power of the Dog - Jane Campion

Thomas Savage’ın aynı adlı romanından uyarlanan The Power of the Dog, Montana’da geniş bir çiftliğe sahip olan iki kardeşin hikayesini konu ediyor. Birbirlerinden farklı karakterde olan Phil ve George adındaki iki kardeş, Montana vadisindeki en büyük çiftliğin sahibidir. Zeki ve başarılı bir adam olan Phil, zayıflığı hor görmektedir. Kendisini işine adayan, sessiz bir adam olan George ise sevgi dolu bir ruha sahiptir. İki kardeş yıllarca aynı çatı altında yaşamlarını sürdürmektedir. Ancak onların hayatı, George’un genç dul bir kadınla olan beklenmedik evliliği ile alt üst olur. Phil ise çiftliklerine yerleşen bu kadının varlığından oldukça rahatsızdır. Bu duruma bir son vermek isteyen Phil, kardeşinin eşini ortadan kaldırmak için amansız bir savaşa soyunur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Summer of Soul (...Or, When the Revolution Could Not Be Televised) - Questlove

5. Summer of Soul (...Or, When the Revolution Could Not Be Televised) - Questlove

Belgeselde, 1969 yılında düzenlenen 300 bin kişiden fazla katılımcısı bulunan Harlem Kültür Festivali’nin görüntülerine yer veriliyor. 50 yıl önce çekilen görüntülerin gün yüzüne çıktığı belgeselde, Afrikalı Amerikalı müzik kültürü izleyicilere tanıtılıyor.

4. In the Heights - Jon M. Chu

4. In the Heights - Jon M. Chu

New York’un Washington Heights mahallesinde geçen hikâye bir şarap dükkanı sahibine odaklanıyor. Büyükannesinden kendisine bir servet miras kalan dükkan sahibi, dükkanı kapatıp emekli olma ve Dominik Cumhuriyeti’ne yerleşme konusunda karışık duygular içinde kalıyor.

3. The Father - Florian Zeller

3. The Father - Florian Zeller

Baba, yaşlılığı ile başa çıkmaya çalışan bir adamın hikâyesini konu ediyor. 80 yaşında huysuz bir adam olan ve yaşlılığın etkilerini gün geçtikçe daha çok hisseden Anthony, bu süreçte yanında olmaya çalışan kızının tüm yardımlarını reddeder. Ancak zamanla Anthony’nin gerçeklik algısının sarsılmaya başlaması ve kızının da günlük olarak onu ziyaret edememesi üzerine bir yardımcı bulmak zorunlu hale gelir. Hafıza problemleri yaşayan Anthony, sevdiklerinden, kendi zihninden hatta gerçekliğinden şüphe duymaya başlar.

2. Judas and the Black Messiah - Shaka King

2. Judas and the Black Messiah - Shaka King

Judas and the Black Messiah, Black Panther Party liderlerinden olan Fred Hampton'un hayatına odaklanıyor. Fred Hampton adında aktivist olan bir genç, siyah topluluğunun özgürlüğünü kazanması ve siyahların katledilmesine son vermek için savaşan Black Panther Party başkanlarından biri olur. Başkan Fred, bir nesle ayaklanmaları ve basıların karşısında olması için ilham kaynağı olur. Bu sırada hapis cezasına çarptırılan William O'Neal’a FBI bir anlaşma teklif eder. FBI, William’ın Fred’in partisini sızıp içeriden bilgi vermesi karşılığında ona özgürlük vaat eder. Anlaşmayı kabul eden William, yavaş yavaş Fred Hampton’un sonunu hazırlar.

1. Nomadland - Chloé Zhao

1. Nomadland - Chloé Zhao

60’lı yaşlarında olan Fern, Nevada kırsalında yaşamaktadır. Şehirdeki ekonomik çöküşten etkilenen Fern, neredeyse tüm eşyalarının kaybeder. Bu durumun ardından Fern, minibüsünü bir karavan haline getirip, modern bir göçebe olarak yola koyulur.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
4
2
2
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın