Görüş Bildir
Haberler
Alevi Milletvekillerinin Çoğu ‘Biyolojik Alevi’

Alevi Milletvekillerinin Çoğu ‘Biyolojik Alevi’

Xevere Dersimi
05.08.2013 - 21:28 Son Güncelleme: 05.08.2013 - 21:32

Alevi Milletvekillerinin Çoğu ‘Biyolojik Alevi’

Dersim Milletvekili Hüseyin Aygün, Kayseri’nin Sarız İlçesi Çağşak Köyü’ndeki Cemevi açılışında Alevi milletvekillerinin büyük bölümünün ‘Biyolojik Alevi’ olduğunu söyledi.

Dersimnews.com – Aygün, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ’ın, Gezi Parkı eylemlerini ardından, daha önce rafa kaldırdığı ‘Alevilik açılımını’ yeniden ülke gündemine taşıdığını bildirerek, “Gezi’nin içine Aleviler öyle bir katıldı ki, Tayyip Erdoğan’ın feleği şaştı. Sonra, Alevi dosyasını yeniden açtı” dedi.

CAMİ-CEMEVİ PROJESİ KABUL EDİLEMEZ!

CHP milletvekilleri Hüseyin Aygün ile Durdu Özbolat, Kayseri’nin Sarız İlçesi’ne bağlı Çağşak Köyü’nde İngiltere ve Almanya’daki Alevilerin destekleri ile yapımı tamamlanan Çağşak Köyü Kültür ve Cemevi‘nin açılışına katıldı. Cemevi açılışını köyün yaşlıları yaparken, etkinlikler kapsamında düzenlenen ‘Demokrasi ve Barış’ konulu panele gelenlere seslenen CHP Dersim Milletvekili Hüseyin Aygün, Fethullah Gülen cemaatinin desteği ile Cem Vakfı Genel Başkanı İzzettin Doğan‘ın ‘Cami-cemevi’ projesini uygulamaya geçirmeye çalıştığını savunarak, bu duruma tepki gösterdi. Cami-cemevi projesiyle camilerin asıl ibadethane, cemevinin ise camilere bağlı bir renk olarak gösterilmeye çalışıldığını dile getiren Aygün, şöyle dedi:

haberin devamı....

Kaynak: http://dersimnews.com/alevilik/alevi-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0