Görüş Bildir
Haberler
Resmen Bir Şölen! Görsel Açıdan Zirve Yapan En Çarpıcı Filmler

Resmen Bir Şölen! Görsel Açıdan Zirve Yapan En Çarpıcı Filmler

Eda Özkan
05.03.2022 - 12:45 Son Güncelleme: 05.03.2022 - 16:34

Hepimiz izlediğimiz filmlerde görselliğe önem veririz. Hatta öyledir ki bir filmde, ses ya da oyunculuktan ziyade renkler ve görünüm çok daha büyük önem taşır. Onedio olarak bu içeriğimizde görsel olarak en çarpıcı nitelikteki filmleri, sizler için listeledik!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. The Grand Budapest Hotel-Büyük Budapeşte Oteli (2014)

1. The Grand Budapest Hotel-Büyük Budapeşte Oteli (2014)

IMDb: 8,1

Özet: 20.yüzyılın başlarında iki savaş arasındaki dönemde geçen filmde, Zubrowka'da bulunan Büyük Budapeşte Oteli'nin ihtişamlı dönemine tanık oluyoruz. Müşterileri en detaylı şekilde bilen, oteli büyük bir profesyonellik ve özveriyle idare eden Gustave H, konsiyerj görevlisidir. Bir gün Zero Mustafa adında bir genç, otele bellboy ve komi görevlisi olarak gelir. O andan itibaren ikili arasında çok yakın bir dostluk başlar. Bu sürede yaşadıkları şehir büyük bir savaşa doğru sürüklenmektedir. Gizemli bir şekilde vefat eden Gustave'nin yaşlı sevgilisi Madame D. sevgilisi Gustave'ye paha biçilemez bir Rönesans tablosu bırakmıştır. Bu durum ailesi içerisinde karmaşaya sebep olur. O andan itibaren Gustave ve Zero gerçeğin peşinde, tehlikeli bir maceraya atılırlar.

Oyuncular: Ralph Fiennes, Tony Revolori, F. Murray Abraham

Yönetmen: Wes Anderson

2. Her-Aşk (2013)

2. Her-Aşk (2013)

IMDb: 8,0

Özet: El yazımı mektuplardan kazandığı para ile geçinen Theodore Twombly'nin işi, artık nadiren tercih edilmektedir. Çünkü bilgisayarların icadı, insanların bu işi zaten kolayca halletmesine olanak sağlamaktadır. Eşiyle yaşadığı ayrılık sonucunda tek başına bir apartman dairesine taşınan genç adamın hayatı, karşılaştığı bir bilgisayar reklamı ile değişir. Gelişen teknoloji ile birlikte ortaya çıkan yapay zeka programı sayesinde Samantha adında güzel bir kadınla tanışan Theodore, sadece sesten ibaret olan bu kadından dünya ve hayat üzerine birçok şey öğrenir. Bu sanal varlık, genç adamın hayattaki gerçeklerle yüzleşmesini sağlamıştır. Bulunduğu depresyon halinden yavaşça çıkarak keyifli bir hayat sürmeye başlayan Theodor'un Samantha ile kurduğu ilişki git gide tuhaf bir hal almaya başlayacaktır. 

Oyuncular: Joaquin Phoenix, Amy Adams, Rooney Mara

Yönetmen: Spike Jonze

3. Life of Pi-Pi'nin Yaşamı (2012)

3. Life of Pi-Pi'nin Yaşamı (2012)

IMDb: 7,9

Özet: Yolculuğu Hindistan'dan Kanada'ya olan bir yük gemisi, trajedik bir şekilde içinde bulunduğu tüm canlılar ile birlikte batar. Bu gemiden geriye kalan sadece bir can kurtaran filikasıdır. Pasifik Okyanusu'nun ortasında sallanan bu filikada ise hayatta kalan canlılardan sadece bir sırtlan, kırık bacaklı bir zebra, bir orangutan, bir Bengal kaplanı ve Pi adında Hintli bir çocuk vardır. 16 yaşındaki genç çocuk, keskin zekası sayesinde hayvanlarla bulunduğu bu filikada hayatta kalmayı başarabilecek midir?

Oyuncular: Suraj Sharma, Irrfan Khan, Adil Hussain

Yönetmen: Ang Lee

4. The Great Beauty-The Great Beauty (2013)

4. The Great Beauty-The Great Beauty (2013)

IMDb: 7,7

Özet: 65 yaşındaki Jep Gamberdella, Roma'da yaşayan bir yazardır. Sıkça gençlik yıllarına özlem duyan bu adam 'The Human Camera' adlı eseri sayesinde başarıyı yakalamış ve ihtişamlı bir hayata sahip olmuştur. Hayatını kazandığı başarılarla taçlandıran Jep'in bu süreçte birçok insan tanıma ve gözlem yapma fırsatı olmuştur. Bu insanların çoğu, değişken yapılara sahip, çıkarcı kişilerdir. Yaşlı adam için masumiyeti niteleyen tek şey, gençken aşık olduğu kadındır. Jep bir süre sonra yeniden yazmaya başlamaya karar verecek midir?

Oyuncular: Toni Servillo, Carlo Verdone, Sabrina Ferilli

Yönetmen: Paolo Sorrentino

5. Blue Is the Warmest Color-Mavi En Sıcak Renktir (2013)

5. Blue Is the Warmest Color-Mavi En Sıcak Renktir (2013)

IMDb: 7,7

Özet: 15 yaşındaki Adele'in çocukluğundan beri bildiği bir şey varsa, o da kızların erkeklerle çıkması gerektiğidir. Bir gün büyük meydanda rastladığı mavi saçlı kadının hayatını değiştireceğinden habersiz Adele, kafasındaki soruları cevaplamak için büyük bir uğraş vermektedir. Emma adındaki bu kadınla tesadüf eseri tanışması ile birlikte ona aşık olan genç kız, bu ilişkide bir çocuktan ziyade bir kadın gibi hissetmektedir. Fakat Adele'in büyük bir sorunu vardır. Dünyası, ailesi ve kendisi ile bir kavga içerisindedir. 

Oyuncular: Léa Seydoux, Adèle Exarchopoulos, Salim Kechiouche

Yönetmen: Abdellatif Kechiche

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Gravity-Yerçekimi (2013)

6. Gravity-Yerçekimi (2013)

IMDb: 7,7

Özet: Emekliliğinden önce son bir göreve çıkan Dr.Ryan Stone, başarılı bir tıp mühendisidir. Astronot Matt Kowalsky eşliğinde çıktıkları bu uzay yolculuğunda her şey yolunda giderken, bir gün çıktıkları keşif yürüyüşü sırasında hiç beklemedikleri bir felaketle karşılaşırlar. Çarpan bir göktaşı sonucunda mekikleri paramparça olan bu iki bilim insanı, uzay boşluğunda çaresiz kalır. Yeryüzü ile iletişimleri tamamen kopan bu adamlar, dünyaya dönmenin bir yolunu bulabilecek midir?

Oyuncular: Sandra Bullock, George Clooney, Ed Harris

Yönetmen: Alfonso Cuarón

7. Nebraska (2013)

7. Nebraska (2013)

IMDb: 7,7

Özet: Montana'dan Nebraska'ya doğru uzun bir yolculuğa çıkan alkolik baba Woody Grant, piyangodan büyük bir ödül kazanmıştır. Ailesindeki kimse kendine inanmasa da yaşlı adamın 20 yaşlarındaki oğlu bu yolculukta onu yalnız bırakmadan yanında durmaya karar verir. 

Oyuncular: Bruce Dern, Will Forte, June Squibb

Yönetmen: Alexander Payne

8. Weekend-Hafta Sonu (2011)

8. Weekend-Hafta Sonu (2011)

IMDb: 7,6

Özet: Bir cuma akşamı arkadaşlarıyla buluştuğu ev partisinden çıkıp tek başına bir bara giden Russel, gecenin sonuna doğru tam eve gidecekken karşılıklı bir bakışma oyununa tutulduğu Glen'le tanışır. İkili bir anda kendilerini Russel'ın evinde bulurlar. İkisi de başlangıçta bunun tek gecelik bir ilişki olduğunu düşünse de gün boyu birbirlerini düşünmeden edemezler. En sonunda tekrardan birlikte olduklarında, onları anılar ve korkularla ilgili konuşulacak birçok şey, ve tabii ki yatak odalarına taşınacak bir hafta sonu beklemektedir. Sadece bir rastlantıyla başlayan bu hafta sonu, hayatlarında kocaman bir değişiklik yaratacaktır.

Oyuncular:  Tom Cullen (III), Chris New, Jonathan Race

Yönetmen: Andrew Haigh

9. Pina (2011)

9. Pina (2011)

IMDb: 7,6

Özet: 2009 yılında hayatını kaybeden Pina Bausch anısına çekilen bu film, Dans Tiyatrosu'nun dünyaca ünlü temsilcilerinden biri olan bu kadının belgeseli niteliğindedir.

Oyuncular: Pina Bausch, Regina Advento, Malou Airoudo

Yönetmen: Wim Wenders

10. Laurence Anyways (2012)

10. Laurence Anyways (2012)

IMDb: 7,6

Özet: Bu film, bir çiftin cinsiyetlerini değiştirmeye karar vermesi ile birlikte yaşadıkları imkansız aşka tanıklık ediyor. 

Oyuncular: Melvil Poupaud, Suzanne Clément, Nathalie Baye

Yönetmen: Xavier Dolan

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Frances Ha (2012)

11. Frances Ha (2012)

IMDb: 7,4

Özet: 27 yaşındaki Frances, bir dans topluluğunda çıraklık yapmaktadır. Pek de parlak bir kariyere sahip olmayan ve hayattaki tek amacı çalıştığı bu şirketin daimi çalışanı olmak olan Frances, denediği işlerde bir türlü başarıyı yakalayamamaktadır. Bir türlü dikiş tutturamayan bu gencin kendini anladığını düşündüğü tek kişi ise Sophie'dir. Aynı daireyi paylaştığı genç kızın hayallerini gerçekleştirmek için taşınacak olması, ilişkilerinin zorlu bir sınava tabii tutulmasına neden olur.

Oyuncular: Greta Gerwig, Mickey Sumner, Michael Esper

Yönetmen: Noah Baumbach

12. Inside Llewyn Davis-Sen Şarkılarını Söyle (2013)

12. Inside Llewyn Davis-Sen Şarkılarını Söyle (2013)

IMDb: 7,4

Özet: Llewyn Davis, 1960'larda New York, Manhattan'da hareketli müzik piyasasında tutunmaya çalışan bir gençtir. Davis'in tek gayesi hayatını müzikle kazanıp, sanatını icra ederken halk tarafından saygı duyulmaktır. Davis, bir evi olmadan eski kız arkadaşının kanepesiyle kız kardeşinin kendisinden yakınmaları arasında gidip gelirken şehrin acımasız yaşam koşulları altında yaşamını devam ettirmeye çalışmaktadır. Davis'in en büyük amacı, dönemin en önemli menajerlerinden biri olan Bud Grossman'a plağının bir kopyasını dinletebilmektir.

Oyuncular: Oscar Isaac, Carey Mulligan, Justin Timberlake

Yönetmen: Ethan Coen, Joel Coen

13. Ida (2013)

13. Ida (2013)

IMDb: 7,4

Özet: Rahibe olmaya karar veren Anna, inanç ve din kavramlarını yeni yeni tanımasına rağmen tutkuyla benimsemiştir. Yıllardır hayallerini süsleyen rahibelik yeminini etmesine az kalmışken, ailesi ile ilgili büyük bir sırrı öğrendikten sonra inandığı değerler büyük bir değişime uğrayacaktır. Genç kız, kendini çok derin bir boşluğun ortasında yapayalnız bulur

Oyuncular: Agata Kulesza, Agata Trzebuchowska, Joanna Kulig

Yönetmen: Pawel Pawlikowski

14. Elena (2011)

14. Elena (2011)

IMDb: 7,3

Özet: Elena işini en iyi şekilde yapan başarılı bir hemşiredir. Vladimir adındaki yaşlı, muhtaç ancak zengin olan bir adamla evlenen kadının birlikteliği mesafe ve sorun doludur. Her ikisi de farklı aile yapılarına sahip olan bu iki insanın çocuklarıyla arası da pek iç açıcı değildir. Bir gün Vladimir'in kalp krizi geçirmesi ile birlikte yaşlı adam, vasiyetini yazdırma kararı alır. Ancak bu vasiyetin içerisinde Elena yer almamaktadır ve çocuklarının sorunları ile boğuşan Elena, kocası ve ailesi arasında bir fedakarlık çıkmazına girecektir.

Oyuncular: Nadezhda Markina, Andrei Smirnov, Elena Lyadova

Yönetmen: Andrey Zvyagintsev

15. Oh Boy (2012)

15. Oh Boy (2012)

IMDb: 7,3

Özet: Üniversiteden atılan genç bir adamın eğitiminin yarıda kesilmesini konu alan bu film, aynı zamanda bu adamın hayatını ellerine alarak başarılı olma arzusunu da gözler önüne sermekte.

Oyuncular: Tom Schilling, Katharina Schüttler, Justus von Dohnányi

Yönetmen: Jan-Ole Gerster

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Only Lovers Left Alive-Sadece Aşıklar Hayatta Kalır (2013)

16. Only Lovers Left Alive-Sadece Aşıklar Hayatta Kalır (2013)

IMDb: 7,2

Özet: İki vampir olan Eve ve Adam, depresif bir yapıya sahip ve hayata karşı inancını yitirmiş olan iki bireydir. Birbirine tutku ile bağlı olan bu iki vampir aynı zamanda ölümsüzdür. Adam, Detroit'te yaşayan, zamanının çoğunu müziğe ayıran ve sürekli beste yapan karamsar bir adamken, deliler gibi aşık olduğu Eve ise Fas'ta hiç alışık olmadığı kültürel değerlere ayak uydurmaya çalışmaktadır. Eve, sevgilisi Adam'ı görmeye geldiği bir gün, beklenmedik bir şekilde kardeşi Ava ile de karşılaşmıştır. Ava, tam bir baş belasıdır ve o güne dek sorun yaratmaktan başka bir şey yapmamıştır. Olaylar örgüsünde her şeye rağmen umut ışığı bulmaya çalışan çift, bunu becerebilecek midir?

Oyuncular: Tom Hiddleston, Tilda Swinton, Mia Wasikowska

Yönetmen: Jim Jarmusch

17. Melancholia-Melankoli (2011)

17. Melancholia-Melankoli (2011)

IMDb: 7,1

Özet: Görkemli bir malikanede kutlama yapan Justine ve Michael yeni evli bir çifttir. Justine'in kardeşi olan Claire'nin evi olan bu yer, genç çiftin mutluluğuna şahitlik etmektedir. Justine ve Clarie birbirinden ayrı iki karakterdir. Justine'in melankolik ve depresif yapısının yanında, Clarie daha hayat dolu ve sakindir. Tam da düğün gününde genç kadının ailesi tarafından ortaya çıkan bazı arızalar sırasında, Melankolia adı verilen bir gezegen yörüngeden çıkarak hızla dünyaya doğru ilerlemektedir. Artık kıyamet, herkes için değişiklik gösterecektir.

Oyuncular:  Kirsten Dunst, Charlotte Gainsbourg, Alexander Skarsgård

Yönetmen: Lars von Trier

18. The Master-Usta (2012)

18. The Master-Usta (2012)

IMDb: 7,1

Özet: Freddie Sutton, eski bir donanma subayıdır. 2.Dünya Savaşı sırasında cephede görev alan bu adam, savaş bittiğinde ülkesine dönerek yaşamına devam eder ancak hayatının bundan sonraki döneminde nasıl bir yol izleyeceği konusunda çok kararsızdır. Lancaster Dodd adındaki tarikat lideri ile tanışması sonucunda tutunacak bir dalı olan Freddie, kısa bir süre sonra bu liderin sağ kolu haline gelir. Nasıl bir durumun içinde olduğunu kestiremese de zaman içinde Master'ın önüne geçebilecek kadar kendini gösterecektir.

Oyuncular: Joaquin Phoenix, Philip Seymour Hoffman, Amy Adams

Yönetmen: Paul Thomas Anderson

19. The Tree of Life-Hayat Ağacı (2011)

19. The Tree of Life-Hayat Ağacı (2011)

IMDb: 6,8

Özet:  Jack adında ailesi ile birlikte yaşayan genç çocuk, yetişkinlik evresine geçtiği sırada, o saf masumiyetini kaybetmektedir. Bu geçiş süreci sırasında babası ile yaşadığı sorunlar nedeniyle benliğini kaybeden Jack, kaderin varlığını ve hayatını sorgularken, bir yandan da hayatına bir anlam aramaya çalışacaktır.

Oyuncular: Brad Pitt, Jessica Chastain, Sean Penn

Yönetmen: Terrence Malick

20. Stoker-Lanetli Kan (2013)

20. Stoker-Lanetli Kan (2013)

IMDb: 6,8

Özet: India adındaki genç kız, babasının ölümü üzerine annesi ile bir başına kalır. Bu süreçte hiç görmediği amcası ile tanışma fırsatı bulan genç kızın, bu adamla arasında korku ve öfke dolu bir ilişki boy gösterecektir. Bu adamın hayatlarına girmesi, anne-kızın yaşamlarının büyük ölçüde değişmesine neden olacaktır.

Oyuncular: Mia Wasikowska, Nicole Kidman, Matthew Goode

Yönetmen: Chan-Wook Park

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Upstream Color-Gizli Kimya (2013)

21. Upstream Color-Gizli Kimya (2013)

IMDb: 6,6

Özet: Akıl almaz işkencelere maruz kalan Kris, bir adam tarafından alıkoyulmuştur ve burada hem psikolojik hem de fiziksel şiddet görmektedir. Genç kadın, gördüğü halüsinasyonların arasında gerçeklikten kopmuş bir halde yaşamaktadır. Bunlar olduğu sırada genç kadın ve domuzlar arasında yapılan hücre transferi ise cabasıdır. Kris'in Jeff adında bir adamla tanışması, yardım umudunun doğurmasına neden olmuştur. Bu ikili birbirlerine yardım etmeye çalışsa da şimdiye kadar yaşadıkları olaylar unutulabilecek gibi görünmüyordur. 

Oyuncular: Amy Seimetz, Shane Carruth, Andrew Sensenig

Yönetmen: Shane Carruth

22. Post Tenebras Lux-Karanlıktan Aydınlığa (2012)

22. Post Tenebras Lux-Karanlıktan Aydınlığa (2012)

IMDb: 6,5

Özet: Meksika'nın kırsalında yaşamını sürdüren Juan ve ailesinin keyifli ancak zor bir hayatı vardır. Bu hayat adeta iki ayrı dünya gibidir. Bu dünyalar birbirini tamamlayabilecek midir? Yoksa bu ayrım bir yıkım mı getirecektir?

Oyuncular: Rut Reygadas, Eleazar Reygadas

Yönetmen: Carlos Reygadas

23. The Grandmaster-Büyük Usta (2013)

23. The Grandmaster-Büyük Usta (2013)

IMDb: 6,5

Özet: Güney Çin'de 1930'lara doğru popülarite yakalamış olan dövüş sanatları, herkesin ilgi odağıdır. Bu alana yönelmek isteyen neredeyse herkesin dillendirdiği dövüş ustası Foshan, eğitim vererek profesyonel dövüşçüler yetiştirmektedir. Başarıyı yakalamış bu adamın verdiği eğitim dövüşleri sırasında bağlar tüm dünyaya kapatılmakta ve dövüş bitene kadar kimse içeriden çıkamamaktadır. Başlayan bu zorlu süreçteki öğrencilerden biri ise IP Man adındaki bir dövüş sanatçısıdır. 

Oyuncular: Tony Leung Chiu-Wai, Ziyi Zhang, Chen Chang

Yönetmen: Wong Kar-Wai

Daha fazla öneri için:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
3
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?