Görüş Bildir
Haberler
Ödüllü Filmlerden Discovery+ İçeriklerine! BluTV'nin Aralık Ayı Programı Yine Dopdolu

Ödüllü Filmlerden Discovery+ İçeriklerine! BluTV'nin Aralık Ayı Programı Yine Dopdolu

claude cahun
30.11.2021 - 11:26

Yerli ve yabancı içerikleriyle büyük ilgi gören, çevrimiçi dizi ve film izleme platformu BluTV'nin aralık ayı programı belli oldu. Aralarında eleştirmenlerden övgü toplayan ve festivallerden ödülle dönen filmler, dikkat çeken diziler ve Discorvery+ işbirliğiyle üç yeni yapımın olduğu seçki platformun kataloğunda izleyiciyle buluşacak. 

Not: Film açıklamalarında Beyazperde'den faydalanılmıştır. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Önce filmler!

1. Bilmemek (2019)

1. Bilmemek (2019)

Bilmemek, hayatlarından memnun olmayan bir ailenin yaşamına odaklanıyor. Selma ve Sinan, artık birbirlerine tahammül etmekte zorlanan bir çifttir. Evin oğlu Umut ise kendisini kanıtlamanın peşindedir. Lise son sınıfta okuyan Umut ile ilgili okulda eşcinsel olduğuna dair dedikodular dolaşmaya başlar. Selma ve Sinan yorucu evlilikleri ile baş etmeye çalıştıkları sırada, dedikodular alıp başını gidince Umut ansızın ortadan kaybolur. Selma ve Sinan oğullarını ararken, aslında kendilerini kaybetmiş olduklarının farkına varır.

2. Carol (2015)

2. Carol (2015)

Orta yaşının güzelliğini süren Carol; 1950’lilerin New York’unda pek çok Amerikalı kadının imreneceği bir hayat sürmektedir; sosyetenin tanınmış, zengin isimlerinden. Evli olmasına rağmen kocasından boşanmak ister ve kızının velayetini alabilmek için savaş vermektedir. Therese henüz yolun başında genç bir kadındır. Bir butikte mağaza görevlisi olarak çalışmakta, günlerini sıradan bir şekilde doldururken, bu koca şehirde kimliğini aramaktadır. Bu iki farklı dünyaya ait kadının, Carol ve Therese’nin yolları Manhattan semtinin bu lüks butiğinde kesişir. Carol, Therese’yi görür görmez genç kadının güzelliğinden etkilenir. Şükran Günü’nü yalnız başına geçirmek zorunda kalan Carol, Therese’yi hiç bilmediği coğrafyalara doğru spontane bir araba yolculuğuna davet eder. İki kadın bu yolculuk sırasında birbirlerine beklenmedik bir çekimle aşık olacaklardır. Fakat Amerika henüz 1952 yılındadır ve bu yasak aşka Carol’ın camiasında yer yoktur…

Velvet Goldmine‘nın ardından 2000’li yıllarda imza attığı Cennetten Çok uzakta, Beni Orada Arama gibi yapımlarla tanıdığımız Todd Haynes’in yönetmenliğini üstlendiği yapımı Patricia Highsmith’in romanından uyarlayan isim ise Phyllis Nagy. Filmin başrollerini ise Rooney Mara ve Cate Blanchett paylaşıyor.

3. The Golden Glove (2019)

3. The Golden Glove (2019)

Altın Eldiven, 70’li yıllarda Hamburg’da dehşet saçan seri katil Fritz Honka'nın hayatını konu ediyor. Honka, dışarıdan sakin ve sıradan biri olarak görülen bir adamdır. Ancak o, göründüğünün aksine bambaşka bir kişiliğe sahiptir. Kaybedenlerin ve dışlanmışların müdavim olduğu Altın Eldiven adındaki bir barda takılan Honka, kurbanlarını burada seçer. Kurbanlarını, çatı katında bulunan evine götüren ve onları buradan öldüren Honka, cesetleri evin kilerinde saklamaya başlar. Honka, düzenli bir işe girmesiyle birlikte kendisini bir süreliğine de olsa bu kirli dünyadan uzak tutar. Ancak onun alışkanlıklarından vazgeçmesi pek de mümkün değildir. Altın Eldiven’den uzak durmayı başaramayan Honka, uzunca bir süre polisten kaçmayı başarsa da ardı ardına işlediği cinayetler ardın onu polislerden saklanamayacak bir hale getirir. 

Heinz Strunk’un romanından uyarlanan filmin yönetmen koltuğunda Fatih Akın oturuyor. Filmde seri katil Fritz Honka rolüne ise Jonas Dassler hayat veriyor.

4. A Bigger Splash (2015)

4. A Bigger Splash (2015)

Marianne ve yakışıklı sevgilisi Paul yaz tatilini İtalya'da volkanik bir adada bulunan evlerinde geçirmektedir.  Marianne'nin eski sevgilisi Harry ve sevgilisinin güzeller güzeli kızı Penelope da bu ilginç seyahate dahil olur. Böylece kıskançlık, aşk ve erotizm dolu bir yolculuk başlar. 

Yönetmenliğini Luca Guadagnino'nun üstlendiği filmin başrolleri ise  Dakota Johnson, Tilda Swinton, Matthias Schoenaerts ve Ralph Fiennes paylaşıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. 3 Generations (2015)

5. 3 Generations (2015)

- IMDb: 6.0

Kız olarak dünyaya gelen Ray, çocukluğundan beri erkeksi özellikler gösterir ve gençlik döneminde de cinsiyet değiştirmeye karar verir. Yıllardır erkek çocuğu gibi yaşayan Ray, artık  hormon tedavisi olmaya hazırdır. Ancak tedavinin başlaması için ailesinin yasal izni gerekmektedir. Ray'in bekar annesi Maggie, Ray'in biyolojik babasından yasal izin almak için onu bulmaya çalışır. Ray'in lezbiyen büyükannesi Dolly ise artık erkek bir torunu olduğunu kabul etmekte zorlanır. Güçlü bir aile olup, birbirlerini anlamak için herkes kendi kimliğiyle yüzleşmeye ve değişimleri kabullenmeye çalışır.  

New York'ta yaşayan bir ailenin üç kuşağının karışık ve dokunaklı öyküsünün anlatıldığı filmin başrollerinde Elle Fanning, Naomi Watts ve Susan Sarandon yer alıyor.

6. Çok Uzak Fazla Yakın (2016)

6. Çok Uzak Fazla Yakın (2016)

Bugüne kadar İkinci Bahar, Kara Melek, Yeditepe İstanbul, Hırsız Polis ve Gönül İşleri gibi birçok diziye imzasını atan yönetmen Türkan Derya'nın ilk uzun metrajlı yapımı büyük bir aşk hikayesini anlatıyor. Filmin başrollerinde de yıldızı parlayan genç oyuncular Burcu Biricik ve Özgün Çoban yer alıyor.

Çok Uzak Fazla Yakın filmi İki üniversiteli gencin tanışmalarının ardından yaşadıkları büyük aşkları ve iniş çıkışları seyirciyi derin duygulara sürükleyecek.

7. Ejder Kapanı (2010)

7. Ejder Kapanı (2010)

Ejder Kapanı, Türk sinemasının yıllanmış oyuncu/yönetmeni Uğur Yücel'in çektiği, Yeni Türk Sineması ekolünün parlak oyuncusu Nejat İşler'den popüler figür Kenan İmirzalıoğlu'na birçok farklı simanın hayat verdiği Amerikanvari bir yapım. Film çekimleri Haziran-Temmuz aylarında 7 hafta İstanbul ve 1 hafta Erzincan'da gerçekleştirildi. Polisiye-gerilim tarzında olan sinema filmindeki aksiyon sahneleri için Fransa'dan özel bir ekip çekimlere teknik destek verdi. Aksiyon sahneleri için ise yine Fransa’da özel arabalar tasarlandı.

8. Benim Dünyam (2013)

8. Benim Dünyam (2013)

Ela, henüz iki yaşındayken geçirdiği hastalık nedeniyle hem gözlerini hem de duyma yetisini kaybeder. Bundan sonra çevresiyle tamamen uyumsuz biri olarak yetişir. Bu durum genç kızı iyileştirmek için hayatını adayan Mahir Hoca ile tanışana dek devam eder...

Yapımı TMC film tarafından yürütülen ve başrollerinde Uğur Yücel ve Beren Saat'in bulunduğu film, Hint yapımı bol ödüllü Black (2005) filminden uyarlanıyor. Beren Saat'in doğuştan kör, sağır ve dilsiz başkarakteri canlandırdığı, Uğur Yücel'i ise genç kızın hayatına girip ona engellerinden sıyrılıp yaşamayı tanıtan öğretmen rolünde izleyeceğimiz filmin yönetmen koltuğunda da Uğur Yücel bulunuyor.

Şimdi de diziler!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. La Fortuna (2021)

1. La Fortuna (2021)

Genç ve deneyimsiz bir diplomat olan Alex Ventura, istemeden tüm inançlarını test edeceği bir görevin lideri olur. Ventura, maceracı Frank Wild tarafından çalınan denizaltı hazinesini kurtarmak için kolları sıvayacaktır.

2. Medici (2016-2019)

2. Medici (2016-2019)

15. yüzyılın başlarında Floransa'da geçen ve politik bir aile draması olan dizide babası Giovanni aniden ölen Cosimo de Medici'nin kendisini bankacılık hanedanının başında bulması ve sonrasında yaşananlar anlatılıyor.

3. La Zona (2017-2018)

3. La Zona (2017-2018)

İspanya'nın kuzeyindeki bir nükleer kazadan sonra, radyoaktif yayılma riskini kontrol altına almak için geniş bir yasak bölge kurulur. Fakat yeniden inşa edilen bu bölgede bir dizi cinayet işlenir.Felaketten kurtulan polis şefi Héctor, suçluyu bulmak için bir soruşturma başlatmaya hazırlanır.

4. Yeşilçam (2021 - ) / 2. sezon

4. Yeşilçam (2021 - ) / 2. sezon

Çağan Irmak’ın yönetmen koltuğunda oturduğu, BluTV’nin ilk dönem dizisi olan Yeşilçam'ın ikinci sezonun son beş bölümü aralık ayında seyirciyle buluşacak. 

Yeşilçam: Bir Sinema Hayvanı, tozpembe gözüken Yeşilçam sinemasının perde arkasında yaşananları konu ediyor. Kendisine fazlasıyla güvenen, 'bir film yaparım, hastalar iyileşir, mevsim değişir” diyen uslanmaz âşık Semih Ateş’e odaklanılan dizinin senaristliğini Levent Cantek ile Volkan Sümbül üstleniyor.

Bilindiği üzere Discovery ve BluTV stratejik ortaklık ilan etti. Bu kapsamda BluTV aboneleri, Discovery+ için ayrılan özel alanda platformun içeriklerini izleyebiliyor.

Discovery+ yapımı üç belgesel serisi bu ay itibarıyla BluTV'de izlenebilecek. İşte detaylar;

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Matchday: Inside FC Barcelona (2019)

1. Matchday: Inside FC Barcelona (2019)

Matchday: Inside FC Barcelona, efsane futbol takımı FC Barcelona’nın 2018-2019 sezonunda karşı karşıya kaldığı sıra dışı anları takip eden 8 bölümlük bir belgesel dizi.

2. Space Titans: Musk, Bezos, Branson (2021)

2. Space Titans: Musk, Bezos, Branson (2021)

Space Titans: Musk, Bezos, Branson'da, bir zamanlar sadece NASA astronotlarına mahsus olan uzay yolculuğunun artık pek de öyle olmadığı gözler önüne seriliyor.

3. Kendra Sells Hollywood (2021 - )

3. Kendra Sells Hollywood (2021 - )

Playboy malikanesinin eski sakinlerinden Kendra Wilkinson, ticareti öğrenmek için Los Angeles'taki en başarılı firmalardan Douglas Elliman'a katılır ve bir gayrimenkul danışmanı olma yolculuğu da böyleliikle başlar.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın