Görüş Bildir
Haberler
Sight and Sound Dergisi 2021'in En İyi Filmlerini Açıkladı

Sight and Sound Dergisi 2021'in En İyi Filmlerini Açıkladı

claude cahun
04.12.2021 - 15:15

Cahiers du Cinéma'nın ardından Sight and Sound dergisi de 2021'in en iyi filmleri listesini açıkladı. Aralarında hâlâ izlemedikleriniz varsa zaman kaybetmeden izlemenizi tavsiye ediyor ve sizi bu yıl adından sıkça söz ettiren yapımların yer aldığı 50 filmlik listeyle baş başa bırakıyoruz!

Not 1: Film açıklamalarında Beyazperde'den faydalanılmıştır.

Not 2: İçeriğimizde Sight and Sound'un sıralaması sondan başa doğru yer almaktadır.   

Kaynak: https://www.bfi.org.uk/sight-and-soun...

Cahiers du Cinéma'nın hazırladığı en iyi filmler listesine göz atmak isteyenler için linkimizi şöyle iliştirdikten sonra Sight and Sound'un listesine başlayabiliriz!

İçeriğin Devamı Aşağıda

50. Quo Vadis, Aida? - Jasmila Žbanić

50. Quo Vadis, Aida? - Jasmila Žbanić

Aida, Bosna Hersek'in Srebrenitsa kentinde yaşayan genç bir kadındır. BM için çevirmenlik yapan Aida, Sırp ordusu iktidara geldiğinde siyasi müzakerelerin bir parçası olur. Aida, gittikçe daha korkutucu olan bilgileri tercüme etmek zorunda kalır.

49. Cry Macho - Clint Eastwood

49. Cry Macho - Clint Eastwood

At yetiştiricisi olan bir adam, beklenmedik bir iş teklifi alır. Adamdan, alkolik annesiyle birlikte yaşayan küçük çocuğu kaçırıp Teksas’taki babasına teslim etmesi istenir. Teklifi kabul eden adam işi sorunsuz yerine getirmesi karşılığında 50 bin dolar kazanacaktır.

48. After Love - Aleem Khan

48. After Love - Aleem Khan

Mary Hussain, kocası ile birlikte İngiltere’nin güneyindeki sahil kasabası Dover’da yaşayan bir kadındır. Kocasının beklenmedik ölümü Mary için büyük bir yıkım olur. Cenazeden bir gün sonra Mary, bulunduğu yerin 20 mil ötesinde bir sırrı olduğunu keşfeder.

47. È stata la mano di Dio - Paolo Sorrentino

47.  È stata la mano di Dio - Paolo Sorrentino

È stata la mano di Dio, 1980'lerin Napoli'sinde geçiyor ve Fabietto Schisa adlı bir çocuğun hayatına odaklanıyor.

46. Friends and Strangers - James Vaughan

46. Friends and Strangers - James Vaughan

Ray ve Alice karşılaştıklarında içgüdüsel olarak kamp yapmaya karar verirler. Bu yolculukta yaşanan bir dizi beceriksiz romantik girişim, ortamı garip bir gerilimle doldurur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

45. Limbo - Ben Sharrock

45. Limbo - Ben Sharrock

Limbo, Suriyeli genç bir müzisyenin hayatına odaklanıyor. Omar, gelecek vaat eden genç bir müzisyendir. Suriyeli ailesinden uzakta, uzak bir İskoç adasında sıkışıp kalan Omar, kendisine sığınma hakkı verileceği günü bekler.

44. Belle - Mamoru Hosoda

44. Belle - Mamoru Hosoda

Ryu to Sobakasu no Hime, sıradan bir hayatı varken sanal dünyada bambaşka biri haline gelen genç bir kızın hikayesini konu ediyor. Kırsal bir kasabada babasıyla birlikte yaşayan Suzu, 17 yaşında bir lise öğrencisidir. Sıradan bir yaşamı olan Suzu’nun hayatı, beş milyar çevrimiçi üyeden oluşan sanal bir dünya olan 'U' ya girmesiyle bambaşka bir hal alır. Suzu bu sanal dünyada, ‘Belle’ adında dünyaca ünlü bir şarkıcı olur. Kısa bir süre sonra genç kız, tanıştığı gizemli bir yaratıklar birlikte gerçekte kim olduğunu bulmak için macera dolu bir yolculuğa çıkar.

43. Undine - Christian Petzold

43. Undine - Christian Petzold

Undine, Berlin'de yaşayan bir tarihçidir. Küçük dairesinde basit bir hayatı olan Undine, sevgilisi tarafından başka bir kadın için terk edilince farklı bir inanışa kapılır. İnandığı mite göre Undine kendisini aldatan adamı öldürmeli ve bir zamanlar kendisini çağıran suya geri dönmelidir. Ancak efsanenin aksine Undine, kimseyi öldürmek istemez. Tam da bu sırada karşısına Christoph adında bir adam çıkar. Undine, ilk görüşte aşık olduğu Christoph ile ilişki yaşamaya başlar. Başlarda her şey yolunda gider; ta ki Christoph'un kendisinden bir şey sakladığını düşünene kadar. Kendisini ihanete uğramış gibi hisseden Undine, yeniden bir karar vermek zorunda kalır.

42. Shiva Baby - Emma Seligman

42. Shiva Baby - Emma Seligman

Genç bir kız olan Danielle, sevdiği bir kişinin ölümünün ardından gerçekleştirilecek olan Yahudi ritüeli  Shiva'ya katılmak için ailesinin yanına gider. Yolculuk sırasında evli bir adam olan Max ile tanışan Danielle, onunla para karşılığında ilişki yaşar. Ailesinin yanına gittiğinde tavırları ile aile üyelerinin tepkisi ile karşılaşan Danielle’i kötü bir sürpriz beklemektedir. Max, karısı ve ağlayan bebeğiyle ortaya çıktığında bu özel günde beklenmeyen olaylar meydana gelir.

41. Diários de Otsoga - Maureen Fazendeiro ve Miguel Gomes

41. Diários de Otsoga - Maureen Fazendeiro ve Miguel Gomes

Crista, Carloto ve João adlı üç arkadaşı takip eden Diários de Otsoga, katmanlı olay örgüsüyle imgesel bir dört mevsim panoraması sunuyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

40. Un monde - Laura Wandel

40. Un monde - Laura Wandel

Un monde, 7 yaşındaki Nora ve ağabeyi Abel'in okula dönüşünü konu ediyor. Nora okula döndükten bir süre sonra Abel'in diğer çocuklar tarafından zorbalığa uğradığına tanık olur. Abel'i korumak için bu durumu babasına söylemek isteyen Nora, Abel tarafından sessiz kalmaya zorlanır. Kendisini bir sadakat çatışmasının içinde bulan Nora, çocukların ve yetişkinlerin dünyaları arasındaki yerini bulmaya çalışır.

39. Dasatskisi - Dea Kulumbegashvili

39. Dasatskisi - Dea Kulumbegashvili

Beginning, aşırılık yanlısı bir grubun saldırısına uğrayan Yehova Şahitleri'nden oluşan bir topluluğun hikayesini konu ediyor. Topluluk liderinin karısı olan Yana, büyük bir çatışmanın ortasında kendi hayatına odaklanır. Kendi arzularını sorgulayan Yana, kendisini keşfettikçe hissettiği öfke artar.

38. Hytti nro 6 - Juho Kuosmanen

38. Hytti nro 6 - Juho Kuosmanen

Genç bir Finli kadın, esrarengiz bir aşktan kaçar. Bu yüzden de Moskova'dan Murmansk'ın kutup limanına giden bir trene biner. Tren kompartımanını Rus bir madenciyle paylaşmak zorunda kalan kadın, bu süreçte insanlığa dair birçok gerçekle yüzleşmek zorunda kalır.

37. Red Rocket - Sean Baker

37. Red Rocket - Sean Baker

Los Angelas'da yaşayan Mikey Saber, eski bir porno yıldızıdır. Artık kendisine yeni bir hayat kurmak isteyen Mikey, memleketi Teksas'a dönmeye karar verir. Ancak Teksas'ta yaşadığı kasabaya geri dönmesi, bölge sakinlerinin tepkisine neden olur çünkü kimse onun geri dönmesini istememektedir.

36. Judas and the Black Messiah - Shaka King

36. Judas and the Black Messiah - Shaka King

Judas and the Black Messiah, Black Panther Parti liderlerinden olan Fred Hampton'un hayatına odaklanıyor. Fred Hampton adında aktivist olan bir genç, siyah topluluğunun özgürlüğünü kazanması ve siyahların katledilmesine son vermek için savaşan Black Panther Party başkanlarından biri olur. Başkan Fred, bir nesle ayaklanmaları ve basıların karşısında olması için ilham kaynağı olur. Bu sırada hapis cezasına çarptırılan William O'Neal’a FBI bir anlaşma teklif eder. FBI, William’ın Fred’in partisini sızıp içeriden bilgi vermesi karşılığında ona özgürlük vaat eder. Anlaşmayı kabul eden William, yavaş yavaş Fred Hampton’un sonunu hazırlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

35. Sound of Metal - Darius Marder

35. Sound of Metal - Darius Marder

Ruben ve kız arkadaşı Lou, karavanları ile dolaşan ve bu sırada gittikleri yerlerde konser veren iki müzisyendir. Lou mikrofonun başındayken Ruben bateri çalar. Ruben’in hayatı bir gün sadece boğuk bir vızıltı duymasıyla altüst olur. Doktor Ruben’e işitme kaybı yaşadığını ve kısa bir süre sonra sağır olacağını söyler. Sessiz geleceği ile yüzleşmek zorunda kalan Ruben, hayatını nasıl şekillendireceği konusunda karar vermek zorunda kalır.

34. Minari - Lee Isaac Chung

34. Minari - Lee Isaac Chung

Minari, kırsal bir bölgeye taşınan bir ailenin hayatına odaklanıyor. 1980’li yıllarda 7 yaşındaki Kore kökenli Amerikalı David, babası Jacob’un isteği üzerine annesi ve kardeşi ile birlikte Arkansas’ta kırsal bir bölgeye taşınır. Aile, burada yeni bir çevre ve yaşam tarzı ile karşı karşıya kalır. David’in annesi Monica, hiçliğin ortasındaki bu mobil evde yaşamaktan dolayı korkulara kapılırken, David ve kız kardeşi yeni hayatlarından eper sıkılır. Bu sırada aileye, onlarla birlikte yaşamak için Kore’den gelen büyükanne de katılır. Jakob, dokunulmamış toprakta bir çiftlik yaratmaya çalışırken, ailesini ve evliliğini tehlikeye atmaya başlar.

33. The Card Counter - Paul Schrader

33. The Card Counter - Paul Schrader

The Card Counter, bir kumarbaz ve eski asker olan William Tell'in hikayesini anlatıyor. Tell, geçmişlerinden gelen ortak bir düşman için genç bir adamla birlikte intikam arayışına girer. Tell, yalnızca kartlarla oynamak istiyordur. Ancak kumarhanedeki hükümdarlığı Cirk geldiği zaman alt üst olur. Genç ve hırslı bir adam olan Cirk, William Tell'den yardım isteyecektir. Tell, Cirk ile ortak çıkarları olabileceğini düşünür. İkili birlikte kumar finansmanı La Linda'dan destek almaya başlarlar ve birlikte bir kumarhaneden diğerine gitmek üzere yollara düşerler. Tell, bir anda kendini karanlık geçmişine dönmüş olarak bulacaktır.

32. Benediction - Terence Davies

32. Benediction - Terence Davies

Benediction, İngiliz şair, yazar ve bir asker olan Siegfried Sassoon'un hikâyesini takip ediyor.

31. Ear for Eye - Debbie Tucker Green

31. Ear for Eye - Debbie Tucker Green

Farklı kuşaklardan İngiliz ve Amerikan siyahi karakterleri günümüz toplumunda takip eden Ear for Eye, eleştirel bir bakış açısı sunuyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

30. Jaddeh Khaki - Panah Panahi

30. Jaddeh Khaki - Panah Panahi

Jadde Khaki, engebeli bir arazide yolculuğa çıkan bir ailenin hayatına odaklanıyor. Arka koltukta oturan baba alçı takmaktadır ama gerçekte bacağı kırık mıdır? Gözyaşlarını tutamayan anne gülmeye çalışır. Ailenin küçük oğlu yol boyunca dans edip, şarkı söylemeye devam eder. Ailede gizemini koruyan tek kişi ise evin ağabeyidir.

29. Pig - Michael Sarnoski

29. Pig - Michael Sarnoski

Michael Sarnoski'nin yönetmeni olduğu Pig, bir yer mantarı toplayıcısının hikayesini anlatıyor. Oregon'un vahşi bölgesinde yaşayan Rob'un can dostu olan ve ona yiyecek aramasında yardım eden domuz kaçırılır. Bu nedenle Rob, Portland'da bıraktığı geçmişiyle yeniden karşılaşmak ve yüzleşmek zorundadır.

28. The Father - Florian Zeller

28. The Father - Florian Zeller

Baba, yaşlılığı ile başa çıkmaya çalışan bir adamın hikâyesini konu ediyor. 80 yaşında huysuz bir adam olan ve yaşlılığın etkilerini gün geçtikçe daha çok hisseden Anthony, bu süreçte yanında olmaya çalışan kızının tüm yardımlarını reddeder. Ancak zamanla Anthony’nin gerçeklik algısının sarsılmaya başlaması ve kızının da günlük olarak onu ziyaret edememesi üzerine bir yardımcı bulmak zorunlu hâle gelir. Hafıza problemleri yaşayan Anthony, sevdiklerinden, kendi zihninden hatta gerçekliğinden şüphe duymaya başlar.

27. Benedetta - Paul Verhoeven

27. Benedetta - Paul Verhoeven

Paul Verhoeven'ın ikinci Fransızca filminde başrolü Virginie Efira üstleniyor. Film, Judith C. Brown imzalı Immodest Acts: The Life of a Lesbian Nun in Renaissance Italy romanından beyazperdeye uyarlanıyor.

26. Babardeala cu bucluc sau porno balamuc - Radu Jude

26. Babardeala cu bucluc sau porno balamuc - Radu Jude

Bir okul öğretmeni olan Emi, kişisel seks kasetinin internete sızdırılmasının ardından kariyerini ve itibarını tehdit altında bulur. Görevden alınmasını talep eden ailesiyle görüşmek zorunda kalan Emi, onların baskısına boyun eğmeyi reddeder.

İçeriğin Devamı Aşağıda

25. Zola - Janicza Bravo

25. Zola - Janicza Bravo

Zola, bir restoranda garson olarak çalışan genç bir kadındır. Bir gün restorana gelen Stefani ile tanışması Zola'nın hayatının değişmesine neden olur. Seks işçisi olan Stefani ile kurduğu dostluk, Zola’nın macera dolu bir yolculuğa çıkmasına neden olur.

24. Azor - Andreas Fontana

24. Azor - Andreas Fontana

Özel bir bankacı olan Yvan, gizemli bir şekilde ortadan kaybolan bir meslektaşının yerini almak için karısı Ines ile birlikte Cenevre'den, askeri yönetimin olduğu Buenos Aires'e gider. Yoğun gözetim altındaki bir toplumun duman dolu salonlarında ve yemyeşil bahçelerinde dolaşan Yvan, kendisini sömürgecilik, yüksek finans ve bir ulusun kirli savaş ağını çözerken bulur.

23. The French Dispatch - Wes Anderson

23. The French Dispatch - Wes Anderson

Wes Anderson imzalı film kurgusal bir yirminci yüzyıl şehrinde geçiyor. Hikâye bir Amerikan gazetesinde çalışanlarının başından geçen olayların adeta bir aşk mektubu şeklinde “The French Dispatch” dergisinde yayımlanması üzerinden gelişiyor.

22. Nomadland - Chloé Zhao

22. Nomadland - Chloé Zhao

60’lı yaşlarında olan Fern, Nevada kırsalında yaşamaktadır. Şehirdeki ekonomik çöküşten etkilenen Fern, neredeyse tüm eşyalarının kaybeder. Bu durumun ardından Fern, minibüsünü bir karavan haline getirip, modern bir göçebe olarak yola koyulur.

21. The Lost Daughter - Maggie Gyllenhaal

21. The Lost Daughter - Maggie Gyllenhaal

İngilizce öğretmeni olan Leda, kendisini işine ve çocuklarıya adayan bekar bir annedir. Kızları babalarıyla birlikte olmak için evden ayrıldığında Leda kendisini fazlasıyla yalnız hisseder. Bu histen uzaklaşmak isteyen Leda, Güney İtalya'da küçük bir sahil kasabasında tatil yapmaya karar verir. Ancak sakin ve sessiz geçen birkaç günün ardından Leda'nın tanıştığı rahatsız edici bir aile, Leda'nın geçmişiyle yüzleşmek zorunda kalmasına neden olur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Il buco - Michelangelo Frammartino

20. Il buco - Michelangelo Frammartino

İnsanın doğayla arasındaki bağa ışık tutan Il buco, dünyanın derinliklerine inerken dizi kendi iç dünyamıza doğru bakmaya davet ediyor.

19. Flee - Jonas Peter Rasmussen

19. Flee - Jonas Peter Rasmussen

Yönetmen koltuğunda Jonas Poher Rasmussen'in oturduğu Flee, Avrupa'ya kaçan mültecilerin hayatına odaklanıyor.

18. Censor - Prano Bailey-Bond

18. Censor - Prano Bailey-Bond

Sansür, onay vermek için izlediği filmde kendi geçmişiyle bağlantılı sahneler keşfeden genç bir kadının hikayesini konu ediyor. Enid Baines, filmlerde aşırı sahneleri kesmekle sorumlu bir olan bir kurgucudur. Yaptığı titiz çalışmalarından gurur duyan Enid, izleyicileri birçok zararlı etkiden korur. Onun korumaya yönelik tutumu, kısa bir süre önce gıyaben öldüğü ilan edilen kardeşinin ortadan kaybolmasının ayrıntılarını hatırlayamamasından kaynaklanan suçluluk duygusuyla bağlantılıdır. Bir gün arşivden incelediği bir filmde, geçmişi ve kız kardeşinin kayboluşuyla benzer unsurlar barındırdığını keşfeder.

17. First Cow - Kelly Reichardt

17. First Cow - Kelly Reichardt

First Cow, girdikleri işte başarılı olmaları, değerli bir ineğe bağlı olan iki adamın hikayesini konu ediyor. Amerika'nın batısına giden Cookie Figowitz adındaki bir adam, burada Çinli bir göçmen olan King Lu ile tanışır. Cookie, King Lu ile kurduğu bağlantı sayesinde Oregon Bölgesi'ndeki kürkçülerin arasına katılır. Birlikte bir iş peşinde koşan Cookie ve King, başarılı olmak için ellerinden geleni yapar. Onların girdikleri işte başarılı olabilmesinin tek yolu ise zengin bir toprak sahibinin oldukça değerli olan ineğine bağlıdır.

16. Verdens verste menneske - Joachim Trier

16. Verdens verste menneske - Joachim Trier

Dünyanın En Kötü İnsanı, Julie adında genç bir kadının hayatına odaklanıyor. Yakında 30 yaşında olacak olan Julie'nin aşk hayatı pek yolunda değildir. 45 yaşındaki çizgi roman yazarı Aksel ile birlikte yaşayan Julie, onun hayatını yaşadığını hisseder. Ailesinin beklentileri ve Aksel'in çocuk arzusunun yükünü taşıyamayan Julie, sürekli değişen hayallerinin peşinden koşmaya devam eder. Onun hayatı, genç ve yakışıklı Eivind ile tanışmasıyla bambaşka bir hal alır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Spencer - Pablo Larraín

15. Spencer - Pablo Larraín

Spencer, 1981 yılında Prens Charles ile evlenen Diana Frances Spencer’ın hayat hikâyesini konu ediyor. 1991 yılında İngiltere Kraliyer ailesi Noel tatilini Sandringham Köşkü'nde geçirmeye karar verir. Her şey yolunda gözükür ancak Lady Diana mutsuzluğunu saklamaya çalışır. Dışarıdan gözüken şaşalı yaşamın içine hapsolan Diana, Prens Charles ile olan evliliğinin artık sonuna geldiğini düşünür ve 1991 Noel tatilini Kraliyet içinde geçirmek istediği son günleri olmasına karar verir.

14. Dune - Denis Villeneuve

14. Dune - Denis Villeneuve

Uzak bir gelecekte geçen 'Dune', ailesi çöl gezegeni Arrakis’in kontrolüne sahip olan Paul Atreides’in hikayesini anlatıyor. Galaksinin farklı noktalarındaki gezegenler, rakip feodal aileler tarafından yönetilmektedir. Çok değerli bir kaynağın tek üreticisi olan çöl gezegeni Arrakis'in kontrolü asil aileler arasında son derece talep görmektedir. 'Baharat' adı verilen bu kaynak, yüksek bilinç ve uzun bir yaşam süresi sunarken, beraberinde çok ciddi yan etkileri de getirmektedir. Ayrıca yıldızlararası yollarda gezinmeye yardımcı olan kaynak da bu 'baharat'tır. Bu kaynağı elde etmek isteyen feodal rakiplerden Harkonen ailesi tarafından Paul ve ailesine tuzak kurulur. Bu tuzağın sonucunda Paul'un ailesi darmadağın olarak firari hale gelir. Paul, ailesinin Arrakis kontrolünü yeniden kazanması için bir isyan başlatırken, tüm evrenin seyrini değiştirebilme ihtimalini yakalayacaktır.

13. The Velvet Underground - Todd Haynes

13. The Velvet Underground - Todd Haynes

Belgeselde, ünlü Amerikan rock grubu The Velvet Underground'a odaklanılıyor. 1960'lar ve 70'lerde öne çıkan ikonik solisti Lou Reed'in ve grupla bağlantılı diğer kişilerin ele alındığı belgeselde, arşiv görüntüleri, stüdyo kayıtları ve daha önce hiçbir yerde yayınlanmayan performans görüntülerine yer veriliyor.

12. The Green Knight - David Lowery

12. The Green Knight - David Lowery

Yeşil Şövalye, krala sadakatini ispat etmek için düşmanı Yeşil Şövalye ile yüzleşmek için zorlu bir savaşa girişen Sir Gawain’in hikâyesini konu ediyor. Sir Gawain, Kral Arthur’un yuvarlak masa şövalyelerindendir. Kral Arthur'a olan sadakatini kanıtlamak isteyen Sir Gawain, bu yüzden kendisine meydan okuyan Yeşil Şövalye ile zorlu bir mücadeleye girişir. Büyük bir yenilgiye uğramasının ardından Yeşil Şövalye, Sir Gawain'e tuhaf bir teklifte bulunur. Bu teklif Sir Gawain'in destansı bir maceraya atılmasına neden olur.

11. Bergman Island - Mia Hansen-Løve

11. Bergman Island - Mia Hansen-Løve

Bergman Island'a bir çift, gelecek filmleri için senaryo yazmak üzere bir adada inzivaya çekilir. Gittikleri yer, Ingmar Bergman'a ilham veren bir adadır. Yaz boyunca orada kalan çift için zamanla hayal ile gerçek birbirine karışmaya başlar. Gerçekler bulanıklaşmaya başlar ve adanın vahşi doğasına teslim olurlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Gûzen to sôzô - Ryûsuke Hamaguchi

10. Gûzen to sôzô -  Ryûsuke Hamaguchi

Gûzen to sôzô, bir seçim yapmak zorunda kalan üç kadının hayatına odaklanıyor. Yanlış anlaşılmadan kaynaklanan bir karşılaşma, boşa giden bir baştan çıkarma girişimi ve bir aşk üçgeni çerçevesinde üç kadının seçimleri ve pişmanlıkları gözler önüne seriliyor.

9. Annette - Leos Carax

9. Annette - Leos Carax

Annette, dünyaca ünlü bir soprano ve onun stand-up komedyeni olan eşinin hikayesini konu ediyor. Henry, sert bir mizah anlayışına sahip bir stand-up komedyenidir. Ann ise dünyaca ünlü bir soprano. Tutku dolu olan çiftin hayatı, çocukları Annette'in doğumuyla alt üst olur. Annette, kimsenin hayal edemeyeceği bir kadere sahiptir ve bu durum Henry ve Ann'in hayatlarının değişmesine neden olur.

8. Summer Of Soul (…Or, When The Revolution Could Not Be Televised) - Ahmir Khalib Thompson

8. Summer Of Soul (…Or, When The Revolution Could Not Be Televised) - Ahmir Khalib Thompson

Belgeselde, 1969 yılında düzenlenen 300 bin kişiden fazla katılımcısı bulunan Harlem Kültür Festivali’nin görüntülerine yer veriliyor. 50 yıl önce çekilen görüntülerin gün yüzüne çıktığı belgeselde, Afrikalı Amerikalı müzik kültürü izleyicilere tanıtılıyor.

7. Ras vkhedavt, rodesac cas vukurebt? - Alexandre Koberidze

7. Ras vkhedavt, rodesac cas vukurebt? - Alexandre Koberidze

Gürcistan’ın Kutaisi kasabasında yolları kesişen Lisa ve Giorgi birbirlerine aşık olur. Ancak bu karşılaşma sırasından birbirlerine adlarını sormazlar. Yollarına devam etmeden önce ertesi gün buluşmaya karar verirler. Lisa ve Giorgi yeniden buluşmayı başaracak mı ve eğer buluşabilirlerse kim olduklarını bilecekler midir?

6. The Power of the Dog - Jane Campion

6. The Power of the Dog - Jane Campion

Thomas Savage’ın aynı adlı romanından uyarlanan The Power of the Dog, Montana’da geniş bir çiftliğe sahip olan iki kardeşin hikayesini konu ediyor. Birbirlerinden farklı karakterde olan Phil ve George adındaki iki kardeş, Montana vadisindeki en büyük çiftliğin sahibidir. Zeki ve başarılı bir adam olan Phil, zayıflığı hor görmektedir. Kendisini işine adayan, sessiz bir adam olan George ise sevgi dolu bir ruha sahiptir. İki kardeş yıllarca aynı çatı altında yaşamlarını sürdürmektedir. Ancak onların hayatı, George’un genç dul bir kadınla olan beklenmedik evliliği ile alt üst olur. Phil ise çiftliklerine yerleşen bu kadının varlığından oldukça rahatsızdır. Bu duruma bir son vermek isteyen Phil, kardeşinin eşini ortadan kaldırmak için amansız bir savaşa soyunur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Titane - Julia Ducournau

5. Titane - Julia Ducournau

Titane, yıllar önce kaybolduğu iddia edilen bir adamın ortaya çıkmasıyla yaşananları konu ediyor. Özel müfettişler bir gün havaalanında yüzü morarmış bir adam bulur. Adam, kendisini on yıl önce kaybolan Adrien Legrand olduğunu iddia eder. Oğlunun bulunduğu haberini alan Adrien'in babası Vincent, on yıl boyunca yaşadığı kabusun artık sona erdiğini düşünerek genç adamı evine götürür. Bu süreçte bir dizi korkunç cinayet bölgeyi etkisi altına alır.

4. Memoria - Apichatpong Weerasethakul

4. Memoria - Apichatpong Weerasethakul

Memoria, hastalanan kardeşini ziyaret etmek için Kolombiya'ya giden genç bir kadına odaklanıyor. Orkide çiftliğinde çalışan genç bir kadın, kardeşi rahatsızlanınca Kolombiya’ya gitmek zorunda kalır. Genç kadın, burada başına geleceklerden bihaber Kolombiya’ya doğru yola koyulur. Burada inşaat firmasında çalışan Fransız bir arkeologla ve genç bir müzisyenle yolları kesişir. Şehre alışmakta zorluk çeken kadın, her gece duyduğu güçlü patlama seslerinden oldukça mustariptir. Uyumasını engelleyen seslere artık tahammül edemeyen kadın, bu sırada tanıştığı bir balıkçıdan kafasının karışmasına neden olacak şeyler öğrenir. Kendisini asırlardır yaşayan bir uzaylı olarak tanıtan balıkçı, sesleri sadece kadının duyduğunu ve uykusuzluğunu yalnızca kendisinin çözebileceğini söyler.

3. Doraibu mai kâ - Ryûsuke Hamaguchi

3. Doraibu mai kâ - Ryûsuke Hamaguchi

Oyuncu ve yönetmen olan Yusuke Kafuku'nın, karısı Fukaku ile mutlu bir hayatı vardır. Ancak karısının ortadan kaybolmasıyla Yusuke'nin mutluluğu yarım kalır. Aradan geçen iki yılın ardından Yusuke, bir tiyatro festivalinde yönetmenlik görevini üstlenir ve bu yüzden Hiroşima'ya gider. Genç adam burada kendisine liderlik etmesi için görevlendirilen, fazla konuşmayan ve belki de onun görmezden geldiği şeyleri bilen genç bir kadın olan Misaki ile tanışır.

2. Petite maman - Céline Sciamma

2. Petite maman - Céline Sciamma

Küçük Anne, annesinin çocukluğunun geçtiği eve gittiğinde, bir ağaç ev yapmakla uğraşan bir kızla tanışan Nelly'nin yaşadıklarını konu ediyor. Sekiz yaşında bir çocuk olan Nelly, çok sevdiği büyükannesini kaybeder. Bu durumun ardından Nelly, annesi Marion'un çocukluk evini temizlemesine yardım etmek için Nelly'nin ormanın yakınlarında olan evine gider. Bu sırada Nelly çevredeki ormanda gezerken, annesinin çocukken oynadığı ağaç evi keşfeder. Annesinin bir anda gittiği sırada Nelly, ağaç ev yapmakla uğraşan bir kız olan Marion ile tanışır.

1. The Souvenir: Part II - Joanna Hogg

1. The Souvenir: Part II - Joanna Hogg

Genç bir sinema öğrencisi olan Julie, çekici ve manipülatif bir adamla zor bir ilişkiden çıkar. Kariyer hayatında kendi sesini bulmaya çalışan Julie, yaratım sürecine girmeye çalışır.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
3
2
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Gizem Yenikler

28. The Father - Florian Zeller güzeldi.