Görüş Bildir
Haberler
Hep İyileri Konuşacak Değiliz Ya! İşte Variety'nin Sinema Eleştirmenlerine Göre 2021'in En Kötü Filmleri

Hep İyileri Konuşacak Değiliz Ya! İşte Variety'nin Sinema Eleştirmenlerine Göre 2021'in En Kötü Filmleri

claude cahun
21.12.2021 - 08:45

Geçtiğimiz günlerde 2021'in en iyi filmleri listesini açıklayan Variety, şimdi de en kötü filmler listesini duyurdu. Sinema alanında en prestijli yayınlardan olan Variety'nin sinema editörleri Owen Gleiberman ve Peter Debruge'un hazırladığı iki ayrı listede 5'er film sıralandı. Bakalım siz bu filmler hakkında ne düşünüyorsunuz?

Not 1: Film açıklamalarında Beyazperde'den faydalanılmıştır.

Not 2: İçeriğimizde Variety''nin sıralaması sondan başa doğru yer almaktadır. 

Kaynak: https://variety.com/lists/worst-films...
İçeriğin Devamı Aşağıda

İşte Owen Gleiberman'ın listesi!

Owen Gleiberman'ın listesi 5 filmden oluşuyor.

5. The Woman in the Window - Joe Wright

5. The Woman in the Window - Joe Wright

A. J. Finn’in romanından uyarlanan filmde, kendisini eve kapatan Anna’nın hikâyesi anlatılıyor. New York’ta bir apartmanda yalnız yaşayan Anna, asla dışarı çıkmaz. Tüm zamanını evde içip, film izleyerek ve komşularını röntgenleyerek geçirir. Anna’nın rutin, sakin yaşantısı evinin tam karşısına taşınan Russell ailesinden sonra altüst olur. Anna, idealindeki aile olarak gördüğü Russell ailesini izlemeye başlar ve bir gün hiç görmemesi gereken bir şey görür.

4. C'mon c'mon - Mike Mills

4. C'mon c'mon - Mike Mills

Radyo gazetecisi olan Johnny, çocuklar ile dünyanın belirsizliği hakkında röportajlar yapmaktadır. Bu sırada bipolar bozukluktan mustarip olan kardeşi Viv, Johnny'den sekiz yakındaki oğlu Jesse ile ilgilenmesini ister. Kardeşinin isteğini kabul eden Johnny, yeğeni ile zaman geçirmeye başlar. Yeğeni ile birlikte şehirlerarası bir yolculuğa çıkan Johhny bu süreçte Jesse ile farklı bir bağ kurar.

3. Benedetta - Paul Verhoeven

3. Benedetta - Paul Verhoeven

Judith C. Brown imzalı 'Immodest Acts: The Life of a Lesbian Nun in Renaissance Italy' romanından beyazperdeye uyarlanan 'Benedetta', 17. yüzyılda yaşamış olan rahibe Benedetta Carlini'nin hikâyesini anlatıyor. 

Çocuklukta Toskana kasabasında bir manastıra giren Carlini, bir dizi mistik görme iddiaları ve vücudundaki stigmatların ortaya çıkması ile duyulmuştu. Yaşadığı deneyimler, kilisenin saflarında yükselmesine yardım etmişti. Ancak kilise tarafından yapılan bir soruşturma iddialarını sahtekarlık olarak nitelendirdi. Düşüşünün gerçek sebepleri üzerine çok sayıda akademik tartışma yapıldı. Pek çok yazı, Carlini'nin itibarsızlaştırılmasının asıl nedeninin hem cinsiyeti hem de cinsel tercihleri nedeniyle olduğunu savunuyor. Carlini, büyük bir halk figürü olduğu dönemde ona yardım eden bir kadın arkadaşı vardı ve ikisi zaman geçtikçe romantik bir aşk yaşamaya başlamıştı.

Paul Verhoeven'ın eşcinsel bir kadın üzerine kurulu romantik bir dram olan bu ikinci Fransızca filminde başrolü Virginie Efira üstleniyor.

2. Music - Sia

2. Music - Sia

Genç bir kadın olan Zu, ailesinden uzakta tek başına bir yaşam sürer. Ancak onun hayatı, otizm spektrum bozukluğu olan üvey kız kardeşi Music’in tek koruyucusu olacağını öğrenmesiyle bambaşka bir hâl alır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Cherry - Anthony Russo & Joe Russo

1. Cherry -  Anthony Russo & Joe Russo

Nico Walker'ın aynı isimli romanından beyazperdeye aktarılan Cherry, Irak’tan dönen eski bir ordu doktorunun yaşadığı travma sonrası stres bozukluğunu konu ediyor. Amerikan ordusunda doktor olarak çalışan bir adam, sevdiği kadını ardında bırakarak Irak’a göreve gider. Yaşadıkları onda travma sonrası stres bozukluğu yaratınca, genç adamın hayatı hızlı bir düşüşe geçer. Irak’tan dönüp mesleğini bırakan adam, gittikçe daha da dibe batar. Uyuşturucu batağına saplanan adam, epeyce borca girince kurtuluşunu bir bankayı soymakta bulur.

Bu da Peter Debruge'un listesi!

Peter Debruge'un listesi de 5 filmden oluşuyor.

5. Venom: Let There Be Carnage - Andy Serkis

5. Venom: Let There Be Carnage - Andy Serkis

Venom adı verilen bir organizmanın taşıyıcısı olan Eddie Brock'un hikâyesinin anlatıldığı 'Venom' filminin 2. devam halkası olan yapımda, başarısız bir infazdan sonra hapishaneden kaçan seri katil Cletus Kasady ve  Shriek'in Venom ile mücadelesi konu ediliyor. Vücudunu paylaştığı Venom ile yaşamaya alışmaya çalışan Eddie Brock, artık eski hayatına geri dönmek ister. Venom tüm gününü kötü adamları döverek ve muazzam açlığını tatmin ederek geçirmek isterken, Eddie bir gazeteci olarak kariyerine yeniden başlamak için mücadele eder. Eddie, başarısız bir infazdan sonra hapishaneden kaçan seri katil Cletus Kasady ile röportaj yaparak kariyerini alevlendirmeyi planlar. Ancak onunla iletişime geçmesi Eddie'nin kendisini beklenmedik maceraların içinde bulmasına neden olur.

4. False Positive - John Lee

4. False Positive - John Lee

Lucy ve Adrian, uzun süredir bebek sahibi olmak için çabalayan bir çifttir. Doktor John Hindle ile tanışan çift, onun uyguladığı tedaviden sonra mutlu haberi alır. Bebeklerine kavuşacakları günü sabırsızlıkla beklerlerken Lucy, Hindle ile ilgili bir takım tuhaflıklar fark eder. Gün geçtikçe doktoru hakkında daha tuhaf durumlarla karşı karşıya kalan Lucy, doktoru hakkındaki rahatsız edici gerçeği ortaya çıkarmak için harekete geçer.

3. Encounter - Michael Pearce

3. Encounter - Michael Pearce

İki kardeş, onları insanlık dışı bir tehditten korumaya çalışan babalarıyla birlikte kaçar. Yolculukları onları giderek daha tehlikeli yönlere sürüklerken çocuklar, acı gerçeklerle yüzleşmek ve çocukluklarını terk etmek zorunda kalırlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. The Man Who Sold His Skin - Kaouther Ben Hania

2. The Man Who Sold His Skin - Kaouther Ben Hania

Derisini Satan Adam, iç savaştan kaçıp, kendisine yeni bir yaşam kurmaya çalışan bir adamın hikayesini konu ediyor. Sam Ali, hassas ve fevri bir adamdır. Suriyeli olan Sam Ali, iç savaştan kaçıp Lübnan'a gider. Avrupa’ya seyahat etmek ve hayatının aşkıyla birlikte yaşamak isteyen Sam Ali, bunun için yüksek bir meblağ karşılığında çağdaş bir sanatçının sırtına dövme yapmasını kabul eder. Vücudunu prestijli bir sanat eseri haline getiren Sam Ali, çok geçmeden kararının özgürlüğünü engellediğini keşfeder.

1. Locked Down - Doug Liman

1. Locked Down - Doug Liman

Bir süredir birlikte olan Linda ve Paxton, ilişkilerini sonlandırmaya karar verir. Ancak bu sırada zorunlu olan karantina onların bir süre daha aynı evi paylaşmasına neden olur. Eve sıkışıp kaldıklarında hayatın kendileri için başka planları olduğunu fark eden çift, birlikte yaşamanın bir meydan okuma olduğunu düşünür. Ancak Linda ve Paxton evde vakit geçirdikçe şaşırtıcı bir şekilde yakınlaşmaya başlar.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
19
7
3
3
2
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın