Görüş Bildir
Haberler
Variety'nin Sinema Eleştirmenleri 2021 Yılının En İyi Filmlerini Açıkladı

Variety'nin Sinema Eleştirmenleri 2021 Yılının En İyi Filmlerini Açıkladı

claude cahun
14.12.2021 - 12:10

Cahiers du Cinéma, Sight and Sound dergileri, IndieWire ve John Waters'ın ardından Variety de 2021'in en iyi filmleri listesini açıkladı. Sinema alanında en prestijli yayınlardan olan Variety'nin sinema editörleri Owen Gleiberman ve Peter Debruge'un hazırladığı iki ayrı listede 10'ar film sıralandı. Aralarında hâlâ izlemedikleriniz varsa zaman kaybetmeden izlemenizi tavsiye ediyor ve sizi bu yıl adından sıkça söz ettiren yapımların yer aldığı listelerle baş başa bırakıyoruz!

Not 1: Film açıklamalarında Beyazperde'den faydalanılmıştır.

Not 2: İçeriğimizde Variety''nin sıralaması sondan başa doğru yer almaktadır. 

Kaynak: https://variety.com/lists/2021-best-m...
İçeriğin Devamı Aşağıda

İşte Owen Gleiberman'ın listesi!

Owen Gleiberman'ın listesi 10 filmden oluşuyor.

10. Madres paralelas - Pedro Almodóvar

10. Madres paralelas - Pedro Almodóvar

Madres paralelas, aynı gün aynı hastanede doğum yapan iki kadının hayatına odaklanıyor. Kadınlar o zamandan itibaren oldukça paralel bir yaşam sürer.

9. CODA - Sian Heder

9. CODA - Sian Heder

17 yaşındaki Ruby, işitme engelli bir ailenin işiten tek üyesidir. Genç kız, ebeveynlerinin ve ağabeyinin balıkçılık işinin ayakta kalması için, okula gitmeden sabahları onlara yardımcı olur. Ruby’nin hayatı, okulda koroya katılmasıyla bambaşka bir hal alır. Şarkı söylemeye karşı büyük tutkusu olan Ruby’nin bu durumu koro şefinin de dikkatini çeker. Şef, Ruby’yi balık tutmanın ötesinde bir geleceği düşünmeye teşvik eder. Bunun üzerine Ruby, ailesine olan yükümlülüğü ile hayallerinin peşinden gitme arasında kalır.

8. Zack Snyder's Justice League - Zack Snyder

8. Zack Snyder's Justice League - Zack Snyder

Film, Justice League'in yönetmen koltuğuna oturmuş, ancak kızının ölümü sonucunda projeyi yarıda terk etme zorunda kalan Zack Snyder tarafından hazırlanan versiyonudur.

7. Kral Richard - Reinaldo Marcus Green

7. Kral Richard -  Reinaldo Marcus Green

Kral Richard: Yükselen Şampiyonlar, tenis kortlarında birer yıldız haline gelen Venus Williams ve Serena Williams'ın babaları Richard Williams'ın, profesyonel hayatı ve kızları ile olan ilişkisini konu ediyor. Richard Williams, kızları Venus ve Serena'nın adını tarihe yazmak için elinden geleni yapan bir babadır. Richard'ın 78 sayfalık yoğun planı doğrultusunda Serena ve Venus, California'nın ihmal edilmiş tenis kortu Compton'da her türlü zorluğa karşı, yağmur çamur demeden antrenman yapar. Kızları için elinden geleni ardına koymayan babalarının sarsılmaz kararlılığı ve annelerinin dengeli bakış açısı sayesinde Serena ile Venus, tüm ön yargılara karşı meydan okur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Zola - Janicza Bravo

6. Zola - Janicza Bravo

Zola, bir restoranda garson olarak çalışan genç bir kadındır. Bir gün restorana gelen Stefani ile tanışması Zola'nın hayatının değişmesine neden olur. Seks işçisi olan Stefani ile kurduğu dostluk, Zola’nın macera dolu bir yolculuğa çıkmasına neden olur.

5. Cruella - Craig Gillespie

5. Cruella - Craig Gillespie

Cruella, yaptığı tasarımlarla adını duyurmaya çalışan, yetenekli bir kız ve genç bir dolandırıcı olan Estella'nın hikâyesini konu ediyor. Zeki ve yaratıcı bir kız olan Estella'nın hayatı, onun haylazlık hevesini takdir eden iki hırsızla arkadaş olmasıyla bambaşka bir hal alır. Genç kız, arkadaşlarıyla birlikte kendisine Londra'nın sokaklarında bir hayat kurar. Moda konusunda oldukça yetenekli olan Estella, bir moda efsanesi olan korkutucu Barones von Hellman'ın dikkatini çekmeyi başarır. Ancak ikisinin kurduğu ilişki, Estella'nın kötü tarafını kabullenip Cruella’ya dönüşmesine neden olur.

4. Doraibu mai kâ - Ryûsuke Hamaguchi

4. Doraibu mai kâ - Ryûsuke Hamaguchi

Oyuncu ve yönetmen olan Yusuke Kafuku'nın, karısı Fukaku ile mutlu bir hayatı vardır. Ancak karısının ortadan kaybolmasıyla Yusuke'nin mutluluğu yarım kalır. Aradan geçen iki yılın ardından Yusuke, bir tiyatro festivalinde yönetmenlik görevini üstlenir ve bu yüzden Hiroşima'ya gider. Genç adam burada kendisine liderlik etmesi için görevlendirilen, fazla konuşmayan ve belki de onun görmezden geldiği şeyleri bilen genç bir kadın olan Misaki ile tanışır.

3. The Beatles: Get Back - Peter Jackson

3. The Beatles: Get Back - Peter Jackson

The Beatles: Get Back, gelmiş geçmiş en efsanevi müzik gruplarından bir olan The Beatles'ın 1969'un başlarında ve 1970'de gruba ait daha önce hiç görülmemiş görüntülere yer veriyor. Londra'da bir çatı katında gerçekleştirdikleri son canlı performansın da görüntülerinin yer aldığı belgeselde, gruba dair bilinmeyenler gözler önüne seriliyor.

2. House of Gucci - Ridley Scott

2. House of Gucci -  Ridley Scott

Gucci, Maurizio Gucci cinayetinin perde arkasında yaşananları konu ediyor. Moda evi Gucci'nin kurucusu Guccio Gucci’nin torunu olan Maurizio Gucci’nin hayatına odaklanılan filmde, 1995 yılında öldürülen Maurizio Gucci’nin cinayetine ve sonrasında yaşananlara odaklanıyor. Filmde, Maurizio Gucci’yi öldürmekle suçlanan eski eşi Patrizia Reggiani’ye Lady Gaga hayat veriyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Spencer - Pablo Larraín

1. Spencer - Pablo Larraín

Spencer, 1981 yılında Prens Charles ile evlenen Diana Frances Spencer’ın hayat hikayesini konu ediyor. 1991 yılında İngiltere Kraliyet ailesi Noel tatilini Sandringham Köşkü'nde geçirmeye karar verir. Her şey yolunda gözükür ancak Leydi Diana mutsuzluğunu saklamaya çalışır. Dışarıdan gözüken şaşalı yaşamın içine hapsolan Diana, Prens Charles ile olan evliliğinin artık sonuna geldiğini düşünür ve 1991 Noel tatilini Kraliyet içinde geçirmek istediği son günleri olmasına karar verir.

Bu da Peter Debruge'un listesi!

srv.onedio.com

Peter Debruge'un listesi de 10 filmden oluşuyor.

10. The Killing of Two Lovers - Robert Machoian

10. The Killing of Two Lovers -  Robert Machoian

İki Âşığın Ölümü, ayrılık kararı alan bir çiftin hayatına odaklanıyor. David, karısı ile boşanma aşamasında olan bir adamdır. Ayrılık kararı almış olsalar da David altı kişilik ailesini umutsuzca bir arada tutmaya çalışır. Bu sırada David ve karısı, artık başka insanlarla görüşebileceklerine dair bir anlaşmaya varır. Teoride bu düşünceyi kabul eden David, karısının yeni ilişkisine karşı bir mücadeleye girişir.

9. Licorice Pizza - Paul Thomas Anderson

9. Licorice Pizza -  Paul Thomas Anderson

1970'lerin San Fernando Vadisi'nde geçen Soggy Bottom, aynı zamanda başarılı bir çocuk oyuncu olan bir lise öğrencisinin hayatına odaklanıyor.

8. Judas and the Black Messiah - Shaka King

8. Judas and the Black Messiah -  Shaka King

Judas and the Black Messiah, Black Panther Party liderlerinden olan Fred Hampton'un hayatına odaklanıyor. Fred Hampton adında aktivist olan bir genç, siyah topluluğunun özgürlüğünü kazanması ve siyahların katledilmesine son vermek için savaşan Black Panther Party başkanlarından biri olur. Başkan Fred, bir nesle ayaklanmaları ve basıların karşısında olması için ilham kaynağı olur. Bu sırada hapis cezasına çarptırılan William O'Neal’a FBI bir anlaşma teklif eder. FBI, William’ın Fred’in partisini sızıp içeriden bilgi vermesi karşılığında ona özgürlük vaat eder. Anlaşmayı kabul eden William, yavaş yavaş Fred Hampton’un sonunu hazırlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Cyrano - Joe Wright

7. Cyrano - Joe Wright

Burnunun büyüklüğüyle tanınmış bir silahşör olan Cyrano de Bergerac, gönlünü Roxane'a kaptırır. Ancak burnunun iriliğinden dolayı duyduğu utançtan aşkını ilan edemez. Cyrano'nun emrindeki silahşörlerden olan Christian da Roxane'a aşıktır. Christian hislerini Roxane'a söyleyemese de Roxane da gönlünü Christian'a kaptırır. Bu durumun ardından genç kadın, Cyrano'dan Christian ile iletişim kurmasında kendisine yardımcı olmasını ister.

6. Verdens verste menneske - Joachim Trier

6. Verdens verste menneske - Joachim Trier

Dünyanın En Kötü İnsanı, Julie adında genç bir kadının hayatına odaklanıyor. Yakında 30 yaşında olacak olan Julie'nin aşk hayatı pek yolunda değildir. 45 yaşındaki çizgi roman yazarı Aksel ile birlikte yaşayan Julie, onun hayatını yaşadığını hisseder. Ailesinin beklentileri ve Aksel'in çocuk arzusunun yükünü taşıyamayan Julie, sürekli değişen hayallerinin peşinden koşmaya devam eder. Onun hayatı, genç ve yakışıklı Eivind ile tanışmasıyla bambaşka bir hal alır.

5. Nightmare Alley - Guillermo del Toro

5. Nightmare Alley - Guillermo del Toro

Stanton ‘Stan’ Carlisle kasaba kasaba dolaşan bir karnavalın ekibine katılmıştır. Amacı ise Matmazel Zeena'nın ve alkolik kocası Pete'in 'zihin okuma' numaralarının sırrını çözmektir. Ancak bu konuda bir türlü başarılı olamamıştır. Ancak Pete öldüğünde, Zeena Stan'i ortağı olarak kabul etmeye zorlanır. Kısa sürede Stan, insanları manipüle edip dolandırma işinde Zeena'nın rahmetli eşinden çok daha yetenekli olduğunu kanıtlar. Hırslanan Stan, dolandırıcılık oyununu kendi başına da yapabileceğine inanmaya başlar. Ancak Zeena ile rekabete giriştiğinde hiç ummadığı tehlikelerle yüzleşmek zorunda kalacaktır...

4. The Lost Daughter - Maggie Gyllenhaal

4. The Lost Daughter - Maggie Gyllenhaal

Karanlık Kız, tek başına tatile çıktığı tatilde genç bir anne ile tanışmasıyla geçmişiyle yüzleşmeye başlayan bir kadının hikayesini konu ediyor. İngilizce öğretmeni olan Leda, kendisini işine ve çocuklarına adayan bekar bir annedir. Kızları babalarıyla birlikte olmak için evden ayrıldığında Leda kendisini fazlasıyla yalnız hisseder. Bu histen uzaklaşmak isteyen Leda, Güney İtalya'da küçük bir sahil kasabasında tatil yapmaya karar verir. Ancak sakin ve sessiz geçen birkaç günün ardından Leda'nın tanıştığı rahatsız edici bir aile, Leda'nın geçmişiyle yüzleşmek zorunda kalmasına neden olur.

3. Dune: Part One - Denis Villeneuve

3. Dune: Part One - Denis Villeneuve

Uzak bir gelecekte geçen 'Dune', ailesi çöl gezegeni Arrakis’in kontrolüne sahip olan Paul Atreides’in hikayesini anlatıyor. Galaksinin farklı noktalarındaki gezegenler, rakip feodal aileler tarafından yönetilmektedir. Çok değerli bir kaynağın tek üreticisi olan çöl gezegeni Arrakis'in kontrolü asil aileler arasında son derece talep görmektedir. 'Baharat' adı verilen bu kaynak, yüksek bilinç ve uzun bir yaşam süresi sunarken, beraberinde çok ciddi yan etkileri de getirmektedir. Ayrıca yıldızlararası yollarda gezinmeye yardımcı olan kaynak da bu 'baharat'tır. Bu kaynağı elde etmek isteyen feodal rakiplerden Harkonen ailesi tarafından Paul ve ailesine tuzak kurulur. Bu tuzağın sonucunda Paul'un ailesi darmadağın olarak firari hale gelir. Paul, ailesinin Arrakis kontrolünü yeniden kazanması için bir isyan başlatırken, tüm evrenin seyrini değiştirebilme ihtimalini yakalayacaktır.

Frank Herbert'in 1965 yılında yazdığı 'Dune' romanının televizyon ve beyaz perde haklarını satın alan Legendary Entertainment yapımı yeniden uyaramanın yönetmen koltuğunda Arrival, Sicario ve Blade Runner 2049 ile son yıllara damgasını vuran Oscar adayı yönetmen Denis Villeneuve oturuyor. Eric Roth'un senaryosunu üstleneceği filmin yapımcılığını ise Thomas Tull, Mary Parent ve Cale Boyter yapıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. The French Dispatch - Wes Anderson

2. The French Dispatch -  Wes Anderson

1950'li yıllarda geçen Fransız Postası, Paris'te bir Amerikan gazete bürosunda çalışan gazetecilere odaklanıyor. The New Yorker dergisinde yayımlanmış gerçek makalelerden esinlenen, hayali bir gazetenin Fransa bürosunun son sayısının hazırlık aşamasında yaşanılanların konu edildiği yapımda, yapımda iç içe geçen üç hikaye anlatılıyor.

1. Jockey - Clint Bentley

1. Jockey - Clint Bentley

Deneyimli bir jokey olan Jackson, binicilik pistinde onlarca yarış atlattı. Artık sağlığı kötüleşmeye başlamasının ardından Jackson, son bir şampiyonluk kazanmak için çalışmalara başlar. Ancak genç bir jokeyin ortaya çıkması ve Jackson’ın oğlu olduğunu iddia etmesiyle Jackson’ın hayatı değişir.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Gizem Yenikler

3. The Beatles: Get Back - Peter Jackson çok güzel.