Görüş Bildir
Haberler
Bu Sene de Uykular Haram Oldu! 2021 Yılının İzleyeni Tir Tir Titreten En İyi Korku Filmleri

Bu Sene de Uykular Haram Oldu! 2021 Yılının İzleyeni Tir Tir Titreten En İyi Korku Filmleri

claude cahun
16.12.2021 - 10:00 Son Güncelleme: 16.12.2021 - 10:33

2021 yılı korku severler için oldukça verimli geçti. Birbirinden ürpertici filmlerle yılı noktalarken 2021'in en iyi korku filmlerinden bir listeyi de sizlerle paylaşmayı da ihmal etmedik. Aralarında hâlâ izlemedikleriniz varsa zaman kaybetmeden izlemenizi tavsiye ediyor ve sizi bu yıl adından sıkça söz ettiren, gerim gerim geren yapımların yer aldığı 40 filmlik listeyle baş başa bırakıyoruz!

Not 1: Film açıklamalarında Beyazperde ve Sinemalar.com'dan faydalanılmıştır.

Kaynak: https://editorial.rottentomatoes.com/...
İçeriğin Devamı Aşağıda

40. Willy's Wonderland - Kevin Lewis

40. Willy's Wonderland - Kevin Lewis

Kendi halinde, sıradan bir yaşam süren bir adam, bir eğlence parkında gece bekçisi olarak işe başlar. Ancak onu sıradan bir bekçilik görevi beklememektedir. Onun basit görevi, lanetli olan tema parkını korumaya çalışırken hayatta kalma mücadelesine dönüşür. Adamın, parktan sağ kurtulabilmesi için canlanan oyuncakları yenmesi gerekir.

39. Wrong Turn - Mike P. Nelson

39. Wrong Turn - Mike P. Nelson

Korku Kapanı: Başlangıç, dağ gezisi yapmak için yola koyulan 6 arkadaşın başlarına gelenleri konu ediyor. New York'ta yaşayan altı arkadaş, Batı Virginia Dağları'nda yürüyüş yapmak için yola koyulur. Grubun eğlenceli geçen yürüyüşleri, yıllarca dağlarda yaşayan ve The Foundation olarak bilinen vahşi bir tarikata rastlamalarıyla yerini korku dolu anlara bırakır. Tarikat tarafından ele geçirilen grup, hayatta kalmak için zorlu bir mücadeleye girişir.

38. The Blazing World - Carlson Young

38. The Blazing World - Carlson Young

Margaret henüz altı yaşındayken ikiz kardeşinin boğulmasına şahit olur. Aradan geçen yılların ardından artık yetişkin bir kadın olan Margaret, geçmişin yükünü taşımakta zorlanır ve kendisini intiharın eşiğinde bulur. Bu yıkıcı durumun ardından ailesinin evine geri dönen Margaret, burada kendisini kız kardeşinin hala hayatta olabileceği alternatif bir boyuta çekilmiş bulur.

37. Army of the Dead - Zack Snyder

37. Army of the Dead - Zack Snyder

Army of the Dead, Las Vegas’taki bir zombi salgını sırasında yaşananları konu ediyor. Bir adam salgın sırasında bir grup paralı askeri bir araya getirir ve büyük oynamaya karar verir. Ekip, karantina bölgesine girmeye cesaret ederek gelmiş geçmiş en büyük soygunu gerçekleştirmeye çalışır.

36. Sound of Violence - Alex Noyer

36. Sound of Violence - Alex Noyer

Ses mühendisi olan Alexis, bir alışveriş merkezindeki yarışmada hayallerinin baterisini kazanmaya çalışan hevesli müzisyen Josh’a yardım eder. Josh’a akıl hocalığı yapan Alexis, kazanacak onun kazanacak ritmi bestelemesine yardımcı olur. Ancak yakalanan başarı bir dizi yıkıcı olayı da beraberinde getirir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

35. Last Night in Soho - Edgar Wright

35. Last Night in Soho - Edgar Wright

Dün Gece Soho'da, gizemli bir şekilde 1960’lara giden ve kendisini beklenmedik olayların içinde bulan genç bir kadının hikâyesini konu ediyor. Londra'da yaşayan genç bir kadın olan Sandy'nin en büyük tutkusu modadır. Tasarımcı olarak yeteneklerinin dışında Sandy, zamanda yolculuk edebilmektedir. Bir gün kendisini 1960'ların Londra'sında bulan Sandy, burada hayranı olduğu şarkıcı Jack ile tanışır. Ancak Sandy çok geçmeden 1960’ların Londra'sının hiç de göründüğü gibi olmadığını fark eder.

34. Antlers - Scott Cooper

34. Antlers - Scott Cooper

Boynuzlar, gizemli ve içine kapanık bir öğrenciyle iletişim kurmaya çalışan genç bir öğretmenin hikayesini konu ediyor. Julia, Oregon'un sakin, küçük bir kasabasında öğretmenlik yapan genç bir kadındır. Gizemli bir öğrenci olan Lucas ile yakınlaşmaya çalışan Julia, kasabanın polisi olan erkek kardeşi ile birlikte öğrencisinin sakladığı sırrı ortaya çıkarmaya çalışır. Ancak Lucas'ın herkesten sakladığı sır, sadece kendisi için değil tüm kasaba için tehlike oluşturur. Julia, sırrı ortaya çıkarmaya çalışırken kendisini korkunç durumların içinde bulur.

33. Meander - Mathieu Turi

33. Meander - Mathieu Turi

Tüp, içinde mahsur kaldığı tüpten kurtulmaya çalışan bir kadının hikayesini konu ediyor. Genç bir kadın olan Lisa'nın hayatı, tanımadığı birinin arabasına binmesiyle kabusa döner. Uyandığında kendisini ölümcül tuzaklarla dolu bir tüpün içinde bulan Lisa korkuya kapılır. Lisa'nın kolunda geri sayıma ayarlı bir saat vardır ve her 8 dakikada bir onun içerisinde bulunduğu bölüm alev almaktadır. Hayatta kalmak için önüne çıkan engelleri aşıp ilerlemek zorunda olan Lisa için bunu yapmak hiç de kolay olmayacaktır.

32. Malignant - James Wan

32. Malignant - James Wan

Habis, gördüğü görülerin gerçek cinayetlerle bağlantılı olduğunu keşfeden genç bir kadının hikayesini konu ediyor. Travma geçirmiş bir kız olan Madison, sevgi dolu bir koruyucu aile tarafından evlatlık alınır. Yetişkin bir kadın olduğunda trajik geçmişi onu yakalar ve hayatı kabusa döner. Şok edici cinayet görüleri görmeye başlayan Madison, yaşadığı kabusun nedenini anlamaya çalışır. Genç kadın bir süre sonra uyanıkken gördüğü bu kabusların gerçek cinayetlerle bağlantılı olduğunu keşfeder. Artık onun hayatında hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır.

31. Shadow in the Cloud - Roseanne Liang

31. Shadow in the Cloud - Roseanne Liang

WAAF subayı Maude Garrett’a, İkinci Dünya Savaşı sırasında önemli bir görev verilir. Pilot olan Garreta’dan gizli belgeleri, mürettebatın tamamı erkeklerden oluşan bir savaş uçağında taşıması istenir. Uçuş sırasında peşlerinde olan diğer savaş uçakları ile zorlu bir mücadeleye girişen Garrett, çok geçmeden uçağın içinde herkesin hayatını tehlikeye atabilecek kötü bir varlık keşfeder. Maude yalnızca kendi ve ekibin hayatını kurtarmak için çalışmakla kalmaz aynı zamanda taşıdığı önemli belgeleri korumak için de mücadele eder.

İçeriğin Devamı Aşağıda

30. In the Earth - Ben Wheatley

30. In the Earth - Ben Wheatley

Kötü etkileri olan bir virüs dünyaya yayılmıştır. Virüse çare aranıldığı sırada bir bilim insanı ve bir keşifçi, rutin ekipman çalışması için ormanın derinliklerine iner. Gece boyunca karanlığın kalbine yaptıkları bu yolculukta, kendilerini beklenmedik durumların içinde bulurlar.

29. The Columnist - Ivo van Aart

29. The Columnist - Ivo van Aart

Yazar olan ve bir gazetede köşe yazısı yazan Femke Boot, yazar tıkanıklığından mustariptir. Sıkıntılı bir süreçten geçe Femke’nin ruh hali, sosyal medyada kendisi hakkında yapılan olumsuz yorumlar ve ölüm tehditleriyle daha da kötü bir hal alır. Gürültücü komşusunun kötü yorum yapan isimsiz insanlardan biri olduğunu fark etmesiyle Femke harekete geçer. Femke’nin artık hayatta yeni bir amacı vardır; trollerin izini sürüp onlardan ölümcül bir intikam almak.

28. Bloodthirsty - Amelia Moses

28. Bloodthirsty - Amelia Moses

İlk albümünde iyi bir başarı yakalayan Gray’i, kötü şöhretli bir müzik yapımcısı olan Vaughn Daniels ormanda bulunan ücra stüdyosunda çalışmaya davet eder. Kız arkadaşı Charlie ile birlikte yapımcının konağına giden Gray, çalışmalara başlar. Ancak bir süre sonra Gray, kendisini kurt olduğuna dair vizyonlar görmeye başlar. Vegan olan Gray, Vaughn'la çalışmasını derinleştirdikçe et ve ava karşı açlık çekmeye başlar. Çok geçmeden Gray kurt adama dönüşmeye başladığında gerçekte kim olduğunu öğrenmeye başlar.

27. Caveat - Damian Mc Carthy

27. Caveat - Damian Mc Carthy

Kısmı hafıza kaybından mustarip, yalnız bir adam olan Isaac, ev sahibi Barrett'tın izole bir adada terk edilmiş bir evde yaşayan psikolojik açıdan sorunlu bir kadın olan yeğeni Olga'ya bakmayı kabul eder. Onun basit olarak gördüğü bu iş, pek de düşündüğü gibi değildir. Barret, Isaac'i eve götürüp onu evde çıkmaması konusunda ikna ederek ikisini yalnız bırakır. Çok geçmeden Olga'nın tuhaf davranışlarına maruz kalan Isaac, kendisini bir kedi fare oyununun içinde bulur.

26. Boys from County Hell - Chris Baugh

26. Boys from County Hell - Chris Baugh

Filmde birbiriyle sürekli didişen bir baba oğul tarafından yönetilen bir grup işçi, yanlışlıkla eski bir İrlandalı vampiri uyandırdıkları gecede hayatta kalmak zorundadır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

25. Gaia - Jaco Bouwer

25. Gaia - Jaco Bouwer

Ormanda bulunan bir gözetleme kulesinde bekçilik yapan bir adam, kıyamet sonrası bir yaşam süren iki hayatta kalanla karşılaşır. Çocuk ve babasının kendi dinleri ve doğayla gizemli bir ilişkisi var gibi gözükmektedir. Onların pek çok şüpheli yönü vardır ancak bir gece kulübe garip, insan sonrası varlıkların saldırısına uğradığında bekçi, bu vahşi doğada daha büyük bir tehdit olduğunu öğrenir.

24. Fear Street Part One: 1994 - Leigh Janiak

24. Fear Street Part One: 1994 - Leigh Janiak

Fear Street, Ohio’da Shadyside kasabasını etkisi altına alan olayları konu ediyor. 1994 yılında bir grup gencin yaşadığı kasabada lanetli olaylar meydana gelmektedir. Bu konuyu araştırmaya başlayan gençler, kasabaya yüzlerce yıldır musallat olan lanetli olayların birbirleri ile bağlantılı olduğunu fark eder ve çok geçmeden sıradaki kurbanların kendileri olabileceğini anlar.

23. The Power - Corinna Faith

23. The Power - Corinna Faith

Grev yapan madenciler, İngiltere'de elektriğini kestiği sırada genç bir hemşire çökmekte olan bir hastanede gece vardiyasında çalışmak zorundadır. Ancak duvarların içinde onu ve etrafındaki herkesi tüketmekle tehdit eden korkunç bir varlık gizlenmektedir.

22. Lamb - Valdimar Jóhannsson

22. Lamb - Valdimar Jóhannsson

Maria ve Ingvar, İzlanda'daki bir çiftlikte koyun sürüleriyle birlikte yaşayan bir çifttir. Onların hayatı, gizemli bir bebek bulmalarıyla bambaşka bir hal alır. Çift, yeni doğan bebeği yanlarına alıp, onu büyütmeye karar verir. Bebeğin ailelerine katılması, çifti fazlasıyla mutlu eder ancak çok geçmeden hayatları alt üst olur.

21. Werewolves Within - Josh Ruben

21. Werewolves Within - Josh Ruben

Bir video oyunu uyarlaması olan Werewolves Within, kurt adamlar tarafından saldırıya uğrayan küçük bir kasabada yaşayan insanların yaşadıklarını konu ediyor. Büyük bir kar fırtınasının ardından izole edilen kasabada, insanlar kur adamların etkisiz hale getirilmesi için büyük bir mücadeleye girişir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Nightbooks - David Yarovesky

20. Nightbooks - David Yarovesky

Alex, en büyük tutkusu korku hikayeleri yazmak olan küçük bir çocuktur. Ancak onun bu tutkusu tuhaf olarak yaftalanmasına neden olunca bir daha yazmamaya yemin eder. Bu sırada kötü bir cadı onu New York'taki büyülü dairesinde yakalar ve hayatta kalmak istiyorsa ona her gece yeni bir hikaye yazmaya zorlar. Cadının onun her hareketini izleyen kedisi Lenore ile büyülü evde mahsur kalan Alex, burada başka bir genç mahkum olan Yasmin ile tanışır. Yasmin'in yardımıyla Alex, onu benzersiz kılan şeyi kucaklamayı öğrenmeli ve onları özgür bırakmak için kendi kaderini yeniden yazmalıdır.

19. Come True - Anthony Scott Burns

19. Come True - Anthony Scott Burns

18 yaşındaki Sarah, hayatındaki sorunların üstesinden gelmeye çalışan genç bir kızdır. Evindeki gergin durumdan dolayı evden uzakta durmaya çalışan Sarah, zamanını arkadaşları ile geçirir. Bu sırada üniversitede bir uyku çalışması olduğunu öğrenen Sarah, kendisini uzun süredir rahatsız eden kabuslardan kurtulmayı umarak çalışmaya katılmaya karar verir. Ancak çok geçmeden kabusları gerçeğe dönüşür.

18. Jakob's Wife - Travis Stevens

18. Jakob's Wife - Travis Stevens

Anne Fedder, küçük bir Amerikan kasabasından saygın bir bakanla evli olan ellili yaşlardaki bir kadındır. 30 yıldır rutin bir hayat yaşayan Anne, bundan fazlasıyla sıkılmıştır. Bu sırada Anne, karizmatik ve gizemli bir adamla tanışır. Adamla vakit geçirdiği tuhaf bir saldırıya uğrayan Anne’in hayatında artık hiçbir şey eskisi gibi olmaz. Kendisinde güç ve yaşama arzusu hisseden Anne, baştan çıkarıcı yeni varoluşu ile önceki hayatı arasında gittikçe bölünür.

17. The Djinn - David Charbonier & Justin Powell

17. The Djinn - David Charbonier & Justin Powell

Dilsiz bir çocuk olan Dylan Jacobs, babası ile birlikte yeni bir eve taşınır. Yeni hayatına alışmaya çalışan çocuk, evde tuhaf bir kitap bulur. Kitapta dileğinin gerçekleşeceğine dair şeyler okuyan Dylan, en büyük arzusunun gerçekleşmesi için dilek diler. O andan itibaren Dylan kendisini uğursuz canavarlarla dairesinde mahsur olarak bulur.

16. Titane - Julia Ducournau

16. Titane - Julia Ducournau

Titane, yıllar önce kaybolduğu iddia edilen bir adamın ortaya çıkmasıyla yaşananları konu ediyor. Özel müfettişler bir gün havaalanında yüzü morarmış bir adam bulur. Adam, kendisini on yıl önce kaybolan Adrien Legrand olduğunu iddia eder. Oğlunun bulunduğu haberini alan Adrien'in babası Vincent, on yıl boyunca yaşadığı kabusun artık sona erdiğini düşünerek genç adamı evine götürür. Bu süreçte bir dizi korkunç cinayet bölgeyi etkisi altına alır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. The Night House - David Bruckner

15. The Night House - David Bruckner

The Night House, kısa bir süre önce vefat eden kocası ile ilgili karanlık sırları ortaya çıkarmaya başlayan dul bir kadının hikâyesini konu ediyor.

14. Violation - Dusty Mancinelli & Madeleine Sims-Fewer

14. Violation - Dusty Mancinelli & Madeleine Sims-Fewer

Evliliğinde sorunlar yaşayan Miriam, depresyonun eşiğindedir. Sorunlarından biraz olsun uzaklaşmak isteyen Miriam, hafta sonu için yıllardır görüşmediği kız kardeşi Greta’nın göl kenarında bulunan evine gider. Başlarda her şey yolunda gider ancak bir süre sonra Miriam, kendisini beklenmedik durumların içinde bulur.

13. Fear Street Part II: 1978 - Leigh Janiak

13. Fear Street Part II: 1978 - Leigh Janiak

Korku Sokağı Üçlemesi 2. Kısım, 1978 yılında yaşanan olaylara odaklanıyor. Camp Nightwing tatil kampı, Sunnyvale'den gelen gençler ve perişan Shadyside kasabasından gelen gençler ve çalışanlarla dolar. Ancak kasabanın geçmişinden gelen dehşet ortaya çıktığında kendilerini korkunç olayların içinde bulur. Gençler, yaşanan olayları çözüme kavuşturmak için birlikte hareket etmek zorunda kalır.

12. Till Death - S.K. Dale

12. Till Death - S.K. Dale

Genç bir kadın olan Emma, bir odanın içinde ölü kocasına kelepçelenmiş bir halde hapis olarak kalır. Bu tuhaf durum, bir intikam planının parçasıdır. Odaya iki kiralık katil gelmek üzeredir ve Emma onlar gelmeden kelepçelerinden kurtulmak zorundadır.

11. Censor - Prano Bailey-Bond

11. Censor - Prano Bailey-Bond

Sansür, onay vermek için izlediği filmde kendi geçmişiyle bağlantılı sahneler keşfeden genç bir kadının hikayesini konu ediyor. Enid Baines, filmlerde aşırı sahneleri kesmekle sorumlu bir olan bir kurgucudur. Yaptığı titiz çalışmalarından gurur duyan Enid, izleyicileri birçok zararlı etkiden korur. Onun korumaya yönelik tutumu, kısa bir süre önce gıyaben öldüğü ilan edilen kardeşinin ortadan kaybolmasının ayrıntılarını hatırlayamamasından kaynaklanan suçluluk duygusuyla bağlantılıdır. Bir gün arşivden incelediği bir filmde, geçmişi ve kız kardeşinin kayboluşuyla benzer unsurlar barındırdığını keşfeder.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. The Stylist - Jill Gevargizian

10. The Stylist - Jill Gevargizian

Herkes başka biri olmayı hayal eder. Ancak Claire için bu saplantılı rüya giderek büyük bir kabusa dönüşür. Kuaför olan Claire, işi sebebiyle müşterilerinin dünyalarına tanıklık eder. Doğru hedef koltuğunda oturduğundaysa onun hayatında artık hiçbir şey eskisi gibi olmaz. Claire’in yalnız hayatı, müşterisi Olivia'nın düğünü için saçını şekillendirmesini istediğinde altüst olur.

9. Ratu Ilmu Hitam - Kimo Stamboel

9. Ratu Ilmu Hitam - Kimo Stamboel

Bir yetimhanede aileler terörize edilmektedir. Görünüşe göre çok ölümcül bir kara büyü ile birileri onların ölmesini istemektedir. Bu kişi onlara kin beslemektedir ve aynı zamanda onu Kara Büyü Kraliçesi'ne dönüştüren yetimlerin günahları nedeniyle doğmuştur.

8. Fear Street Part Three: 1666 - Leigh Janiak

8. Fear Street Part Three: 1666 - Leigh Janiak

Korku Sokağı Üçlemesi 3. Kısım'da, 1966 yılında yaşanan olaylara odaklanıyor. Sömürge altında olan bir kasabada, ölümcül sonuçları olan bir cadı avı yaşanır. Bir grup genç, kasabanın lanetini sona erdirmek için zorlu bir mücadeleye girişir.

7. A Quiet Place Part II - John Krasinski

7. A Quiet Place Part II - John Krasinski

Sessiz Bir Yer 2, ses ile avlanan yaratıkların dehşetinden kurtulduktan sonra evlerinden ayrılıp, kendilerini tehlikeli bir yolculuğun içinde bulunan bir ailenin yaşadıklarını konu ediyor. Sese karşı duyarlı yaratıkların meydana getirdiği ölümcül olayları evlerinden takip eden Abbott ailesi, yeni bir tehlikeyle karşı karşıyadır. Evlerinden ayrılan Evelyn ve çocukları Marcus ile Regan, Dünya'daki vahşetle yüzleşmek zorunda kalır. Tehlikeli bir yolculuğa çıkan aile, hayatta kalabilmek için sadece ses ile avlanan yaratıklarla değil, yol boyunca karşılarına çıkan birçok tehlike ile savaşmak zorunda kalır.

6. PG: Psycho Goreman - Steven Kostanski

6. PG: Psycho Goreman - Steven Kostanski

Mimi ve Luke kardeşlerin hayatı, farkında olmadan geçmişten gelen bir uzaylıyı diriltmeleriyle bambaşka bir hal alır. Toprağın altında bir tılsım bulan Mimi ve Luke, bu sayede uzaylıyı kontrolleri altında tutmayı sağlar. Uzaylıya istediklerini yatırabilen çocuklar, bu sırada meydana gelen bir yanlışlık sonucu kasabalarına gelen suikastçılara karşı zorlu bir mücadeleye girişir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Lucky - Natasha Kermani

5. Lucky - Natasha Kermani

Lucy, peşinde olan gizemli bir adamdan kurtulmaya çalışan bir kadının hikayesini konu ediyor. Banliyöde yaşayan May, başarılı bir yazardır. Onun hayatı, ölümcül niyetleri olan gizemli bir adamın hedefi haline geldiğinde tamamen değişir. Her gece peşine düşen adamdan kurtulmak için çevresinden beklediği yardımı alamayan May, hayatının kontrolünü eline almaya, meseleyi kendi başına çözmeye karar verir.

4. Slaxx - Elza Kephart

4. Slaxx - Elza Kephart

Libby McClean, bir giyim mağazasında kalem inceliğinde sosyete kızlarıyla birlikte çalışan iyi kalpli genç bir kızdır. Mağazada ardı ardına mağaza çalışanlarının ölümüne şahit olan Libby, çok geçmeden ölümlerin nedeninin özel tasarlanan bir kot pantolon olduğunu keşfeder. Libby, katliamı durdurabilmek için bu duruma neyin sebep olduğunu bulmaya çalışır.

3. The Amusement Park - George A. Romero

3. The Amusement Park - George A. Romero

The Amusement Park, sıradan bir gün geçirmek için gittiği lunaparkta kendisini korkunç bir kabusun içinde bulan yaşlı bir adamın hikâyesini konu ediyor.

Yönetmen Romero’nun 1973’te çektiği ve bugüne kadar bir türlü tamamlanamayan filmi, 48 yıl sonra seyirciyle buluştu. 

2. The Boy Behind the Door - David Charbonier & Justin Powell

2. The Boy Behind the Door - David Charbonier & Justin Powell

On iki yaşındaki Bobby ve en yakın arkadaşı Kevin, bir yabancı tarafından kaçırılır. Hiçliğin ortasında bir eve götürülmelerinin ardından Bobby, zor da olsa kaçmayı başarır. Bu sırada Kevin'ın yardım çığlıklarını duyan Bobby, en yakın arkadaşını arkada bırakamayacağını anlar ve onu kurtarmak için geri döner.

1. My Heart Can't Beat Unless You Tell It To - Jonathan Cuartas

1. My Heart Can't Beat Unless You Tell It To - Jonathan Cuartas

Dwight ve Jessie, yalnızca insan kanıyla yaşayan hasta erkek kardeşleri Thomas’la nasıl ilgilenecekleri konusunda anlaşmazlık yaşar. Her gece karanlık sokaklarda dolaşan Dwight, yalnız ve kimsesiz insanları bulmaya çalışır. Kardeşini hayatta tutmak için üstlendiği görev giderek tehlikeli hale gelince Dwight bir yol ayrımına gelir. Ancak Jessie ailesini bir arada tutmak için her şeyi yapmayı göze alır.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
17
14
3
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?