Görüş Bildir
Haberler
Her Sağlık Çalışanının Mutlaka İzlemesi Gereken Filmler

Her Sağlık Çalışanının Mutlaka İzlemesi Gereken Filmler

Eda Özkan
03.04.2022 - 08:45

Sağlık çalışanları, özellikle son birkaç yıldır hayatlarımıza değerek bizlere yardımcı olan değerlerimizden biridir. Biz de Onedio olarak insanların hayatları için var gücü ile çabalayan sağlık çalışanlarının mutlaka izlemesi gereken sağlık konulu filmleri listeledik!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. One Flew Over the Cuckoo's Nest (1975)

1. One Flew Over the Cuckoo's Nest (1975)

IMDb: 8,7

Özet: Randle P. McMurphy, tutuklu olduğu cezaevinden kaçabilmek adına deli taklidi yapan bir adamdır. Cezaevini deli olduğunda inandırması ile birlikte tımarhaneye yollanan Randle, burada hemşire Rached ile birçok gerilim yaşayacaktır.

Oyuncular: Michael Berryman , Dean R. Brooks , Jack Nicholson

Yönetmen: Milos Forman

2. Red Beard (1965)

2. Red Beard (1965)

IMDb: 8,3

Özet: 1964 yapımı film, genç bir doktor olan Yasumoto'nun halk kliniğine gönderilerek burada yaşayacağı ilişkileri konu almaktadır. Genç doktor, bu kliniğe farklı bir amaçla gönderildiğini vardığında anlayacak, klinik sayesinde dünyaya ve insanlara olan bakış açısı tamamen değişecektir.

Oyuncular: Toshirô Mifune , Yûzô Kayama , Tsutomu Yamazaki

Yönetmen: Akira Kurosawa

3. Shutter Island (2010)

3. Shutter Island (2010)

IMDb: 8,2

Özet: Shutter Adası isimli bölgedeki akıl hastalarının bakımının yapıldığı Ashecliffe Hastanesine, Rachel Solando adında ortadan kaybolan bir akıl hastasını soruşturmak üzere giden iki polis memurunu konu alan yapım, adeta başyapıt niteliği taşımaktadır.

Oyuncular: Leonardo DiCaprio , Mark Ruffalo , Ben Kingsley

Yönetmen: Martin Scorsese

4. Persona (1966)

4. Persona (1966)

IMDb: 8,1

Özet: Elisabeth Vogler, döneminin en beğenilen tiyatro oyuncularından biridir. Ancak bir gün, önemli bir piyes esnasında aniden susarak insanları şaşkına çevirir. Kimse ne olup bittiğini anlayamadığından, genç kadın bir akıl hastanesine yatırılır. Bedensel olarak hiçbir sorunu olmadığı söylense de doktoru, kadını kimselerin olmadığı bir yazlığa göndermeye kararlıdır. Elisabeth, yanında Alma adındaki bir hemşire ile birlikte yazlığa gönderilir. 

Oyuncular: Bibi Andersson , Liv Ullmann , Gunnar Björnstrand

Yönetmen: Ingmar Bergman

5. Something the Lord Made (2004)

5. Something the Lord Made (2004)

IMDb: 8,1

Özet: Bu yapım, Alfred Blalock adlı bir cerrah ve Vivien Thomas adındaki siyahi asistanının büyük buhran sırasında başlayarak 34 yıl süren ortaklıklarını konu almaktadır. 

Oyuncular: Kyra Sedgwick , Alan Rickman , Charles S. Dutton

Yönetmen: Joseph Sargent

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Doctor Zhivago (1965)

6. Doctor Zhivago (1965)

IMDb: 8,0

Özet: Yury Jivago, Bolşevik Devrimi dönemine denk gelmiş bir doktor ve şairdir. Bu genç adam, bunalımlar yaşayarak ideallerini ve doğruluğuna inandığı birçok şeyi kaybetmiştir. Jivago üzerinden Rusya'nın geçirdiği dönüşüm evresini aktaran yapım, herkes tarafından oldukça beğenilerek beş dalda Oscar ödülü kazanmıştır.

Oyuncular: Omar Sharif , Julie Christie , Geraldine Chaplin

Yönetmen: David Lean

7. Wit (2001)

7. Wit (2001)

IMDb: 8,0

Özet: Bir kadının kendisine kanser teşhisi konulduktan sonraki hayatını konu alan yapım, Pulitzer ödülü kazanmış ve tiyatro oyunundan uyarlanmıştır.

Oyuncular: Emma Thompson , Christopher Lloyd , Eileen Atkins

Yönetmen: Mike Nichols

8. My Left Foot (1989)

8. My Left Foot (1989)

IMDb: 7,9

Özet: Beyin felçli olarak dünyaya gelen Chris Brown, ne yazık ki her zaman hareketlerini kontrol altında tutamamaktadır. Tüm yaşamını tekerlekli sandalyede geçiren genç adamın bir gün sol ayağını kullanabildiğini keşfederek bunun üzerine gitmesi, hayatını büyük ölçüde değiştirecektir.

Oyuncular: Daniel Day-Lewis , Brenda Fricker , Alison Whelan

Yönetmen: Jim Sheridan

9. Awakenings (1990)

9. Awakenings (1990)

IMDb: 7,8

Özet: Aynı isimli romandan sinemaya uyarlanarak asosyal bir doktorun bulduğu bir ilacın değiştirdiği hayatları konu alan yapım, oldukça beğenilmişti. Ayrıca filmde Robert De Niro ve Robin Williams gibi başarılı oyuncular da yer almaktadır.

Oyuncular: Robert De Niro , Robin Williams , Penelope Ann Miller

Yönetmen: Penny Marshall

10. Tombstone (1993)

10. Tombstone (1993)

IMDb: 7,8

Özet: Amerika'nın birdenbire zengin olan Tombstone kasabasında yaşanan acımasızlıkların Wyatt adındaki adamın gelişi ile bitmesini konu alan yapımda Kurt Russell, Val Kilmer gibi isimler yer almakta.

Oyuncular: Kurt Russell , Val Kilmer , Michael Biehn

Yönetmen: George Pan Cosmatos

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. And The Band Played On (1993)

11. And The Band Played On (1993)

IMDb: 7,8

Özet: AIDS ve türevi virüslerin bulunmaları ile birlikte yaşanan durumları konu alan yapım, bir dram filmidir.

Oyuncular: Matthew Modine; Alan Alda

Yönetmen: Roger Spottiswoode

12. Philadelphia (1993)

12. Philadelphia (1993)

IMDb: 7,7

Özet: Andrew Beckett, yetenekli bir avukattır. Eşcinsel olan genç adamın çalıştığı hukuk bürosunun AIDS olduğunu fark etmesi ile işten kovulur. Bu olay sonrasında büroya dava açmaya karar veren Andrew, Joe Miller adındaki homofobik bir avukatla anlaşır. Başta önyargılı olsa da Andrew, Miller'ı önyargılarından arındıracak ve hayata karşı yeni bir bakış açısı kazandıracaktır.

Oyuncular: Tom Hanks , Denzel Washington , Mary Steenburgen

Yönetmen: Jonathan Demme

13. Gifted Hands: The Ben Carson Story (2009)

13. Gifted Hands: The Ben Carson Story (2009)

IMDb: 7,6

Özet: Bir cerrahın kurtarmaya çalıştığı bir çocuk sayesinde değişen düşüncelerini konu alan yapım, başyapıt adayı filmlerden biridir.

Oyuncular: Sam Logan Khaleghi, Alan Wilder

Yönetmen: Thomas Carter

14. You Don't Know Jack (2010)

14. You Don't Know Jack (2010)

IMDb: 7,6

Özet: Jack Kevorkian adlı bir doktorun iyileşme umudu kalmayan hastaların ölmesine yardımcı oluşunu konu alan yapım, gerçek olaylara dayanan bir hikayeden uyarlanmıştır. Aynı zamanda film, ölüm meleği lakaplı doktorun hayatını gözler önüne sermektedir.

Oyuncular: Al Pacino , John Goodman , Susan Sarandon

Yönetmen: Barry Levinson

15. Spellbound (1945)

15. Spellbound (1945)

IMDb: 7,5

Özet: Göreve yeni atanan bir akıl hastanesi müdürü ile başlayan film, hastaların anlam vermekte zorlandığı bir doktor olan Ballantine'in gelişi ile devam etmektedir. Hastalar, doktorun gizemli kişiliğine anlam veremeyecek ve merakları her geçen gün katlanarak artacaktır. 

Oyuncular: Gregory Peck , Ingrid Bergman , Leo G. Carroll

Yönetmen: Alfred Hitchcock

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. The Fisher King (1991)

16. The Fisher King (1991)

IMDb: 7,5

Özet: DJ Jack Lucas adındaki bir ünlünün söylediklerini yanlış anlayan bir adam, New York'taki bir barda insanlara katliam yaşatır. Bu olaydan üç yıl sonra ise olay sırasında karısını kaybederek akıl sağlığını kaybetmiş bir adamla tanışan Jack, bu adamla dostça bir bağ kuracaktır.

Oyuncular: Jeff Bridges , Robin Williams , Amanda Plummer

Yönetmen: Terry Gilliam

17. The Painted Veil (2006)

17. The Painted Veil (2006)

IMDb: 7,5

Özet: Dr. Walter, Kitty adındaki genç bir kadınla evlidir. Zeki ve birazcık duygusuz olan bu doktorun uzmanlık alanı ise enfeksiyona neden olan hastalıklardır. Karısının onu işiyle fazla meşgul olmasından dolayı aldattığını öğrenen genç doktor, intikam arzusu ile dolacak ve farklı yöntemlerle bu intikamı almaya çalışacaktır.

Oyuncular: Edward Norton , Naomi Watts , Liev Schreiber

Yönetmen: John Curran

18. People Will Talk (1951)

18. People Will Talk (1951)

IMDb: 7,4

Özet: Eski erkek arkadaşından hamile olduğunu öğrenen öğrencisi Debra'ya aşık olan Noah Praetorius'un hikayesini konu alan yapım, eski olmasına rağmen iz bırakan nadir filmlerden bir tanesidir. 

Oyuncular: Cary Grant, Hume Cronyn, Finlay Currie

Yönetmen: Joseph L. Mankiewicz

19. Lorenzo's Oil (1992)

19. Lorenzo's Oil (1992)

IMDb: 7,3

Özet: Gerçek bir hayat hikayesinden uyarlanan film, yedi yaşındaki Lorenzo Odone adlı çocuğun bir gün tuhaf bir hastalığa yakalandıktan sonra ailesi ile birlikte yaşadığı iyileşme mücadelesini konu almaktadır.

Oyuncular: Nick Nolte , Susan Sarandon , Peter Ustinov

Yönetmen: George Miller

20. Girl, Interrupted (1999)

20. Girl, Interrupted (1999)

IMDb: 7,3

Özet: Bir gençClaymoore adlı psikiyatri kliniğine yatırılmıştır İntihar girişiminde bulunan ve kişilik bölünmesi yaşayan genç kadının buradaki insanlarla kurduğu iletişimi konu alan hikaye, Susanna Kaysen'in başarılı romanı olan Girl Interupted'tan uyarlanmıştır.

Oyuncular: Winona Ryder , Elisabeth Moss , Angelina Jolie

Yönetmen: James Mangold

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Syndromes and a Century (2006)

21. Syndromes and a Century (2006)

IMDb: 7,3

Özet: Bu film, Apichatpong adlı yönetmenin otobiyografik özelliklerini taşımaktadır. Genç kadının çocukluğunu, anne ve babasının mesleklerinden ötürü hastanede geçirdiği zamanlarından esinlenen yapım, başta dişil özelliklere odaklanırken daha sonra eril özelliklere değinmiş, sonda ise bütünlüğü yakalamayı hedeflemiştir.

Oyuncular: Nantarat Sawaddikul, Sophon Pukanok

Yönetmen:  Apichatpong Weerasethakul

22. Dead Ringers (1988)

22. Dead Ringers (1988)

IMDb: 7,2

Özet: Çift yumurta ikizi olan Mantle kardeşler, tüm hayatlarını birlikte geçirerek her şeyi aynı yapmaktadırlar. Ancak aralarında büyük bir fark vardır. İki kardeşin kadınlara olan tavrı, birbirinden çok farklıdır. İkili, tutumlarından ötürü kadınları paylaşarak tek kişilermiş gibi yaşamaya karar verirler. Aralarındaki ilişki, birinin aşık olması ile bozulacaktır.

Oyuncular: Jeremy Irons , Geneviève Bujold , Heidi von Palleske

Yönetmen: David Cronenberg

23. The Hospital (1971)

23. The Hospital (1971)

IMDb: 7,1

Özet: Eğitim hastanesinde başhekimlik yapan Herbert Bock, özel hayatında iktidarsızlık sorunu yaşamaktadır. Kendini terk eden karısı ve çocuklarıyla görüşmeyen genç adamın hastaları da tedaviler sonucu ölmeye başlamıştır. İntihar fikri aklını kurcalamaya başlayan doktorun hayatı Barbara Drummond adındaki kadının gelişi ile değişime uğrayacaktır.

Oyuncular: Diana Rigg, Geroge C. Scott

Yönetmen: Arthur Hiller

24. John Q (2002)

24. John Q (2002)

IMDb: 7,1

Özet: Ailesinin mutluluğu için çabalayan John Q, bir fabrikada çalışarak geçinen genç bir adamdır. Ancak bir gün oğlu Michael fenalaşarak hastaneye kaldırıldığında oğlu hakkındaki acı gerçeği öğrenen John'un cebinde yeteri kadar parası yoktur. Genç adamın oğlunu tedavi ettirmek için bulacağı tek çare, hastaneden birilerini rehin almak olacaktır.

Oyuncular:  Denzel Washington , Robert Duvall , Anne Heche

Yönetmen: Nick Cassavetes

25. Side Effects (2013)

25. Side Effects (2013)

IMDb: 7,1

Özet: New York'ta rahat bir yaşam süren Emily ve Martin, neredeyse herkesin gözde çiftidir. Ancak çiftin hayatı, Martin'in borsa yolsuzluğuna karışarak hapse girmesi sonucunda alt üst olacaktır. Kocasının bu durumundan sonra depresyona giren Emily ise onu beklerken bir yandan da psikiyatr desteği alarak ilaç kullanmaya başlayacaktır. 

Oyuncular: Rooney Mara , Channing Tatum , Jude Law

Yönetmen: Steven Soderbergh

İçeriğin Devamı Aşağıda

26. The Doctor (1991)

26. The Doctor (1991)

IMDb: 6,9

Özet: Zengin bir adam olan Jack McKee, başarılı bir doktordur. Ancak genç adamın hayatı, kanser teşhisi konması ile değişecek ve hekim hasta ilişkisinde bu seferki yeri 'hasta' olacaktır. Bu değişime başka gözle bakan Jack, yaptığı hataların farkına varmak zorunda kalacaktır.

Oyuncular: William Hurt, Adam Arkin 

Yönetmen:  Randa Haines

27. Patch Adams (1998)

27. Patch Adams (1998)

IMDb: 6,8

Özet: Patch Adams, neredeyse hiç dert yaşamamış ve her şeye çok olumlu gözle bakan bir adamdır. Hayata karşı o kadar iyimserdir ki, bu tutumu bazen çevresindekileri rahatsız etmektedir. Bir gün, tıp fakültesinde öğretmen olan hocalarından birisi ona sinirlenerek bir palyaço olması gerektiğini söyler. Patch bu fikre sıcak baksa da doktor olmayı istemektedir. İlerleyen zamanlarda Patch, birçok mesleği aynı anda yapacağı bir yolculuğa çıkacaktır. 

Oyuncular: Robin Williams , Josef Sommer , Bob Gunton

Yönetmen: Tom Shadyac

28. Bringing Out the Dead (1999)

28. Bringing Out the Dead (1999)

IMDb: 6,8

Özet: Her sokağı ayrı bir tesadüf olan New York'ta, birçok kişinin hayatını değiştirecek olan bir kaos beklemektedir. Nicolass Cage, Patricia Arguette gibi oyuncuların rol aldığı bu yapım, izleyicilere unutamayacakları bir hikaye sunmaktadır.

Oyuncular: Nicolas Cage , Patricia Arquette , John Goodman

Yönetmen: Martin Scorsese

29. House Calls (1978)

29. House Calls (1978)

IMDb: 6,7

Özet: Karısını yakın bir zamanda kaybetmiş bir cerrah olan Charley'nin hayatı, Ann adında bir kadınla tanışana kadar tekdüze ilerlemektedir. Ancak Ann'in gelişi her şeyi alt üst edecek ve Charley'nin yaralarına merhem olacaktır. 

Oyuncular: Richard Benjamin, Glenda Jackson, Brad Dexter

Yönetmen: Howard Zieff

30. Nurse Betty (2000)

30. Nurse Betty (2000)

IMDb: 6,3

Özet: Betty, saf ve samimi olan genç bir kadındır. Kendini her gün bir pembe dizinin doktoru olan bir adamla hayal etmektedir. Genç kadın hemşire olmak istese de serseri kocası ona izin vermez. Bir gün kocasının uyuşturucu işinde öldürülmesi, genç kadının Los Angeles'a giderek hayatındaki doktorla tanışmasına zemin hazırlayacaktır.

Oyuncular: Renée Zellweger , Morgan Freeman , Chris Rock

Yönetmen: Neil LaBute

İçeriğin Devamı Aşağıda

31. Gross Anatomy (1989)

31. Gross Anatomy (1989)

IMDb: 6,1

Özet: Başarılı bir tıp öğrencisi olan Joe Slovack, hayata olan uygunsuz yaklaşımı nedeniyle Gross Anatomy tarafından test edilecektir. Bu ders, okulun en zor dersidir. Kendini kanıtlamak için kendi yöntemlerini ortaya koyan Joe, dersi ve profesörüyle büyük bir mücadeleye girecektir.

Oyuncular: Matthew Modine, Daphne Zuniga

Yönetmen: Thom Eberhardt

32. Article 99 (1992)

32. Article 99 (1992)

IMDb: 6,1

Özet: Bu yapım sadece eski askerlere hizmet verilen bir hastanede, doktorların ve hastaların yönetime olan mücadelesini konu almaktadır. Dr. Dryfoos ve Dr. Kurtz hastaların bakımlarını engelleyecek, sonunda ise hastalarla birlik olup bürokrasiyi yenmeye çalışacakları bir mücadeleye girişeceklerdir.

Oyuncular: Kiefer Sutherland, Forest Whitaker, Ray Liotta

Yönetmen: Howard Deutch

Daha fazla öneri için:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
2
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın