Görüş Bildir
Haberler
Ankara'da Toplu Açılış Töreni

Ankara'da Toplu Açılış Töreni

adem kara
14.01.2014 - 17:27
İçeriğin Devamı Aşağıda

Ankara'da Toplu Açılış Töreni

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen 214 proje, Arena Spor Salonu’nda düzenlenen tören ile açıldı. AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Arena Spor Salonu'nda, Ankara Büyükşehir Belediyesinin toplu açılış törenine katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in ev sahipliği yaptığı törene Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da katıldı. Salona girişinde çocuklar tarafından karşılanan Başbakan Erdoğan, miniklerle birlikte fotoğraf çektirdi. Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, hükümetin yaptıkları toplu açılışları örnek aldıklarını belirterek, 214 açılışı birlikte yaptıklarını söyledi. Açılışı yapılan projelerin görüntülü tanıtımları eşliğinde konuşan Gökçek, “Projeler için 317 milyon lira harcandı. Başbakanımızın seçimlere kadar 6 kez daha açılış için bize vakit ayırmasını istiyoruz” dedi.

İşte Gökçek'in konuşmasından satır başları

214 adet açılışa hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Bugün 214 çalışmamızı bir arada açmak için bir araya geldik. Ankara hava kirliliğinin zirve yaptığı bir yerdi. Hava kirliliği nedeniyle kuşlar dallardan dökülürdü. 1300 doğalgazlı otobüslüyle çevre ödülü alan belediye biz olduk. 20 yıl önce haftada üç gün suyu kesilen bir Ankara’yı devraldık.

Ankaramıza 191 adet üst geçit köprü veya viyadük yaptık. Bu bir Türkiye rekorudur. Araç sayısı bir buçuk milyona çıktı. En uzun noktaya artık 45 dakikada varıyoruz. Bu sene bir rekora daha imza attık. Beş milyon ton asfalt döktük. Son beş yılda dev bulvarlar yaptık. Ankara Bulvarımızı sayın Başbakanımızın katılımıyla devreye soktuk.

17 alt üst geçide 108 milyon TL sarf ettik. Sosyal ve kültürel merkezler, Elmadağ, Kazan Aile Yaşam Merkezi, Sincan Hanımlar Lokali, toplam maliyetleri 17 milyon lira. Üç adet itfaiye binası. Hacı bayramın civarında güvercin sokak ve bağlantılı yedi sokağın restorasyonunu yaptık. Kızılay’da binaların cephelerini, Ulus’ta binaların cephelerini yenilemeye başladık. İnşallah bittiğinde Kızılay’ın çevresi değişecek. İlçe belediyelerimize hediye olarak iki adet Pazar yeri yaptık. 89 adet taksi durağı ile 11 adet dolmuş durağını bitirdik. Ve Ankara saatler şehri oluyor. 25 adet saat kulesi yaptık. Bunun üzerine 27 tane daha gelecek. Şu anda açtığımız eserlerin toplam maliyeti 317 milyon liradır, yani 317 trilyon liradır. Umarım ki sayın Başbakanım seçimlere kadar bize altı kez daha açılış yapmak için vakit verir. Sincan metrosunu birlikte açmak istiyoruz, ODTÜ bulvarının açılışını yapmak istiyoruz. 1665 bulvar ve geçidin açılışlarını yapmak istiyoruz. Ve şu anda Ankara’nın beş girişinde beş kapımız yapılıyor, onların açılışını yapmak istiyoruz. 214 açılışımız Ankaramıza ve ülkemize hayırlı olsun. Ankara başbakanımızı çalışmalarında örnek almaya devam edecektir. Değerli Başbakanımızın zor günlerden geçtiğini biliyoruz. Türkiyemiz ve başbakanımız pek çok sıkıntılardan geçerek geldi. Dün olduğu gibi önümüzdeki günlerde de bu badireleri atlatacağına inanıyoruz. Allah yar ve yardımcısı olsun. Herkese en derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

ERDOĞAN: TEMEL ATTILAR AÇAMADILAR

Gökçek’in ardından kürsüye Recep Tayyip Erdoğan çıktı. Erdoğan konuşmasında şunları söyledi:

Başbakan olarak sadece açılış törenine katılıyorum. Temel atma törenine gitmiyorum.

Çünkü geçmişte temel attılar açamadılar. Bu iş aşk…

Heyecanı olmayan bunları gerçekleştiremez.

Eşek ölür ölür semeri, insan ölür kalır eseri.

Şimdi Ankara’da Ak Parti iktidarıyla yapılanlar ortada.

İnşallah çok kısa bir süre içerisinde aslında 2 metro bitmiş durumda.

Resmi açılışlarını da yapacağız.

Toplu taşımada çok daha farklı bir süreci yaşamaya başlayacağız.

'ARTIK YENİDEN İNŞA EDİLEN BİR ANKARA VAR'

11 yıldır bakanlıklarımızla, belediyelerimizle Türkiye’nin efendisi olmadık hizmetkarı olduk.

Uzun ince bir yoldayız dedik gece demedik gündüz demedik yürüdük.

Bu ülkede hizmet aşkımız var, heyecanımız var, hedeflerimiz var.

Bu güzel ülkenin büyümesini, güçlenmesini istemeyenler var, onlara rağmen büyüyoruz, güçleniyoruz.

15-20 yıl önce bir Ankara vardı, artık yeniden inşa edilen bir Ankara var.

Metroyla bu dönemle tanıştı Ankara.

(Kıskananlar çatlasın tezahüratları üzerine) Çatlamasınlar be onlar da anlayacaklar, onlar da bilecekler bizimle birlikte yürüyecekler.

Dik duracağız yolumuza öyle devam edeceğiz.

Bu heyecanı, bu aşkı ancak yaşayan bilir.

İş yapanla laf üreten arasındaki farkı sizler bilirsiniz.

Ankara’da açılışı gerçekleştirilen projeler şöyle

KÖPRÜLÜ KAVŞAK VE ALT GEÇİTLER Milli İrade Köprülü Kavşak (CHP önü), Seyyid Abdülhakim Arvasi Köprüsü (Bağlum Köprüsü), Yıldırım Beyazıt Köprülü Kavşağı (Akyurt Kalaba), Necip Fazıl Kısakürek Köprüsü (Gimat Mezarlık), Uzay Çağı Köprülü Kavşağı, Bağlıca Köprülü Kavşağı, Şeker Köprülü Kavşağı (3 adet), Batıkent 1695 Caddesi K-1 Köprüsü.

YAŞAM ALANLARI, OTOPARKLAR, HİZMET BİNALARI, PAZARLAR

Kazan Aile Yaşam Merkezi, Sincan Aile Yaşam Merkezi, Elmadağ Aile Yaşam Merkezi, Kuzey Ankara İtfaiye Lojistik Binası, Dikmen İtfaiye Binası, Kazan İtfaiye Binası, Ortaköy Mezarlığı Camii ve yollar, Hacı Bayram Veli Camii Katlı Otopark, Ulus Hükümet Hisar Caddeleri Kentsel Tasarım Projeleri, Kızılay Cephe Kaplama (4 adet bina), Sincan 12. Cadde Pazar yeri ve Zabıta Binası, TOKİ Örencik Kapalı Pazar Yeri.

YAYA ÜST GEÇİTLERİ

Gazi Hastanesi önü, İstanbul Yolu Makro Market önü, İstanbul Yolu Jandarma Lojmanları önü, İstanbul Yolu TOKİ Blokları önü, Ayaş Yolu 309. Sokak.

ASKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ PROJELERİ

Elmadağ Kargalı Yeraltı Barajı, Elmadağ İlçesi Hasanoğlan Atıksu Arıtma Tesisi, Mamak İlçesi Lalahan Atıksu Arıtma Tesisi, Çankaya İlçesi Alternatif İsale Hattı, Ankara’ya yeni bağlanan ve mahalle statüsüne geçen köylere toplam 41 adet paket içme suyu arıtma tesisi.

ANKARA GENELİNDE ALTYAPI ÇALIŞMALARI

Son 5 yılda Ankara geneline toplam 2.700 kilometre içme suyu, 1.900 kilometre atık su ve 477 km. yağmur suyu olmak üzere toplamda 5.077 kilometre altyapı döşenmiştir.

PARK ALANLARI

Safa Parkı (Çukurambar) , Öveçler Vadisi Rekreasyon Alanı, Eryaman Otoban Kenarı Parkı, Eryaman Metro Altı Park, Eryaman Şeker Parkı, Eryaman Emre Parkı, TOKİ Örencik Parkı, Uyanış Parkı, Kusçağız Parkı, Ortaköy Mezarlığı Hizmet Binaları ve Çevre Düzenlemesi, Şelaleli Tebessüm Parkı (Pursaklar), Dere Boyu Parkı, Nevbahçe Parkı, TOKİ Turkuaz Parkı, Tuana Parkı, Gazi Üniversitesi Girişi Koşuyolu, Aliya İzzetbegoviç Parkı, Prof.Dr. Necmettin Erbakan Parkı.

DEKORATİF SAATLER

Ankara Kent Merkezi ile metropol ilçelerinde yapımı gerçekleştirilen 33 meydan saati

HANIM LOKALLERİ VE AİLE YAŞAM MERKEZLERİ

Sincan Hanımlar Lokali, Gölbaşı Hanımlar Lokali, Akyurt Aile Yaşam Merkezi

SAĞLIKLAŞTIRMA ÇALIŞMASI YAPILAN HİSARPARK CADDESİ

Hisarpark Caddesi’nde 11 adet bina ve dükkanın dış cephesi yapıldı ve buradaki yol, kaldırım ve otoparklar yenilendi.

Hürriyet

Kaynak: http://www.hurriyet.com.tr/gundem/255...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0