Görüş Bildir
Haberler
Yemek Sektöründe Bulunan Herkesin Mutlaka İzlemesi Gereken Yapımlar

Yemek Sektöründe Bulunan Herkesin Mutlaka İzlemesi Gereken Yapımlar

Eda Özkan
10.04.2022 - 13:00

Dünyada iki türlü insan vardır: Yaşamak için yiyen ve yemek için yaşayan. Eğer siz de yemek için yaşayan, lezzetli tariflere gönül vermiş biriyseniz doğru yerdesiniz! Onedio olarak sizler için yemek sektöründe bulunan herkesin mutlaka izlemesi gereken film ve dizileri listeledik!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Chef's Table (2015)

1. Chef's Table (2015)

IMDb: 8.6

Özet: Emmy adayı bu belgesel dizi, dünyanın en iyi 50 Restoranı arasına giren 11 şefin restoranını anlatıyor. Dünyanın her yerinden farklı ve başarılı şeflerle tanışarak onların yaptığı yaratıcı yemekleri ve birbirinden güzel tatlıları görüyoruz.

Oyuncular: David Gelb, Andrew Fried, David Chang

Yönetmen: Abigail Fuller

2. Somebody Feed Phil (2018– )

2. Somebody Feed Phil (2018– )

IMDb: 8.2

Özet: Bu yapımda Phil Rosenthal, dünyayı dolaşarak şehirlerin yerel mutfak ve kültürlerini öğrenmekte.

Oyuncular: Phill Rosenthal

3. Ratatouille (2007)

3. Ratatouille (2007)

IMDb: 8.1

Özet: Remy, hayalindeki tek şey aşçı olabilmek olan yemeğe düşkün, şişman bir faredir. Hayallerini gerçekleştirebilmek için Paris'e doğru yola koyulur ve şans eseri kendini şehrin en iyi restoranının kanalizasyonunda bulur. Restorana yeni gelen çöpçü ile bir anlaşma yapar: Tüm hünerlerini sergileyebileceği o büyülü mutfağa ulaşmalıdır. Ancak hayallerini gerçekleştirmek, tüm dünyada farelerden iğrenen insanlar varken pek kolay olmayacaktır. 

Oyuncular: Patton Oswalt, Brad Garrett, Lou Romano

Yönetmen: Brad Bird

4. Today's Special (2009)

4. Today's Special (2009)

IMDb: 8.0

Özet: Başarılı şef Samir, Hint yemek tarifleri ile kendi kültürüne ve ülkesine duyduğu tutkuyu tekrar keşfedecektir.

Oyuncular: Kevin Corrigan, Aarti Mann, Dean Winters

Yönetmen: David Kaplan

5. Tampopo (1985)

5. Tampopo (1985)

IMDb: 7.9

Özet: Goro ve Gun, girdikleri lokantada ramen siparişi veren iki kamyoncudur. Ancak Tampope adlı bir kadın tarafından işletilen bu işletmedeki çorbanın tadı içler acısıdır. Eleştirel şekilde dile getirdiklerinde ise Tampope çok üzülmüştür. İki arkadaş bu kadına yardım etmeye karar vererek restorandaki ramenin herkes tarafından duyulacak enfes bir tat olması için kolları sıvar.

Oyuncular: Nobuko Miyamoto , Tsutomu Yamazaki , Ken Watanabe

Yönetmen: Juzo Itami

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Babette's Feast (1987)

6. Babette's Feast (1987)

IMDb: 7.8

Özet: 1987 yılında Danimarka'nın ücra bir kıyı kasabasında iki kız kardeş yaşıyordur. Yaşadıkları bu yer çok geri kafalı ve baskıcı bir yer olduğu için de iki kardeş de evlenip hayatlarını kurtarmayı hedefliyordur. Ancak babaları bu duruma karşı çıkıyordur. Yıllar sonra babaları öldükten sonra mülteci olarak Fransa'ya göçen iki kardeş hayatlarına yeniden başlayacaklardır. Babette orada babalarının 100. doğum günü anısına bir davet düzenler ve bu davet herkes için sıradışı bir hal alacaktır.

Oyuncular: Stéphane Audran , Bodil Kjer , Birgitte Federspiel

Yönetmen: Gabriel Axel

7. Eat Drink Man Woman (1994)

7. Eat Drink Man Woman (1994)

IMDb: 7.8

Özet: Üç kızı ile birlikte yaşayan Chu, yaşlıca bir yemek şefidir. Farklı hayat planlarına sahip olan bu kadınlar, her pazar akşamı Chu'nun geleneksel mutfak yemeklerini yemek için masada buluşmaktadır. 

Oyuncular: Sihung Lung , Kuei-Mei Yang , Chien-lien Wu

Yönetmen: Ang Lee

8. Estômago: A Gastronomic Story (2007)

8. Estômago: A Gastronomic Story (2007)

IMDb: 7.8

Özet: Hayatta çıkış yolu olarak pişirmeyi bir yaşam tarzı haline getirmiş Raimuno Nonato'nun bir gün kasabadaki İtalyan restoranında başladığı aşçılık yolculuğu konu edilmektedir. 

Oyuncular: Jean Pierre Noher, Babu Santana

Yönetmen: Marcos Jorge

9. The Lunchbox (2013)

9. The Lunchbox (2013)

IMDb: 7.8

Özet: Bombay'da iş yerlerinde ev yemeği yemek çok yaygın olduğu için bir topluluk, sefer tası taşıyarak bunu meslek haline getirmiştir. Her gün eşlerinin yaptığı yemekleri iş yerine götürür ve boş kapları da akşam geri getirirler. Bir gün kazara 1 kişinin sefer tasının karışması iki insanı bir araya getirecektir. Kadın karşısındaki gizemli adama yemekler pişirip notlar gönderir ve bu şekilde birbirleriyle iletişim kurarlar. Bu yazışmalarda hayal güçlerinin o kadar çok zorlarlar ki gerçek hayattan kopma derecesine geleceklerdir.

Oyuncular: Irrfan Khan , Nimrat Kaur , Nawazuddin Siddiqui

Yönetmen: Ritesh Batra

10. Salt Fat Acid Heat (2018)

10. Salt Fat Acid Heat (2018)

IMDb: 7.7

Özet: Samin Nosrat, şef ve yemek yazarıdır. Yemeğin mükemmel olması için dört temel unsuru olması gerektiğini savunur ve bu yolculukta dünyayı gezip ziyafetler hazırlar.

Oyuncular:

Yönetmen: Caroline Suh

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Delicatessen (1991)

11. Delicatessen (1991)

IMDb: 7.6

Özet: Kıyamet sonrasında insani besin maddelerine erişmenin zor olduğu bir insan toplumunda, Palyaçoluğu bırakmış bir adam bir şarküteriye başvurur. Patronun sahibi olan ve dükkanda tanıştığı bir kadına aşık olur. Ancak patronunun bu adamla ilgili garip planları vardır.

Oyuncular: Dominique Pinon , Karin Viard , Ticky Holgado

Yönetmen: Jean-Pierre Jeunet , Marc Caro

12. Wasted! The Story of Food Waste (2017)

12. Wasted! The Story of Food Waste (2017)

IMDb: 7.5

Özet: Yiyecek israfını dünyaca ünlü şeflerin gözünden anlatan belgesel filmi, yiyeceklerin nasıl değerlendirilebileceğini anlatarak güvenli bir gıda sistemi oluşturulabileceğinin de altını çiziyor. 

Oyuncular: Daniel Barber, Mario Batali

Yönetmen: Nari Kye

13. A Touch of Spice (2003)

13. A Touch of Spice (2003)

IMDb: 7.5

Özet: Yunan bir genç olan Fanis, çocukluğunu İstanbul'da geçirmiştir. Büyükbabası tarafından birçok şey öğrenen genç adam, öğrendiği şeyler arasında em çok yemek yapmayı sevmiştir. En büyük hayali başarılı bir aşçı olmak olan Fanis, otuz beş yıl Atina'da kaldıktan sonra İstanbul'a dönerek bu şehirde hayallerine yeni bir adım atacaktır.

Oyuncular: Georges Corraface , Ieroklis Michaelidis , Renia Louizidou

Yönetmen: Tassos Boulmetis

14. The Cook of Castamar (2021)

14. The Cook of Castamar (2021)

IMDb: 7.4

Özet: Babasını kaybettikten sonra yoksullaşan Clara, iyi bir eğitim almıştır. Agorafobi adlı dışarı çıkma hastalığına sahip olan Clara'nın hayatı, Castamar Dükü'nün evinde mutfak çalışanı olarak başladığı yolculuğunun aşçılığa ilerlemesi ile değişecektir..

Oyuncular: Paula Usero, Roberto Enriquez

Yönetmen: Iñaki Peñafiel

15. Big Night (1996)

15. Big Night (1996)

IMDb: 7.3

Özet: Primo ve Secondo İtalya'da yaşayan ve restoran konusunda çok başarılı iki kardeştir. Primo şeftir ve mutfak becerileri çok gelişmiştir. Secondo ise daha çok ticari ve finansal yönden başarılıdır. İkili sonrasında Amerika'ya taşınıp burada bir İtalyan restoranı açarlar. Primo burada müşterilerine insanların pek alışık olmadığı tarzda yemekler yapar. Secondo da oldukça özverili çalışsa da işleri yolunda gitmez ve bir çözüm yolu bulmak zorunda kalacaklardır.

Oyuncular: Marc Anthony , Tony Shalhoub , Stanley Tucci

Yönetmen: Campbell Scott , Stanley Tucci

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Chocolat (2000)

16. Chocolat (2000)

IMDb: 7.3

Özet: Yeni taşındıkları Fransız kasabasında bir çikolata dükkanı açan genç kadın ve kızı, kasaba halkının hayata olan bakışını değiştirecektir. Pek bir şey bilmeyen kasaba halkının sıradanlığına neşe olan bu çikolata dükkanı, insanların hiç bilmediği bir hazlar dünyasına kapılarını aralamıştır. Ancak bir yandan bazı kasaba sakinleri duyulan bu hazdan hoşnutsuzdur. İki taraf arasında soğuk bir savaş başlayacaktır.

Oyuncular:  Juliette Binoche , Johnny Depp , Alfred Molina

Yönetmen: Lasse Hallström

17. Kitchen Stories (2003)

17. Kitchen Stories (2003)

IMDb: 7.3

Özet: Norveç'in İsveç'te yaşayan dul bekar erkekler üzerinde yapmak istediği deneyleri anlatan filmdeki amaç, araştırmaya katkıda bulunmaktır. 

Oyuncular: tomas norström, joachim calmeyer, bjorn floberg

Yönetmen: Bent Hamer

18. Facing Windows (2003)

18. Facing Windows (2003)

IMDb: 7.3

Özet: Giovanna, bir firmada muhasebecilik yapmaktadır ve mezarlıkta çalışan bir adamla evlidir. Genç kadın sonrasında karşı apartmanda oturan genç bir adamın hayatını merak etmeye başlar ve günler geçtikçe o adama aşık olur. Daha sonra Giovanna'nın yaşlı bir adamla tanışır. Bu adam geçmişte yaşadığı bazı şeylere takıktır. Giovanna'nın ilişkisi bu yaşlı adamdan öğrendikleriyle birlikte daha da güçlü hale gelmiştir.

Oyuncular: Giovanna Mezzogiorno , Raoul Bova , Massimo Girotti

Yönetmen: Ferzan Ozpetek

19. Chef (2014)

19. Chef (2014)

IMDb: 7.3

Özet: Lüks bir restoranda çalışan Carl Casper, bir baş aşçıdır. Kendi benimsediği mutfakta oldukça başarılı bir aşçı olmasına rağmen, restoran menüsüne bağlı kalması, yaratıcılığını gösteremediği için yemeklerin lezzetini etkilemektedir. Hatırı sayılan bir gurmenin yaptığı kötü yorumlardan sonra Carl'a gelen bir teklif, başarılı bir sıçrayışa zemin hazırlayacaktır.

Oyuncular: Jon Favreau , John Leguizamo , Sofia Vergara

Yönetmen: Jon Favreau

20. The Hundred-Foot Journey (2014)

20. The Hundred-Foot Journey (2014)

IMDb: 7.3

Özet: Hassan Haji, küçüklüğünden beri dedesinin restoranında vakit geçirerek mutfak konusunda yeteneklerini geliştirmiş bir gençtir. Dedesinden kalan bu restoranı işlettiği sırada yaşanan bazı olaylar sonucunda yaşadıkları Bombay'dan Fransa'ya taşınmak zorunda kalmıştır. Ailesiyle birlikte küçük bir kasabaya yerleşen Hassan, mesleğine burada devam ederek egzotik bir Hint restoranı açmıştır. Kısa sürede çok başarılı olan bu restoran, rakip restoranlardan Le Saule Pleureur'u rahatsız etmiştir. En sonunda da bu iki restoran şefi arasında büyük bir rekabet doğacaktır.

Oyuncular: Helen Mirren , Om Puri , Manish Dayal

Yönetmen: Lasse Hallström

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. For Grace (2015)

21. For Grace (2015)

IMDb: 7.3

Özet: Chris Duffy'nin hayatını anlatan bu biyografik filmde, ünlü şefin başarıya ulaşmak için ne yollardan geçtiğini gözler önüne seriyor.

Oyuncular: Chris Duffy

Yönetmen: Kevin Pang , Mark Helenowski

22. Mostly Martha (2001)

22. Mostly Martha (2001)

IMDb: 7.2

Özet: Martha, küçük bir restoranda şef olarak çalışmaktadır. Hayatı normal akışında ilerlerken kız kardeşinin ölümü Martha'yı derinden etkiler. Yeğeni Lina da artık Martha ile birlikte yaşamaya başlamıştır. Tüm bunlar olurken kendini işine daha da çok veren Martha, çalıştığı yere yeni gelen İtalyan şefle bir rekabete girer. Aralarındaki bu rekabetle birlikte Martha bu İtalyan şefe bir şeyler hissetmeye de başlayacaktır.

Oyuncular: Martina Gedeck , Sergio Castellitto , Maxime Foerste

Yönetmen: Sandra Nettelbeck

23. Soul Kitchen (2009)

23. Soul Kitchen (2009)

IMDb: 7.2

Özet: Zinos, restoranında sunduğu lezzetsiz yemeklerden para kazanamamaktadır. Bu nedenle başı derde giren genç adamın sevgilisi ile de arası pek iyi değildir. Ancak gencin hayatı, star bir aşçıyı alıp restoranı herkesin dilinde dolaşan başarılı bir yer haline getirdiğinde değişecektir. 

Oyuncular: Adam Bousdoukos , Moritz Bleibtreu , Birol Ünel

Yönetmen: Fatih Akın

24. Like Water for Chocolate (1992)

24. Like Water for Chocolate (1992)

IMDb: 7.1

Özet: Geleneklere göre annesinin yalnız kalmaması için evin en küçük kızı evlenememektedir. Ancak aşık olduğu adam, onun evlenemeyeceğini bildiğinden yakınlık kurmak adına ablası ile evlenir. Aynı evi paylaşan ikili birbirlerine asla yaklaşamasa da aşık olan küçük kızın yaptığı yemekler, bütün duyguların dışa vuruş biçimi olacaktır. 

Oyuncular: Farnesio de Bernal , Pilar Aranda , Marco Leonardi

Yönetmen: Alfonso Arau

25. Perfect Sense (2011)

25. Perfect Sense (2011)

IMDb: 7.1

Özet: Yetenekli bir şef olan Michael, ilişkilerinde bağlanma sorunu yaşamaktadır. Susan ise soğuk görünümlü başarılı bir doktordur ve uzun zamandır özel hayatına kimseyi almamıştır. Bir gün tesadüfen tanışan bu ikilinin arasında hiç ummadıkları bir aşk başlar. Ancak dünyada çıkan bir salgının insanların duygularını yok etmesiyle birlikte herkes sevme yetisini kaybeder. Susan ve Michael tüm bu olanlara rağmen aşka tutunabilecek midir?

Oyuncular: Ewan McGregor, Eva Green, Ewen Bremner

Yönetmen: David Mackenzie

İçeriğin Devamı Aşağıda

26. Waitress (2007)

26. Waitress (2007)

IMDb: 7.0

Özet: Jenna bir restoranda garsonluk yaparken aynı zamanda birbirinden lezzetli pastalar ve kekler de yapıyordur. Sisto adında baskıcı bir eşi olan Jenna'nın hayata dair ilk hedefi garsonluk yaparak biriktirdiği parayla kocasını terk edebilmektir. Ancak beklenmedik şekilde gelen hamileliği bütün umutlarını tüketir. Doğmamış çocuğundan gelen mektuplar ona yepyeni yollar gösterecektir.

Oyuncular: Keri Russell , Nathan Fillion , Cheryl Hines

Yönetmen: Adrienne Shelly

27. Julie & Julia (2009)

27. Julie & Julia (2009)

IMDb: 7.0

Özet: Hayatları iç içe geçen iki kadının zaman ve mekanları ayrı olsa da yaşadıkları tutku ve cesareti konu alan film, insanlara hiçbir şeyin imkansız olmadığı konusunda da telkin veriyor. 

Oyuncular: Meryl Streep , Amy Adams , Stanley Tucci

Yönetmen: Nora Ephron

28. Tortilla Soup (2001)

28. Tortilla Soup (2001)

IMDb: 6.7

Özet: İşini çok seven Martin, yarattığı yemeklerde oldukça başarılı olan bir aşçıdır. Yemek masasından çok mutfakta olmayı tercih eden genç adamın mahallesine taşınan yeni komşusu ve üç kızı hayatına renk katarak değişime uğratacaktır.

Oyuncular: Hector Elizondo, Tamara Mello

Yönetmen: María Ripoll

29. Kebab Connection (2004)

29. Kebab Connection  (2004)

IMDb: 6.6

Özet: Alman Kung-fu filmi çekmek isteyen İbrahim, Hamburg'ta yaşamaktadır. Amcasının kebap dünyasında reklam filmi yapan genç adamın hayatı, Titzie adındaki kız arkadaşının hamile olması ile değişecektir. 

Oyuncular: Denis Moschitto , Nora Tschirner , Jessica McIntyre

Yönetmen: Anno Saul

30. Toast (2010)

30. Toast (2010)

IMDb: 6.6

Özet: Britanya'nın yiyecekleri üzerine yapılmış bir nostalji yolculuğunu anlatan film, izleyenleri yemekler konusunda oldukça tatmin etmekte. 

Oyuncular: Freddie Highmore, Helena Bonham Carter

Yönetmen:  S.J. Clarkson

İçeriğin Devamı Aşağıda

31. Le Chef (2012)

31. Le Chef (2012)

IMDb: 6.6

Özet: Moleküler gastronomide uzmanlaşmış daha genç bir şefi restorana almak isteyen müdür, yeni gelmiştir. Yapacağı hamlelerle restoranın yıldızlarını kaybetmesi niyetinde olan müdür, istediğini alabilecek midir?

Oyuncular: Jean Reno, Andre Penvern

Yönetmen: Daniel Cohen

32. Burnt (2015)

32. Burnt (2015)

IMDb: 6.6

Özet: Adam Jones, Paris'teki bir restoranda çalışan başarılı bir şeftir. Ancak sahip olduğu kötü alışkanlıklarını bırakamaması nedeni ile sahip olduğu her şeyi kaybetmenin kıyısındadır. İki Michelin yıldızına sahip olan şef, kendi mutfağını oluşturarak hatalarını telafi etmek için büyük bir çaba gösterecektir.

Oyuncular: Bradley Cooper , Sienna Miller , Daniel Brühl

Yönetmen: John Wells

33. Sushi: The Global Catch (2011)

33. Sushi: The Global Catch (2011)

IMDb: 6.5

Özet: Suşinin dünya mutfağı haline gelmesine değinen belgesel film, herkes tarafından oldukça sevilen bu lezzetin geçmişini anlatıyor.

Yönetmen: Mark Hall

34. No Reservations (2007)

34. No Reservations (2007)

IMDb: 6.3

Özet: Kate, oldukça başarılı bir baş aşçıdır. Mükemmeliyetçiliğe önem veren genç kadın, hayatını da restoran mutfağı gibi sert ve katı bir şekilde yönetmektedir. Ancak hayatı, yeğeni Zoe'nun gelmesi ile şekillenecek ve aşka doğru attığı bir adımda Nick'e karşı hissettikleri, tavırlarını tamamen değişecektir. İlk defa karşılaştığı bu düzende katı kurallar ile yaşamak pek de olası görünmemektedir. 

Oyuncular: Catherine Zeta-Jones , Aaron Eckhart , Abigail Breslin

Yönetmen: Scott Hicks

35. Kung Fu Chefs (2009)

35. Kung Fu Chefs (2009)

IMDb: 5.2

Özet: Wong Bing-Yi, usta bir aşçı olan efsanevi bir kungfu sanatçısıdır. Ancak bir takım yanlış anlaşılmalar sonucunda makamından atılmıştır. Şimdiki hayatından pek de haz almayan yaşlı adam'ın hayatı, Lung Kin-Yat isimli bir gençle tanıştığında hiç beklemediği şekilde renklenecektir. Yaşlı adam, bu genci eğiterek onun kraliyet sarayında düzenlenen en iyi aşçı ödülünü alabilmesi için büyük bir mücadele verecektir. 

Oyuncular: Barbie Hsu, Sammo Hung, Vannes Wu

Yönetmen: Wing Kin Yip

Bunlar da ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
3
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın