Görüş Bildir
Haberler
Daha Fazla Vakit Kaybetmeden Mutlaka İzlemeniz Gereken En İyi Animasyon Filmleri

Daha Fazla Vakit Kaybetmeden Mutlaka İzlemeniz Gereken En İyi Animasyon Filmleri

Eda Özkan
18.02.2022 - 07:15

Her birimizin kendine vakit ayırmak istediği, bunun için planlar yaptığı zamanları olur. Bazılarımız bu zamanı kitap okuyarak değerlendirir, bazılarımız yürüyüş yaparak, bazılarımız ise film izleyerek... Özellikle film izlemek, çoğumuzun yapmayı en sevdiği aktivitelerden biridir. Animasyonların da birçok yönden insana keyif veren benzersiz yapıları vardır. 

Bizler de sizler için hem yalnızken hem de çocuklarla izlemelik en iyi animasyon filmlerini bir araya getirdik. İzleyecek bir film arıyorsanız bu en iyi animasyon filmleri listesine mutlaka göz atmalısınız.

Hazırsanız, vakit kaybetmeden izlemeniz gereken en iyi animasyon filmleri önerilerimize geçelim. 😍

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Wall•E (2008)

1. Wall•E (2008)

Özet: İnsanlar, dünyayı yaşanamayacak kadar kirli bir yere getirdikten sonra Dünya'yı terk ederek başka bir gezegende yaşamaya başlamıştır. Çöpler ve atıklarla dolan dünyayı temizleme görevi ise sevimli bir robot olan Wall-e'ye verilir. Dünyada tek başına yalnız bir hayat sürerek çöplerden kendine ev yapan Wall-e'nin yalnızlığı, başka bir robot olan Eve'nın gelmesi ile bir son bulur. Bu iki sevimli robotun arasında, zamanla yeni bir duygu ortaya çıkar. İkili, tüm zorluklara rağmen ayakta kalabilecek midir?

IMDb:8,4

Oyuncular: Ben Burtt, Elissa Knight, Jeff Garlin

Yönetmen: Andrew Stanton

2. Coco (2017)

2. Coco (2017)

Özet: Meksikalı gitarist Ernesto de la Cruz, 12 yaşındaki Miguel'in en büyük kahramanıdır ancak çok önceden hayatını kaybetmiştir ve ne yazık ki Miguel'in onunla tanışma imkanı yoktur. Onun şarkılarıyla büyüyen Miguel, bir gün şans eseri Cruz'un gitarını bulur. Ancak gitarı çaldığı an, kendisini bambaşka bir dünyada bulur: Ölüler Diyarı'nda! Çıkış yolunu aradığı sürede düzenbaz bir adam olan Hector'la karşılaşırlar. İkili, Miguel'in aile tarihi hakkındaki gerçek hikayeyi keşfetmek için bilmedikleri bir yolculuğa çıkarlar!

IMDb: 8,4

Oyuncular: Anthony Gonzalez (VIII), Benjamin Bratt, Gael García Bernal

Yönetmen:  Lee Unkrich, Adrian Molina

3. Toy Story-Oyuncak Hikayesi (1995)

3. Toy Story-Oyuncak Hikayesi (1995)

Özet: Andy, oyuncaklarına çok değer veren ve onlardan koleksiyon yapan küçük bir çocuktur. Ancak onun oyuncakları hakkında bilmediği bir şey vardır: Andy yokken oyuncaklar hayata geliyordur. Bir gün Andy'nin Buzz-Lightyear adında son model hediye bir oyuncak alır. Bu hediye, oyuncaklar arasında ego tartışmalarına neden olacaktır.

IMDb: 8,3

Oyuncular: Tim Allen, Don Rickles, Jim Varney

Yönetmen: John Lasseter

4. Up-Yukarı Bak (2009)

4. Up-Yukarı Bak (2009)

Özet: Carl ve Ellie, çocukluktan beri birbirlerinin yanından hiç ayrılmayan bir ikilidir. Ellie'nin tek hayali, dünyayı gezebilmek ve maceracı ruhunu doyurabilmektir. Carl ise sessiz sakin görünen ancak Ellie kadar maceraperest ruhlu bir adamdır. Onunsa tek isteği, Ellie'nin mutluluğudur. Bu ikili birlikte büyüdükleri süre zarfında evlenir ve yaşlanır. Bir gün ölüm Ellie'nin kapısını çaldığında, Carl sevdiği kadını kaybetmiştir. Artık geri kalan yaşamında tek amacı, Ellie'nin hayat boyu istediği şeyi gerçekleştirebilmektir. 

IMDb: 8,2

Oyuncular: Edward Asner, Jordan Nagai, Bob Peterson

Yönetmen: Pete Docter, Bob Peterson

5. Finding Nemo-Kayıp Balık Nemo (2003)

5. Finding Nemo-Kayıp Balık Nemo (2003)

Özet: Nemo, okyanusa karşı büyük bir ilgi duyan küçük bir balıktır. Ancak hayranı olduğu bu büyülü dünyanın bazı tehlikeleri de yok değildir. Bu tehlikelerden Nemo'yu korumak isteyen babası, onu çok büyük bir titizlikle korumakta ve istemeden de olsa sıkmaktadır. Nemo'nun bir gün aniden ortadan kaybolması ile birlikte, başına gelecek talihsiz olaylara karşı babası, karşı koyması çok güç tehlikeli bir yolculuğa çıkacaktır.

IMDb: 8,1

Oyuncular: Albert Brooks, Ellen DeGeneres, Alexander Gould

Yönetmen: Andrew Stanton, Lee Unkrich

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. How to Train Your Dragon-Ejderhanı Nasıl Eğitirsin (2010)

6. How to Train Your Dragon-Ejderhanı Nasıl Eğitirsin (2010)

Özet: Berk Adası'nı kendisine mesken edinen ejderhalar, insanların gözlerini senelerce korkutmuştur. İnsanların gözünde ejderhalar, onların evlerini yağmalayan ve hayvanlarını çalan varlıklardır. Yetişkinlik çağına adım atmış erkeklerin yapması gereken tek şey vardır: Bir ejderha öldürmek. Köy şefinin oğlu Hiccup'un zamanı artık gelmiştir. Kendi icat ettiği tuhaf silahı yaratığa doğrultarak öldürmeye niyetlense de, bir türlü başaramaz ve onu ormana götürerek serbest bırakır. Bu olaydan sonra, zamanla aralarında sadakat barındıran bir ilişki gelişecektir.

IMDb: 8,1

Oyuncular: Jay Baruchel, Gerard Butler, America Ferrera

Yönetmen: Chris Sanders, Dean DeBlois

7. Inside Out-Ters Yüz (2015)

7. Inside Out-Ters Yüz (2015)

Özet: Ters Yüz, 11 yaşındaki Riley ile ailesinin, başka bir şehre taşınma hikâyesini ve bu süreçte yaşadıklarını anlatıyor. Ailenin aldığı bu karar, yaşadıkları süreçte Riley’in iç dünyasının karışmasına neden olur. Riley’in iç dünyasının nelerden etkilendiğini ve onun deneyimlerine yön veren duyguların nasıl çalıştığını bizlere gösteren bu filme,

Riley ile birlikte başrolü paylaşan beş temel duygu da hâkim: Neşe, Üzüntü,

Öfke, Korku ve Tiksinti. Riley’in duygularını bizlere anlatmak ve onlara sembol olmak isteyen bu beş duygu sayesinde, olayları hem dışarıdan hem de içeriden, yani Riley’in gözünden izleyebiliyoruz.

IMDb: 8,1

Oyuncular: Aysun Topar, Murat Şen, Suzan Acun

Yönetmen:  Pete Docter, Ronaldo Del Carmen

8. Ratatouille-Aşçı Fare (2007)

8. Ratatouille-Aşçı Fare (2007)

Özet: Remy, hayalindeki tek şey aşçı olabilmek olan yemeğe düşkün, şişman bir faredir. Hayallerini gerçekleştirebilmek için Paris'e doğru yola koyulur ve şans eseri kendini şehrin en iyi restoranının kanalizasyonunda bulur. Restorana yeni gelen çöpçü ile bir anlaşma yapar: Tüm hünerlerini sergileyebileceği o büyülü mutfağa ulaşmalıdır. Ancak hayallerini gerçekleştirmek, tüm dünyada farelerden iğrenen insanlar varken pek kolay olmayacaktır. 

IMDb:8,0

Oyuncular: Patton Oswalt, Brad Garrett, Lou Romano

Yönetmen: Brad Bird

9. Big Hero 6-6 Süper Kahraman (2014)

9. Big Hero 6-6 Süper Kahraman (2014)

Özet: Hiro Hamada, oldukça zeki bir robot tasarımcısıdır. Bir gün, hiç beklemediği şekilde kendisini bir suç örgütünün içinde bulur. Bu adamların amacı çok yüksek bir teknolojiye sahip olan 'San Fransokyo' kentini dağıtarak, yerle bir etmektir. Hiro, şehri kurtarmak için en yakın arkadaşı Baymax'ın yardımıyla şehrin kurtulması için çabalayan gönüllüler ordusuna katılır. Macera bağımlısı Gogo Tamaga, sistematik Wasabi No-Ginger, kimyager Honey Lemon ve fanatik Fred gibi arkadaşları da, onları yalnız bırakmayacaktır.

IMDb: 7,8

Oyuncular: Scott Adsit, Ryan Potter, T.J. Miller

Yönetmen: Don Hall, Chris Williams (II)

10. Mulan-1998

10. Mulan-1998

Özet: Çin, Büyük Hun İmparatorluğu'nun güçlü ve hazırlıklı askerlerinin merhametsiz saldırısı altındadır. Ancak ülkelerini son ana kadar savunmaya çalışan Çin askerlerinin hiç umudu kalmamıştır. Kimsenin umursamadığı genç bir asker olan Ping'in aklına, dahiyane bir savunma fikir gelir. Eğer dağlara ateş ederlerse, ani bir çığ meydana gelip Hun askerlerini defedebilir. Bu plan başarılı olarak Hun askerlerini durdurmak zorunda bırakır. Herkesin diline dolanan Ping, kısa sürede bir kahraman haline gelir ancak onun hakkında kimsenin bilmediği bir şey vardır: Herkesin erkek olduğuna inandığı Ping, aslında genç bir kızdır. 

IMDb: 7,7

Oyuncular: James Hong, Thierry Ragueneau, George Takei

Yönetmen: Tony Bancroft, Barry Cook

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Despicable Me-Çılgın Hırsız (2010)

11. Despicable Me-Çılgın Hırsız (2010)

Özet: Gru, dünyanın uydusu Ay'ı ele geçirmek tek hayali olan kötü niyetli bir adamdır. Yaşadığı semt her ne kadar çok bakımlı, çiçeklerle dolu ve nazik insanların yaşadığı bir yer olsa da, Gru sakinliği bozan tek kişidir. Gru'nun kötü emelleri, banliyödeki bakımsız evinde küçük hizmetkarları tarafından hayata geçmek için beklemektedir. Ancak Margo, Edith ve Agnes adındaki üç küçük yetim, Gru ile karşılaştıklarında herkesin gördüğünden bambaşka bir şey fark ederler: Artık Gru, yeni potansiyel baba adayıdır.

IMDb: 7,6

Oyuncular: Steve Carell, Jason Segel, Russell Brand

Yönetmen: Chris Renaud, Pierre Coffin

12. Moana (2016)

12. Moana (2016)

Özet: Antik Polenezya'da yaşayan bir kabile şefinin, Moana adında cesur bir kızı vardır. Moana, doğanın içinde büyüdüğünden güçlü ve korkusuz yetişmiştir. Ancak yarı tanrı Maui'nin yaptığı korkunç bir lanet, onun adasına kadar ulaşmış ve ekinlerine su vermez, balıklarını avlatmaz olmuştur. Maui, tanrıça Te Whiti'nin kalbini çalmıştır ve onu geri alabilecek tek kişi, Moana'dır. Güney Pasifik'ten yola çıkan bu genç kız, hedefine ulaşabilecek midir?

IMDb:7,6

Oyuncular:  Auli'i Cravalho, Dwayne Johnson, Alan Tudyk

Yönetmen: John Musker, Ron Clements

13. Corpse Bride-Ölü Gelin (2005)

13. Corpse Bride-Ölü Gelin (2005)

Özet: Van Dort ile Victoria Everglot, 1800'lerin sonuna doğru Victorian kasabasında nişanlanırlar. Everglot'lar, paraya sıkışmış durumdadır ve buna çare olarak da sosyetede adları geçen Van Dort'lar onlar için en doğru seçimdir. Ancak düğün provası yapıldığı sırada Victor, yanlışlıkla koruluğa girer ve yerdeki iskeletin parmağındaki yüzüğü alarak kendi parmağına takar. Artık ölü gelin Emily ile evlenmiş bulunmaktadır. Ortada iki gelin ve tek damat vardır. Bu durumda Victor'u hangisi elde edebilecektir?

IMDb:7,3 

Oyuncular: Johnny Depp, Helena Bonham Carter, Emily Watson

Yönetmen: Mike Johnson, Tim Burton

14. Madagaskar (2005)

14. Madagaskar (2005)

Özet: Yaşadıkları hayvanat bahçesinin ortamına fazlasıyla alışmış, Alex, Melman, Gloria ve Marty, iyi anlaşan dört arkadaştır. Şehrin göbeğinde olmalarına rağmen, çok mutludurlar. Bir gün Marty'nin hayvanat bahçesinin dışında ne olduğunu merak etmesi, kaçmasına neden olur. Arkadaşları ise onu bulup geri getirmek üzere hayatlarında hiç görmedikleri Madagaskar'ın doğal güzelliğine doğru yol alırlar. Artık geri dönmek, sadece bir hayalden ibarettir.

IMDb: 6,9

Oyuncular: Ben Stiller, Chris Rock, David Schwimmer

Yönetmen:  Eric Darnell, Tom McGrath

15. Legend of the Guardians-Baykuş Krallığı Efsanesi (2010)

15. Legend of the Guardians-Baykuş Krallığı Efsanesi (2010)

Özet: Babasının kahramanlık hikayeleri ile büyüyen Soren, Ga'hoole Muhafızları hakkında anlatılan hikayeleri dinlediğindeyse ona görkemli destanlar olarak gelmektedir. Muhafız hikayelerini her dinlediğinde, hayallere dalar. Soren'e göre muhafızlar, krallığı ve tüm baykuş ırkını kötü kalpli Safkan olanlardan kurtarmak için olağanüstü bir çaba gösteren kanatlı savaşçılar ordusudur. Abisi Klud ise, bir gün bu savaşçılardan biri olmayı kendine amaç edinen Soren'in hayalleriyle dalga geçer. Aslında Kludd'un amacı, babasının Soren'e duyduğu sevgiyi çalmaya niyetlidir. Ancak Kludd'un bu kıskançlığı, herkes için kötü sonuçlar doğuracaktır. Bu sonuçlardan sonra her şeyin düzelmesi için Soren'in tek bir umudu vardır: Muzafız Safkan olanlar. 

IMDb: 6,9

Oyuncular: Jim Sturgess, Emily Barclay, Abbie Cornish

Yönetmen: Zack Snyder

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Bolt (2008)

16. Bolt (2008)

Özet: Bolt, o güne kadarki tüm hayatını TV şovu kahramanı olarak geçiren bir Alman Çoban köpeğidir. Süper güçleri olduğuna inansa da bir gün şans  stüdyodan uzaklaştığı sırada Mr. Mittens adındaki dişi kedi ve Hamster Rhino ile karşılaşır. Bu üçlünün çıktıkları yolculukta, Bolt aslında süper güçlerinin gerçek olmadığını ve gerçek hayatın çok daha farklı bir yer olduğunu anlar. 

IMDb: 6,8

Oyuncular: John Travolta, Miley Cyrus, Susie Essman

Yönetmen: Byron Howard, Chris Williams (II)

17. Surf's Up-Neşeli Dalgalar (2007)

17. Surf's Up-Neşeli Dalgalar (2007)

Özet: Cody Maverick, ergenlik çağında Rockhopper türündeki, ilk profesyonel yarışmasına katılacak olan sörfçü bir penguendir. Bu deneyimini kayıt altına alabilmek ve Büyük Z Yarışması'na katılabilmek için kamera ekibi ile birlikte Pen Gu Adası'na doğru yola çıkar. Seyahati boyunca birçok arkadaş edinen Cody'nin sörf tutkusunu, onlar bile fark eder. Kazanmak istemesinin asıl nedeni kendine saygı ve hayranlık getireceği düşüncesi olsa da, eski bir sörfçünün beklenmedik şekilde karşısına çıkması ile işler değişir. Cody, kazanmanın her zaman birinci olmak olmadığını anlar. 

IMDb: 6,7

Oyuncular: Shia LaBeouf, Jeff Bridges, Zooey Deschanel

Yönetmen: Ash Brannon, Chris Buck

18. Flushed Away-Fare Şehri (2006)

18. Flushed Away-Fare Şehri (2006)

Özet: Londra'da lüks bir evde yaşayan Roddy, mutlu bir faredir. Çok uzun bir zaman boyunca, kendisine yardımcı olan hizmetlileri ile rahat yaşama alışmıştır ve aksini düşünemiyordur bile. Ancak bir gün, mutfağın levyesinden fırlayarak hayatına bomba gibi düşen lağım faresi Sid, hayatını alt üst eder. Sid, Roddy'nin yerine geçerek bu lüks hayatı yaşama sırasının kendisine geldiğini düşünmektedir. Aralarında yaşanan tartışmada Roddy yenilir ve istemeden de olsa Fare Şehri artık onun yeni evidir. Roddy fare Şehri'nden kurtulup evine tekrar dönebilecek midir?

IMDb: 6,6

Oyuncular: Hugh Jackman, Kate Winslet, Ian McKellen

Yönetmen: Sam Fell, David Bowers

19. The Grinch-Grinç (2018)

19. The Grinch-Grinç (2018)

Özet: Sadık köpeği Max ile bir mağarada yaşayan Grinç, alaycı ve huysuzdur. Mağarasında günlük ihtiyaçlarına yetecek bir sürü teknolojik alet bulunduğundan, dışarı çıkmayan ve bunu pek de sevmeyen Grinç, yaşadığı Who köyündeki komşularıyla ise neredeyse hiç görüşmemektedir. Ancak yılda bir gün bile olsa, komşularının her yıl olan Noel sevinçlerinden rahatsız olmakta ve bu durumdan şikayet etmektedir. Özellikle bu yıl kutlamaların her zamankinden çok daha büyük yapılacağını duyan Grinç, Noel'i çalmaya karar verir!

IMDb: 6,4

Oyuncular: Yekta Kopan, Azra Ayorak, Ebru Saçar Aktaç

Yönetmen:  Scott Mosier, Yarrow Cheney

20. Arthur et les Minimoys-Arthur İle Minimoylar (2006)

20. Arthur et les Minimoys-Arthur İle Minimoylar (2006)

Özet: On yaşındaki Arthur, anneannesi ile birlikte yaşayan, ruhsal yönü gelişmiş bir çocuktur. Ailesi uzakta iş aradığı ve esrarengiz dedesi yıllardır kayıp olduğu için, anneannesi ile birlikte zaman geçirmektedir ancak yaşadıkları bahçeli ev, başkaları tarafından ele geçirilip apartman dairelerine dönüştürülmek üzeredir. Buna engel olmanın tek yolu, Arthur'un dedesinin çıkagelerek bazı kağıtları imzalamasıdır. Evleri borçlardan ancak bu şekilde kurtulabilir. Ancak bu sırada Arthur, Minimoylar adı verilen ve içinde minyatür insanların olduğu yeni bir dünya keşfeder!

IMDb: 6,0

Oyuncular: Freddie Highmore, Mia Farrow, Penny Balfour

Yönetmen: Luc Besson

Daha fazla öneri için:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
162
99
53
43
32
21
21
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın