Görüş Bildir
Haberler
"AK Parti Oy Kaybederse Operasyonlar Devam Eder"

"AK Parti Oy Kaybederse Operasyonlar Devam Eder"

Fatih UZUN
08.03.2014 - 22:44
İçeriğin Devamı Aşağıda

"Ak Parti Oy Kaybederse Operasyonlar Devam Eder"

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten önemli açıklamalar...

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Önümüzde bir cumhurbaşkanlığı akabinde de genel seçimler bulunmaktadır. Operasyonların devam etmemesini istiyorsak, istikrarın sürmesini, Türkiye'nin geleceğini istiyorsak rehavete kapılmayalım. 30 Mart seçimlerine var gücümüzle asılmalıyız. AK Parti'nin oyunun düşmemesi gerekmektedir' dedi.

İncelemelerde bulunmak üzere Kilis'e gelen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, partililer tarafından karşılandı. Cumhuriyet Caddesi'ndeki esnafları ziyaret ederek destek isteyen Şimsek; daha sonra AK Parti seçim bürosunda partilelere hitap etti.

'TÜRKİYE ÜZERİNDE BÜYÜK OYUNLAR OYNANIYOR'

Bakan Mehmet Şimşek, 'Bu seçimin ne kadar önemli bir seçim olduğunu Türkiye'nin istikrarı açısından, Türkiye'nin çeyrek asır geleceği açısından ne kadar önemli olduğunu sizin kapı kapı dolaşarak, komşularınıza çalışma arkadaşlarınıza, anlatmanız lazımdır. Rehavete kapılmayalım, yapacak çok iş var her bir çok önemlidir' dedi. Şimşek, '30 Mart yerel seçimlerin bir önceki seçimlerden daha önemli ve kritik olduğunun altını çezerek, çok çalışmalıyız. Halka gerçekleri anlatmalıyız. Önümüzde bir cumhurbaşkanlığı akabinde de genel seçimler bulunmaktadır. Operasyonların devam etmemesini istiyorsak, istikrarın sürmesini, Türkiye'nin geleceğini istiyorsak rehavete kapılmayalım. 30 Mart seçimlerine var gücümüzle asılmalıyız. AK Parti'nin oyunun düşmemesi gerekmektedir' diye konuştu.

'OYNANAN OYUNLARI BAĞIMSIZ MI SANIYORSUNUZ'

Bakan Şimşek, 'Bakın gelişmekte olan bir çok ülkede karışıklık var. Brezilya, Venezuela karıştı, Ukrayna karıştı bölündü, Tayland karıştı. Türkiye ilk defa çok güçlü bir şekilde ayakları üzerinde duruyor. Türkiye Orta Doğu'da çok önemli bir aktör. Sınır illerinde Suriyeli misafirlerimizi istismar ve seçim malzemesi olarak kullanıyorlar. Yanı başımızda bir yangın var, komşu kaçıyor kapıları kapatacak mısın? Bu insanlar canlarını kurtarmak için kaçtı geldi. Komşunda yangın olacak ve sen tamamen kenarda duracaksınız mümkün mü? Hiç kimse evini barkını, yurdunu, vatanını terk etmek istemez. Bakın bunu dahi istismar ediyorlar' dedi.

'SAVUNMA SANAYİNDE MAKİNE TECHİZATININ YÜZDE 75'İ İTHAL EDİLİYORDU'

Şimşek, MHP'nin koalisyon ortağı olduğu dönemde vergi gelirlerinin yüzde 86 dış borca giderken, Savunma sanayindeki Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait makine techizatının yüzde 75'i dışardan ithal ediliyordu. Yani dışa bağımlılık. Şimdi biz dışa bağımlılıkta makine techizatının yüzde 75'den yüzde 40'a indirmedik mi? Kendi helikopterimizi üretmedik mi? Tankımız, keşif uçağımız, insansız hava aracamız, füzeler, uydular... İşte gerçek milliyetçilik budur. Ülkeye dışa bağımlılıktan kurtarmaktır. Ayağa kaldırmaktır' dedi.

  • Lokman HAPPANİ

  • haberturk.com

Kaynak: http://ekonomi.haberturk.com/ekonomi/...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0