Görüş Bildir
Haberler
Popüler Olanlardan Sıkılanlar İçin Alternatif Süper Kahraman Film Önerileri

Popüler Olanlardan Sıkılanlar İçin Alternatif Süper Kahraman Film Önerileri

Eda Özkan
20.03.2022 - 09:15

Popüler olan süper kahraman filmlerinden sıkılanlar buraya! Onedio olarak sizler için alternatif süper kahraman filmi önerilerini derledik!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. The Incredibles (2004)

1. The Incredibles (2004)

IMDb: 8,0

Özet: Bob Parr, Mr. Incredible adıyla tanınan ve tüm dünyanın kahraman olarak benimsediği bir adamdır. Kötülüklerle mücadele eden bu adam, hayatının bu yorucu temposundan uzaklaşmak isteyerek emekli olmaya karar verir. Artık eşi ve çocukları ile birlikte daha huzurlu ve sıradan bir hayat yaşamaktadır ancak bir zaman sonra bu düzenden de sıkılır. Çünkü sıradan bir hayat, alıştığı düzene aykırıdır. Bir gün evren ona başka bir şans verir: Bob, şimdi bir adada gizli bir görev yürütecektir.

Oyuncular: Michael Bird, Jason Lee, Brad Bird

Yönetmen: Brad Bird

2. Deadpool (2016)

2. Deadpool (2016)

IMDb: 8,0

Özet: Wade Wilson, eski bir özel kuvvetler görevlisidir. Ordudan ayrıldıktan sonra kendi çöplüğünde kötünün iyisi bir adam olarak hayat sürdüren bu adam, bir gün kanser olduğunu öğrenir. Sevdiği kadının kendi acılı sürecine şahit olmasını istemeyen adam, olduğu yeri terk ederek kendisine iyileşme şansı veren bir bilimsel projeye katılır. Bu projede kanseri yenmenin yanı sıra bir de yan etkiye maruz kalacaktır. Projenin acılarına katlanan Wade, her şey bittiğinde üstün yeteneklere sahip olacak ve intikam için gün sayacaktır.

Oyuncular: Ryan Reynolds, Morena Baccarin, Ed Skrein

Yönetmen: Tim Miller

3. Watchmen (2009)

3. Watchmen (2009)

IMDb: 7,7

Özet: Soğuk savaş dönemini yansıtan bir çizgi romandan uyarlanan film, yayınlandığı günden bu yana epey beğeni toplamıştır. 

Oyuncular: Jackie Earle Haley, Patrick Wilson, Malin Åkerman

Yönetmen: Zack Snyder

4. Kick-Ass (2010)

4. Kick-Ass (2010)

IMDb: 7,6

Özet: Dave adındaki genç adam, çizgi romanlara ve süper kahramanlara oldukça ilgi duymaktadır. Bir gün süper kahraman olmaya karar veren Dave, Kick Ass isminde yeşil bir kostüm giyen bir adam olacak ve kötülerin peşine düşecektir. 

Oyuncular:  Aaron Taylor-Johnson, Nicolas Cage, Chloë Grace Moretz

Yönetmen: Matthew Vaughn

5. The Crow (1994)

5. The Crow (1994)

IMDb: 7,5

Özet: Eric Draven ve Shelly, düğün hazırlıkları yapmaktadır. Düğün öncesinde ise başlarına kötü bir şey gelir. Genç çift, bir serseri çetesi tarafından saldırıya uğrayarak katledilirler. Bir yıl sonra genç adamın mezarını ziyaret eden bir karga ise, Eric'in intikamın ruhu olarak ölümden dönüşüne simge olacaktır. 

Oyuncular: Brandon Lee, Michael Wincott, Ernie Hudson

Yönetmen: Alex Proyas

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Unbreakable (2000)

6. Unbreakable (2000)

IMDb: 7,3

Özet: David Dunn, tüm yolcuların hayatlarını kaybettiği bir tren kazasından kurtulan tek kişidir. Tek bir çizik olmadan kazayı atlatabilmiş olması, başta koleksiyoncu Elijah Price olmak üzere herkesin ilgisini çeker. Elijah, Dunn ile tanışır ve kazalardan kurtarabilecek gizemli bir teoriden bahseder. Başlarda deli saçması gelse de Dunn, kendini zamanla bu teori sayesinde tanıyacaktır.

Oyuncular: Bruce Willis, Samuel L. Jackson, Robin Wright

Yönetmen: M. Night Shyamalan

7. Megamind (2010)

7. Megamind (2010)

IMDb: 7,3

Özet: Megazeka adındaki adam dünya üzerindeki en zeki ancak en az başarılı süper kötüdür. Mavi ve koca kafalı bu adamın yıllardır amaçladığı tek şey Metro City'ye hükmetmek olsa da, Metro Man adındaki süper kahraman her seferinde amaçlarını boşa çıkarmaktadır. Fakat bir gün Metro Man'in kaybı, Megazeka'nın sıradan bir hayat yaşamasına neden olacak ve bu koca kafalı adam sıradanlıktan kurtulmak için yeni bir kahraman yaratacaktır. Yarattığı Titan adlı kahraman ise kötülüğe yatkın olacak dünyayı yok etmeye çalışacaktır. Megazeka, kendi yarattığı bu şeytandan kurtulmanın bir yolunu bulabilecek midir? 

Oyuncular: Will Ferrell, Brad Pitt, Tina Fey

Yönetmen: Tom McGrath

8. The Mark of Zorro (1920)

8. The Mark of Zorro (1920)

IMDb: 7,1

Özet: Baskıcı bir hükümete karşı olan Zorro adındaki kahraman, aynı zamanda mizah konusunda da çok yeteneklidir. Parlayan kılıcı ve ürkütücü suratı, onun dikkat çeken iki özelliğidir. Zorro, kasaba düzenini ve adaleti sağlamak adına mücadelesinden hiç vazgeçmeyecektir. 

Oyuncular: Douglas Fairbanks, Noah Beery Jr., Charles Hill Mailes

Yönetmen: Fred Niblo

9. Super (2010)

9. Super (2010)

IMDb: 6.7

Özet: Super, uyuşturucu satıcısı tarafından kaçırılan karısını kurtarmak için süper kahramana dönüşen bir adamın hikayesini anlatıyor. Aşçı olan Frank Darbo, şanssız bir adamdır. Karısı Sarah, bir uyuşturucu satıcısı Jacques’a gönlünü kaptırınca Frank’ı terk eder. Fakat Frank, eşinin kendisini bırakmadığı, Jacques tarafından kaçırıldığını düşünür. Frank, karısını kurtarmaya ve tüm kötülüklerle savaşmaya kararlıdır. Diktiği kostüm ve eline alığı boru anahtarı olan silahı ile bir süper kahramana dönüşen Frank suçluların peşine düşer. Bu süreçteki yardımcı ise bir çizgi roman dükkanında çalışan Libby’dir. Artık karısını kurtarmanın zamanı gelmiştir. Yardımcısı Libby ile birlikte kötülerle savaşmak için mücadeleye girişine Frank, gerçeklerle yüzleşmek zorunda kalır. 

Oyuncular: Rainn Wilson, Elliot Page, Liv Tyler

Yönetmen: James Gunn

10. Chronicle (2012)

10. Chronicle (2012)

IMDb: 7,0

Özet: Liseli üç arkadaş, tesadüfen keşfettikleri bir yer altı tünelinde karşılaştıkları bir şeyden sonra doğaüstü güçler kazanırlar. Üçünün de gücü, düşünce gücü ile çevrelerindeki her şeyi kontrol edebilmektir. Başta sadece eğlence amacı ile kullandıkları bu güçler, daha sonradan insanların hayatlarıyla oynadıkları bir oyuna dönüşür. Tüm bu olanlar sırasında ise kayıtta olan bir kamera vardır.

Oyuncular: Dane DeHaan, Alex Russell, Michael B. Jordan

Yönetmen: Josh Trank

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Jay And Silent Bob Strike Back (2001)

11. Jay And Silent Bob Strike Back (2001)

IMDb: 6,8

Özet: Bluntman ve Chronic, Jay ve Silent Bob adlı çizgi romandan esinlenilerek yapılmıştır. Çok ünlü olan bu çizgi romandan bir film yapılmasına karar verilir. Jay ve Bob adındaki iki serseri ise haklarını aramak adına ortalığı karıştıracaktır.

Oyuncular: Kevin Smith, Jason Mewes, Ben Affleck

Yönetmen: Kevin Smith

12. Special (2006)

12. Special (2006)

IMDb: 6,8

Özet: Les Franken, çizgi roman hayranı bir adamdır. İlaca tepki göstermesi üzerine kendinin bir süper kahraman olduğuna inanan bu adam, gerçeği fark edebilecek midir?

Oyuncular: Michael Rapaport, Josh Peck

Yönetmen: Hal Haberman , Jeremy Passmore

13. Boy Wonder (2010)

13. Boy Wonder (2010)

IMDb: 6,8

Özet: Annesinin öldürülmesine tanık olan bir çocuk, büyüdükçe katili bulmak için büyük bir çaba gösterecektir. Başlarda bu isteği normal olsa da sonradan takıntıya dönüşür. 

Oyuncular: James Russo, Bill Sage

Yönetmen: Michael Morrissey

14. Turbo Kid (2015)

14. Turbo Kid (2015)

IMDb: 6,7

Özet: Turbo Kid adındaki çocuk ve çizgi romanlarına tutunmuş genç bir kızın hikayesini konu alan bu yapım, ikilinin Apple adındaki biri ile tanışmaları sonucunda karşılaştıkları bir takım zorlukları konu almaktadır.

Oyuncular: Munro Chambers, Michael Ironside, Laurence Leboeuf

Yönetmen: François Simard, Anouk Whissell, Yoann-Karl Whissell

15. Zebraman (2004)

15. Zebraman (2004)

IMDb: 6,5

Özet: Bir öğretmen olan Shinichi, kimse tarafından saygı görmemekte ve hep ezilmektedir. Bu genç öğretmenin Zebraman adındaki Tv süper kahramanına karşı bir takıntısı vardır. Bir gün, bu hayalini ev yapımı bir kostümle gerçekleştirecek ancak gezegeni uzaylı istilasından korumak zorunda kaldığında, bu yoldan sapacaktır. 

Oyuncular: Makiko Watanabe, Sho Aikawa 

Yönetmen: Takashi Miike

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Darkman (1990)

16. Darkman (1990)

IMDb: 6,4

Özet: Tarihin en büyük icatlarının peşinde olan Peyton Westkake, yapay insan derisini keşfetmek üzeredir. Henüz geldiği aşamada deri, 100 dakika içerisinde kaybolmaktadır. Bir gün girdiği bir arbedede laboratuvarı mahvolan Payton, intikam almak için Karanlık Adam'a dönüşecektir. 

Oyuncular: Liam Neeson, Frances McDormand, Colin Friels

Yönetmen: Sam Raimi

17. Acción Mutante (1993)

17. Acción Mutante (1993)

IMDb: 6,4

Özet: Güzelliği ile dillere destan olanlar, geleceğin dünyasında egemendirler. Ramon Yarritu adındaki adam ise, bu düzenden bunalmıştır ve buna bir dur deme niyetindedir. Bir grup arkadaşı ile birlikte planlama yaparak zengin bir iş adamının kızı Oruio'yu kaçırırlar. Bu girişimleri, gerilla savaşının başlaması için ilk adımlarıdır. 

Oyuncular: Felipe García VélezAntonio ResinesAlex Angulo

Yönetmen: Álex de la Iglesia

18. Superheroes (2011)

18. Superheroes (2011)

IMDb: 6,4

Özet: Gerçek hayattaki pelerinli haçlıları konu alan filmde, kendini suç savaşçısı ilan eden kimliklerin girişimleri anlatılmaktadır. 

Oyuncular: Amazonia, Asylum

Yönetmen: Michael Barnett

19. The Extraordinary Adventures Of Adèle Blanc-Sec (2010)

19. The Extraordinary Adventures Of Adèle Blanc-Sec (2010)

IMDb: 6,3

Özet: Adele adındaki genç kadın, evrensel gazetecilikle ilgilenen bir basın çalışanıdır. Çok hırslı bir kişiliği olan Adele, başarıya ulaşabilmek adında gözünü kırpmadan mumyaların arasında gezecek ve bunun gibi birçok maceradan maceraya atlayacaktır. 

Oyuncular: Louise Bourgoin, Gilles Lellouche, Mathieu Amalric

Yönetmen:  Luc Besson

20. The Toxic Avenger (1984)

20. The Toxic Avenger (1984)

IMDb: 6,2

Özet: Tromaville, gerçekte var olmayan bir kasabadır. Melvin ise bu kasabada hayat sürmektedir. Genç adam, bir gün düştüğü toksik atık içerisinde değişime uğrayarak kötülerin karşısında durabilecek bir güce sahip olur. 

Oyuncular: Mitch Cohen, Mark Torgl, Andree Maranda

Yönetmen: Michael Herz, Lloyd Kaufman

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Mystery Men (1999)

21. Mystery Men (1999)

IMDb: 6,1

Özet: Yedi süper kahramanın güçlerini nasıl kullandıklarına şahit olduğumuz bu film, Dark Horse adlı bir çizgi romandan uyarlanmıştır. Champion Şehri'nde Kaptan Amazing adlı gerçek kahramanın kaçırılması, yedi süper kahramanın toplanarak Frankenstein adındaki kötüyü alt etmeye çalışmasına neden olacaktır. 

Oyuncular: Ben Stiller, William H. Macy, Hank Azaria

Yönetmen: Kinka Usher

22. Griff the Invisible (2010)

22. Griff the Invisible (2010)

IMDb: 6,0

Özet: Yalnız bir genç olan Griff, çalıştığı yerde dışlanmaktadır. Sahip olduğu tek şey ise abisidir. Ancak bu genç adamın kimsenin bilmediği bir özelliği vardır. Griff, geceleri sokakları kötülüklerden korumaya çalışan bir süper kahramana dönüşmektedir. Onu bu durumundan kurtarabilecek ise tek bir kişi vardır: Henüz tanışmadığı Melody adındaki genç kız.

Oyuncular: Ryan Kwanten, Maeve Dermody, Patrick Brammall

Yönetmen: Leon Ford

23. The Meteor Man (1993)

23. The Meteor Man (1993)

IMDb: 5,1

Özet: Bir meteor çarptıktan sonra bazı süper güçlere sahip olan Jefferson Reed, kahraman olmaya karar verir. Ancak yükseklik korkusu yüzünden neredeyse yerde uçması ve komik kostümü, onu kahraman değil de anti kahramana dönüştürür.  

Oyuncular: Eddie Griffin, Bill Cosby

Yönetmen: Robert Townsend

24. Blankman (1994)

24. Blankman (1994)

IMDb: 5,0

Özet: Darry çeşitli icatlar üreten bir adamdır. Bir gün, düşük bütçeli kurşun geçirmez bir süper kahraman elbisesi yapması üzerine, bu becerileri kullanmaya karar verir.

Oyuncular: Damon Wayans, Jon Polito

Yönetmen: Mike Binder

25. American Hero (2015)

25. American Hero (2015)

IMDb: 5,0

Özet: Kadınlar ve uyuşturucuya bağımlı olan Melvin, gönülsüz bir süper kahramandır. Bu adamın oğluna kavuşabilmesinin tek yolu ise kötülüklerle savaşan biri olabilmektir. 

Oyuncular: Stephen Dorff, Eddie Griffin, Luis Da Silva Jr.

Yönetmen: Nick Love

Daha fazla öneri için:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
13
9
4
3
3
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Mert Demir

Deadpool popüler değil mi 😅

sanisaydap

Hancock olmalıydı listede

Mizgin baştemur

Çok güzel e benziyorlar bu listeyi izlicem bakalım denildiği gibi var mı

Mert Demir

tavsiye etmem çoğu güzel değil