Görüş Bildir
Haberler
Pixar'ın En İyileri: Büyülü Atmosferleriyle İzleyenleri Bambaşka Bir Dünyaya Götüren Animasyon Filmleri

Pixar'ın En İyileri: Büyülü Atmosferleriyle İzleyenleri Bambaşka Bir Dünyaya Götüren Animasyon Filmleri

Eda Özkan
26.02.2022 - 07:30 Son Güncelleme: 13.05.2022 - 16:52

Her birimizin çocukluğumuzda izlemeye başladığı ve yaşımız kaç olursa olsun izlemekten keyif aldığı birçok animasyon filmi vardır. Animasyon filmi denince ise akla ilk gelen yapım şirketi tabii ki Pixar'dır. Onedio olarak bu içeriğimizde her birimizin zihinlerine birçok güzel animasyon kazıyan Pixar'ın, en sevilen animasyon filmlerini sizler için derledik!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Wall•E (2008)

1. Wall•E (2008)

IMDb:8,4

Özet: Dünyayı yaşanamayacak kadar kirli bir hale getiren insanlar, dünyayı terk ederek başka bir gezegene göç etmiştir. Dünyayı temizleme görevi ise Wall-e isimli sevimli bir robota verilir. Wall-e tek başına yalnız bir hayat sürdüğü dünyada çöplerden bir ev yaparak görevlerini yerine getirmeye çalışmaktadır. Bu çalışkan robotun hayatı- Eve adındaki başka bir robotun dünyaya inmesi ile değişecek ve ikili arasında saf duygular filizlenecektir.

Oyuncular: Ben Burtt, Elissa Knight, Jeff Garlin

Yönetmen: Andrew Stanton

2. Coco (2017)

2. Coco (2017)

IMDb: 8,4

Özet: Ernesto de la Cruz, başarılı bir gitarist olarak 12 yaşındaki Miguel'in en büyük kahramanıdır. Ancak ünlü gitarist çok önceden hayatını kaybettiği için Miguel ne yazık ki onunla hiç tanışamayacaktır. Cruz'un şarkıları ile büyüyen Miguel, bir gün onun gitarını bularak çaldığında kendini hiç bilmediği bir dünyada buluverir. Ölüler diyarına gitmiş olan küçük çocuk, buradan çıkmak için bir yol ararken, aynı zamanda aile tarihi hakkında gerçek hikayeyi de keşfedecektir.

Oyuncular: Anthony Gonzalez (VIII), Benjamin Bratt, Gael García Bernal

Yönetmen:  Lee Unkrich, Adrian Molina

3. Toy Story-Oyuncak Hikayesi (1995)

3. Toy Story-Oyuncak Hikayesi (1995)

IMDb: 8,3

Özet: Andy, oyuncaklarına çok değer veren ve onlardan koleksiyon yapan küçük bir çocuktur. Ancak onun oyuncakları hakkında bilmediği bir şey vardır: Andy yokken oyuncaklar hayata geliyordur. Bir gün Andy'nin Buzz-Lightyear adında son model hediye bir oyuncak alır. Bu hediye, oyuncaklar arasında ego tartışmalarına neden olacaktır.

Oyuncular: Tim Allen, Don Rickles, Jim Varney

Yönetmen: John Lasseter

4. Up-Yukarı Bak (2009)

4. Up-Yukarı Bak (2009)

IMDb: 8,2

Özet: Carl ve Ellie, çocukluktan beri birbirlerinin yanından hiç ayrılmayan bir ikilidir. Ellie'nin tek hayali, dünyayı gezebilmek ve maceracı ruhunu doyurabilmektir. Carl ise sessiz sakin görünen ancak Ellie kadar maceraperest ruhlu bir adamdır. Onunsa tek isteği, Ellie'nin mutluluğudur. Bu ikili birlikte büyüdükleri süre zarfında evlenir ve yaşlanır. Bir gün ölüm Ellie'nin kapısını çaldığında, Carl sevdiği kadını kaybetmiştir. Artık geri kalan yaşamında tek amacı, Ellie'nin hayat boyu istediği şeyi gerçekleştirebilmektir. 

Oyuncular: Edward Asner, Jordan Nagai, Bob Peterson

Yönetmen: Pete Docter, Bob Peterson

5. Inside Out-Ters Yüz (2015)

5. Inside Out-Ters Yüz (2015)

IMDb: 8,2

Özet: 11 yaşındaki Riley ve ailesi, yeni evlerine taşınmak üzere bir yola çıkarlar. Bu durumla başa çıkmaya çalışan küçük kız arkadaşlarını ve büyüdüğü evi bırakma fikri ile başa çıkmakta zorlanmaktadır. Riley'in iç dünyasına ise 5 temel duygu hakimdir: Neşe, Üzüntü, Öfke, Korku ve Tiksinti. Olayların sembolü olan bu beş duygu, Riley'in hem iç, hem de dış dünyasını göz önüne serecektir.

Oyuncular: Aysun Topar, Murat Şen, Suzan Acun

Yönetmen:  Pete Docter, Ronaldo Del Carmen

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Monsters, Inc.-Sevimli Canavarlar (2001)

IMDb: 8,1

Özet: Canavarlar Dünyası isminde bir dünyada yaşayan ve hayatta kalabilmek için insanlara muhtaç olan ilginç oldukları kadar sevimli de olan canavarların, o dünyalarında insanlarla karşılaştığı an ortaya çıkan trajikomik hikayeyi anlatır 'Sevimli Canavarlar' filmi. Bu canavarların dünyasında canavarlar yaşayabilmek için insanlara ihtiyaç duyarlar çünkü insanları korkuttuklarında insanlardan kopan çığlıklar bu canavarlar için adeta bir enerji kaynağıdır. Küçük ve tatlı bir kız çocuğunun yanlışlıkla bu enteresan dünyaya yolunun düşmesi işleri çığırından çıkarır. Çünkü canavarlar, insanlar tarafından ters etkiyle karşılaşırlar. Bu noktada paniğe kapılan canavarlar, dünyalarında salgın bir hastalığın yayılmasından endişe duyarlar. Peki bu küçük kız canavarların düşündüğü gibi onlar için bir tehdit midir?

Oyuncular: John Goodman, Billy Crystal, Steve Buscemi

Yönetmen: Pete Docter, David Silverman, Lee Unkrich

7. Finding Nemo-Kayıp Balık Nemo (2003)

IMDb: 8,1

Özet: Nemo, okyanusa karşı büyük bir ilgi duyan küçük bir balıktır. Ancak hayranı olduğu bu büyülü dünyanın bazı tehlikeleri de yok değildir. Bu tehlikelerden Nemo'yu korumak isteyen babası, onu çok büyük bir titizlikle korumakta ve istemeden de olsa sıkmaktadır. Nemo'nun bir gün aniden ortadan kaybolması ile birlikte, başına gelecek talihsiz olaylara karşı babası, karşı koyması çok güç tehlikeli bir yolculuğa çıkacaktır.

Oyuncular: Albert Brooks, Ellen DeGeneres, Alexander Gould

Yönetmen: Andrew Stanton, Lee Unkrich

8. How to Train Your Dragon-Ejderhanı Nasıl Eğitirsin (2010)

8. How to Train Your Dragon-Ejderhanı Nasıl Eğitirsin (2010)

IMDb: 8,1

Özet: Berk Adası'nda yaşayan ejderhalar, insanları çok korkutmaktadır. İnsanlara göre ejderhalar onların yiyeceklerini, evlerini yağmalamaya çalışan kötü yaratıklardır. Bu köyde yetişkinlik çağına gelen erkeklerin yapması gereken tek şey, ejderha avlayabilmektir. Hiccup adındaki köy şefinin oğlunun da avlanma zamanı gelip çatmıştır. Ancak genç adamın kendine has yöntemleri, hiç bilmedikleri bir gerçeği ortaya çıkaracak ve ejderhalarla nasıl dost olunacağını herkese gösterecektir. 

Oyuncular: Jay Baruchel, Gerard Butler, America Ferrera

Yönetmen: Chris Sanders, Dean DeBlois

9. Soul (2020)

9. Soul (2020)

IMDb: 8,1

Özet: Joe Gardner, ortaokulda çalışan bir müzik öğretmenidir. Ama bu adamın asıl hayali, bir jazz grubunda jazz piyanistliği yapmaktır. Hayallerine yaklaşmak için ilk müzisyenlik deneyimini edinir. Bir gün New York sokaklarında gezerken kanalizasyona düşmesi sonucunda ise başka bir dünya keşfeder. Şimdi yapması gereken tek şey buradan çıkıp kendi dünyasına dönmenin bir yolunu bulmaktır.

Oyuncular: Jamie Foxx, Tina Fey, Graham Norton

Yönetmen: Pete Docter, Kemp Powers

10. The Incredibles-İnanılmaz Aile (2004)

10. The Incredibles-İnanılmaz Aile (2004)

IMDb: 8,0

Özet: Bob Parr, Mr. Incredible adıyla tanınan ve tüm dünyanın kahraman olarak benimsediği bir adamdır. Kötülüklerle mücadele eden bu adam, hayatının bu yorucu temposundan uzaklaşmak isteyerek emekli olmaya karar verir. Artık eşi ve çocukları ile birlikte daha huzurlu ve sıradan bir hayat yaşamaktadır ancak bir zaman sonra bu düzenden de sıkılır. Çünkü sıradan bir hayat, alıştığı düzene aykırıdır. Bir gün evren ona başka bir şans verir: Bob, şimdi bir adada gizli bir görev yürütecektir.

Oyuncular: Michael Bird, Jason Lee, Brad Bird

Yönetmen: Brad Bird

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Ratatouille-Aşçı Fare (2007)

IMDb:8,0

Özet: Remy, hayalindeki tek şey aşçı olabilmek olan yemeğe düşkün, şişman bir faredir. Hayallerini gerçekleştirebilmek için Paris'e doğru yola koyulur ve şans eseri kendini şehrin en iyi restoranının kanalizasyonunda bulur. Restorana yeni gelen çöpçü ile bir anlaşma yapar: Tüm hünerlerini sergileyebileceği o büyülü mutfağa ulaşmalıdır. Ancak hayallerini gerçekleştirmek, tüm dünyada farelerden iğrenen insanlar varken pek kolay olmayacaktır. 

Oyuncular: Patton Oswalt, Brad Garrett, Lou Romano

Yönetmen: Brad Bird

12. Zootopia-Zootropolis (2016)

12. Zootopia-Zootropolis (2016)

IMDb: 8,0

Özet: Zootropolis, modern memelilerin yaşadığı benzersiz bir metropolistir. Bu metropoliste tüm hayvanlar istediği şekilde yaşayabilmektedir. Polis memuru Judy Hopps bu şehre geldiğinde büyük, sert mizaçlı hayvanlarla yaşamanın ve polislik yapmanın çok da kolay olmayacağını fark eder. Görevinde başarılı olmak ve kendini kanıtlamak için, Nick Wilde adında numaracı bir tilki ile ortak olarak gizemli bir olayı çözmeye çalışacaktır.

Oyuncular: Ginnifer Goodwin, Jason Bateman, Jared Bush

Yönetmen: Byron Howard, Rich Moore, Jared Bush

13. Big Hero 6-6 Süper Kahraman (2014)

13. Big Hero 6-6 Süper Kahraman (2014)

IMDb: 7,8

Özet: Oldukça zeki bir robot tasarımcısı olan Hiro Hamada, bir gün hiç beklemediği şekilde kendini bir suç örgütünün içinde buluverir ve bu adamların tek amacı  'San Fransokyo'  kentini yerle bir edebilmektir. Çok yüksek bir teknolojiye sahip olan bu şehri kurtarmak için Hiro, yakın arkadaşı Baymax'ın da yardımı ile gönüllüler ordusuna katılacak ve burada macera bağımlısı Gogo Tamaga, sistematik Wasabi No-Ginger, kimyager Honey Lemon ve fanatik Fred gibi kişilerle tanışarak yakın olacağı bu insanlar ile şehrin geleceğini değiştireceklerdir.

Oyuncular: Scott Adsit, Ryan Potter, T.J. Miller

Yönetmen: Don Hall, Chris Williams (II)

14. Tangled-Karmakarışık (2010)

IMDb: 7,7

Özet: Flynn Rider adında genç bir adam, yıllardır hapsedildiği kuleden çıkma yolları arayan Rapunzel tarafından esir alınır. Bu meraklı kız ve adam bir anlaşma yapacaklardır. Bu ikili aşırı korumacı bir bukalemun ve süper polis bir at eşliğinde haydutların da olduğu bir maceraya yelken açar.

Oyuncular: Mandy Moore, Zachary Levi, Donna Murphy

Yönetmen: Byron Howard, Nathan Greno

15. The Little Mermaid-Küçük Deniz Kızı (1989)

IMDb: 7,6

Özet: Denizin derinlerinde yaşayan her deniz kızının hayali bir gün normal bir insan olmak ve yakışıklı bir prensle evlenmektir. Ariel de o deniz kızlarından biridir.  Ancak o, hayallerinin gerçeğe dönüşmesi için çabalamaya hazırdır. Bir gün Ursula adlı kötü kalpli bir denizaltı büyücüsüne giderek bir anlaşma yapmaya karar verir. Ursula'nın tek istediği şey, Ariel'in sesine sahip olmaktır. Bu sayede Ariel, bir çift bacak kazanır ve karaya çıkarak Prens Eric ile tanışma fırsatı elde eder. Tüm bu olanlar sırasında çevresindekiler onu ne kadar uyarsa da Ariel dinlemez. Bu kararı, başına birçok olay gelmesine neden olacaktır. 

Oyuncular:  Jodi Benson, Claire Guyot, Christopher Daniel Barnes

Yönetmen: John Musker, Ron Clements

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Mulan (1998)

16. Mulan (1998)

IMDb: 7,6

Özet: Büyük Hun İmparatorluğu, güçlü ve hazırlıklı askerleri ile Çin'e saldırmaktadır. Çin askerlerinin hiç umudu kalmasa da ülkelerini savunmaktan asla vazgeçmezler. Bu sırada kimsenin umursamadığı Ping adında zeki bir askerin aklına gelen bir fikir, ülkeyi kurtaracaktır. Oysa herkesin diline dolanarak kahraman olan Ping'in hakkında kimsenin bilmediği bir gerçek vardır. Herkesin erkek olduğuna emin olduğu Ping aslında genç ve güzel bir kadındır. 

Oyuncular: James Hong, Thierry Ragueneau, George Takei

Yönetmen: Tony Bancroft, Barry Cook

17. Despicable Me-Çılgın Hırsız (2010)

IMDb: 7,6

Özet: Gru, dünyanın uydusu Ay'ı ele geçirmek tek hayali olan kötü niyetli bir adamdır. Yaşadığı semt her ne kadar çok bakımlı, çiçeklerle dolu ve nazik insanların yaşadığı bir yer olsa da, Gru sakinliği bozan tek kişidir. Gru'nun kötü emelleri, banliyödeki bakımsız evinde küçük hizmetkarları tarafından hayata geçmek için beklemektedir. Ancak Margo, Edith ve Agnes adındaki üç küçük yetim, Gru ile karşılaştıklarında herkesin gördüğünden bambaşka bir şey fark ederler: Artık Gru, yeni potansiyel baba adayıdır.

Oyuncular: Steve Carell, Jason Segel, Russell Brand

Yönetmen: Chris Renaud, Pierre Coffin

18. Moana (2016)

18. Moana (2016)

IMDb:7,6

Özet: Moana, Antik Polonezya'da yaşayan bir kabile şefinin cesur kızıdır. Doğanın içinde yetişen genç kız, oldukça cesur ve korkusuz bir şekilde büyümüştür. Moana yaşadığı adayı çok sevse de Maui adındaki yarı tanrının yaptığı korkunç bir lanet, onun adasına kadar ulaşarak ekinleri susuz bırakmış, balıkları yok etmiştir. Te Whiti adındaki tanrıçanın kalbini çalan Maui'yi yola getirebilecek tek kişi ise Moana olacaktır.

Oyuncular:  Auli'i Cravalho, Dwayne Johnson, Alan Tudyk

Yönetmen: John Musker, Ron Clements

19. Luca (2021)

19. Luca (2021)

IMDb: 7,5

Özet: Luca, genelde yaz aylarını makarna yiyip tüm gün scooterla gezerek geçirmektedir. Ancak bu yaz tüm zamanlardan farklı olacaktır. Alberto adında yeni bir arkadaş edindiği andan itibaren macera dolu bir yaza adım atar. Bu ikili, hayatları hakkındaki önemli bir sırrı birlikte keşfederler. Luka ve Alberto, aslında denizin derinlerinde bulunan başka bir dünyaya ait deniz canavarlarıdır. 

Oyuncular: Jacob Tremblay, Jack Dylan Grazer, Emma Berman

Yönetmen: Enrico Casarosa

20. Frozen-Karlar Ülkesi (2013)

IMDb: 7,4

Özet: Tüm krallık, Karlar Kraliçesi'nin yaptığı bir lanetten sonra ebediyen sürecek bir kışa mahkum olmuştur. Anna da bu krallıkta yaşayan ve kışın sona ermesini isteyen iyi kalpli insanlardan biridir. Bir gün Anna, eski güzel günlere dönmek için kraliçeyi bulmak ve lanete bir son vermesini istemek adına yola koyulur ve yol arkadaşı ise usta bir dağcı olan Kristoff'tur. Görünürde basit olan bu plan, yolculukları ilerledikçe zorlaşmaya başlar. Anna bu yolculuk sonunda istediğini elde edebilecek midir?

Oyuncular: Kristen Bell, Idina Menzel, Jonathan Groff (II)

Yönetmen: Chris Buck, Jennifer Lee

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Onward-Hadi Gidelim (2020)

21. Onward-Hadi Gidelim (2020)

IMDb: 7,4

Özet: Babalarını çok küçük yaşta kaybeden iki elf kardeş, bir gün çok değerli bir şey öğrenirler: Babaları ile son bir gün geçirme fırsatları vardır. Dünyada, babaları ile kavuşmalarını sağlayabilecek bir büyü vardır. Zorlu bir yolculuğa adım atarak büyüye ulaşmaya çalışan kardeşler, babalarını son bir kez görebilecek midir?

Oyuncular: Tom Holland, Chris Pratt, Julia Louis-Dreyfus

Yönetmen: Dan Scanlon

22. Bambi (1942)

IMDb: 7,3

Özet: Bir gün dişi bir karaca, ileride ormanın kralı olacak Bambi isimli bir geyik yavrusunu dünyaya getirir. Orman kralının görevi, hayvanları avcılardan ve tehlikelerden korumaktır. Şimdilerde ise bu görevi Bambi'nin babası yürütmektedir. Genç Bambi'nin edindiği en yakın arkadaşı olan Thumper bir tavşandır. Bu tavşan ona konuşmayı ve yürümeyi öğretir. Bambi zamanla içinde bulunduğu ormandaki çeşitli türlerde arkadaş edinecek ve ormanın tehlikelerini sorgulamaya başlayacaktır. 

Oyuncular: Hardie Albright, Ann Gillis, Thelma Boardman

Yönetmen: David Kerrick Hand, James Algar, Samuel Armstrong

23. Cinderella-Kül Kedisi (1950)

IMDb: 7,3

Özet: Ella, annesinin trajik ölümünden sonra tüccar babasının evlendiği yeni bir kadın ve üç kızıyla aynı evde yaşamaya başlar. Fakat bir gün Ella'nın babası da aniden ölünce, bu üç zalim kadın ve kızı ile baş başa kalır. Zalim kadınlar, Ella'yı kısa bir zaman sonra kendi evinde hizmetçi olarak kullanmaya başlar. Umutsuzluğa kapılan Ella'nın tek kurtuluş yolu, saray tarafından düzenlenen kentteki tüm genç kızların katılacağı o balodur. 

Oyuncular: Eleanor Audley, Verna Felton, William Phipps

Yönetmen: Wilfred Jackson, Hamilton Luske, Clyde Geronimi

24. Peter Pan (1953)

IMDb: 7,3

Özet: Var olmayan Ülke'de yaşayan ve büyümeyi reddeden Peter Pan haylaz bir çocuktur. Bu adada, Tinker Bell adındaki küçük peri arkadaşı ve Kayıp Çocuklar adlı çocuk çetesiyle birlikte bir hayat sürdürmektedir. Bu çocuklar her seferinde Kaptan Hook ve mürettebatına karşı birçok maceraya atılırlar. 

Oyuncular: Bobby Driscoll, Hans Conried, Tom Conway

Yönetmen: Hamilton Luske, Clyde Geronimi, Wilfred Jackson

25. Lilo and Stitch (2002)

IMDb: 7,3

Özet: Galaksinin en popüler uzaylılarından bir tanesi olan Stitch, bir gün, dünyaya geldiği bir sırada Hawai açıklarında yaşayan Lilo isimli genç bir kızla karşılaşır. Lilo, karşısındaki bu yaratığı köpek zannederek yanına alır ve Stitch aslında ismini burada alır. Lilo'nun sandığının aksine Stitch, bir laboratuvar mahsulüdür. Tüm yabancılığına rağmen Stitch, dünyanın sevgisini kazanacak ve Lilo ile aralarında güçlü bir bağ kurulacaktır.

Oyuncular: Daveigh Chase, Chris Sanders, Tia Carrere

Yönetmen: Dean DeBlois, Chris Sanders

İçeriğin Devamı Aşağıda

26. Corpse Bride-Ölü Gelin (2005)

26. Corpse Bride-Ölü Gelin (2005)

IMDb:7,3

Özet: 1800'lerin sonuna doğru Victorian kasabasında nişanlanan Van Dort ile Victoria Everglot herkesin evlenmesini dört gözle beklediği bir çifttir. Paraya sıkışmış durumda olan Everglot'lar buna çare olarak sosyetede adları geçen Van Dort'larrı seçmiştir. Ancak Victor'un düğün probası yaptığı sırada yüzüğü bir iskeletin parmağına takması, onu ölüler diyarına göndererek hiç bilmediği başka bir gelin olan Emily ile evlenmesine neden olacaktır. İki gelinin arasında kalan genç damat, hangisini seçecektir?

Oyuncular: Johnny Depp, Helena Bonham Carter, Emily Watson

Yönetmen: Mike Johnson, Tim Burton

27. Raya and The Last Dragon (2021)

27. Raya and The Last Dragon (2021)

IMDb: 7,3

Özet: Yalnız bir savaşçı olan ve Lumandra'yı kurtarmak için son ejderhanın izini süren Raya'nın hikayesini konu ediniyor Raya and The Last Dragon filmi. Lumandra'nın fantastik dünyasında insanlar ve ejderhalar yıllarca huzur içinde yaşarlar. Ülkeyi tehdit eden Druun adındaki canavarlar yüzünden ejderhalar insanlığın kurtulması için kendilerini feda ederler. Bu olaydan 500 yıl sonra canavarlar ülkeye geri döner. Bu canavarları sonsuza kadar durdurmanın tek yolunun son ejderhanın bulunması olduğunu fark eden Raya, ülkesini kurtarmak adına son ejderhayı bulmak için yola çıkar. Bu yolda dünyayı kurtarması için ejderha sihrinden çok daha fazlasına ihtiyacı olduğunu fark edecektir.

Oyuncular: Kelly Marie Tran, Awkwafina, Gemma Chan

Yönetmen:  Don Hall, Carlos Lopez Estrada, Paul Briggs

28. A Bug's Life-Bir Böceğin Yaşamı (1998)

28. A Bug's Life-Bir Böceğin Yaşamı (1998)

IMDb: 7,2

Özet: Karınca Adası'nda yaşayan ve kışı geçirmek için canla başla hazırlanan karıncalar çok çalışkanlardır. Bütün günlerini birkaç ay sonra karşılaşacakları ağır kış koşullarına direnebilmek için hazırlık yapmakla harcamaktadırlar. Ancak kış kadar büyük bir sorunları daha vardır. Hooper isimli kötü kalpli bir çekirgenin önderlik yaptığı bir çete, karıncalardan haraç keserek yiyeceklerin bazılarına el koymaktadır. Bu duruma sinirlenmesine rağmen savaşmaktan çekinen karınca halkı, bir gün Flik adında bir karıncanın önderliğinde başkaldırmaya karar verir.

Oyuncular: Dave Foley, Kevin Spacey, Julia Louis-Dreyfus

Yönetmen: John Lasseter, Andrew Stanton

29. Cars-Arabalar (2006)

29. Cars-Arabalar (2006)

IMDb: 7,1

Özet: Yıldızı yeni parlayan genç ve dinamik yarış arabası Lightning McQueen, Piston Kupası adındaki yarışta The King ve Chick Hicks'e karşı yarışmak üzere Kaliforniya'ya doğru gitmektedir. Bu yolculuk sırasında çıkan bir karmaşa sonucu yanlışlıkla kendisini Radiator Springs adında küçük bir kasabada bulur. Bu kasabaya gelirken maalesef hem kendisine hem de kasabanın asfaltına hasar vermiştir. Kasabadan ayrılması için tek koşul zarar verdiği asfaltı onarmasıdır. Bu süreçte elbette kasabadaki diğer arabalarla çok iyi dostluklar kurar ve hatta gerçek aşkı bile bulur. Bu kasabada geçirdiği süre onun karakterine de olumlu katkı sağlar. Lightning McQueen, ancak bu değişimle birlikte gerçek bir kazanan olmaya hazır hale gelecektir.

Oyuncular: Owen Wilson, Paul Newman, Bonnie Hunt

Yönetmen: John Lasseter

30. The Princess and The Frog-Prenses ve Kurbağa (2009)

30. The Princess and The Frog-Prenses ve Kurbağa (2009)

IMDb: 7,1

Özet: Maldonya Ülkesi'nin yakışıklı prensi Naveen, bir gece kendini Mississippi rıhtımında bulur. Yakışıklı prens, sorumsuz, üşengeç ve biraz da şımarık olan gerçek bir jazz hayranıdır. Bugünlere kadar cazibesi ve yakışıklılığı ile gelen prensin asilliği, Dr. Facilier adındaki bir kara büyücünün dikkatini çeker. Bu büyücü, yakışıklı prensin ayrıcalıklarına sahip olabilmek için Naveen'i bir kurbağaya dönüştürür. Naveen, masallardaki çözüme güvenerek Tiana adındaki genç bir kızla öpüşse de, Tiana'nın da bir kurbağaya dönüşmesine engel olamaz. Bu ikili, eski hayatlarını geri alabilmek için peşlerindeki kurbağa avcılarından kaçmalı ve Lousiana bataklıklarındaki büyücü Mama Odie'yi bulmaya çalışmalıdır.

Oyuncular:  Anika Noni Rose, Bruno Campos, Keith David

Yönetmen: Ron Clements, John Musker

İçeriğin Devamı Aşağıda

31. Brave-Cesur (2012)

31. Brave-Cesur (2012)

IMDb: 7,1

Özet: Kral Fergus ve Kraliçe Elinor'un okçuluk konusunda fazlasıyla yetenekli fakat bir o kadar da asi olan kızlarının adı Merida'dır. Merida, kaderinin kendi elinde olduğuna inanır ve ülkede yüzyıllardan beri gelen bir geleneğe karşı gelmektedir. Merida'nın kararları krallık içerisindeki düzeni bozar. Çünkü Lord MacGuffin, Lord Macintosh ve Lord Dingwall bu kızıl saçlı ve yetenekli kızdan hiç hoşlanmazlar. Merida, Bilge Kadın'a başvurduğunda ise maalesef uğursuz bir dileğin onu beklediğini öğrenir. Merida artık sık sık gelen tehlikeli güçlerin farkına varmıştır ve daha da vakit kaybetmeden uğursuz laneti ortadan kaldırmaya çalışacaktır.

Oyuncular: Kelly Macdonald, Billy Connolly

Yönetmen: Mark Andrews, Brenda Chapman, Steve Purcell

32. Madagaskar (2005)

32. Madagaskar (2005)

IMDb: 6,9

Özet: Alex, Melman, Gloria ve Marty, iyi anlaşan dört arkadaştır. Bu dört arkadaş yaşadıkları hayvanat bahçesinin ortamına fazlasıyla alışmış durumdadır. Çok mutlu olan dörtlü, şehrin göbeğinde yaşasalar da birbirleri ile keyif sürmektedirler. Ancak bir gün Marty'nin kaçması, onları bu alanlarından uzaklaştırarak Madagaskar'ın yolunu tutmalarına neden olacaktır.

Oyuncular: Ben Stiller, Chris Rock, David Schwimmer

Yönetmen:  Eric Darnell, Tom McGrath

33. Legend of the Guardians-Baykuş Krallığı Efsanesi (2010)

33. Legend of the Guardians-Baykuş Krallığı Efsanesi (2010)

IMDb: 6,9

Özet: Soren, Ga'hoole Muhafızları hakkındaki hikayeleri babası tarafından dinleyerek büyümüştür. Muhafız hikayelerini her dinlediğinde hayallere dalan Soren, krallığı ve tüm baykuş ırkını kötü kalpli Safkan olanlardan kurtarmak için savaşan muhafızlara hayrandır. Klud adındaki abisi ise bir gün bu savaşçılar gibi olmayı hayal eden Soren'i aşağılamaktadır. Kıskanç abi Kludd'un tek isteği babasının Soren'e verdiği sevgiyi çalmaktır.

Oyuncular: Jim Sturgess, Emily Barclay, Abbie Cornish

Yönetmen: Zack Snyder

34. Bolt (2008)

34. Bolt (2008)

IMDb: 6,8

Özet: Tüm hayatını bilmeden bir TV şovu kahramanı olarak geçiren Bold, süper güçleri olduğuna inanan bir Alman kurdudur. Bir gün şans eseri stüdyodan uzaklaşması ile gerçekleri acı bir şekilde öğrenen Bold, bu yolculukta Mr.Mİttens adında bir dişi kedi ve Rhino adındaki bir hamster ile arkadaş olacaktır. 

Oyuncular: John Travolta, Miley Cyrus, Susie Essman

Yönetmen: Byron Howard, Chris Williams (II)

35. Pocahontas (1995)

i.pinimg.com

IMDb: 6,7

Özet: Özgür ruhlu prenses Pocahontas, Meeko adındaki yaramaz rakun, Flit adındaki bir sinekkuşu, Smith adında bir kaptan ile güçlü bir arkadaşlık tohumu atarlar. Birbirinden çok farklı iki kültüre sahip olan Pocahontas ve Smith arasında bir gerilim yaşanmaya başlar. Herkesin barış içinde yaşamasının bir yolunu bulmaya çalışan Pocahontas, Söğüt Nine'den akıl almaya karar verir.

Oyuncular: Mel Gibson, Linda Hunt, Christian Bale

Yönetmen: Mike Gabriel

İçeriğin Devamı Aşağıda

36. Surf's Up-Neşeli Dalgalar (2007)

36. Surf's Up-Neşeli Dalgalar (2007)

IMDb: 6,7

Özet: Rockhooper türündeki  ilk profesyonel yarışmasına katılacak olan Cody Maverick sörfçü bir penguendir. Pen Gu Adası'na doğru yola çıkan sevimli penguenin amacı bu deneyimini kayıt altına alabilmek ve büyük Z Yarışması'na katılabilmektir. Kamera ekibi ile birlikte çıktıkları yolculukta birçok arkadaş edinen Cody, sörf tutkunu olduğunu herkese şimdiden kanıtlamıştır. Genç penguenin bu kadar hırslı bir şekilde kazanmak istemesinin tek nedeni saygı duyulmak ve hayranlık getirmek olsa da eski bir sörfçünün karşısına çıkması, her şeyi değiştirerek Cody'nin ezberlerini bozacaktır.

Oyuncular: Shia LaBeouf, Jeff Bridges, Zooey Deschanel

Yönetmen: Ash Brannon, Chris Buck

37. The Good Dinosaur-İyi Bir Dinozor (2015)

37. The Good Dinosaur-İyi Bir Dinozor (2015)

IMDb: 6,7

Özet: Dinozorlar ve insanların bulunduğu bir dünyaya gözlerini açan Arlo, küçük bir Apatozordur. Yaşadığı bir felaketten sonra gözlerini evinden ve ailesinden uzak bir yerde açan genç dinozor, zorlu bir yolculuk yaparak korkularıyla yüzleşmek zorunda kalacaktır. Bu yolculukta onu hiç bırakmayacak sadık bir dost edinir. İkili, zamanla birbirlerinden çok şey öğrenecektir. 

Oyuncular: Raymond Ochoa, Frances McDormand, Jeffrey Wright

Yönetmen: Peter Sohn

38. Flushed Away-Fare Şehri (2006)

38. Flushed Away-Fare Şehri (2006)

IMDb: 6,6

Özet: Roddy, uzun zamandır kendine yardımcı olan hizmetlileri ile Londra'da lüks bir evde yaşayan mutlu bir faredir. Ancak bir gün mutfak lavabosunda fırlayan lağım faresi Sid, genç farenin tüm hayatını alt üst ederek yaşadığı yeri ve şartları elinden alacaktır. Aralarında geçen tartışma sırasında yanlışlıkla olan bir kaza sonucu Fare Şehri'ne düşen Roddy, tekrar evine dönebilecek midir?

Oyuncular: Hugh Jackman, Kate Winslet, Ian McKellen

Yönetmen: Sam Fell, David Bowers

39. The Grinch-Grinç (2018)

39. The Grinch-Grinç (2018)

IMDb: 6,3

Özet: Max adındaki sadık köpeği ile birlikte bir mağarada yaşayan Grinç, alaycı ve huysuz biridir. Who köyünde yaşayan Grinç, kalabalığı sevmediğinden yılbaşından da nefret etmekte ve bölge halkının yaşadığı sevinci yok etmek istemektedir. Bu yılki kutlamaların tüm zamanlarınkinden çok daha büyük yapılacağını duyan Grinç, Noel'i çalmaya karar verir!

Oyuncular: Yekta Kopan, Azra Ayorak, Ebru Saçar Aktaç

Yönetmen:  Scott Mosier, Yarrow Cheney

40. Arthur et les Minimoys-Arthur İle Minimoylar (2006)

40. Arthur et les Minimoys-Arthur İle Minimoylar (2006)

IMDb: 6,0

Özet: Anneannesi ile birlikte yaşayan Arthur, ruhsal yönü gelişmiş on yaşında küçük bir çocuktur. Dedesi yıllardır kayıp olan bu küçük çocuk, bir gün yaşadıkları bahçeli evin başkaları tarafından alınıp apartman dairelerine dönüştürüleceğini duyunca büyük bir yıkıma uğrar. Arthur'un bu evi kurtarmasının tek yolu dedesinin gelip bazı kağıtları imzalamasıdır. Küçük çocuğun Minimoylar adı verilen ve içinde minyatür insanların olduğu yeni bir dünya keşfetmesi ile işlerin seyri değişecektir.

Oyuncular: Freddie Highmore, Mia Farrow, Penny Balfour

Yönetmen: Luc Besson

Daha fazla öneri için:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
58
30
9
7
7
3
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
sagesen

12 Luca'nın konusunu nasıl bu kadar yanlış anlattınız??

Ayaka

Makarna yiyen su altı canavarı