Görüş Bildir
Haberler
BDP'li Tan'dan Gökçek Açıklaması

BDP'li Tan'dan Gökçek Açıklaması

Fatih UZUN
27.01.2014 - 21:35
İçeriğin Devamı Aşağıda

BDP'li Tan'dan Gökçek Açıklaması

BDP'li Altan Tan, Esenyurt'taki MHP seçim ofisine yapılan saldırı nedeniyle 1 kişinin ölümüyle sonuçlanan olayı asla tasvip etmediklerini söyledi. Tan, Melih Gökçek'in kendisine suikast düzenlenebileceği yönündeki açıklamasını ise, 'Melih Gökçek’e hiçbir şey olmaz rahat olsun. Türkiye’de bir mermiyi boşa harcayacak adam yok, rahat yatsın' şeklinde değerlendirdi.

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, seçim döneminde her türlü provokasyonun mümkün olduğunu belirterek, 'Vefat eden kişiye Allah’tan rahmet diliyorum. Bu seçim döneminde her türlü porovakasyon ,her türlü tahrik bunların hepsi mümkün. Bunlardan kaçınmak lazım. Doğru düzün demokratik barış içinde bir seçim geçirmek istiyoruz. Bu olayları kim yapıyor bunun ortaya çıkartılması lazım. İçişleri Bakanı da ortada yok. Bu tip olayları asla tasvip etmiyoruz. Bu tahriklerin spontane bile olsa mutlaka engellenmesi lazım' dedi.

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Cenevre sürecine değinen Tan, Türkiye’nin ne yapmak istediğinin belirsiz olduğunu, Rojova’da Kürtlerin bir özerklik ilan ettiklerini, bu konuda da Türkiye’nin politikasının belli olmadığını söyledi. Türkiye’nin Suriye’deki Kürtlerin özerkliğini tanıması gerektiğini belirten Altan Tan, 'Cenevre’de de Türkiye’nin politikası belli değil, kanun dışıdır, usul dışıdır. Bu konuda hükümetin doğru düzgün bir bilgi vermesi lazım. Suriye’deki bu Kürtlerin özerkliğini tanıması lazım. Suriye’nin geleceğinde Kürtlerin statüsü nedir, Türkiye nasıl bir Suriye tasarlıyor, neye destek veriyor? Hala Suriye’deki bazı örgütlerle PYD’yi çatıştırıp oradaki Kürtlerin statülerini bozmak mı istiyor bunu açıklığa çıkartmalıdır. Kürt siyasetçilere sesleniyorum, bütün yumurtalarınızı Recep Tayyip Erdoğan’ın sepetine koyarsanız o sepet bugün topyekun gitmek üzere. Hala bugün Suriye’deki Kürtlerin kazandığı otonomiyi yok etmeye çalışıyor, hala bugün Türkiye’de demokratik adımlar atmıyor. Bütün Kürt siyasetçiler bu durumu göz önünde bulundurmalıdır' dedi.

Bir gazetecinin dün MHP Seçim Bürosu’na düzenlenen saldırıyı hatırlatması üzerine Tan, , 'Vefat eden kişiye Allah’tan rahmet diliyorum. Bu seçim döneminde her türlü porovakasyon ,her türlü tahrik bunların hepsi mümkün. Bunlardan kaçınmak lazım. Doğru düzün demokratik barış içinde bir seçim geçirmek istiyoruz. Bu olayları kim yapıyor bunun ortaya çıkartılması lazım. İçişleri Bakanı da ortada yok. Bu tip olayları asla tasvip etmiyoruz. Bu tahriklerin spontane bile olsa mutlaka engellenmesi lazım' dedi.

  • Fırat KESKİNKILIÇ / ANKARA, (DHA)

  • Hürriyet

Kaynak: http://www.hurriyet.com.tr/gundem/256...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0