Görüş Bildir
Haberler
Netflix Duyurdu: İşte Platformun Türkiye Ayağında Geçtiğimiz Hafta En Çok İzlenen Dizi ve Filmler

Netflix Duyurdu: İşte Platformun Türkiye Ayağında Geçtiğimiz Hafta En Çok İzlenen Dizi ve Filmler

claude cahun
17.12.2021 - 11:22

Çevrimiçi dizi ve film izleme platformu Netflix, platformdaki yapımların her hafta ne kadar izlendiğini içeren verileri 'Netflix Top 10' listesiyle duyuruyor. 6-12 Aralık tarihleri arasında platformun Türkiye ayağında en çok izlenen 10 dizi ve filmi merak ediyorsanız, sizi içeriğimize alalım! 

Not 1: Dizi ve film açıklamalarında Beyazperde ve Netflix'ten faydalanılmıştır.

Not 2: Dizi ve filmlerin sırlamaları, Netflix'in yayımladığı veriler ışığında en az izlenen yapımdan en çok izlenene doğru ilerliyor.

Kaynak: https://top10.netflix.com/turkey/tv/2...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Önce diziler!

10. Arcane (1. sezon)

10. Arcane (1. sezon)

Ütopik bir bölgede baskı gören bir yeraltı şehri olan Zaun'da geçen Arcane, efsanevi iki League of Legends şampiyonunun ve onların birbirinden ayrılmasına neden olan gücün hikâyesini konu ediyor.

9. Lost in Space (2. sezon)

9. Lost in Space (2. sezon)

1960'ların klasik bilimkurgu dizisi Lost in Space’ın modern yorumu olan yapım günümüzden 30 yıl sonrasında geçiyor. Dizinin konusu şöyle: Uzayda sömürgeleştirmenin başladığı dönemde Robinson ailesi daha iyi bir dünyada yaşamaya hak kazanır. Geçtikleri testler, aldıkları eğitimlerden sonra uzayda yeni bir koloni kurmak için yola çıkarlar. Fakat yolculuk sırasında beklenmedik olaylar gerçekleşir ve rotalarından saparlar. Bilmedikleri bir gezegene mecburi işin yapmak zorunda kalan Robinson ailesi, evlerinden onlarca ışık yılı uzaklıktaki bu yerde hayatta kalmak için savaşır.

Dizinin ikincisi sezonu ise suyla kaplı bir gezegende mahsur kalmalarının üzerinden yedi ay geçen Robinson ailesinin riskli bir karar alıp gemileri Jüpiter'i çalıştırmasıyla başlıyor. Bunlar olurken Will, robotu bulmak için her şeyi göze alıyor.

8. Titans (3. sezon)

8. Titans (3. sezon)

Titans, eski ortağı Batman'le yollarını ayıran Dick Grayson'ın, bir akıl hocasına fazlasıyla ihtiyaç duyan bir grup sorunlu genç kahramanla karşılaşması sonrası yaşananlar konu ediniyor. 

Dizinin üçüncü sezonu ise Joker'i alt etmek isteyen Jason'ın kendisini tehlikenin içinde bulmasını takip ediyor. Dick ve Bruce, Barbara Gordon ile tekrar görüşürken Kory şaşırtıcı bir telefon alıyor.

7. Hellbound (1. sezon)

7. Hellbound (1. sezon)

Dünya tam anlamıyla cehenneme dönmüştür. Doğaüstü varlıklar, insanları korkunç bir şekilde cezalandırarak, onları cehenneme mahkum eder. Yaşananlar büyük bir kargaşaya neden olur ve bu ortam ilahi adaleti benimseyen dini bir gruba zemin hazırlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kulüp (1. sezon)

6. Kulüp (1. sezon)

Eski bir mahkûm olan Matilda, 1955 yılının en önemli gece kulüplerinden birinde çalışır. Matilda'nın kızı Raşel, o hapisten çıkana kadar varlığından bihaberdir. Kızı ile arasında güzel bir ilişki kurmaya çalışan Matilda, Raşel'i Pera'nın belalısı olan Fıstık İsmet'ten uzak tutmak için çabalar. Matilda aynı zamanda patronu olan Orhan, gece kulübü yöneticisi Çelebi ve sanatçı Selim'in egoları ile de mücadele etmeye çalışır. Kulübe ayak basmasıyla ortama farklı bir ruh katan Matilda, çalışanlar için cehennem olan kulübü bir yuva haline getirir.

5. La casa de papel (1. sezon)

5. La casa de papel (1. sezon)

La casa de papel'de bir soygun hikâyesi anlatılıyor. Profesör olarak adlandırılan bir suç dehası, tarihin en büyük soygununu yapmayı planlar. Amacı İspanya Kraliyet Darphanesine girmektir. Bunun için de işlerinde uzman olan 8 suçludan oluşan bir ekip kurar. Ekip, 5 aylık bir eğitim sürecinden geçer ve bu sürede her ihtimali hesaba katarak soygunu kusursuz bir hale getirirler. Artık her şey hazırdır. 8 kişi, rehineleri de yanlarına alarak kendilerini İspanya Kraliyet Darphanesine kilitler. Fakat hiç hesaba katmadıkları olaylar gerçekleşir.

4. Lost in Space (1. sezon)

4. Lost in Space (1. sezon)

Lost in Space, yabancı bir gezegene zorunlu iniş yapan Robinsonların, tüm engellere rağmen hayatta kalmak ve gizemli tehlikelerle dolu gezegenden kaçmak için mücadelesine odaklanıyor.

3. Squid Game (1. sezon)

3. Squid Game (1. sezon)

Para sıkıntısı çeken yüzlerce oyuncu, tuhaf bir davet alır. Davette onlara cazip bir ödül karşılığında çocuk oyunlarında yarışmaları teklif edilir. Teklifi kabul eden oyuncular, yarışmayı kazanırlarsa 40 milyon dolarlık büyük ödülün sahibi olacaktır. Ancak ödül cazip olsa da oyunun ölümcül riskleri vardır.

2. Lost in Space (3. sezon)

2. Lost in Space (3. sezon)

Yabancı bir gezegene zorunlu iniş yapan Robinsonların, tüm engellere rağmen hayatta kalma ve gizemli tehlikelerle dolu gezegenden kaçma mücadelesini konu alan Lost in Space'in üçüncü sezonu Judy, Penny ve Will'in, Alfa Centauri'ye gitmek için ihtiyaçları olan titanyumu bulmaya çabalamasını takip ediyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. La casa de papel (5. sezon)

1. La casa de papel (5. sezon)

Bir suç dehası planını gerçekleştirmek üzere polisi ustalıkla yönlendirirken sekiz hırsız, rehineler alarak kendilerini İngiliz Kraliyet Darphanesi'ne kilitler. 

Dizinin beşinci sezonu ise olaylar Profesör'ün Sierra'yla yüzleştiği esnada Tamayo'nun orduyu göreve çağırarak müzakerelerde çıtayı yükseltmesi üzerinden gelişiyor.

Şimdi de filmler!

10. The Power of the Dog

10. The Power of the Dog

Thomas Savage’ın aynı adlı romanından uyarlanan The Power of the Dog, Montana’da geniş bir çiftliğe sahip olan iki kardeşin hikayesini konu ediyor. Birbirlerinden farklı karakterde olan Phil ve George adındaki iki kardeş, Montana vadisindeki en büyük çiftliğin sahibidir. Zeki ve başarılı bir adam olan Phil, zayıflığı hor görmektedir. Kendisini işine adayan, sessiz bir adam olan George ise sevgi dolu bir ruha sahiptir. İki kardeş yıllarca aynı çatı altında yaşamlarını sürdürmektedir. Ancak onların hayatı, George’un genç dul bir kadınla olan beklenmedik evliliği ile alt üst olur. Phil ise çiftliklerine yerleşen bu kadının varlığından oldukça rahatsızdır. Bu duruma bir son vermek isteyen Phil, kardeşinin eşini ortadan kaldırmak için amansız bir savaşa soyunur.

9. A Boy Called Christmas

9. A Boy Called Christmas

11 yaşındaki küçük bir çocuk olan Nicolas, elflerin efsaneci köyü Elfhem’i bulmak için keşfe çıkan babasını aramak için yola koyulur. Blitzen adında bir ren geyiği ve evcil faresi ile çıktığı bu macera dolu yolculukta Nicolas, kendisini beklenmedik durumların içinde bulur.

8. Beni Çok Sev

8. Beni Çok Sev

Sedat, Konya kapalı cezaevinde gardiyan olarak çalışan bir adamdır. Kendisine verilen görev gereği Sedat, mahkum olan Musa’yı bir günlüğüne cezaevinden çıkararak memleketine götürür. Musa, hapishanede olduğu 14 yılın ardından ilk defa karısını, annesini ve kendisinden uzaklaşan kızı Yonca’yı görür. Kızı ile muhteşem bir gün geçiren Musa, bir şeylerin yanlış gittiğine dair bir hisse kapılır. Çok geçmeden annesi Musa'dan sakladıkları her şeyi anlatır. Yonca aslında Musa’nın kızı değildir. Kızının öldürüldüğünü öğrenen Musa, onun başına gelenleri öğrenmek zorundadır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Aykut Enişte

7. Aykut Enişte

Aykut Enişte, yalnızlığından şikayetçi olan ve aile özlemi çeken bir adam olan Aykut'un hikayesini konu ediyor. Aykut, evlenip yuva kurmanın hayali ile yaşayan genç bir adamdır. Sevgili Nurhan ile hayallerini gerçekleştirmeye adım adım yaklaşan Aykut, beklenmedik bir durumla karşı karşıya kalır. Düğüne bir hafta kala dükkanına hırsız giren Aykut, tüm birikimini kaybeder. Dükkana hırsızın girmesi, sadece Aykut’un maddi kaybına neden olmaz aynı zamanda başına türlü işler açılmasına da neden olur. Dükkana bakmak için sigortadan gelen Gülşah'ın, Aykut’tan küçük bir iyilik istemesi hepsinin hayatının değişmesine neden olur. Kendi halinde kimsesiz bir adam olan Aykut, bir anda kendisini iki ailenin damadı olarak bulur. Aykut, içine düştüğü bu karışık durumdan kendisini kurtarmayı başarabilecek midir?

6. Two

6. Two

Gözlerini açtıklarında karınlarını birbirine dikilmiş hâlde bulan iki yabancı, içinde bulundukları korkunç durumun ardında kimin olduğunu öğrenince daha da şaşkına döner.

5. More the Merrier

5. More the Merrier

Rutine hapsolmuş bir çift, çaresiz bir kız arkadaş, son aşkını hayal kırıklığına uğratan genç bir adam, birlikte geçirdikleri son yazdan sonra bir araya gelmeyen iki kuzen ve bir deney denemek isteyen bir grup arkadaş hiçbir şeyin planladıkları gibi gitmediği bir gece yaşar. Ön yargının olmadığı bir swingers kulübüne giden grubun tek bir amacı vardır o da yeni deneyimler kazanmak.

4. Red Notice

4. Red Notice

Red Notice, dünyanın en çok aranan sanat eseri hırsızının peşine düşen bir Interpol ajanının hikayesini konu ediyor. İnterpol tarafından dünyanın en çok aranan insanlarını yakalamak için kırmızı bülten çıkarıldığında, FBI'ın en iyi profil uzmanı John Hartley harekete geçer. Dünyanın en çok aranan sanat hırsızı The Bishop'un peşine düşen John, bu süreçte dünyanın en iyi sanat hırsızı olan Nolan Booth ile ortak olmak zorunda kalır. Yaşanan bir dizi olayın ardından üçlü kendilerini dünyanın dört bir yanındaki tenha bir hapishanede, bir dans pistinde, ormanda ve hepsinden de kötüsü birbirlerinin çalıştıkları şirketlerde bulur.

3. Hababam Sınıfı Yaz Oyunları

3. Hababam Sınıfı Yaz Oyunları

Özel Çamlıca Lisesi öğrencileri Kıbrıs'ta düzenlenen geleneksel liselerarası yaz oyunlarına katılmaya hak kazanır. Okulun sahibi olan Pinti Lütfullah, yarışmaya katılacak öğrencileri fen bölümünden seçmeye karar verir. Hababam Sınıfı, seçilen dört öğrencinin kim olduğunu öğrendiklerinde vakit kaybetmeden bir plan yapar. Kıbrıs'a gidileceği gün, seçilen dört öğrenci yerine uçakta Yakışıklı, Racon, Format ve Dede Kıbrıs bulunur. Yarışma ile ilgilenmeyen ekibin tek amacı güzel bir tatil geçirebilmektir. Ancak bu yarışma Hababam'ın arkadaşlığın ve birlik olmanın ne demek olduğunu anlamalarını sağlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Joker

2. Joker

Joker, başarısız bir komedyen olan Arthur Fleck'in hayatına odaklanıyor. Toplum tarafından dışlanan bir adam olan Arthur, hayatta yapayalnızdır. Sürekli bir bağ kurma arayışında olan Arthur, yaşamını taktığı iki maske ile geçirir. Gündüzleri, geçimini sağlamak için palyaço maskesini yüzüne takan Arthur, geceleri ise asla üzerinden silip atamayacağı bir maske takar. Babasız büyüyen Arthur’u en yakın arkadaşı olan annesi Happy adıyla çağırır. Bu lakap, Arthur’un içindeki acıyı gizlemesine yardımcı olur. Ancak maruz kaldığı zorbalıklar, onun gitgide toluma aykırı bir adam haline gelmesine neden olur. Yavaş yavaş psikolojik olarak tekinsiz sulara yelken açılan Arthur, bir süre sonra kendisini Gotham Şehri’nde suç ve kaosun içinde bulur. Arthur, zamanla kendi kimliğinden uzaklaşıp Joker karakterine bürünür.

1. The Unforgivable

1. The Unforgivable

Ruth Slater, iki polis memurunu öldürülmesinden hüküm giyen bir kadındır. 15 yıl hapishanede kalan Ruth, tahliye edilmesinin ardından kardeşinin yanına gider. Ruht, kardeşi ile birlikte kendisine yeni bir hayat kurmak ister. Ancak öldürdüğü iki polisin akrabalarının şiddetine maruz kalan Ruth, kendisini beklenmedik durumların içinde bulur.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
3
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
smyrna mystery

Hababam sınıfı çekmeyin ya yeter 🤮 Efsaneleri zaten gecemezsiniz ama birazcık kenarından köşesinden tutsun ya hiç hiç güzel olmamış yeni nesil hababam çekmey... Devamını Gör