Görüş Bildir
Haberler
Az Kişi Tarafından Bilinseler de Yarattıkları Büyülü Dünyadan Uzun Süre Çıkamayacağınız Fantastik Filmler

Az Kişi Tarafından Bilinseler de Yarattıkları Büyülü Dünyadan Uzun Süre Çıkamayacağınız Fantastik Filmler

Eda Özkan
13.03.2022 - 12:30

Fantastik filmler, hepimizi bambaşka dünyalara götürerek hayallere dalmamızı kolaylaştıran türde yapımlardır. Onedio olarak bizler de bu film türündeki çok da bilinmeyen yapımları listeledik. E ne duruyorsunuz, haydi bir göz atalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Excalibur (1981)

1. Excalibur (1981)

IMDb

Özet: Kral Arthur efsanesinden yola çıkılarak yapılan Excalibur filmi, insanlık tarihinin en çalkantılı dönemlerinden birinde geçiyor. Kral Arthur'un epik macerasını izlediğimiz filme 'Bir insan yalan söylediğinde dünyanın bir kısmını öldürüyor demektir.' sözü damga vurmaktadır.

Oyuncular: Nigel Terry, Helen Mirren, Cherie Lunghi

Yönetmen: John Boorman

2. Dragonslayer (1981)

2. Dragonslayer (1981)

IMDb

Özet: Dehşet saçan ejderha, ülkeyi tehdit etmektedir. Ülkenin kralının ise bu ejderhayı uzaklaştırmak için tek şansı, kadınları bu vahşi yaratığa teslim etmektir. Krallıkta yaşayan insanların hayatı büyük bir tehlikededir ve bu yaratığı durdurma görevi, genç bir büyücüye verilir.

Oyuncular: Peter MacNicol, Caitlin Clarke, Ralph Richardson

Yönetmen: Matthew Robbins

3. The Hudsucker Proxy (1994)

3. The Hudsucker Proxy (1994)

IMDb

Özet: Zekasının oldukça keskin olduğunu düşünen ancak sandığının aksine pek de zeki olmayan Norville Barnes'ın aklında, küçük çocuklar için tasarlanmış bir oyuncak projesi vardır. Bu planını gerçekliğe dökebilmek için büyük bir şehre gelerek en başarılı şirketlerden biri olan Hudsucker Industries'de alt pozisyon bir işe başlar. Bu sırada Waring Hudsucker adındaki adamın intihar etmesi, Barnes'ın hayatı için dönüm noktası olacaktır.

Oyuncular: Tim Robbins, Jennifer Jason Leigh, John Mahoney

Yönetmen: Joel Coen, Ethan Coen

4. The City of Lost Children (1995)

4. The City of Lost Children (1995)

IMDb

Özet: Krank, rüya göremeyen kötü bir adamdır. Bu durumdan ötürü çocukları kaçırıp onların hayallerini kullanmaya karar verir. Ne kadar çabalasa da istediğini elde edemez çünkü kaçırdığı küçük çocuklar korktukları için sadece kabus görmektedirler. Kaçırılan çocuklar arasında Denree adında 5 yaşında bir çocuk da vardır. Denree'nin abisi One, kardeşini kurtabilmek için Krank ve çetesinin peşine düşer.

Oyuncular: Daniel Emilfork, Judith Vittet, Dominique Pinon

Yönetmen:  Marc Caro, Jean-Pierre Jeunet

5. Dogma (1999)

5. Dogma (1999)

IMDb

Özet: İki meleğin uzun yıllar önce işledikleri suçun cezası, cennetten kovularak dünyaya gönderilmek olmuştur. Buradaki Katolik kilisesine girerek günahlarından arınmayı amaçlayan meleklerin amacı, cennete tekrar dönebildiklerini göstererek Tanrı'nın kusursuz olmadığını kanıtlamaktır. Bu kanıt sayesinde insanları ayaklandırmayı planlayan meleklerin süreç içerisinde karşılarına hiç beklemedikleri bir ekip çıkacaktır.

Oyuncular: Matt Damon, Ben Affleck, Salma Hayek

Yönetmen: Kevin Smith

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. A Series of Unfortunate Events (2004)

6. A Series of Unfortunate Events (2004)

IMDb

Özet: Violet, Klaus ve Sunny çok zengin bir ailenin 3 çocuğudur. Ancak bu çocuklar, anne ve babalarının yangında ölmeleri ile yetim kalmışlardır. Kalan miras ise yaşları dolayısı ile onlara verilmemektedir. Çocukların bu mirası alabilmesinin tek yolu, en büyük kardeşlerinin uygun bir yaşa gelmesidir. Beklemekten başka çaresi olmayan çocukların hayatı, Count Olaf adındaki uzak akrabalarının yanına gidişleri ile değişmeye başlayacaktır. Bu kötü kalpli adamın asıl amacı, çocukların mirasını kendi zimmetine geçirerek zengin olabilmektir. Akrabalarının niyetini çok geçmeden anlayan çocukların bazı alışkanlıkları, başlarına gelecek durumlarda işlerine yarayacak mıdır?

Oyuncular: Jim Carrey, Meryl Streep, Jude Law

Yönetmen: Brad Silberling

7. Zathura: A Space Adventure (2005)

7. Zathura: A Space Adventure (2005)

IMDb

Özet: Birbirleriyle pek anlaşamayan iki kardeş Danny ve Walter, ailelerinin dikkatini başka yöne çekerken ablaları da onlarla mücadele etmektedir. İki kardeş arasında bir sürü kavga ve anlaşmazlık olmasına rağmen birlikte Zathura adında bir oyun oynarlar. Bu eski mekanik oyunu oynarken birlik ve takım olabilmeyi başarırlar. Ancak oyundaki ilk hamlelerinde oyunun, bu iki kardeşi, ailelerini ve evlerini uzaya fırlattığını fark ederler. Üstelik uzaydan kurtulmalarının tek yolu da oyunun geri kalanını başarıyla bitirmeleridir. Bu iş sandıkları kadar kolay olmayacaktır. Her hamlede farklı farklı tehlikelerle karşı karşıya kalacaklardır. İki kardeş birbirleri için gerçekte ne kadar değerli olduklarını da keşfetmiş olurlar.

Oyuncular: Kristen Stewart, Josh Hutcherson, Jonah Bobo

Yönetmen: Jon Favreau

8. The Illusionist (2006)

8. The Illusionist (2006)

IMDb

Özet: Bu film, ayrı dünyalardan gelerek birbirleri ile karşılaşan insanların arasında yeşeren aşkın zorluğunu konu ediniyor. Sophia ve Eisenheim, birbirinden çok farklı ailelerde yetiştirilmiş iki yetişkindir. Birbirlerine tutku ile bağlanan ikilinin karşısına birçok zorluk çıkacak ve aşklarını sınayacaktır. Zaman onları ayırmasına rağmen birbirini hala kalbinde taşıyan ikili, yıllar sonra karşılaştıklarında her şey yeniden başlayacak mı, yoksa tekrar tarihe mi gömülecektir?

Oyuncular: Edward Norton, Paul Giamatti, Jessica Biel

Yönetmen: Neil Burger

9. Bridge to Terabithia (2007)

9. Bridge to Terabithia (2007)

IMDb:

Özet: Okuldaki diğer çocuklardan çok farklı olan Jesse, sınıfına yeni gelen arkadaşı Leslie'nin de kendisi gibi tuhaf ve hayal gücü yüksek biri olduğunu anlar. Evlerinin yakınında bir ormanda, hayal güçlerinin sınırsızlığıyla birlikte Terabithia adında bir dünya yaratırlar. İçinde devler, periler, cinler gibi bir sürü gizemli karakterin bulunduğu bu dünyaya Jesse ve Leslie, Kral ve Kraliçelik yapmaktadır.

Oyuncular: Josh Hutcherson, AnnaSophia Robb, Zooey Deschanel

Yönetmen: Gabor Csupo

10. Stardust (2007)

10. Stardust (2007)

IMDb

Özet: Bu film, erkeklerin sevdiği kadına aşkını ispatlayabilmek için elinden gelen her şeyi yapabileceğini kanıtlar nitelikte bir yapım. Tristran, aşık bir gençtir ve sevdiği kadına aşkını ispatlayabilmek için kayan bir yıldızı yakalamaya niyetlidir. Ama sevgili Yyaine'nin de bulunduğu bu yolculukta, onları birçok tehlike beklemektedir.

Oyuncular: Charlie Cox, Claire Danes, Robert De Niro

Yönetmen: Matthew Vaughn

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. The Secret Life of Walter Mitty (2013)

11. The Secret Life of Walter Mitty (2013)

IMDb

Özet: Walter, sıradan bir hayat sürmekteyken kendini birden beklenmedik bir maceranın içinde bulur. Cheryl adındaki yeni iş arkadaşında, adeta hayallerindeki sevgiliyi bulmuştur. Ona o kadar aşıktır ki, bu aşkın büyüsünün bozulmasından korktuğu için genç kadına hislerini açıklamak konusunda epey kararsızdır. Bir gün, çalıştığı derginin artık online yayın yapacağı haberinden sonra, son basılı yayın için düzenlenen sayıda, önemli bir fotoğraf kaybolmuştur. Bu durum, Cherly ve Walter adına birçok sürpiz gelişmeyi de beraberinde getirecektir.

Oyuncular: Ben Stiller, Kristen Wiig, Shirley MacLaine

Yönetmen: Ben Stiller

12. Dracula Untold (2014)

12. Dracula Untold (2014)

IMDb

Özet: 15.yy'da geçen filmde III.Vlad ve karısı Mirena Transilvanya topraklarını yönetmektedir. Kendi hallerinde olan ülkelerini barış içinde yaşatmak isterken güçlü Osmanlı İmparatorluğu tehditine karşı halkını ezdirmemeye çalışırlar. Ancak Osmanlı İmparatoru Sultan II. Mehmed, Eflak'tan 1000 erkek çocuğunu kendi ordusuna dahil etmek ister. Bu çocukların arasında Vlad'ın oğlu Ingeras da vardır. Vlad büyük bir çıkmaza girer. Ya oğlunu ve halkını sultana verecektir ya da Türkleri yenmek uğruna şeytanla pazarlık yapacaktır. Şeytanla pazarlığı sonucunda insan üstü bir güç elde eden Vlad bunun bedeli olarak insan kanına doymayacaktır.

Oyuncular: Luke Evans, Sarah Gadon, Dominic Cooper

Yönetmen: Gary Shore

13. Cinderella (2015)

13. Cinderella (2015)

IMDb

Özet: Ella, annesinin trajik ölümünden sonra tüccar babasının evlendiği yeni bir kadın ve üç kızıyla aynı evde yaşamaya başlar. Fakat bir gün Ella'nın babası da aniden ölünce, bu üç zalim kadın ve kızı ile baş başa kalır. Zalim kadınlar, Ella'yı kısa bir zaman sonra kendi evinde hizmetçi olarak kullanmaya başlar. Umutsuzluğa kapılan Ella'nın tek kurtuluş yolu, saray tarafından düzenlenen kentteki tüm genç kızların katılacağı o balodur. 

Oyuncular:  Lily James, Cate Blanchett, Richard Madden

Yönetmen: Kenneth Branagh

14. The BFG (2016)

14. The BFG (2016)

IMDb

Özet: Kocaman yüreği olan büyük bir dev, insanları yememeye karar verdiği için kendi türü tarafından istenmemektedir. Bir gün, yetimhanede kalan Sophie isimli küçük bir kızla tanışması, ikilinin arasında sadık bir bağ kurulmasına zemin hazırlar.    

Oyuncular: Mark Rylance, Ruby Barnhill, Penelope Wilton

Yönetmen: Steven Spielberg

15. A Monster Calls (2016)

15. A Monster Calls (2016)

IMDb

Özet: Conor'ın ailesi oldukça tuhaftır. Hasta annesi ve tuhaf büyükannesi ile yaşayan küçük çocuğun babası ise Amerika'ya yerleşmiş ve ondan kilometrelerce uzaktadır. Bu sırada okul arkadaşları da bu yorucu hayata eşlik ederek küçük çocuğa birçok zorbalık yaşatmaktadır. Tüm bu olanlardan kaçmak için hayal dünyasına sığınan Conor, bu dünyada küçük bir yolculuğa çıkar. Artık 13 metrelik bir porsuk ağacı her gece onu ziyaret etmektedir. Bu ağaç, Conor'a hikayeler anlatarak onun bunları hayal gücünde yaşatmasını istemekte oldukça ısrarcıdır. Vahşi bir kişiliği olan bu canavar, Conor için rehber niteliğindedir.

Oyuncular: Lewis MacDougall, Felicity Jones, Sigourney Weaver

Yönetmen: Juan Antonio Bayona

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Pete's Dragon (2016)

16. Pete's Dragon (2016)

IMDb

Özet: Pete, New England'da pek de memnun olmadığı ailesiyle beraber yaşayan küçük bir çocuktur. Bu kötü kalpli ebeveynlerinden kaçmak isteyen 9 yaşındaki Pete, yetim kalma pahasına yola koyularak bilmediği bir maceraya adım atmıştır. En iyi arkadaşı çizgi film ejderhası olan küçük çocuk ve Elliott adındaki ejder, başarılı bir şekilde sorunlarını çözerek özgür bir hayata adım atarlar.. Artık bu ikili, Nora adındaki bir deniz feneri bekçisi ve onun babası olan Lampie'nin yanında mutlu bir hayat yaşamaya başlamıştır. Ancak Terminus adındaki kötü kalpli bir doktor, tıbbi amaçlar için kullanmak istediği Elliott'u bulmak üzeredir. 

Oyuncular: Aysun Topar, Ayhan Kahya, Kutay Aydın

Yönetmen: David Lowery

17. I Kill Giants (2017)

17. I Kill Giants (2017)

IMDb

Özet: Genç bir kız olan Barbara, hayatını zorlu koşullarda yürütmektedir. Kendi yaşadığı dünyaya ilgisini kaybeden bu yalnız genç kızın asıl meraklı olduğu konu, canavarların dünyasıdır. Endişe verici tavırlar sergileyen Barbara, aynı evde yaşadığı ablasına bile hayatı zindan etmektedir ki tüm bu olaylar okul psikoloğu Molle'nin gözünden kaçmaz. Barbara'nın tek istediği şey ise Warhammer adlı oyunu oynayarak gerçek ve canavarlar dünyasındaki canavarlarla mücadele içine girerek onları öldürebilmektir. Ancak bu ilgisi, köklü bir takıntıya dönüşmek üzeredir.

Oyuncular: Madison Wolfe, Zoe Saldana, Imogen Poots

Yönetmen: Anders Walter

18. The House With a Clock In Its Walls (2018)

18. The House With a Clock In Its Walls (2018)

IMDb

Özet: Lewis Barnavelt, ailesi öldükten hemen sonra Michigan da yaşayan Jonathan adlı amcasının yanına gönderilir. Süreç içerisinde onu tanımaya çalışan küçük çocuk, kısa süre sonra bu adamın bir büyücü olduğunu fark ederek büyülü bir dünyaya adım atacaktır.

Oyuncular: Owen Vaccaro, Jack Black, Cate Blanchett

Yönetmen: Eli Roth

19. The Man Who Killed Don Quixote (2018)

19. The Man Who Killed Don Quixote (2018)

IMDb

Özet: Yaşlı bir adamın kendini Don Kişot sanması ile başlayan film, bu adamın reklamcılık müdürlüğü yapan Toby'i ise Sancho Panza olduğuna inanması ile devam eder. İkili, garip bir şekilde modern yüzyıl Londra'sı ve 17.yüzyıl Mancha'sı arasında tuhaf bir yolculuğa adım atacaktır. 

Oyuncular: Adam Driver, Jonathan Pryce, Stellan Skarsgård

Yönetmen: Terry Gilliam

20. The Nutcracker and the Four Realms (2018)

20. The Nutcracker and the Four Realms (2018)

IMDb

Özet: Genç Clara'nın annesi hayata erken bir yaşta veda etmiştir. Giderken ise Clara'ya armağan olarak altın tarağını bırakmış ve vaftiz babası ise tarağın bulunduğu kutunun anahtarını ona teslim etmiştir. Ancak şimdi anahtar, paralel bir dünyada kaybolmuştur ve Clara'nın tek isteği onu bulabilmektir. Anahtarı bulabilmek için ise çok büyük bir çaba sarf edecek ve çok cesur olmak zorunda kalacaktır.

Oyuncular: Mackenzie Foy, Keira Knightley, Helen Mirren

Yönetmen: Lasse Hallström, Joe Johnston

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. The Kid Who Would Be King (2019)

21. The Kid Who Would Be King (2019)

IMDb

Özet: Alex 12 yaşında, İngiltere'de yaşayan ve okulda akran zorbalığı yaşayan küçük bir çocuktur. Günün birinde keşfettiği bir eşya onun hayatını değiştirecektir. Alex şansının yardımıyla tarihteki en büyülü eşyalardan olan kılıç Excalibur'u bulmuştur. Alex'in asıl macerası kötü kalpli büyücü Morgana'yı öğrendikten sonra başlar. Güçlü büyücü Merlin'in de desteğiyle Alex ve arkadaşları Morgana'yı dize getirip dünyayı büyük bir felaketten kurtarabilecekler midir?

Oyuncular: Louis Serkis, Tom Taylor (IV), Rebecca Ferguson

Yönetmen: Joe Cornish

22. Maleficent: Mistress of Evil (2019)

22. Maleficent: Mistress of Evil (2019)

IMDb

Özet: İlk filmin devamı olan bu yapım, Maleficent ve Aurora arasındaki ilişkiye odaklanmaktadır. Yıllar içerisinde ikilinin arasında sevgi dolu bir bağ gelişmesine rağmen, insanlar ve periler arasındaki çekişme hala devam etmektedir. Aurora'nın yakında gerçekleşecek olan evliliği, iki bölgenin birliğini sağlayacaktır ancak beklenmedik bir karşılaşma, yeni ittifaklar doğmasına neden olur. Çıkan büyük savaşta ise Aurora ve Maleficient ayrı düşerek, kendilerini sadakatlerinin sınanacağı bir durum içerisinde bulurlar.

Oyuncular: Angelina Jolie, Elle Fanning, Harris Dickinson

Yönetmen: Joachim Rønning

23. Love and Monsters (2020)

23. Love and Monsters (2020)

IMDb

Özet: Bu film, kıyamet sonrası bir dünyada canavarlardan kaçarak hayatta kalmaya çalışan bir adamın, hayallerindeki kızla birlikte olma çabasını da gözler önüne seriyor.

Oyuncular: Dylan O'Brien, Jessica Henwick, Michael Rooker

Yönetmen: Michael Matthews

24. Nine Days (2020)

24. Nine Days (2020)

IMDb

Özet: Henüz doğmamış ruhlarla görüşebilecek bit güce sahip olan Will, inzivaya çekilmiş yalnız bir adamdır. Bu adam, ruhları birçok teste tabii tutarak onların doğuma uygun olup olmadıklarına karar vermektedir. Bir gün Will, Emma adında bir ruhla tanışması üzerine hayatı beklemediği bir yöne sürüklenir. Hayatında tanıdığı hiçbir ruha benzemeyen Emma, onun kendi varoluşuna bir yolculuk gerçekleştirmesine neden olacaktır.

Oyuncular: Winston Duke, Zazie Beetz, Bill Skarsgård

Yönetmen: Edson Oda

Daha fazla öneri için:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
20
6
2
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın