Görüş Bildir
Haberler
Amitav Ghosh İstanbul'u Dinleyecek

Amitav Ghosh İstanbul'u Dinleyecek

Ulaş
31.05.2014 - 11:53

Amitav Ghosh İstanbul'u Dinleyecek

Britanya edebiyatının önemli isimlerinden Amitav Ghosh, Boğaziçi Üniversitesi’nin 150’nci yılı vesilesiyle başlattığı Boğaziçi Chronicles kapsamında İstanbul’a geliyor. Kalküta Kromozomu ve Sırça Saray gibi kitaplarıyla tüm dünyada çok satanlar listelerine giren yazar, pek çok uluslararası ödülün de sahibi oldu. Boğaziçi Üniversitesi tarafından gerçekleştirilecek etkinlik kapsamında Ghosh, 1- 13 Haziran arasında üniversite kampüsünde konaklayarak, İstanbul ve Türkiye üzerine çalışacak.

GHOSH İLE AÇIK SOHBET

Tarihsel ve ekolojik kurgu, gerçeklik yazımı ve blog yazarlığı gibi farklı alanlarda çalışmalar yapan Ghosh, 5 Haziran saat 16:00’daysa Rektörlük Konferans Salonu’nda, roman ve öykü yazarı Ayfer Tunç ile bir açık sohbette buluşacak. Barış Büyükokutan’ın moderatörlüğünde gerçekleşecek buluşmada simultane çeviri olacak ve Ghosh ile Tunç, tarihsel kurgu, yurt kavramı ve kültürel farklılık konularını ele alacaklar.

ULUSLARARASI PEK ÇOK ÖDÜLÜN SAHİBİ

New York Şehir Üniversitesi’nde ders de veren yazar, Man Booker, Asia Booker, Prix Medicis, Sahita Akademi, Dan David ve C. Clarke gibi dünya edebiyatının prestijli ödüllerini kazanmıştı. 1956’da Hindistan’ın Batı Bengal Eyâleti’nin başkenti olan Kalküta’da doğan yazar, Hindistan, Bangladeş ve Sri Lanka’da büyüdü. Çalışma hayatına Yeni Delhi’de gazetecilik yaparak başlayan Ghosh, Oxford Üniversitesi’nde ekonomi eğitimi aldıktan sonra Sosyal Antropoloji alanında da doktora yaptı. Daha sonra Karşılaştırmalı Edebiyat dalında Profesör unvanı alan ve Delhi, Columbia, Queens College ve Harvard’da dersler veren Ghosh, Sorbone Üniversitesi tarafından da fahri doktor unvanıyla ödüllendirildi. Romanları birçok dile çevrilen yazar, Locarno ve Venedik Film Festivalleri jürisinde yer aldı. Ghosh’un makaleleri hâlâ The New Yorker, The New Republic ve The New York Times gibi prestijli dergilerde yayımlanıyor.

  • Taraf
Kaynak: http://www.taraf.com.tr/haber-amitav-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0