Görüş Bildir
Haberler
Benim TV İzlerken Müzik Klipleri Maceralarım ve Otizmdeki Etkilerim... (Ben Eren TAN'ım Bölüm I)

Benim TV İzlerken Müzik Klipleri Maceralarım ve Otizmdeki Etkilerim... (Ben Eren TAN'ım Bölüm I)

Eren Tan
13.12.2018 - 15:05

Merhaba

Değerli Okurlar,

Benim

ismim Eren TAN, 23 yaşındayım. Fakat 2’li yaşlarımda Otizm

teşhisi konuldu ve hayatıma bu şekilde devam ettim. Daha sonra

ailemin ve hocalarımın desteği ile Türkiye’de üniversitelere

gidebilen sekiz Otizmli öğrenciden bir tanesi oldum. Daha

sonrasında Otizmin hayatı üzerimdeki etkilerinden ve Otizmi aşmama

yardımcı olan şeylerden bahsetmek istiyorum.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Müzik Serüvenim...

Kısaca kendi hayatımdan bahsedeyim. Benim eğitim hayatına başlamadan önce sürekli televizyonlarda müzik klipleri (İlk başta Kral TV) ile reklamları izlerdim. Tabii aşırı takıntılarım vardı ve kendimi fazla ifade edemiyordum.

Ve aklımdan ilk geçen anılarımdan başlayalım. Televizyonu izlemeye başladığımda Kral TV izlemeye başladım sürekli… İlk yaşlarımda mesela Şebnem Ferah’ın “Vazgeçtim Dünyadan” klibindeki parmaklık gölgelerin içindeki Şebnem Hanım’ı çığlık atarken gördüm. Benim düşüncem ise; Şebnem Hanımın üzerindeki gölgeleri gerçekten yatay yerleştirilmiş demir parmaklıklar zannettim. Bense Şebnem Hanım’ın imdat çığlığı sandım. Ama sonradan ve yaşımı ilerleyerek izleyip öğrendim ki; bence toplumsal bir sebeple çığlık atıyormuş. Vazgeçtim Dünya’dan şarkısının sözleri şu şekilde; Bir gazete haberinden yola çıkarak, tecavüz edilen ve ailesi tarafından dışlanan kucağında bebeğiyle Boğaz köprüsünden atlayan bir kadın için yazmış.

Tabii aynı süreçlerde Burak Kut’un Yaşandı Bitti klibindeki “YETER!” diye haykırışını da unutmuyorum! Tabii o sahnenin bir önceki kız-adam atışmalarını da… :)

Ve dahaları; Özcan Deniz’in “Yalan mı?” klibindeki şiir kısmından sonraki kısa ve yüksek havayı (sesi) [ki ondan çok aşırı korkardım.], Levent Yüksel’in “Bi’ Daha” klibindeki Levent Bey’in araç önüne geçip atlaması, Sertap Erener’in “İncelikler Yüzünden” klibindeki “İmaj Müzik logolu Sertap Hanım’ın çocukluk ve güller dolusu görüntüleri, Kenan Doğulu’nun “Hiç Bana Sordun mu?” klibindeki Kenan Bey’in “Hakkın yok!” diye bağırdıktan sonraki kıyıda denize dalması, hele ki türkücü Hüseyin Turan’ın “Kirvem” klibinin sonunda birden kuş olması, Teoman’ın “Sus konuşma” parçasının parfüm reklamlı klibi, yine Teoman’ın “Gemiler” klibinde Teoman Bey’in alevler içinde şarkı söylemesi, Yaşar’ın “Sebepsiz Fırtına klibindeki sonu (ki ondan da ayrı etkilendim ve bakmamaya özen gösterdim), AYNA grubunun (Vokalist Cemil Özeren’i de saygıyla anıyoruz) “Ölünce Sevemezsem Seni” klibindeki hamile bir kadının arabadan ezilerek ölmesi. Bunların ve hatırlayamadığım ve sonradan izlediğim eski kliplerin hiç, ama hiç birini unutmadım… Ama o bahsedilen sahnelere rağmen her şeyi alttan aldım.

Benim Tek Derdim "İnsanca Yaşayabilmem"

Ve o tarihten sonra 2007 yılına kadar yerli müzikleri takip ettim. Fakat 2007 yılından günümüze kadar şu an yerlilere ilave olarak çeşitli yabancı müzikleri dinlemekteyim. Çünkü son 12 yıllık yerli müzik kültürünün neredeyse çoğu mantksız şekilde ilerliyor. Ama günümüz sanatçılardan Cem Adrian, Ceylan Ertem gibi alternatif müziği sanatçılar hariç ve onlar olumlu eleştirileri aşırı hak ediyorlar...

Yabancı müzikleri dinlerken size bir tavsiyem, sevdiğiniz melodilere sahip şarkılarınız (varsa) çevrilmiş sözlerini muhakkak araştırın. 

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın