Görüş Bildir
Haberler
Onedio Okurlarına Göre En İyi 13 Yabancı Animasyon Filmi

Onedio Okurlarına Göre En İyi 13 Yabancı Animasyon Filmi

En iyi yabancı animasyon filmini seçmek için yaptığımız anketimiz sonuçlandı.

İşte en iyi yabancı 13 animasyon filmi!

Anketi merak ettiysen;

İçeriğin Devamı Aşağıda

13. Ratatouille

13. Ratatouille

IMDb 8,0

Remy'nin Paris'e gitmesinin tek amacı iyi bir şef olmak istemesidir. Ancak buradaki sorun Remy'nin bir fare olmasıdır. Farelere düşman bir insalığın içinde, şans eseri Paris'in en iyi restoranının kanalizasyonunda kendini bulan Remy, restoranın çöpçüsüyle bir anlaşma yapar ve artık hayallerine yaklaşmıştır. Asıl zor olan bundan sonra gerçekleşecek şeylerdir. Walt Disney yapımı filmin yönetmenliğini Brad Bird yaptı. Onedio okuyucularına göre en iyi yabancı animasyon filmlerinin arasında ise 13. sırada.

12. The Lion King

12. The Lion King

IMDb 6,8

Babasına olan hayranlığı ile tanıdığımız yavru aslan Simba, amcası Scar'ın hain planları nedeniyle babası Mufasa'yı kaybeder. Bu ölüm onu derinden sarsılmış ve bu güçsüzlüğüyle kral olmak için her şeyi yapabilecek Scar'ın hedefindedir. Sürgüne giden Simba zamanı gelince intikamını da alacaktır.

Yine Walt Disney yapımı bir film ile karşınızdayız. Yönetmenliğini Jon Favreau yaptığı 2019 yılı yapımlı film daha önce 1994 yılında da gösterime girmişti. Onedio okuyucularına göre en iyi animasyon filmleri arasında 12. sırada!

11. Kung Fu Panda

11. Kung Fu Panda

IMDb 7,6

Po, Kung Fu sporuna meraklı ancak çevresine göre Kung Fu yapmaya pek uygun bir panda değildir. Huzur Vadisi'ni Kar Leoparı Tai Lung'dan kurtarmak için Kung Fu öğrenmeye başlar. Ona pek inanmasalarda zamanla neler başardığını herkese kanıtlar. 

Mark Osborne ve John Stevenson'ın yönetmenliğini yaptığı 2008 yıl yapımlı film daha sonra seri şeklinde devam etti. Onedio okuyucuları ise Kung Fu Panda'yı 11. sıraya yerleştirdi.

10. Inside Out

10. Inside Out

IMDb 8,1

Babasının işi nedeniyle Orta-Batı'dan San Frnacisco'ya taşınmak zorunda kalan Riley ve ailesinin hayatı artık tamamen değişir. Her şeye tekrardan başlamak zorunda olan Riley'i yöneten duyguları da zor günler bekler. Neşe (Army Poehler), Korku (Bill hader), Öfke (Lewis Black) Nefret (Mindy Kaling) ve Üzüntü (Phyllis Smith)... Duygular, Riley'i günlük yaşantılarında yönlendirir ve yeni hayatına adapte olması için yardımcı olurlar. 

Disney ve Pixar'In ortak yapımı olan İnside Out, 2015 yılında vizyona girdi. Onedio okuyucularına göre en iyi animasyon filmleri arasında 10. sırada!

9. Wall-E

9. Wall-E

IMDb 8,4

Onedio okuyucularına göre 9. sırada yer alan Wall-E filmi ise geleceğimizden haber veren bir film. Her geçen gün daha da kirlenen dünyanın yaşanmaz bir hal alması nedeniyle başka bir gezene yerleşen insanoğlunun geride bıraktığı çöplerle çevrili dünyayı temizleme görevi ise Wall-E'ye düşmektedir. Yanına Eve adında başka bir robotun gelmesiyle aralarında duygusal bir bağ oluşur. Oscar ödüllü Pixar yapımı film geleceğimizi korumaya küçük yaştan itibaren öğrenilmesi açısından oldukça faydalı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

8. How to Train Your Dragon

8. How to Train Your Dragon

IMDb 8,1

Ejderhaların işgalinde olan Berk Adası yıllarca yağmalanmış ve yerlilerinin ne evi ne de hayvanları kalmıştır. Bu durumdan kurtulmakta yine yerlilere düşmektedir. Erkeklerin yapması gereken şey bu ejdarhalardan birini öldürmektir. Köyün şefinin oğlu Hiccup, silahını ejderhaya doğrultur, onu öldürmeye çalışır. Tuhaf olan bu ejderhanın ölmemesidir. Ejderhayı ormana geri bırakan Hiccup ve ejderha arasında sadakat duygusu gelişir. 

Yönetmenliğini Chris Sanders ve Dean DeBlois'in yaptığı film 2010 yılında izleyici ile buluşmuştu. Onedio okuyucularına göre 8. sırada en iyi film olarak yer alıyor.

7. Frozen

7. Frozen

IMDb 7,4

2014 yılında vizyona giren Frozen filmi, Onedio okuycularına göre en iyi animasyon filmleri arasında 7. sırada! Karlar Kraliçesi'nin laneti nedeniyle ömür boyu krallıkta sürecek olan kışı, yine krallıkta yaşayan Anna çözüm bulmaya çalışır. Karlar Kraliçesi'ni bulup bu kışa son vermesini uman Anna'yı orlu ve korkutucu bir macera bekler. Yanına usta bir dağcı olan Krsitoff'u da almayı unutmayan Anna'nın başına gelenler hayret vericidir. Disney yapımı animasyon filminin yönetmenliğini ise Chris Buck ve Jennifer Lee yaptı.

6. Coco

6. Coco

IMDb 8,4

Miguel'in en büyük hayali, hayranı olduğu Meksikalı gitarist Ernesto de la Cruz ile tanışmaktır ama burada yanlış olan şey gitaristin hayatını kaybetmesidir. Bir gün Ernesto'nun gitarını bulan Miguel, gitarı çalmaya başladığı an kendini Ölüler Diyarı'nda bulur. Daha sonra Miguel'in macera dolu anlarına şahit olacağınız keyifli bir film olan Coco'nun yönetmenliğini Lee Unkrich ve Adrian Molina yapmış. 16. Görsel Efekt Birliğinde 4 ödül, 45. Annie Ödülleri'nde 11 ödül ve en son olarak Oscar ödülü sahibi Coco filmi, Onedio okuyucularına göre 6. sırada yer alıyor.

5. Up

5. Up

IMDb 8,2

Çocukluk arkadaşı olan iki kişi güçlenerek büyüyen bağları ve aşkları sonucu evlenirler. İyi veya kötü yıllar geçer ve en sonunda ölüm kapılarını çalar. Ellie'nin tek hayali dünyayı gezmekken Carl ise bu hayali gerçekleştirmek gibi bir amaç edinir artık. Belki Ellie'den Carl'a kalan tek şey onun hayalini kendi hayli olarak benimsemesidir. 

Yine bir Pixar filmi ile karşımıza çıkan Up, 2009 yılında vizyona girmiş ve çok da sevilmiş animasyon filmlerinden biri. Yönetmenliğini Pete Docter ve Bob Peterson'ın yaptığı Up filmi Onedio okuyucularına göre en iyi filmler arasında 5. sıraya yerleşti.

4. Toy Story

4. Toy Story

IMDb 8,3

Oyuncakları ile arasında özel bir bağ olan ve onların değerini çok iyi bilen Andy'nin bilmediği tek şey oyuncakların aslında canlı olduğudur. Oyuncaklar arasında saygı gören ise Kovboy Woody'dir. Andy'nin doğum günüde yeni bir oyuncak daha aralarına katılır. Bu pek Woody'nin hoşuna gitmeyen Buzz Lightyear'dır. 

Hepimizin aşina olduğu, şu an bile izlemekten keyif aldığımız Toy Story'de Pixar stüdyolarından çıkmış bir film. Yönetmenliğini John Lasseter'in yaptığı filmin daha sonra devamı da geldi. Onedio okuyucularına göre en iyi animasyon filmleri arasında 4. sırada yer alıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

3. Cars

3. Cars

IMDb 7,1

2006 yılında vizyona gire Arabalar filmi, McQueen''in Piston kupası için The King ve Chick Hicks ile yarışmak üzere Kaliforniya'ya gitmek zorunda olması ile başlıyor. Yolda yanlışlıkla başka bir kasabanın yollarına zarar veren McQueen, hem yolları tamir etmek hem de kendin bakımını da yaptırması gerekir. Kasaba da geçirdiği süre boyunca güzel dostluk belki biraz aşk da kazanmıştır. 

Keyifle izleyeceğiniz Arabalar filmi Disney ve Pixar'ın ortak yapımı olup, yönetmenliğini ise yine John Lasseter yapmıştır. Onedio okuyucularına göre ise 3. sırada yer alıyor.

2. Shrek

2. Shrek

IMDb 7,9

Yeşil, kocaman, biraz korkunç görünümlü dev olan Shrek, köyünü ormandaki hayvanların istila etmesi üzerine bir Kralla anlaşma yapar. Dev prensesi ejderhanın koruduğu kuleden kurtarmak zorundadır. Fiona'yı kurtaran Shrek onu krala teslim edene kadar ki sürede ona aşık olur. Aralarındaki çekime karşı koyamayan Shrek ve Fiona'yı yeni maceralar da bekliyordur. Yönetmenliğini Andrew Adamson ve Vicky Jenson'ın yaptığı film aynı zamanda Oscar Ödülüne de sahip. Onedio okuyucuları için en iyi animasyon filmleri arasında 2. sırada!

1. Ice Age

1. Ice Age

IMDb 7,5

Evett en iyi yabancı animasyon filmi Ice Age seçildi! İtiraf edelim Türkçe dublajın en iyi olduğu şey sadece animasyonlardır. Bir mamut, bir kaplan ve bir de rakun... Buzul çağı yavaş yavaş büyürken bir kaosta bu üç hayvan bir araya gelmiş ve başlarına da belki biraz da Sid yüzünden birçok olay gelmiş. İlk filmlerindeki görevleri buldukları küçük bebeği ailesine ulaştırmak olan üçlünün komik hallerini izlediğimiz filmin yönetmenliğini Chris Wedge ve Carlos Saldanha yaptı. 2003 yılında ilk kez seyirci ile buluşan filmin daha sonra devam serisi de geldi. Onedio okurlarına göre en iyisi seçildi!

Bu içerikler de ilgini çekebilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
38
26
14
7
6
4
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Tolga Ertan

Ailem Robotlara Karşı - The Mitchells vs. the Machines bu listede olmalıydı .

Unfortunate soul

Coco, wall-e, ratatouille… varken ice age secenlere bir sey diyemicem! Bu listede birinci olmayi hak eden bir suru film varken maalesef ice age bunlardan bir... Devamını Gör