Görüş Bildir
Haberler
Her Şeye Rağmen İyi Güldük! 2021 Yılının İzleyeni Kahkahalara Boğan En İyi Komedi Filmleri

Her Şeye Rağmen İyi Güldük! 2021 Yılının İzleyeni Kahkahalara Boğan En İyi Komedi Filmleri

claude cahun
24.12.2021 - 10:00

Üstümüzde kara bulutlar gezmesine rağmen 2021 yılı komedi severler için oldukça verimli geçti. Birbirinden eğlenceli filmlerle yılı noktalarken 2021'in en iyi komedi filmlerinden bir listeyi de sizlerle paylaşmayı da ihmal etmedik. Aralarında hâlâ izlemedikleriniz varsa zaman kaybetmeden izlemenizi tavsiye ediyor ve sizi bu yıl adından sıkça söz ettiren yapımların yer aldığı 30 filmlik listeyle baş başa bırakıyoruz!

Not 1: Film açıklamalarında Beyazperde'den faydalanılmıştır.

Kaynak: https://www.seventeen.com/celebrity/g...
İçeriğin Devamı Aşağıda

30. Dear Evan Hansen - Stephen Chbosky

30. Dear Evan Hansen - Stephen Chbosky

Sevgili Evan Hansen, bir lise öğrencisinin hikâyesini konu ediyor. Anksiyete bozukluğundan muzdarip olan Evan Hansen, hastalığının düzelmesine katkı sağlamak için kendisine mektup yazar. Ancak bir gün mektuplarından biri ulaşmaması gereken birinin eline geçer. Mektubun intihar eden bir arkadaşının ailesinin eline geçmesiyle birlikte Evan kendisini büyük bir trajedinin içinde bulur.

29. tick, tick…BOOM! - Lin-Manuel Miranda

29. tick, tick…BOOM! - Lin-Manuel Miranda

Jonathan Larson'ın otobiyografik oyununun beyazperde uyarlaması olan 'tick tick... Boom', 1990'lı yılların New York'unda yaşayan ve müzikal besteler yapan Jon isimli bir adamın hikayesini konu ediniyor. Jon, sırf sahne sanatları üzerinde çalışabilmek için yanlış kariyer seçimi yapıp yapmadığı üzerine kendini sorgulamaya başlar...

28. Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings - Destin Daniel Cretton

28. Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings - Destin Daniel Cretton

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings, babası tarafından suikastçı olmak üzere yetiştirilen Shang-Chi’nin hikayesini konu ediyor. Shang-Chi'nin babası ölümsüz bir büyücüdür. Babası tarafından suikastçı olmak üzere eğitilen Shang-Chi aynı zamanda simya ve insanüstü güçlerle dövüş tekniklerini geliştirir. Babasının yıkıcı güçlere sahip biri olduğunu öğrenen Shang-Chi, güçlerini onun imparatorluğunu yıkmak için kullanacaktır. Babasının düşmanıyla dost olan kahraman, dünyayı gezecek ve birçok süper kahramanla yolları kesişecektir...

27. Afterlife of the Party - Stephen Herek

27. Afterlife of the Party - Stephen Herek

Parti planlayıcısı ve sosyal bir kelebek olan Cassie, hayatının en güzel dönemindedir. Büyük bir heyecanla 25. doğum gününe hazırlanan Cassie, garip bir kazayla vefat eder. Kendisini öbür dünyanın bekleme odasında bulan Cassie, burada koruyucu meleği Val ile tanışır. Her şeyin artık sona erdiğini düşünen Cassie, gökyüzündeki büyük bir parti olduğunu ve oraya katılabilmek için öncelikle Dünya'daki hatalarını telafi etmesi gerektiğini öğrenir.

26. Sing 2 - Garth Jennings

26. Sing 2 - Garth Jennings

NewMoon Tiyatrosu’nu büyük bir başarıya ulaştırmasının ardından Buster bu sefer gözünü Crystal Tower Tiyatrosu’na diker. Buster burada yeni bir gösteri sergilemeyi planlar. Ancak acımasız kurt Jimmy Crystal tarafından yönetilen dünyaca ünlü Crystal Entertainment’ın ofislerine girmek pek kolay değildir. Bu yüzden Buster ile anne domuz Rosita, rockçı oklu kirpi Ash, goril Johnny, fil Meena ve domuz provokatörü Gunter’dan oluşan ekip, Crystal Entertainment’a gizlice girer. Bu sırada Gunter ortaya gerçekleştirmesi zor bir fikir atar ve dünyanın en münzevi rock yıldızı Clay Calloway'in da şovda yer alacağını vaat eder. Buster, bu önemli gösteride onlarla birlikte sahnede yer alması için Clay’ı bulmak için yola koyulur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

25. Luca - Enrico Casarosa

25. Luca - Enrico Casarosa

Luka, arkadaşı Alberto ile macera dolu bir yaz geçiren Luka'nın hikayesini konu ediyor. Küçük bir çocuk olan Luka, yaz aylarını İtalyan Rivierası’nda makarna yiyip, tüm gün scooterla gezerek geçirir. Luka bu macera dolu yazını, yeni edindiği arkadaşı Alberto paylaşır. Ancak çok geçmeden ikili hayatlarıyla ilgili önemli bir sırrı keşfeder. Luka ve Alberto, okyanus yüzeyinin hemen altında bulunan başka bir dünyadan gelen deniz canavarlarıdır.

24. The Boss Baby 2: Family Business - Tom McGrath

24. The Boss Baby 2: Family Business - Tom McGrath

Artık birer yetişkin olan Tim ve kardeşi Ted, zamanla birbirlerinden uzaklaşmıştır. Farklı yönlere savrulan iki kardeşten Tim evlenmiş ve bir çocuk babası olmuştur. Ted ise koruma fonu CEO’sudur. Süper anne Carol, süper zeki kızları Tabitha ve süper şirin yeğenleri bebek Tina ile birlikte banliyöde yaşayan Tim, hayatından oldukça memnundur. Amcası Ted’i örnek alan, onun yolundan gitmek isteyen Tabitha, gittiği Prestijli İleri Çocukluk Dönemi Acorn Merkezi’nde sınıf birincisidir. Ancak Tim kızının çok çalışmasından pek de memnun etmez çünkü çocukluğunu kaçırdığını düşünür. Bu sırada bebek Tina, Tabitha’nın gittiği okulun ve kurucusu olan Dr. Armstrong’un karanlık sırları olduğunu öğrenir. Tina’nın bu sırları ortaya çıkarmak üzere BabyCorp için gizli bir görevde olduğunu açıklamasıyla Tim ve Ted yeniden bir araya gelmek zorunda kalır.

23. The Addams Family 2 - Greg Tiernan, Conrad Vernon, Laura Brousseau ve Kevin Pavlovic

23. The Addams Family 2 -  Greg Tiernan, Conrad Vernon, Laura Brousseau ve Kevin Pavlovic

Addams Ailesi 2, aile bağlarını kuvvetlendirmek için macera dolu bir tatile çıkan Addams Ailesi'nin hikayesini konu ediyor. Morticia ve Gomez'in çocukları artık büyümüştür. Aralarındaki bağın gün geçtikçe zayıflamasının ardından Pugsley, Fester Amca ve mürettebatı aile bağlarını kuvvetlendirmek için tatile çıkmaya karar verir. Perili karavanlarına atlayarak Amerika'nın diğer ucuna doğru çıktıkları bu yolculuk onların kendi gerçekliğinden uzaklaşmalarına neden olur. Yol boyunca kendilerini birbirinden tuhaf durumun içinde bulan ekip, ikonik kuzenleri It ve yolda karşılaştıkları ilginç karakterlerle komik çatışmalara girer.

22. The French Dispatch - Wes Anderson

22. The French Dispatch - Wes Anderson

- IMDb: 7.4

1950'li yıllarda geçen Fransız Postası, Paris'te bir Amerikan gazete bürosunda çalışan gazetecilere odaklanıyor. The New Yorker dergisinde yayımlanmış gerçek makalelerden esinlenen, hayali bir gazetenin Fransa bürosunun son sayısının hazırlık aşamasında yaşanılanların konu edildiği yapımda, yapımda iç içe geçen üç hikaye anlatılıyor.

21. Spider-Man No Way Home - Jon Watts

21. Spider-Man No Way Home - Jon Watts

Örümcek-Adam Eve Dönüş Yok, kimliği açığa Örümcek-Adam'ın, sırrını geri vermesi için Doktor Strange'den yardım istemesiyle birlikte yaşananları konu ediyor. Örümcek-Adam'ın kimliği ifşa edilerek onun ve sevdiklerinin hayatı, halkın gözü önüne serilir. Kendisini büyük bir kaosun ortasında bulan Peter, aynı zamanda suç ortakları olarak lanse edilen MJ ve Ned'in hayatının da olumsuz etkilenmesine şahit olur. Arkadaşların üniversiteye girme şanslarının yok olmasına seyirci kalmak istemeyen Peter, sırrını geri vermesi için Doktor Strange'den yardım ister. Peter'ın yakarışından etkilenip ona yardım etmeyi kabul eden Strange, Unutma Büyüsü'nü yapmaya başlar. Ancak bu büyü, MJ, Ned, May ve Happy'nin de Örümcek-Adam'ın kim olduğunu unutmasına neden olacaktır. Arkadaşlarının kim olduğunu hatırlamasını, diğer kişilerin unutmasını isteyen Peter, Strange büyüyü yaparken parametreleri değiştirir. Ancak bu durum beklenmedik olaylara neden olur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Free Guy - Shawn Levy

20. Free Guy - Shawn Levy

Gerçek Kahraman, açık dünya oyunu olan Free City'de bir arka plan karakteri olduğunu keşfeden bir banka memurunun sıra dışı hikâyesini konu ediyor. Guy, rutin bir hayat süren ve bir bankada memur olarak çalışan genç bir adamdır. Bir gün genç adam, Free City adında acımasız bir açık dünya oyununda arka plan karakteri olduğunu keşfeder. Bu keşif onun hayatının bambaşka bir hal almasına neden olur. Artık kendi hikayesinin kahramanı olmaya karar veren Guy, sınırları olmayan bu dünyada hayatta kalmak ve diğer karakterleri kurtarmak için zorlu bir mücadeleye girişir.

19. I Care a Lot - J Blakeson

19. I Care a Lot - J Blakeson

“I Care a Lot”, son derece başarılı bir yasal vasi olan Marla Grayson’a (Rosamund Pike) odaklanıyor. Marla’nın kanunları kendi yararına, müvekkillerinin ise zararına kullanmakta üstüne yoktur. Fakat bir gün kendisi için mükemmel bir müvekkil seçtiğini düşündüğü anda hiç olmadığı kadar yanılır. Çok geçmeden dış görünüşün ne kadar yanıltıcı olabileceğini öğrenir.

18. Yes Day - Miguel Arteta

18. Yes Day - Miguel Arteta

Allison Torres, tek başına neredeyse dünyayı fetheden genç bir kadındır. Ona göre hiçbir macera çok riskli değildir ve hepsinin peşinden gidilmelidir. Ancak bir anne ve eş olarak Allison, pek de iyi biri değildir. Oldukça acımasız bir anne olan Allison bu durumu değiştirmeye karar verir. Genç kadın, kocası Carlos ile birlikte bir gün boyunca çocuklarının tüm isteklerine ‘evet’ demeye karar verir.

17. French Exit - Azazel Jacobs

17. French Exit - Azazel Jacobs

Genç bir kadın olan Frances Price, Manhattan’da yaşar. Kendisine kalan miras sayesinde sosyeteye giren Frances’in hayatı servetini kaybetmesiyle altüst olur. Mirasını boşa harcayan Frances, sahip olduğu son malını paraya çevirdikten sonra şaşalı hayatını ardında bırakarak oğlu ve kedisi ile Paris’te küçük bir daireye taşınır.

16. The Map of Tiny Perfect Things - Ian Samuels

16. The Map of Tiny Perfect Things - Ian Samuels

Zeki bir genç olan Mark, bir zaman döngüsüne sıkışıp kalır. Aynı günü tekrar tekrar yaşayan Mark, bu sırada kendisi ile aynı zaman döngüsünde hapsolmuş olan gizemli genç Margaret ile tanışır. Birlikte harekete etmeye karar veren Mark ve Margaret, bir günü mükemmel kılan şeyleri bulmaya karar verir. Hiç bitmeyen günlerinden nasıl kurtulacaklarını bulmaya çalışırken Mark ve Margaret arasında farklı bir bağ oluşur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Zola - Janicza Bravo

15. Zola - Janicza Bravo

Zola, bir restoranda garson olarak çalışan genç bir kadındır. Bir gün restorana gelen Stefani ile tanışması Zola'nın hayatının değişmesine neden olur. Seks işçisi olan Stefani ile kurduğu dostluk, Zola’nın macera dolu bir yolculuğa çıkmasına neden olur.

14. Space Jam; A New Legacy - Malcolm D. Lee

14. Space Jam; A New Legacy - Malcolm D. Lee

Space Jam: Yeni Efsane, kendisi ve oğlunun hayatı için süper güçlü bir kadroya sahip bir takıma karşı, liderlik ettiği Bugs, Lola Bunny ve disiplinsizlikleriyle ünlü Looney Tunes çetesini zafere taşımaya çalışan LeBron'ın hikâyesini konu ediyor. LeBron, oğlu Dom ile birlikte yoldan çıkmış bir yapay zeka tarafından dijital bir alana hapsedilir. Onların eve gidebilmelerinin tek koşulu, Looney Tunes'un, yapay zekanın dijitalleştirilmiş şampiyonlarını yenmesidir. Bugs, Lola Bunny ve disiplinsizlikleriyle ünlü bütün Looney Tunes çetesine önderlik eden LeBron, hayatının bu en önemli mücadelesini kazanmayı başarabilecek midir?

13. Ghostbusters: Afterlife - Jason Reitman

13. Ghostbusters: Afterlife - Jason Reitman

Hayalet Avcıları: Öteki Dünya, kasabayı büyük bir tehlikeden kurtarmaya çalışan bir grup gencin hikayesini konu ediyor. Bekar bir anne olan Callie, mali zorluklarla mücadele etmektedir. Geçimlerini sağlamakta zorlanan Callie, çocukları Trevor ve Phoebe ile birlikte ölen babasından kalan eski eve taşınmak zorunda kalır. Yeni hayatlarından pek memnun olmayan Trevor, çok geçmeden evde büyükbabasının mirasıyla ilgili büyük bir sırrı keşfeder. Büyükbabasının eşyalarının arasında onun Hayalet Avcıları’nın üyesi olduğunu gösteren ekipmanlar bulan Trevor, Phobe ve yeni arkadaşları ile birlikte bulduklarını kurcalarken kasabanın altında uyuyan bir tehlikenin ortaya çıkmasına neden olur.

12. Happily - BenDavid Grabinski

12. Happily - BenDavid Grabinski

Tom ve Janet, yıllardır evli olan mutlu bir çifttir. Tanıştıkları gün kadar birbirlerine aşık olan çiftin bu durumu arkadaşlarının tepkisine neden olur. Onların mutlu yaşamı gizemli bir yabancının ziyaretiyle bambaşka bir hal alır. Varoluşsal bir krize sürüklenmelerine neden olan bu ziyaret, bir ceset ve birçok sorunu da beraberinde getirir.

11. Moxie - Amy Poehler

11. Moxie - Amy Poehler

Moxie, lisesinin saçma cinsiyetçi kuralları ve okuldaki saygısız erkek arkadaşlarını protesto etmek için feminist bir devrim başlatan genç bir kızın hikayesini konu ediyor. 16 yaşındaki Vivian Carter, okulundan gerçek anlamda bıkmış olan genç bir kızdır. Vivian, lisesinin cinsiyetçi kıyafet kurallarından, koridorda maruz kaldığı tacizden ve okul yönetiminin futbol takımını sürekli övmesinden bunalmıştır. Tam da bu sırada annesinin, 90’lı yıllarda Rio Grrl adlı bir punk rock grubunun üyesi olduğunu öğrenen Vivian, annesinden ilham alarak harekete geçmeye karar verir. Okulundaki kızlara isimsiz olarak feminist bildiriler dağıtan genç kız, bir süre sonra emeklerinin karşılığını alarak birçok kızdan destek almaya başlar. Bu durum Vivian’ın bir kız devriminin yöneticisi haline gelmesine neden olur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. The SpongeBob Movie: Sponge on the Run - Tim Hill

10. The SpongeBob Movie: Sponge on the Run - Tim Hill

The SpongeBob Movie: Sponge on the Run, ikonik çizgi film karakteri SüngerBob’un maceralarını konu ediyor. Gary, Poseidon tarafından kaçırılıp Antantik City’nin kayıp şehrine geçirilince, SüngerBob ve arkadaşları Gary’yi kurtarmak için macera dolu bir yolculuğa koyulur.

9. Raya and the Last Dragon - Don Hall, Carlos Lopez Estrada, Paul Briggs ve John Lipa

9. Raya and the Last Dragon - Don Hall, Carlos Lopez Estrada, Paul Briggs ve John Lipa

Raya and the Last Dragon, Lumandra’yı kurtarmak için son ejderhanın izini süren yalnız bir savaşçı olan Raya’nın hikayesini konu ediyor. Yıllar boyu Lumandra'nın fantastik dünyasında insanlar ve ejderhalar huzur içinde yaşar. Druun adındaki canavarlar ülkeyi tehdit edince, ejderhalar insanlığın kurtulması için kendisini feda eder. Aradan geçen 500 yılın ardından canavarlar ülkeye geri döner. Onları sonsuza dek durdurmanın tek yolu ise son ejderhanın bulunmasıdır. Yalnız bir savaşçı olan Raya, ülkeyi kurtarmak için sonra ejderhayı bulmak üzere yola koyulur. Bu süreçte Raya, dünyayı kurtarmak için ejderha sihrinden çok daha fazlasının gerekli olduğunu fark eder.

8. Coming 2 America - Craig Brewer

8. Coming 2 America - Craig Brewer

Eddie Murphy'li komedi filmi Coming to America'nın devam halkası olan Coming 2 America, yıllar önce kaybolan bir oğlu olduğunu öğrenen Prens Akeem’in hikayesine odaklanıyor. Zamunda ülkesinin başında bulunan Prens Akeem, tahtının varisini bulmak için Amerika’ya doğru macera dolu bir yolculuğa çıkar.

7. Cruella - Craig Gillespie

7. Cruella - Craig Gillespie

Cruella, yaptığı tasarımlarla adını duyurmaya çalışan, yetenekli bir kız ve genç bir dolandırıcı olan Estella'nın hikâyesini konu ediyor. Zeki ve yaratıcı bir kız olan Estella'nın hayatı, onun haylazlık hevesini takdir eden iki hırsızla arkadaş olmasıyla bambaşka bir hal alır. Genç kız, arkadaşlarıyla birlikte kendisine Londra'nın sokaklarında bir hayat kurar. Moda konusunda oldukça yetenekli olan Estella, bir moda efsanesi olan korkutucu Barones von Hellman'ın dikkatini çekmeyi başarır. Ancak ikisinin kurduğu ilişki, Estella'nın kötü tarafını kabullenip Cruella’ya dönüşmesine neden olur.

6. Plan B - Natalie Morales

6. Plan B - Natalie Morales

Komedi türündeki kısa filmin yönetmenliğini Jonathan Heap üstleniyor. Kalabalık oyuncu kadrosunda ise Gina Hecht, John Michael Higgins ve William Duffy gibi tanınmış isimler bulunuyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Tom and Jerry - Tim Story

5. Tom and Jerry - Tim Story

Tom & Jerry, Jerry’nin hain planlarını engellemek için Tom ile anlaşan genç bir kadının hikayesini konu ediyor. Genç bir kadın olan Kayla, yeni işi için oldukça heyecanlıdır. Posh Otel’de çalışmaya başlayan Kayla, kendisini kanıtlamak için her şeyi yapmaya hazırdır. Otel’de gerçekleştirilecek olan büyük bir düğün organizasyonunun hazırlığı sürmektedir ve sinir bozucu fare Jerry, düğünü mahvetmek için hazır bir şekilde beklemektedir. İşini garantilemek isteyen ve bu yüzden düğünü herhangi bir şeyin bozmasına engel olmak için çalışan Kalya, Jerry’yi etkisiz hale getirmenin yolunu arar. Jerry’nin tüm geceyi mahvetmesini önlemek için de Tom adındaki bir sokak kedisinden yardım ister. Şeytani patronunun kendisini kapının önüne koymasını engellemek için Kayla, Tom birlikte hareket edip Jerry’yi durdurmanın yolunu bulmalıdır.

4. To All The Boys: Always and Forever - Michael Fimognari

4. To All The Boys: Always and Forever - Michael Fimognari

Lara Jean, hayatının en iyi yazını yaşar. Erkek arkadaşı Peter ile ilişkisi güzel bir şekilde devam eder. Bu sırada babası komşuları ile yeniden evlenmeye karar verir. Düğün hazırlıkları ile ilgilenen Lara, kardeşi Margot’ın da yaz tatili için eve gelecek olmasından dolayı ayrıca mutludur. Ancak bu yoğun tempoda Lara bir yandan da kendi hayatı ile ilgili önemli kararlar vermek zorundadır. Üniversite için evinden ayrılma durumuyla karşı karşıya olan Lara bu süreçte Peter ile ilişkisinin ne olacağı konusunda korkuya kapılır.

3. Bad Trip - Kitao Sakurai

3. Bad Trip - Kitao Sakurai

Bad Trip, insanlara şaka yapan ve gizli kameralar sayesinde bunları kayıt altına alan iki yakın arkadaşın hikâyesini konu ediyor. Kitao Sakurai'nin yönetmen koltuğunda oturduğu filmde iki yakın arkadaşa Eric André ve Lil Rel Howery hayat veriyor.

2. Thunder Force - Ben Falcone

2. Thunder Force - Ben Falcone

Süper güçlere sahip olan kötüler, dünya için büyük tehlike oluşturur. Bilim insanı olan Emily Stanton, insanlara özel güçler kazandırmak üzerine çalışmaktadır. Bu sırada Emily’nin yıllardır görüşmediği çocukluk arkadaşı Lydia ile yolları tekrar kesişir. Emily’nin çalışmalarını inceleyen Lydia, sakarlığı nedeniyle tedavinin ilk deneği olunca, Emily ve Lydia şehri korumak için bir takım oluşturur.

1. Barb and Star Go to Vista Del Mar - Josh Greenbaum

1. Barb and Star Go to Vista Del Mar - Josh Greenbaum

Barb and Star Go to Vista Del Mar, Florida’da tatile gitmek için yaşadıkları küçük kasabadan ilk kez ayrılan Barb ve Star’ın maceralarını konu ediyor. İki arkadaş çok geçmeden kendilerini macera, aşk ve kötü bir adamın herkesi öldürme planına karışmış halde bulur.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
20
5
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sertaç Bigün

Ya benim komedi filmi anlayışım başka ya da editörün

Melih Ugur Oktar

Spider-Man No Way Home komedi filmiymiş

listeyi nasıl ve ne amaçla nereden araklayarak yaptını bilmiyorum ama araklamanın da bir adabı olur. Listede henüz vizyona girmemiş film var lan yuh! Dear E... Devamını Gör