Görüş Bildir
Haberler
Çoluk Çocuk Toplaşıp Aile Boyu İzleyebileceğiniz Dizi ve Filmler

Çoluk Çocuk Toplaşıp Aile Boyu İzleyebileceğiniz Dizi ve Filmler

Eda Özkan
13.03.2022 - 08:30 Son Güncelleme: 23.04.2022 - 11:02

Her birimiz çocukken çizgi dizi ve filmleri izlemeye bayılırdık. Özellikle ailemizle birlikte izlediklerimiz, farklı bir keyif katardı o anlara. Biz de Onedio olarak sizler için, çocuklarla birlikte izleyebileceğiniz eğitici ve eğlenceli çizgi dizi ve filmleri listeledik!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Tom and Jerry (1940–1968)

1. Tom and Jerry (1940–1968)

IMDb: 9,3

Özet: Tom ve Jerry, evin kedisi Tom ve yine aynı evde küçük bir fare olan Jerry'nin çekişmelerini konu almaktadır. Tom'un amacı Jerry'i yakalamaktır ama hiçbir zaman başarılı olamaz. Jerry her seferinde türlü türlü oyunlarla bir şekilde Tom'u alt etmeyi başarır.

Yönetmen: William Hanna

2. Avatar: The Last Airbender (2005–2008)

2. Avatar: The Last Airbender (2005–2008)

IMDb: 9,3

ÖzetAvatar Aang adlı çizgi dizi, Avatar ve arkadaşlarının birlikte dünyayı kötü kalpli Ateş Kralı'ndan kurtarmaya çalıştığı bir hikayeyi anlatır. Bazı elementlerle içli dışlı olan ekipte, Avatar Aang aynı zamanda bir dövüş sanatçısıdır.

Oyuncular: Zach Tyler, Mae Whitman, Jack De Sena

Yönetmen: Michael Dante DiMartino, Bryan Konietzko

3. Gravity Falls (2012–2016)

3. Gravity Falls (2012–2016)

IMDb: 8,9

Özet: Yaz aylarını esrarengiz bir kasaba olan Gravity Falls'da geçiren ikiz kardeşler Dipper ve Mabel Pines, amcalarının yanında vakit geçirirken birçok maceraya da kucak açmaktadır.

Oyuncular: Jason Ritter, Kristen Schaal, Alex Hirsch

Yönetmen: Alex Hirsch

4. It's a Wonderful Life (1946)

4. It's a Wonderful Life (1946)

IMDb: 8,7

Özet: George Bailey, hayattan bunalmış ve üst üste gelmiş olayların sonucunda neredeyse intiharın eşiğine gelmiştir. Kendini köprünün kenarından sallandırdığı sırada, Clarence adlı bir kadının çıka gelmesi ile hayata bir şans daha veren bu adam, hayatının anlamını Clarence'ın sayesinde bulacaktır.

Oyuncular: James Stewart, Donna Reed, Lionel Barrymore

Yönetmen: Frank Capra

5. Adventure Time (2010-2018)

5. Adventure Time (2010-2018)

IMDb: 8,7

Özet: Adventure Time, Finn adındaki maceracı bir çocuk ve esneyerek büyüyebilme, şekil değiştirebilme gibi sihirli güçlere sahip en iyi arkadaşı köpek Jake'in maceralarını anlatmaktadır. Dizinin diğer karakterleri Prenses Ciklet, Buz Kralı, Vampir Kraliçesi Marceline'dir.

Oyuncular: Jeremy Shada, John DiMaggio, Hynden Walch

Yönetmen: Pendleton Ward

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Regular Show (2009–2017)

6. Regular Show (2009–2017)

IMDb: 8,6

Özet: Regular Show, Mordecai ve Rigby adında çok yakın iki arkadaşın maceralarını ele alır. Bir parkta çalışan ikili ve onların arkadaşları her seferinde işten kaytararak eğlenmenin bir yolunu bulurlar.

Oyuncular: J.G. Quintel, William Salyers, Minty Lewis

Yönetmen: J.G. Quintel

7. Wall•E (2008)

7. Wall•E (2008)

IMDb:8,4

Özet: İnsanlar, dünyayı yaşanamayacak kadar kirli bir yere getirdikten sonra Dünya'yı terk ederek başka bir gezegende yaşamaya başlamıştır. Çöpler ve atıklarla dolan dünyayı temizleme görevi ise sevimli bir robot olan Wall-e'ye verilir. Dünyada tek başına yalnız bir hayat sürerek çöplerden kendine ev yapan Wall-e'nin yalnızlığı, başka bir robot olan Eve'nın gelmesi ile bir son bulur. Bu iki sevimli robotun arasında, zamanla yeni bir duygu ortaya çıkar. İkili, tüm zorluklara rağmen ayakta kalabilecek midir?

Oyuncular: Ben Burtt, Elissa Knight, Jeff Garlin

Yönetmen: Andrew Stanton

8. Jang Geum's Dream (2005–2007)

8. Jang Geum's Dream (2005–2007)

IMDb: 8,3

Özet: Jang Geum, çok yetenekli genç bir aşçıdır. Daha iyi yemek yapabilmek adına hayali olan Kraliyet mutfağına girmiş ve burada kendini geliştirmek için yaşıtlarıyla birlikte bir eğitim almaktadır. Sonunda yemekleri birçok kişi tarafından beğenilen Jang Geum, kraliyetin gurur kaynaklarından biri olmuştur.

Oyuncular: Jeong Mi Sook,  Rhee Seon Joo 

Yönetmen: Park Byung Sang

9. The Amazing World of Gumball (2011-2019)

9. The Amazing World of Gumball (2011-2019)

IMDb: 8,3

Özet: 12 yaşındaki Gumball, Darwin ve ailesinin maceralarını konu edinen çizgi dizi, birçok kişi tarafından beğenilmekte ve konuşulmaktadır.

Oyuncular: Logan Grove, Kwesi Boakye

Yönetmen: Ben Bocquelet

10. SpongeBob SquarePants (1999-)

10. SpongeBob SquarePants (1999-)

IMDb: 8,2

Özet: Bikini Kasabası, büyük okyanusun ortasındaki Bikini Adası'nın altındadır. Burada yaşamını süren Sünger Bob ve arkadaşları, günlerini dolu dolu geçirerek birçok maceraya atılmaktadır. 

Oyuncular: Rodger Bumpass, Tom Kenny, Clancy Brown

Yönetmen: Stephen Hillenburg

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Up (2009)

11. Up (2009)

IMDb: 8,2

Özet: Carl ve Ellie, çocukluktan beri birbirlerinin yanından hiç ayrılmayan bir ikilidir. Ellie'nin tek hayali, dünyayı gezebilmek ve maceracı ruhunu doyurabilmektir. Carl ise sessiz sakin görünen ancak Ellie kadar maceraperest ruhlu bir adamdır. Onunsa tek isteği, Ellie'nin mutluluğudur. Bu ikili birlikte büyüdükleri süre zarfında evlenir ve yaşlanır. Bir gün ölüm Ellie'nin kapısını çaldığında, Carl sevdiği kadını kaybetmiştir. Artık geri kalan yaşamında tek amacı, Ellie'nin hayat boyu istediği şeyi gerçekleştirebilmektir. 

Oyuncular: Edward Asner, Jordan Nagai, Bob Peterson

Yönetmen: Pete Docter, Bob Peterson

12. How to Train Your Dragon (2010)

12. How to Train Your Dragon (2010)

IMDb: 8,1

Özet: Berk Adası'nı kendisine mesken edinen ejderhalar, insanların gözlerini senelerce korkutmuştur. İnsanların gözünde ejderhalar, onların evlerini yağmalayan ve hayvanlarını çalan varlıklardır. Yetişkinlik çağına adım atmış erkeklerin yapması gereken tek şey vardır: Bir ejderha öldürmek. Köy şefinin oğlu Hiccup'un zamanı artık gelmiştir. Kendi icat ettiği tuhaf silahı yaratığa doğrultarak öldürmeye niyetlense de, bir türlü başaramaz ve onu ormana götürerek serbest bırakır. Bu olaydan sonra, zamanla aralarında sadakat barındıran bir ilişki gelişecektir.

Oyuncular: Jay Baruchel, Gerard Butler, America Ferrera

Yönetmen: Chris Sanders, Dean DeBlois

13. Scooby-Doo Mystery Incorporated(2010–2013)

13. Scooby-Doo Mystery Incorporated(2010–2013)

IMDb: 8,1

Özet: Scooby-Doo ve dört arkadaşı, gizemli olayların peşinde koşarak onları çözmeye çalışan maceracı bir ekip olmuştur.

Oyuncular: Don Messick, Casey Kasem, Frank Welker 

Yönetmen: Joe Ruby

14. The Wizard Of Oz (1939)

14. The Wizard Of Oz (1939)

IMDb: 8,1

Özet: Dorothy, Gale'in maceralarını konu edinen Oz Büyücüsü, peri masalından çıkma bir öyküye sahiptir. Dorothy, bir gün kendini hiç bilmediği bir diyarda, Oz Büyücüsünden yardım isterken bulacaktır.

Oyuncular: Judy Garland, Frank Morgan, Ray Bolger

Yönetmen: Victor Fleming

15. Inside Out (2015)

15. Inside Out (2015)

IMDb: 8,1

Özet: Ters Yüz, 11 yaşındaki Riley ile ailesinin, başka bir şehre taşınma hikâyesini ve bu süreçte yaşadıklarını anlatıyor. Ailenin aldığı bu karar, yaşadıkları süreçte Riley’in iç dünyasının karışmasına neden olur. Riley’in iç dünyasının nelerden etkilendiğini ve onun deneyimlerine yön veren duyguların nasıl çalıştığını bizlere gösteren bu filme, Riley ile birlikte başrolü paylaşan beş temel duygu da hâkim: Neşe, Üzüntü, Öfke, Korku ve Tiksinti. Riley’in duygularını bizlere anlatmak ve onlara sembol olmak isteyen bu beş duygu sayesinde, olayları hem dışarıdan hem de içeriden, yani Riley’in gözünden izleyebiliyoruz.

Oyuncular: Aysun Topar, Murat Şen, Suzan Acun

Yönetmen:  Pete Docter, Ronaldo Del Carmen

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Phineas and Ferb (2007-2015)

16. Phineas and Ferb (2007-2015)

IMDb: 8,1

Özet: Phineas Flynn ve Ferb Fletcher, iki üvey kardeştir. Danville'de yaşayan bu gençler, yaz tatillerinde kendilerini oyalamak için birçok çılgın icat ve projeye imza atarlar. Ancak ablaları Candace bu durumdan çok rahatsız olmaktadır ve tek amacı bu ikiliyi annelerine şikayet edebilmektir. Ancak Candece her seferinde bir engelle karşılaşmakta ve asla başarılı olamamaktadır.

Oyuncular: Vincent Martella, Thomas Brodie-Sangster, Ashley Tisdale

Yönetmen: Dan Povenmire

17. The Nightmare Before Chritmas (1993)

17. The Nightmare Before Chritmas (1993)

IMDb: 8,0

Özet: Jack Skellington, Halloween Kentinin balkabağı kralıdır. Ancak bu durumdan usanmıştır ve artık yeni bir arayış içine girmenin tam vaktidir. Arayışı sırasında bulduğu Christmas kentinde Noel Baba'dan dünya üzerindeki çocuklara hediye dağıtma görevini devralmaya karar verir.

Oyuncular:  Chris Sarandon, Danny Elfman, Catherine O'Hara

Yönetmen: Henry Selick

18. The Incredibles (2004)

18. The Incredibles (2004)

IMDb: 8,0

Özet: Bob Parr, Mr. Incredible adıyla tanınan ve tüm dünyanın kahraman olarak benimsediği bir adamdır. Kötülüklerle mücadele eden bu adam, hayatının bu yorucu temposundan uzaklaşmak isteyerek emekli olmaya karar verir. Artık eşi ve çocukları ile birlikte daha huzurlu ve sıradan bir hayat yaşamaktadır ancak bir zaman sonra bu düzenden de sıkılır. Çünkü sıradan bir hayat, alıştığı düzene aykırıdır. Bir gün evren ona başka bir şans verir: Bob, şimdi bir adada gizli bir görev yürütecektir.

Oyuncular: Michael Bird, Jason Lee, Brad Bird

Yönetmen: Brad Bird

19. E.T. The Extra-Terrestrial (1982)

19. E.T. The Extra-Terrestrial (1982)

IMDb: 7,9

Özet: Dünyayı oldukça merak ederek ziyaret etme kararı alan bir uzaylı grubu, dünyaya iniş yapar. Ancak geri dönüşleri sırasında bir sorun ortaya çıkmıştır: Aralarından bir kişiyi dünyada unutmuşlardır. Arkadaşlarından ayrı, yalnız başına kalan bu tatlı yaratık, hiç bilmediği bu yerde korkuya teslim olmuşken Elliot adında bir çocukla karşılaşır. 10 yaşındaki bu çocuk, bu sevimli yaratığı sahiplenerek evine götürme kararı alır. Zamanla ikili birbirini daha iyi tanıyacaktır ancak Elliot'un işi çok zordur. Var olan önyargıları yıkmak, pek de kolay görünmüyordur. 

Oyuncular: Henry Thomas, Drew Barrymore, Dee Wallace

Yönetmen: Steven Spielberg

20. Shrek (2001)

20. Shrek (2001)

IMDb: 7,9

Özet: Yeşil, dev bir trol olan Shrek korkutucu bir görünüme sahiptir. Dış görünüşü, her zaman yalnız olmasına neden olmuştur ve bu devin tek isteği, hayatını birlikte geçirebileceği kendisi kadar çirkin bir yaratık bulmaktır. Bir gün bir kahin, Fiona adındaki bir prensesle Shrek arasında bir aşk başlayacağını söyler. Ancak Fiona çok güzel bir kadındır ve Shrek de bir o kadar çirkindir. Bu, oldukça garip durumları da beraberinde getirecektir.

Oyuncular:  Mike Myers, Eddie Murphy, Cameron Diaz

Yönetmen: Andrew Adamson, Vicky Jenson

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Miraculous: Tales of Ladybug & Cat (2015-)

21. Miraculous: Tales of Ladybug & Cat (2015-)

IMDb: 7,9

Özet: Paris tehlikede olunca Marinette ve Adrien süper kahramana dönüşürler: Marinette Uğur Böceği (Ladybug), Adrien ise Kara Kedi (Chat Noir) olur. Gerçek hayatta Marinette, Adrien'e âşıktır; ama onun Kara Kedi olduğundan habersizdir. Adrien ise Uğur Böceği'ne aşıktır ancak Kara Kedi onun Marinette olduğundan habersizdir.

Oyuncular: Anouck Hautbois, Benjamin Bollen, Antoine Tomé

Yönetmen: Thomas Astruc

22. My Fair Lady (1964)

22. My Fair Lady (1964)

IMDb: 7,8

Özet: Eliza Doolittle, sokaklarda çiçek satan ve ağzı epey bozuk bir kadındır. Dilbilimci Prof. Higgins ve arkadaşı Albay Pickering bir gece opera çıkışı Eliza'yı görürler. Eliza her zamanki gibi yine kaba şekilde davranmaktadır. Higgins ve arkadaşı bir bahse girerler. Higgins, Eliza'yı gerçek bir hanımefendiye dönüştürebileceğini düşünüyordur. Eliza karşılığında para alacağı için bu durumu kabul eder. Bir süre Prof. Higgins'in evinde kalan Eliza'nın değişimi herkes için şaşırtıcı olacaktır.

Oyuncular: Audrey Hepburn, Rex Harrison, Stanley Holloway

Yönetmen: George Cukor

23. Willy Wonka and The Chocolate Factory (1971)

23. Willy Wonka and The Chocolate Factory (1971)

IMDb: 7,8

Özet: Willy Wonka, çikolata fabrikası olan sıra dışı bir adamdır. Gözü gibi baktığı fabrikasını, kendinden sonra devralacak birini arayan bu adamın aklına bir fikir gelir. Değerlendirebileceği adayların bulunduğu bir yarışma düzenleyecektir. Bu yarışmadaki adayları seçebilmek adına ürettiği beş tane çikolatanın içine altın bilet koyarak ülkenin farklı yerlerinde satışa çıkarır. Aldıkları çikolatanın içinden çıkan biletlerle çikolata fabrikasına giden beş çocuktan biri ise Charlie'dir. Bu küçük çocuk, fakir bir aileden gelmektedir. Charlie ve çocuklar, Willy Wonka ile birlikte çikolata fabrikasını gezer. Bu küçük çocuğun gördükleri, onu çok etiketleyecek ve Willy Wonka'nın hayal dünyasına dahil edecektir.

Oyuncular: Gene Wilder, Jack Albertson, Peter Ostrum

Yönetmen: Mel Stuart

24. Tangled (2010)

24. Tangled (2010)

IMDb: 7,7

Özet: Flynn Rider adında genç bir adam, yıllardır hapsedildiği kuleden çıkma yolları arayan Rapunzel tarafından esir alınır. Bu meraklı kız ve adam bir anlaşma yapacaklardır. Bu ikili aşırı korumacı bir bukalemun ve süper polis bir at eşliğinde haydutların da olduğu bir maceraya yelken açar.

Oyuncular: Mandy Moore, Zachary Levi, Donna Murphy

Yönetmen: Byron Howard, Nathan Greno

25. Cedric (2001-)

25. Cedric (2001-)

IMDb: 7,7

Özet: Cedric, okulda ve hayatta yaşadığı problemleri, kurduğu basit hayallerle anlatan başarılı bir çizgi-komedidir.

Oyuncular: Yves Barsacq, Olivier Pajot

Yönetmen: Raoul Cauvin

İçeriğin Devamı Aşağıda

26. Heidi (1974)

26. Heidi (1974)

IMDb: 7,5

Özet: Heidi, annesinin ölümü üzerine Alp Dağlarında yaşayan dedesinin yanına yerleşen küçük bir kız çocuğunun hikayesini konu almaktadır. Bu küçük kız, burada geçirdiği günlerde arkadaş edinecek ve maceradan maceraya atılacaktır.

Oyuncular: Bruno Ganz, Anuk Steffen

Yönetmen: Isao Takahata

27. Arthur (1996–2022)

27. Arthur (1996–2022)

IMDb: 7,4

Özet: Kullandığı mizahi dil ile birlikte çocukların gelişimini amaçlamaktadır. İnsani davranışlar sergileyen hayvanların bulunduğu bu dizi, karakterlerin günlük hayatta karşılaştıkları sorunların üstesinden gelmeye çalışmalarını konu almaktadır.

Yönetmen: Greg Bailey

28. The Powerpuff Girls (1998–2005)

28. The Powerpuff Girls (1998–2005)

IMDb: 7,3

Özet: Başarılı bir profesörün deneyine X kimyasalını dökmesi sonucu, üç süper kız çocuğu ortaya çıkmıştır. Artık bu süper güçlü kızlar, her zaman şehri kurtarmaya çalışacak ve yaşadıkları maceralardan bir ders alacaklardır.

Oyuncular: Cathy Cavadini, Tara Strong, Jennifer Hale

Yönetmen: Craig McCracken

29. The Smurfs (1981–1989)

29. The Smurfs (1981–1989)

IMDb: 7,2

Özet: Gargamel, Şirinler'in huzurlu bir şekilde yaşadığı köylerini aramakta ve onları ele geçirmek istemektedir. Ancak küçük mavi dostlarımızın keskin zekası, yaşadıkları her macerada bu kötü niyetli adamı alt ederek kazanmalarını sağlamaya yardımcı olacaktır.

Oyuncular: Frank Welker, Donny Goldman, Jonathan Winters

Yönetmen: Carl Urbano

30. The Muppets (2011)

30. The Muppets (2011)

IMDb: 7,1

Özet: Kuklaları çok seven 3 kafadar arkadaş Walter, Gary ve Mary Los Angeles'a giderler. Oradaki Kukla Tiyatrosu'nun zengin bir iş insanı tarafından yıkılarak petrol çıkarılacağını öğrenen ekip var güçleriyle bu tiyatroyu kurtarmak için çabalayacaklardır.

Oyuncular: Ömer Vatanartıran, Aysun Topar, Ercan Demirel

Yönetmen: James Bobin

Daha fazla öneri için:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
38
19
6
4
3
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın