Görüş Bildir
Haberler
Avrupa’nın Tek Çay Bahçesi Azor Adaları’nda Kaybolmak İçin 10 Neden

Avrupa’nın Tek Çay Bahçesi Azor Adaları’nda Kaybolmak İçin 10 Neden

Kadir Cansi
24.02.2016 - 19:07 Son Güncelleme: 25.07.2022 - 17:33

“Çay var içersen yol var gidersen” demişler...

Portekiz’e bağlı Azor Adaları, başkent Lizbon’dan 1500 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Atlas Okyanusu’nun  ortasındaki bu takımada birçok yönü ile seyahatseverleri şaşırtıyor. Ada, Avrupa toprakları içinde ama Atlas Okyanusu’nun ortasında ve Amerika kıtasına çok yakın. 

Türkiye’den gezginlerin gitmesi için nedenleri sıralayacağım ama bir tanesini şimdiden paylaşayım sizinle: çayı ne kadar sevdiğimizi dünya alem biliyor. Çay hayatımızın her anında yanımızda; kız arkadaşımız ile buluşurken, dostlarımız ile muhabbet ederken, kahvehane sohbetlerinde ve residance toplantılarında…

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Avrupa'da tek olan çay tarlası...

1. Avrupa'da tek olan çay tarlası...

Avrupa’da çay ekiminin yapıldığı tek yer burası… Sao Miguel adasında iki tane büyük tarlada çay ekiliyor. 1883 yılından beri ekimi yapılan çay, onyıllardır tüm Avrupalıların damağını tatlandırıyor. Tarlalarda hem yeşil hem de siyah çay var.

2. Atlas Okyanusu'nun ortasındasınız

2. Atlas Okyanusu'nun ortasındasınız

Portekiz’e bin 500 kilometre mesafedeki Azor Adaları’na Lizbon ve Porto’dan doğrudan uçak seferleri bulunuyor. Adalardan en büyüğü Sao Miguel’e ayak bastıktan sonra bambaşka bir tatil deneyimi sizi bekliyor. Artık ne Avrupa ne de Amerika kıtasındasınız. Dört tarafı sular ile çevrili Azor; ılık havası, devasa dalgaları ve yemyeşil doğası ile sizi karşılıyor.

3. Yunuslar ile yüzme, balinaları seyretme keyfi

3. Yunuslar ile yüzme, balinaları seyretme keyfi

Atlas Okyanusu’ndaki kara parçasına ayak bastıktan sonra misafirsinizdir. Buranın gerçek sahiplerinin okyanustaki canlılar olduğunu unutmayın! Burada evsahipleri balinalar, yunuslar ve diğer deniz canlılarıdır. Ama evsahiplerini ziyaret etme ve onlara eşlik etme hakkımız var. Rüzgarın şiddetine göre değişiklik gösterse de düzenli olarak adadan kalkan tekneler ile okyanusa açılabilirsiniz. Burada yunuslar ile beraber yüzebilir, mavi balinaları da izleyebilirsiniz. En çok tercih edilen futurismo ile bu macerayı unutulmaz kılabilirsiniz. İnternet adresi: 

http://www.futurismo.pt/

4. Bisiklet ile kara parçanın her yerine ulaşmak

4. Bisiklet ile kara parçanın her yerine ulaşmak

Azor Adaları’da tren, metro, metrobüs ve tramvay bulunmuyor. “Benim

için harika bir haber” diyorsan, katılıyorum sana! Öyle ki eğer kaslarınıza

güveniyorsanız, adanın her bir karışını bisikletle gezebilirsiniz. Tercihe göre

bisiklet satın alabilir veya kiralayabilirsiniz. 50 Euro harcayarak

ayaklarınızı yerden kesecek bir bisiklet bulmak da, günlük bisiklet kiralamak

da mümkün.

5. Portekiz'in en yüksek dağı Pico'ya tırmanmak

5. Portekiz'in en yüksek dağı Pico'ya tırmanmak

Volkanik patlama sonucu oluşan Azor Adaları’nın anası Pico Volkanik Dağı’dır. Portekiz’in en büyük dağı olan Pico 2.352 metre yüksekliğinde. Yaşattıkları ile hikayelere, romanlara ve şiirlere konu olan Pico Dağı, Azor’un ‘Kara Ada’ olarak anılmasına sebep olmuş. Pico Dağı’na tırmanmak mümkün, çok soğuk olmadığını da hatırlatmak gerekiyor. Pico Dağı, Pico adasında yer alıyor. Sao Müguel adasından yaklaşık 3 saatlik gemi yolculuğundan sonra Pico’ya

ulaşılabiliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Demir eksikliğini gidermek için Furnas doğal kaplıcası

6. Demir eksikliğini gidermek için Furnas doğal kaplıcası

Sao Miguel adasının köylerinden Furnas için, “en fazla turist çeken nokta” desem yanlış olmaz sanırım. Furnas, kaplıcaları ile eşsiz bir nokta. Volkanik sulardan oluşan sıcak su kaplıcaları burada birikmiş ve doğal havuzlar oluşturmuş. Özellikle demir minerali yüklü havuzda yüzmek, tarifsiz bir deneyim olabilir. Ayrıca güzel bir havuz keyfinden sonra kaplıca volkanik sularda yer altında pişirilen lezzetleri de tatmayı unutmayın!

7. Dört saatlik yolculuk sonrası ABD'de olmak

7. Dört saatlik yolculuk sonrası ABD'de olmak

Azor Adaları, Amerika kıtasına yakınlığı ile cazibesini artırıyor. On yıllar önce Amerika kıtasına giden her uçağın Azor’da yakıt ikmali yaptığı biliniyor. Şu anda da Almanya ve Hollanda’dan kalkan uçaklar bu adada kısa bir beklemeden sonra ABD’ye devam ediyor. Her gün düzenli olarak Sao Miguel ve Terceira adalarından kalkan uçaklar ABD’nin birçok noktasına gidiyor. Sao Miguel’den kalkan uçak saat farkı ile beraber 1 saat 45 dakikada (saat farkı olmadan 4 saat 45 dakika)  Boston’a ulaşıyor.  

Hava yolu için internet adresi:  https://www.sata.pt/en

8. Yüksek dalgalara karşı sörf yapmak

8. Yüksek dalgalara karşı sörf yapmak

Azor Adaları, sörf tutkunları için vazgeçilemez bir rota olabilir. Her bir adada yılın hemen hemen her günü sörf yapmak mümkün. Atlas Okyanusu’nun anakaraya getirdiği eşsiz yüksek dalgalar ve sörf tahtası ile dans edercesine eğleneceksiniz.

9. Birbirine karışmayan mavi ve yeşil gölü seyretme keyfi

9. Birbirine karışmayan mavi ve yeşil gölü seyretme keyfi

Sao Müguel’deki Sete Cidades yani Yedigöller Şehri volkanın açtığı kraterin volkanik sular ile dolmasından oluşmuş. Yedigöller Şehri’nin ilginç kılan şey ise iki renkten oluşması. Köprü ile farklı renklere ayrılan göllerin solunda yeşil, sağında ise mavi göl yer alıyor. Gölün etrafında dolaşırken, sular altında kalmış eski tarihi kiliseyi de görebilirsiniz.

10. Portekiz’de İngilizce’nin bu kadar iyi konuşulduğu belki de tek yer

10. Portekiz’de İngilizce’nin bu kadar iyi konuşulduğu belki de tek yer

Seyahat esnasında dil konusunda birçoğumuz sorun yaşamışızdır. Hem kendimizi ifade edememekten hem de karşıdakinin bizi anlayamamasından dolayı güzelim tatilinizi çıkmaz bir yola sokabilirsiniz. Özellikle İspanya, İtalya ve Portekiz gibi Güney Avrupa ülkelerinde İngilizce bilmek tatili çok da kolaylaştırmıyor. Azor Adaları’nda Portekiz halkı iyi derecede İngilizce konuşuyor. Bunun en büyük nedeni önceki yüzyılda ABD ve Kanada’ya göç vermesidir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
88
23
8
4
3
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?