Görüş Bildir
Haberler
O Zaman Dans! İşte IMDb Puanına Göre En Popüler ve İzlenesi 50 Müzikal Film

O Zaman Dans! İşte IMDb Puanına Göre En Popüler ve İzlenesi 50 Müzikal Film

claude cahun
28.11.2021 - 10:30

IMDb, son zamanlarda popülerliği artan müzikal temalı filmleri sıraladığı listesini güncelledi. Yeni çıkan favorilerden kült yapımlara ve hatta daha post prodüksiyon süreci devam ederken ses getirenlere 50 filmin yer aldığı listede neler varmış, birlikte bakalım!

Not 1: Film açıklamalarında Beyazperde ve Sinemalar.com'dan faydalanılmıştır.

Not 2: Filmler, IMDb'nin popüler listesindeki son güncel verilere göre sıralanmıştır.

Kaynak: https://www.imdb.com/search/title/?ti...
İçeriğin Devamı Aşağıda

50. The Blues Brothers (1980)

50. The Blues Brothers (1980)

Jake Blues hapisten çıkar çıkmaz kardeşi Elwood ile birlikte eski öğretmenleri Rahibe Mary Stigmata’ya koşar ve korkunç gerçeği öğrenir: birlikte büyüdükleri yetimhane yok olmaktan kurtarmak için tam 5000 dolara ihtiyaç vardır.

Jake ve Elwood bunun üzerine eski müzisyen arkadaşlarını bir araya toplayarak bir konser vermeye karar verirler. Bunu yaparken Şikago’nun altını üstüne getirecekler, peşlerinde tüm bir polis filosu ve Naziler olduğu halde müthiş bir serüvene girişecekler.

Zenci müziği ile büyümüş iki beyazı canlandıran John Belushi ve Dan Aykroyd’a bu müthiş müzikalde James Brown, Aretha Franklin, Ray Charles, John Candy, Carrie Fisher ve Steve Lawrence gibi sayısız ünlü isim eşlik ediyor. Yönetmen John Landis’in bu kez yanında Belushi olamadan 1998’de kalkıştığı devam filmi, Cazcı Kardeşler 2000’in aynı başarıyı yakalayamadığını ekleyelim.

49. Trolls (2016)

49. Trolls (2016)

Rengarenk saçlı bir grup trolün hikâyesini ele alan animasyon türündeki filmin yönetmeni Mike Mitchell. Filmin açıklanan başrolünde son dönemin yükselen yıldızlarından Anna Kendrick ve ünlü şarkıcı ve oyuncu Justin Timberlake yer alıyor. Senaryo ise Jonathan Aibel, Glenn Berger ve Erica Rivinoja'ya ait.

Poppy, güçlerini daima umutsuz olan Branch ile birleştirir ve kendisini bildiği tek dünyadan çok uzaklara taşıyan destansı bir maceraya atılır. Arkadaşlarını, kötü Bergen’in pençelerinden ve onların lideri Kral Gristle’ın elinden kurtarmak için cesaret isteyen bu zorlu görevi tamamlamak zorundadır. Poppy’nin bu destansı macerası gücünü test edecek ve gerçek renklerini açığa çıkaracaktır.

48. Moulin Rouge! (2001)

48. Moulin Rouge! (2001)

Bir şair olan Christian, sık sık ziyaret ettiği bir gece kulübü olan Moulin Rouge'daki dansçılardan bir tanesine delicesine aşık olur. Ancak ortada büyük bir sorun vardır. Zira oldukça kıskanç bir karakter yapısına sahip olan bir Dük de, aynı kıza sırılsıklam aşıktır. Artık ortada müzikal tonlara çalan ve başlamak üzere olan bir düello vardır. Belli olan şudur ki, iyi olabilen kazanacaktır.

47. Labyrinth (1986)

47. Labyrinth (1986)

On beş yaşındaki genç kız olan Sarah, küçük bir bebek olan erkek kardeşinin kaybolmasını diler. Ahı tutup da küçük Tobey gerçekten de goblinler tarafından kaçırılınca, onu bulmak için maceraya atılmak başa düşer. Yollara düşen genç kız, fantastik bir labirentin göbeğindeki goblin şatosuna ulaşmak ve büyücü kralın esir ettiği kardeşini kurtarmak zorundadır. Bu yolda tuhaf yaratıklar ve sayısız tehlike onu beklemektedir. Birbirinden zor bilmeceler de cabası.

46. The Sound of Music (1965)

46. The Sound of Music (1965)

Maria öylesine hayat dolu ve coşkulu bir genç kadındır ki manastır hayatı aslında hiç de onun ruhuna hitap etmemektedir. En sevdiği şey dağlara çıkıp şarkı söylemektir. Bu yüzden de genelde birçok dersi kaçırır. Bu duruma bir çare arayan Baş Rahibe Peggy, sorumluluk alması için Maria'yı bakıcı olarak karısını yeni kaybetmiş, 7 çocuklu Kaptan Von Trapp'ın yanına gönderir. Kaptan Trapp'ın çocuklarının haylazlığı yüzünden bütün bakıcılar bir süre sonra işi bırakmaktadırlar. Maria ise iyimserliği ve sevecenliğiyle hem kaptanın güvenini hem de çocukların sevgisini kazanacaktır. En iyi yönetmen ve film dahil 5 dalda Oscar ödülü kazanan Maria von Trapp’in otobiyografik romanından uyarlanmış müzikalin beyazperdeye versiyonu klasikleşmiş bir yapıttır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

45. Wicked (2022)

45. Wicked (2022)
  • Henüz gösterime girmediğinden IMDb puanı belirsiz.

Wicked, yeşil tenli bir kadının Oz Büyücüsü tarafından Batı'nın kötü cadısı haline gelmesinin hikâyesini konu ediyor.

44. Robin Hood: Men in Tights (1993)

44. Robin Hood: Men in Tights (1993)

Robin Hood, Haçlı Seferleri'nden yurduna döndüğünde, Prens John'un İngiltere'nin yönetimini ele geçirmiş olduğunu görür. Robin, ona karşı mücadele etmek için kendi gibileri bir araya toplar ve harekete geçer.

43. Rent (2005)

43. Rent (2005)

Jonathan Larson'ın Puccini’nin La Boheme operasından esinlenerek yazmış olduğu bir Broadway müzikalinin beyazperde uyarlaması olan Rent, 90'ların Hair'i olarak görülüyor. New York'un Aşağı Doğu Yakası'nda yaşayan bir grup sanatçı gencin mücadelesini anlatan filmin yönetmeni; Harry Potter serisinin ilk ikisine imzasını atmış olan Chris Columbus.

42. Mamma Mia! Here We Go Again (2018)

42. Mamma Mia! Here We Go Again (2018)

Mamma Mia! Yeniden Başlıyoruz, klasik film Mamma Mia'nın devam halkası. Filmde karakterlerin dününü ve bugününü araştırmak, geçmişte oluşan ilişkilerin günümüze nasıl etki ettiğini göstermek üzere zamanda geri ve ileri gidiliyor. Donna karakterinin geçmişiyle, onun kızı Sophie'nin hikayesini farklı zaman çizgileri üzerinden ortak bir paydada buluşturan devam halkasında, bu kez hamile olan Sophie annesinin geçmişini keşfediyor ve onun gençliğinin anılarını dinliyor. Bu süreçte büyükannesi ve aile dostları da ona eşlik ediyor.

Devam halkasında Sophie'yi bir kez daha güzel oyuncu Amanda Seyfried canlandırırken, Donna'ya ise tekrar usta oyuncu Meryl Streep hayat veriyor. İlk filmin yıldızlı kadrosunu oluşturan Julie Walters, Christine Baranski, Stellan Skarsgård, Pierce Brosnan, Colin Firth ve Dominic Cooper geri dönen büyük isimlerden. Bu filmde onlara Cinderella ve Baby Driver'ın yıldızı Lily James, Alexa Davies, Jessica Keenan Wynn katılıyor. Filmin yönetmen koltuğunda 'Imagine Me & You' ve 'Now Is Good' filmlerinin yönetmeni Ol Parker oturuyor.

41. Tangled (2010)

41. Tangled (2010)

Alternatif göndermelerle bezeli bu çizgi filmde, hanedanlığın en çok aranan –ve en etkileyici- eşkıyası Flynn Rider (seslendiren Zachary Levi) bilinmeyen bir zamanda, bilinmeyen bir krallıkta, bilinmeyen bir mekanda ancak gizemli bir kulede saklanırken, o kulede yaşayan güzel ve cesur, 20 metre uzunluğunda altın sarısı saçları olan Rapunzel (seslendiren Mandy Moore) tarafından esir alınır. Masalın farklı bir versiyonunun beyazperdedeki bu yorumunda, yıllardır hapsedildiği kuleden çıkma yolları arayan Flynn’i esir alan meraklı kız, yakışıklı hırsızla bir anlaşma yapacaktır. Bu tuhaf ikili, süper-polis bir atın, aşırı korumacı bir bukalemunun ve sevimsiz bar haydutlarının da olduğu aksiyon dolu bir maceraya yelken açar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

40. The Little Mermaid (2023)

40. The Little Mermaid (2023)
  • Henüz gösterime girmediğinden IMDb puanı belirsiz.

The Little Mermaid, insan olmak isteyen küçük deniz kızı Ariel’in hikayesini konu ediyor. İnsan olup, Prens Eric ile evlenmek isteyen deniz kızı Ariel, hayallerini gerçekleştirebilmek için Ursula adındaki kötü kalpli bir denizaltı büyücüsüyle ile anlaşma yapar. Ancak bu anlaşma Ariel’in hayatının değişmesine neden olur.

39. Frozen II (2019)

39. Frozen II (2019)

Karlar Ülkesi 2, Erindel’in kapılarının çok ötesinde tehlikeli bir yolculuğa çıkan Elsa, Anna, Kristoff, Olaf ve Sven’in maceralarını konu ediyor. Elsa, hayatını etkileyen bir sorunun cevabını arar. Elsa neden büyülü güçlerle doğdu? Bu sorunun cevabını bulmak için Erindel'in dışındaki ormana, bir bilinmeyene doğru giden Elsa, geçmişi ile ilgili gerçeklerle yüzleşecektir. Krallığı da tehlikeye atan cevapların peşine düşen Elsa, Anna, Kristoff, Olaf ve Sven ile birlikte tehlikeli ve bir o kadar da olağanüstü bir yolculuğa çıkar.

38. Vivo (2021)

38. Vivo (2021)

Vivo, müziğe olan tutkusu sonucu Havana'dan Miami'ye doğru bir yolculuğa çıkan bir kinkajunun yaşadıklarını konu ediyor. Vivo, sıra dışı bir kinkajudur. O, bir aşk uğruna kendisini büyük bir maceranın içinde bulur. Vivo, bir aşk şarkısını sahibi olan Andrés adına Marta'ya iletmek için Havana’dan Miami’ye uzanan macera dolu bir yolculuğa çıkar.

37. The Lion King (2019)

37. The Lion King (2019)

Aslan Kral, yavru bir aslan olan Simba’nın maceralarını konu ediyor. Ormanın kralı olan babası Mufasa'ya hayran bir yavru aslan olarak mutlu bir hayat süren Simba, sinsi amcası Scar'ın planlarından habersizdir. Kral olmak için fırsat kollayan Scar, Mufasa'yı öldürdükten sonra Simba için tehlike baş gösterir. Amcasının ihaneti ve babasının kaybı ile yıkılan Simba sürgüne gider. Zamanı geldiğinde hakkı olanı almak için geri dönecek ve amcasına yaptıklarının bedelini ödetecektir...

Genç Simba'nın cesur babası Mufasa'yı, orijinal filmde de karakteri seslendiren usta oyuncu James Earl Jones seslendiriyor. Simba'ya başarılı oyuncu ve müzisyen Donald Glover'ın hayat vereceği seslendirme kadrosunda; Disney'in ikonik kötüsü Scar olarak Oscar adayı oyuncu Chiwetel Ejiofor, sırtlan Kamari olarak komedyen ve oyuncu Keegan-Michael Key, yaban domuzu Pumbaa olarak Seth Rogen, mirket Timon olarak oyuncu Billy Eichner ve Simba'nın aşık olduğu aslan Nala olarak pop yıldızı Beyonce yer alıyor. Filmin yönetmen koltuğunda 'Orman Çocuğu'na imza atan yönetmen Jon Favreau oturuyor.

36. Half a Sixpence (1967)

36. Half a Sixpence (1967)

Arthur Kipps, zalim bir tüccarın yanında çıraklık yapan bir yetimdir. Dedesinin ölümüyle büyük bir mirasın sahibi olan Kipps'in hayatı tümüyle değişir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

35. The Ballad of Buster Scruggs (2018)

35. The Ballad of Buster Scruggs (2018)

Western türündeki filmde altı farklı öykü konu ediliyor. Vahşi Batı hakkındaki birbirinden farklı 6 öykü, İç Savaş’ın son zamanlarında yaşanan olayları ele alıyor. 

Yönetmen koltuğunda Joel & Ethan Coennam-ı diğer Coen Kardeşlerin oturduğu filmin kadrosunda James Franco, Liam Neeson, David Krumholtz, Brendan Gleeson, Zoe Kazan, Stephen Root gibi isimler yer alıyor.

34. Cats (2019)

34. Cats (2019)

Jellicles adlı bir kedi kabilesi, bir gece içerisinde yaşamlarını kökünden değiştirecek olaylara dahil olurlar. Kediler için bir çeşit cennet olan Heaviside isimli bir yer vardır. Heaviside ise yeniden doğuşu simgeler. Kralın görevi de oraya gidecek olan kediyi seçmektir. Ancak Macavity isimli kötü kedi, kralı kaçıracaktır. Olacakları engellemek de diğer kedilere düşer. 

Filmde seçici kişiyi kral olarak değil yalnızca Old Deuteronomy adıyla ve Judi Dench'in canlandırmasıyla görüyoruz. Kötü kedi Macavity'yi ise Idris Elba canlandırıyor. Filmin kadrosunda Taylor Swift, Rebecca Wilson, Jennifer Hudson gibi birçok yıldız isim yer alıyor.

33. Les Misérables (2012)

33. Les Misérables (2012)

19. yüzyıl Fransa'sında geçen film, yıkılan hayaller, kalp kırıklıkları, tutkular ve fedakarlıklar üzerine kurulu. Jean Valjean olarak bilinen 24601 numaralı mahkûm, hapishaneden salınır. Kendisine yeni bir hayat kurmak ister ama müfettiş Javert'in gölgesi onu daima takip etmektedir. Jean Valjean Fantine'in kızı Cosette ile ilgilenmeyi kabul ettikten sonra ikisinin hayatı da tamamen değişecektir. Fransız Devrimi'nin arifesinde geçen hikaye ihtilalin her iki tarafının da yüzünü gözler önüne serer. 

Ünlü yazar Victor Hugo'nun aynı isimli ünlü edebiyat klasiğinden uyarlanan Les Miserables (Sefiller), Jean Valjean'ın ölümsüz hikâyesini beyazperdeye taşıyor. Oscarlı sinemacı Tom Hooper'ın yönetmenliğinde çekilen filmin oyuncu kadrosu ise Hugh Jackman, Russell Crowe, Anne Hathaway, Helena Bonham Carter ve Amanda Seyfried gibi birbirinden ünlü isimlerden oluşuyor.

32. Aladdin (2019)

32. Aladdin (2019)

Aladdin, sihirli bir lamba sayesinde sevdiği kıza ulaşmaya çalışırken, kendisini zorlu bir maceranın içerisinde bulan bir gencin hikayesini konu ediyor. Aladdin, zamanını Agrabah şehrinde pazardan yiyecek çalarak geçiren fakir bir gençtir. Gecelerini, şehrin farklı bölgelerinde uyuyarak geçirirken, gündüzlerini ise hırsızlığa ayırmaktadır. Ancak yaşam tarzına rağmen aslında Aladdin'in altın gibi bir kalbi vardır. Onun macerası, tuhaf babası tarafından zorla evlendirilmeye çalışılan bir genç kızla tanıştığı zaman başlar. Bu genç kız aslında ülkenin sultanının kızı olan Prenses Jasmine'dir. Aladdin'in şansı, Harikalar Mağarası'ndan sihirli bir lamba aldığında aniden değişir. Bilmeden aldığı bu lambada, eğlenceye düşkün, neşeli ve 3 dileğini gerçekleştirme şansına sahip olan bir cin vardır. Aladdin'in lambanın cini sayesinde sevdiği kıza ulaşmaya çalışırken bilmediği şey ise Sultan'ın danışmanı Jafar'ın hem Aladdin hem de lamba için kendi planları olduğudur...

31. The Wizard of Oz (1939)

31. The Wizard of Oz (1939)

Oz Büyücüsü, Dorothy Gale'in maceralarını konu ediyor. Kansas’ta kendi halinde bir çiftlikte hayatını sürdüren Dorothy Gale, yaşadığı hayattan mutludur. Bir gün koskoca bir evi beraberinde sürükleyecek bir hortum çiftliği vurur. Dorothy ve Toto, uyandıklarında kendilerini oldukça tuhaf, peri masalından çıkma bir köyün içerisinde bulurlar. Bu esnada ölen lanetli doğu cadısının intikamını almak isteyen lanetli batı cadısı Dorothy’nin peşine düşer. İyi cadı Glinda ise Dorothy’yi korur ve ona Oz Büyücüsü’nden yardım almasını tavsiye eder. Dorothy, beklenmedik bir yolculuğa çıkmak durumundadır. Sinema tarihinin en önemli fantastik yapıtlarından biri olarak kabul edilen The Wizard of Oz’un yönetmen koltuğunda ünlü yönetmen Victor Fleming oturuyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

30. Rocketman (2019)

30. Rocketman (2019)

Rocketman, müzik sektörünün en önemli isimlerinden olan ve ölümsüz parçalara imza atan Elton John'un Royal Müzik Akademisi'nden bir dahi olarak çıkıp süper starlık basamaklarını tırmanması ve söz yazarı Bernie Taupin ile olan işbirliği sürecini konu alıyor.

 Dexter Fletcher'ın yönetmen koltuğunda oturduğu filmin başrolünü “Kingsman” serisiyle tanınan genç oyuncu Taron Egerton üstleniyor. Filmde Bernie Taupin'i BAFTA ödüllü Jamie Bell canlandırırken, Elton John'un sevgilisi ve menajeri John Reid rolünde ise Game of Thrones'un merhum Robb Stark'ı Richard Madden bulunuyor. Elton John'un annesine ise “Jurassic World” serisiyle çıkış yakalayan Bryce Dallas Howard hayat veriyor.

29. Wonka (2023)

29. Wonka (2023)
  • Henüz gösterime girmediğinden IMDb puanı belirsiz.

Roald Dahl'ın popüler çocuk kitabı 'Charlie'nin Çikolata Fabrikası'na dayanan film, dünyaca ünlü bir çikolata fabrikasının sahibi olan Willy Wonka’nın maceralarına ve fabrikada çalışan Umpa Lumpa'larla nasıl tanıştığına odaklanıyor.

28. The Lion King (1994)

28. The Lion King (1994)

Aslan Kral'da, vahşi Afrika’da henüz yeni doğan bir aslan doğaya egemen düzenin kökünden sarsılacağı bir döneme tanıklık etmek üzeredir. Doğanın kralı olan babasının tacının veliahdı olan Simba, kötülüklerle ve kötü hayvanlarla dolu ormanlarda günden güne daha fazla öğrenecek ve daha fazla büyüyecektir. Simba’nın sorumluluklarını üstlenme ve sorunları çözme becerisi, ormanın yeni kurallarını belirleyecektir.

Birbirinden renkli karakterleriyle ve gittikçe daha dokunaklı bir hal alan öyküsüyle yakın dönem animasyon klasiklerinden biri olan Aslan Kral, müziklerini yapan Hans Zimmer’a da bir Oscar kazandırmıştı.

27. Grease (1978)

27. Grease (1978)

Danny ve Sandy, hayatlarına damga vuran bir yaz aşkı yaşamışlardır. Ancak artık yaz bitmiştir ve ikili ayrılıp okullarına dönmek zorundadırlar. Danny, okuldaki ilk gününde önceden de mensubu olduğu bir deri ceketli çetenin başına döner. Artık sürekli olarak yazın geçirdiği güzel günlerinden bahsetmektedir. Ancak bilmediği bir şey vardır. Bu da Sandy'nin aynı gruba kaydolmuş olmasıdır. İşin kötüsü ikili birbirine düşman iki grubun mensubudurlar.

26. Mamma Mia! (2008)

26. Mamma Mia! (2008)

Merly Streep'in en eğlenceli filmlerinden biri olan bir müzikal Mamma Mia. Sophie babasız büyümüş ve bunun hasretini çeken, güzel bir kızdır. Babasının kimliğini keşfetmeyi ümit eden Sophie Sheridan'ın öyküsü, ünlü pop grubu ABBA'nın hit şarkıları eşliğinde anlatılır. Sophie Sheridan evlenecek yaşa gelmiştir. Nikahtan bir gün öncesinde annesi Donna'nın 20 yıl önce ziyaret ettiği Yunan adalarında yaşadığı geçmişinden üç erkek birden getirir. Donna karda yürüyen ve izini belli etmeyen bir çapkın kadındır aslında ve kızının gerçek babasının kim olduğunu bilmemektedir. 

Başrolünde 14 kez Oscar adaylığı elde eden ve iki kez Oscar kazanan efsanevi oyuncu Meryl Streep'in oynadığı Mamma Mia, İsveçli müzik grubu ABBA'nın şarkılarını temel alan aynı adlı Broadway müzikalinin sinema film uyarlaması. Filmin ismi de, grubun 1975 yılında müzik listelerinin zirvesine çıkan Mamma Mia adlı şarkısından alınmış.

İçeriğin Devamı Aşağıda

25. The Grinch (2018)

25. The Grinch (2018)

Who köyünden ayrılarak dağın başında, kimsenin yaklaşmaya cesaret edemediği mağarasında yaşayan Grinch'e yalnızca sadık köpeği Max eşlik etmektedir. Günlük yaşamın sükûnetinden memnun olan Grinch'in kabusu ise, Noel kutlamalarına aşırı düşkün olan Who halkının yıl sonu başlayan coşkusudur. Bu yıl kutlamaların daha da coşkulu olacağının ilan edilmesi sonucu, Grinch bu coşkuyu yok etmek adına, Noel Baba kılığına girerek yılbaşını çalmaya karar verir. O sırada köyde yaşamakta olan küçük Cindy-Lou ise arkadaşlarıyla birlikte Noel gecesinde Noel Baba'yı yakalayıp, bekar annesine yaptığı yardımlar için teşekkür etme planı yapmaktadır. İkilinin Noel planları birbirlerini nasıl etkileyecektir?

Scott Mosier ve “Evcil Hayvanların Gizli Yaşamı” filminin yardımcı yönetmeni Yarrow Cheney’nin yönetmen koltuğunda oturduğu filmde Grinç karakterini “Sherlock” dizisi ile yıldızı parlayan ve Marvel Sinematik Evreni’nin Doktor Strange’i olarak Hollywood yıldızlığına yükselen Benedict Cumberbatch seslendiriyor. Filmin orijinal seslendirme kadrosunda “Parks and Recreation” dizisinden tanıdığımız Rashida Jones, üç Oscar adayı Angela Lansbury, Kenan Thompson, Cameron Seely ve Pharrell Williams yer alıyor.

24. La La Land (2016)

24. La La Land (2016)

Aşıklar Şehri, yolları kesişen iki insanın hikayesini anlatıyor. Hayatlarında yön bulmaya çalışan iki tutkulu insan Sebastian ve Mia'nın yolları, Los Angeles'ta trafiğin sıkışık olduğu bir gün kesişir. Her ikisi de sanat tutkunu olan bu iki insan, hayallerini gerçekleştirme yolunda düşe kalka ilerlemektedir. 

Sebastian geleneksel cazın kolonlardan yükseldiği bir kulüp açma hayalinde, Mia ise kafesinde çalıştığı film platosunda kendine uygun tüm oyunculuk seçmelerine katılarak bir rol kapma telaşındadır. Bu iki insanın kalpleri birbiri için atmaya başladığında ortaya çıkan manzarayı hayat şartları bozacak, onları yavaş yavaş hayallerinden uzaklaştırmaya başlayacaktır. 

Oscar ödüllü Whiplash’in yazarı Damien Chazelle’in yazıp yönettiği bu romantik müzikal, modern zamana adanmış bir Hollywood masalı.

23. Willy Wonka & the Chocolate Factory (1971)

23. Willy Wonka & the Chocolate Factory (1971)

Dünyanın en popüler ve en çok satış yapan çikolata fabrikasının iş yerinden dışarı adımını atmayan garip sahibi Willy Wonka, günün birinde kapılarını kimseye açmadığı fabrikasını 5 çocuğa gezdirme kararı alır.

Ailesi çok fakir olan Charlie’nin şansı yüzüne güler ve çok istediği çikolata fabrikasını görmeye hak kazanan 5 çocuktan biri olur. Acaba Willy Wonka’nın gizemli ve büyüleyici dünyasına adım attığında da o kadar şanslı olup çocuklar arasından sıyrılıp birinciliği kapabilecek midir?

22. The Nightmare Before Christmas (1993)

22. The Nightmare Before Christmas (1993)

Tüm dünyanın en büyük film-noir fenomenlerinden; deli-dahi Tim Burton'ın artık efsaneleşmiş sayılan yapımlarından biri ile karşı karşıyayız: 'The Nightmare Before Christmas'... Filmde, Balkabağı Kral Jack Skellington'un hanedanlığı, Halloweentown'da geçen olaylar işlenmektedir. Kabuslardan fırlamış bir kasabayı andıran Halloweentown, cinler, ecinniler, periler, ruhlar, gulyabaniler ve yarasalardan oluşan 'dinamik' bir nüfusa sahiptir. Jack'in yolu, bir gün Christmastown’a düşer. Bu tuhaf memlekete yaptığı bu ziyaret sonucu, bu tuhaf yerden çok etkilenir. Christmastown'da gördüklerine özenerek kendi şehrini de oraya benzetmek için Santa Claus’u kaçırır. Santa’nın yerine geçen Jack, çocuklara kendince alternatif hediyeler dağıtmaya başlar. 'Noel Gecesi Kabusu', en iyi özel efekt dalında Oscar’a aday olmuş ancak ödülü Babe filmine kaptırmıştı.

21. The Polar Express (2004)

21. The Polar Express (2004)

Geçirdiği Noel'ler nedeniyle artık Noel babaya olan bir inancı kalmayan küçük bir erkek çocuğu, oldukça tuhaf bir trene atlayarak hiç bilmediği yollara düşer. İnancını sorguladığı için gideceği yere varmak onun için çok da heyecan uyandırıcı değildir. Ancak trenin içi kesinlikle öyledir. İçerisinde bir sürü mucizenin yaşandığı bu tren, Noel Baba'nın ikamet ettiği Kuzey Kutbu'na doğru yol almaktadır.

Robert Zemeckis'in yönetmen koltuğunda oturduğu filmin büyük bir kısmını Tom Hanks seslendiriyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. West Side Story (1961)

20. West Side Story (1961)

Müzikal türündeki filmlerde standartları belirleyen kült filmlerden biri olan Batı Yakasının Hikâyesi, unutulmaz şarkılara, başarılı koreografilere ve Romeo ile Juliet'in trajedisine sahip bir film. 

Birbirine düşman iki sokak çetesi olan Köpekbalıkları ve Jetler'e mensup bir genç kız ile bir genç erkeğin aşkını ve kavuşamama hikâyelerini anlatan film, modern bir Romeo ve Juliet uyarlamasını müzikal türe sokuyor.

19. Frozen (2013)

19. Frozen (2013)

Krallık, Karlar Kraliçesi'nin (Snow Queen) laneti sonrasında ebediyen sürecek bir kış mevsimine mahkûm edilmiştir. Bu krallıkta yaşamakta olan maceracı ve iyi kalpli Anna, Karlar Kraliçesi'ni bulup laneti sona erdirmesini sağlayarak, şehrinde yaşayan insanları eski güzel günlerine döndürmeye karar verir. Masalsı bir yolculuğu çıkan Anna'nın yol arkadaşı ise usta bir dağcı olan Kristoff'tur. Başarıya ulaşmaları için Karlar Kraliçesi'ni görüp tanıyabilmeleri gerekmektedir. Görünürde basit olan bu plan, izbe dağdaki yolculuk ilerledikçe zorlaşmaya başlar. Mitolojik yaratıklar ve ürkütücü büyüler eşliğinde süren yolculuğun her dönemecinde ayrı bir tehlike ortaya çıkar. Yolculuğun asıl zor yanı ise zamanla yarışıyor oldukları gerçeğidir.

Disney yapımı animasyon filmin yönetmenliğini Chris Buck ve Jennifer Lee yürütürken, başkarakterleri seslendiren isimler Kristen Bell ve Jonathan Groff.

18. Dear Evan Hansen (2021)

18. Dear Evan Hansen (2021)

Sevgili Evan Hansen, bir lise öğrencisinin hikâyesini konu ediyor. Anksiyete bozukluğundan muzdarip olan Evan Hansen, hastalığının düzelmesine katkı sağlamak için kendisine mektup yazar. Ancak bir gün mektuplarından biri ulaşmaması gereken birinin eline geçer. Mektubun intihar eden bir arkadaşının ailesinin eline geçmesiyle birlikte Evan kendisini büyük bir trajedinin içinde bulur.

17. The Rocky Horror Picture Show (1975)

17. The Rocky Horror Picture Show (1975)

Evlenmeye karar vermiş çiftimiz Janet ve Brad, yağmurlu bir gecede yollarını kaybedince kasvetli bir şatoya sığınırlar. Şatonun sahibi ise Transseksüel Gezegeni'nden gelmiş travesti Dr. Frank-N-Furter'dır. Tam da o gece Dr., kendisi için Rocky Horror adında bir aşk kölesi yaratma projesini açıklar. İkilinin yaşayacakları çılgınlıklarla dolu gece, bu mutlu ideal çiftin bastırılmış tüm duygularını da ortaya çıkaracaktır.

16. Beauty and the Beast (2017)

16. Beauty and the Beast (2017)

Güzel ve Çirkin, çirkin bir yaratığa dönen bir prens ve onun tarafından alıkonulan genç bir kızın hikayesini anlatıyor. Yaşlı bir dilenci genç bir prense bir gül verir ve karşılığında bir gecelik konaklayacak yer ister. Fakat prens dilenciyi reddeder. Dilenci bunun karşılığında prensi lanetler ve onu çirkin bir yaratık olan Beast'e, hizmetçilerini ise mobilyaya çevirir. Yaşlı dilenci prense sihirli bir ayna ve bir adet gül bırakarak 25 yaşına kadar gerçekten sevmeyi ve sevilmeyi öğrenirse bu lanetin ortadan kalkacağını söyler. Yıllar sonra Belle isimli güzeller güzeli bir genç kız ve babası Maurice çıktıkları bir yolculuk esnasında ormanda yollarını kaybederler ve kendilerini lanetli bir şatonun önünde bulurlar. Bu şato Beast'e aittir ve bu çirkin yaratık Belle'i alıkoyar. Belle bu lanetli yerden kurtulmak için mücadele ederken yıllardır süren büyük sırları öğrenecektir. 

Animasyon tarihinin en iyi birkaç yapıtından biri olan film, Disney'den çıkan peri masallarının en değerlilerinden biri.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Hamilton (2020)

15. Hamilton (2020)

Hamilton, Amerikan tarihini ve Amerika'nın kurucu isimlerinin başında gelen Alexander Hamilton'ın hayat hikâyesini konu ediyor.

14. Cinderella (2021)

14. Cinderella (2021)

Klasikleşen masal Cinderella’nın modern bir müzikal versiyonu olan filmin yönetmen koltuğunda Kay Cannon oturuyor. Cinderella masalı, annesinin ölümünün ardından babasının yeniden evlenmesi sonucu acımasız üvey annesi ve üvey kardeşleri ile yaşamak zorunda kalan genç bir kızın yaşadıklarını konu ediyordu.

13. Moana (2016)

13. Moana (2016)

Moana Antik Polenezya'da yaşayan bir kabilenin şefinin cesur kızıdır. Güçlü ve korkusuz Moana doğanın içinde büyümüştür ve neşeli bir kızdır. Ancak yarı tanrı Maui tarafından yapılan korkunç bir lanet onun adasına dek ulaşır. Maui tanrıça Te Whiti'nin kalbini çalarak onu kızdırmıştır ve şimdi balıkçılar balık tutamaz olmuş, ekinler yetişmeden solar olmuştur. Ancak Moana bu duruma boyun eğmemeye kararlıdır. Güney Pasifik'ten yola çıkan genç kızın amacı laneti sonlandırmak için yarı tanrıyı bulmak ve ona çaldığı şeyi iade ettirmektir...

Daha önce Prenses ve Kurbağa, Define Gezegeni ve Herkül filmlerini birlikte yöneten Disney'in gedikli isimleri John Husker ve Ron Clements, bu defa izleyiciyi şiirsel bir yolculuğa çıkarıyor.

12. Chitty Chitty Bang Bang (1968)

12. Chitty Chitty Bang Bang (1968)

Rüya gibi bir müzikal…Birbirinden büyüleyici müziklerle bezenmiş olan filmde hikâye bir arabanın etrafında döner. Sıra dışı bilim adamı Caractacus bir araba icat etmiştir: Bu arabanın en etkileyici özelliği kendi başına hareket edebilmesidir. Gerektiğinde uçan ve yüzen bu arabaya kötü niyetli Baron Bomburst göz dikip kaçırınca macera başlar.

11. Disenchanted (2022)

11. Disenchanted (2022)
  • Henüz gösterime girmediğinden IMDb puanı belirsiz.

Giselle daha önce tanıdığımız prenseslerden biraz farklıdır. Nişanlanacağı prensten vazgeçip gerçek aşkın peşinden giden Giselle, kendisi için doğru olduğunu düşündüğü kişi ile evlenir. Aradan geçen on yılın ardından Giselle mutluluğu sorgulamaya başlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. In the Heights (2021)

10. In the Heights (2021)

New York’un Washington Heights mahallesinde geçen hikâye bir şarap dükkanı sahibine odaklanıyor. Büyükannesinden kendisine bir servet miras kalan dükkan sahibi, dükkanı kapatıp emekli olma ve Dominik Cumhuriyeti’ne yerleşme konusunda karışık duygular içinde kalıyor.

9. The Greatest Showman (2017)

9. The Greatest Showman (2017)

Henüz 12 yaşındayken askerlere atıştırmalık satarak ticarete atılan doğuştan iş adamı P.T. Barnum, 1841 yılında dünyanın daha önce duymadığı bir hayalle yola çıkar; dünyanın en muhteşem gösterisini sunmak. Eşinin de desteğiyle tarihin ilk sirkini kurmak için işe başlayan Barnum, dünyanın farklı yerlerinde, anomalileri ile yaşamak zorunda kalan kişileri, genç yetenekleri ve azimli girişimcileri toplar. Tarihin ilk sirki, İngiliz hükümdarı Kraliçe Victoria'nın bile izlemeye geldiği bir Avrupa turnesine uzanacak ve dünyanın şov dünyası anlayışını kökünden değiştirecektir...

8. Sing (2016)

8. Sing (2016)

Yönetmenliğini ve senaristliğini Garth Jennings'in üstlendiği animasyonun seslendirme kadrosunda Scarlett Johansson, Taron Egerton, Matthew McConaughey, Reese Witherspoon, Seth MacFarlane, John C. Reilly gibi ünlü isimler yer alıyor. Animasyon, müzikal-komedi filmi olan “Şarkını Söyle”, herkesin içindeki parlak yıldızı ortaya çıkarma hikayesini konu alıyor.

Tamamen hayvanların yaşadığı bir dünyada geçen “Şarkını Söyle”de, Buster Moon zor dönemler geçiren, bir zamanlar çok başarılı olan bir tiyatrodan sorumlu, kibar ve iyimser bir koaladır. Tiyatroyu her şeyden çok sever ve onu korumak için her şeyi yapabilir. Ancak, zor günler geçiren tiyatronun yavaş yavaş parlaklığını kaybettiği günlerde eski görkemini yeniden kazandırmak için son bir şansı vardır; dünyanın en büyük şarkı yarışmasını yapmak. Yarışmada özellikle beş yarışmacı dikkat çeker: Şarkı söylemesi kadar yumuşak bir şekilde dolandıran fare, çekingen bir ergen fil, büyük bir sahne korkusu olan, 25 domuz yavrusunun peşini toplamaktan yıpranmış, sınırlarını zorlayan bir anne, ailesinin ağır suçlarından kurtulmak isteyen genç bir gangster goril ve küstah erkek arkadaşı bırakıp tek başına kalmak için mücadele veren bir punk-rock kirpi. Bütün hayvanlar, Buster’ın çadırına, bu yarışmayı hayatlarının gidişatını değiştirmek için bir fırsat olduğunu düşünerek gelir.

7. Charlie and the Chocolate Factory (2005)

7. Charlie and the Chocolate Factory (2005)

Son derece sıra dışı bir yapıya sahip olan Willy Wonka’nın bir çikolata fabrikası vardır. Bu fabrikayı, kendisinden sonrası için bırakabileceği birini aramaktadır. Bir değerlendirme yapabilmek için yarışma düzenler. Önce eğitecek sonra da zamanla yerini devredecektir. 5 çocuk seçer. Bunlardan birisi Charlie’dir. O fakir bir aileden gelen bir çocuktur. Diğerleri ile birlikte çikolata fabrikasını gezerler. Charlie’nin orada görecekleri, çok etkileyecek ve onu Wonka’nın hayal alemine çekecektir. 

Tim Burton, bu işte en iyilerden olarak yeni bir fantastik komedi ile karşımızda.

6. Annette (2021)

6. Annette (2021)

Annette, dünyaca ünlü bir soprano ve onun stand-up komedyeni olan eşinin hikayesini konu ediyor. Henry, sert bir mizah anlayışına sahip bir stand-up komedyenidir. Ann ise dünyaca ünlü bir soprano. Tutku dolu olan çiftin hayatı, çocukları Annette'in doğumuyla alt üst olur. Annette, kimsenin hayal edemeyeceği bir kadere sahiptir ve bu durum Henry ve Ann'in hayatlarının değişmesine neden olur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Sing 2 (2021)

5. Sing 2 (2021)

NewMoon Tiyatrosu’nu büyük bir başarıya ulaştırmasının ardından Buster bu sefer gözünü Crystal Tower Tiyatrosu’na diker. Buster burada yeni bir gösteri sergilemeyi planlar. Ancak acımasız kurt Jimmy Crystal tarafından yönetilen dünyaca ünlü Crystal Entertainment’ın ofislerine girmek pek kolay değildir. Bu yüzden Buster ile anne domuz Rosita, rockçı oklu kirpi Ash, goril Johnny, fil Meena ve domuz provokatörü Gunter’dan oluşan ekip, Crystal Entertainment’a gizlice girer. Bu sırada Gunter ortaya gerçekleştirmesi zor bir fikir atar ve dünyanın en münzevi rock yıldızı Clay Calloway'in da şovda yer alacağını vaat eder. Buster, bu önemli gösteride onlarla birlikte sahnede yer alması için Clay’ı bulmak için yola koyulur.

4. Enchanted (2007)

4. Enchanted (2007)

Masallar her zaman gerçek olmaz ne yazık ki. Peri masalının göz kamaştıran hayal dünyasında mutlu mesut yaşayan kötü ruhlu kraliçe Giselle’i üzecektir. Hiçbir şey önceki gibi değildir. Giselle, ansızın sonsuza dek mutluluk kavramının ötesine savrulur. Yeni çevresinde zorluklar ve kötülükler vardır. Bir hikaye kitabında hayat bulan romantizm, gerçek hayatta ne kadar kendini bulacak ne kadar tüm beyazları siyaha dönüştürecek bu kısmı meçhul. O yüzden filmi izlemek gerekli.

Walt Disney Pictures’tan keyifli bir film.

3. West Side Story (2021)

3. West Side Story (2021)
  • Henüz gösterime girmediğinden IMDb puanı belirsiz.

1957 yapımı müzikalin uyarlaması olan West Side Story, iki genç arasındaki yasak aşkı ve farklı etnik kökenlere sahip olan iki sokak çetesi arasındaki rekabeti konu ediyor.

2. Encanto (2021)

2. Encanto (2021)

Encanto, Kolombiya dağlarında, sihirli bir evde yaşayan, özel güçleri olan bir ailenin hikayesini konu ediyor. Encanto adı verilen sihirli yerde yaşayan Madrigal ailesinde bir kişi hariç her bir çocuk, kendisine özgü sihirli bir hediye ile kutsanır. Yalnızca Mirabel'in sihirli güçleri yoktur. Ancak Encanto'yu çevreleyen sihir tehlikedir ve ailenin yuvası tehdit edildiğinde onların tek umudu Mirabel olur.

1. tick, tick...BOOM! (2021)

1. tick, tick...BOOM! (2021)

Jonathan Larson'ın otobiyografik oyununun beyazperde uyarlaması olan 'Tick Tick... Boom', 1990'lı yılların New York'unda yaşayan ve müzikal besteler yapan Jon isimli bir adamın hikayesini konu ediniyor. Jon, sırf sahne sanatları üzerinde çalışabilmek için yanlış kariyer seçimi yapıp yapmadığı üzerine kendini sorgulamaya başlar...

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
1
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
bu sunako

Hairspray, pitch perfect, high school musical, camp rock.. kabul edemem bu listeyi

Gizem Yenikler

16. Beauty and the Beast (2017), La La land çok beğeniyorum.