onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
Adana'yı Gezip Görmek İçin 20 Sebep

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

category/test-white Test
category/gundem-white Gündem
category/magazin-white Magazin
category/video-white Video

etiket Adana'yı Gezip Görmek İçin 20 Sebep

Cukurova
23.10.2014 - 19:05 Son Güncelleme: 24.10.2014 - 12:43

Bir çok medeniyetin kavşak ve yaşam noktası olan Adana, kendine has kültürü ve konumu ile bağımsızlık ilan etse sırıtmaz! İşte size Adana'yı gelip görmeniz için bir kaç neden...

20. Bilindik manzarası.

20. Bilindik manzarası.

Adana denince akla gelen ilk kompozisyon, şüphesiz ki Taş Köprü - Merkez Camii ve HiltonSA'nın içinde olduğu kompozisyon. En iyi şekilde görmek için metroya binmek yeterli.

Fotoğraf: Resul Gül

19. Tren garı.

19. Tren garı.

1913 yılında tamamlanan yapı, Adana'yı demiryolu ile Elazığ'dan Ankara'ya, Mersin'den Konya'ya bir çok şehre bağlamakta. Ayrıca bir sonraki maddede bahsedilen yerin de üzerinden geçen hattın ulaştığı ana nokta.

Fotoğraf: Aydın İnan

18. Varda köprüsü.

18. Varda köprüsü.

Alman Köprüsü olarak da bilinen bu yapı, 1912 yılında Almanlar tarafından tamamlanmış. 

Fotoğraf: Murat Çulcu

17. Motorsiklet Kulüpleri.

17. Motorsiklet Kulüpleri.

Turk Riders ve Seyyah Riders gibi motorsiklet kulüplerine ev sahipliği yapan kentin sokaklarında her an uzun motorsiklet kortejlerine rastlama ihtimali bile muhteşem. Bu arkadaşlar özellikle geceleri rahat durmuyor, sayıları ise hiç de az değil. İlerde minik bir Charming bile olabiliriz :)

16. Portakal Çiçeği Karnavalı.

16. Portakal Çiçeği Karnavalı.

'Nisan'da Adana'da' ismiyle de lanse edilen karnaval, iki senedir tam da portakal ağacı çiçeklerinin belirip tüm şehri kokuttuğu dönemde, Nisanın 2. haftasında yapılmakta. Muazzam bir korteje ev sahipliği yapan karnavalda şehirde 1 hafta boyunca bir çok etkinlik düzenlenmekte.

15. Denizleri.

15. Denizleri.

En güzel tartışma konusuna geldik... Denizi değil, denizleri! Yumurtalık (Ayas) ve Karataş gibi iki önemli sahil ilçesine sahip Adana'da yine bu bölgede bir de kuş cenneti (Akyatan) mevcut. Özellikle yeni düzenlemeleriyle, kaleleriyle ve tarihi mozaikleriyle Ayas sahili çok başka.

Fotoğraf: Ersin Çaldır

14. İdeolojik çeşitliliği.

14. İdeolojik çeşitliliği.

İlk 4 parti başta olmak üzere, Adana'da her ideolojiden insan mevcuttur. Son seçimlerdeki oy dağılımı da malum; 4 büyük partinin arasındaki oy oranlarında fark değil, gözle görülür bir çekişme vardır. Ayrıca tahmin edeceğiniz üzere, Adana bir çok etnisiteye de ev sahipliği yapar.

13. Mutfağı.

13. Mutfağı.

Yemek turizmi için bire bir! Kebap başta olmak üzere sıkma, şalgam, bici bici, şırdan, içli köfte, yüsük çorbası, ve hatta muzlu süt gibi bir çok yemeğin hakkının verildiği yerdir Adana.

12. Rakı günü kutlamaları.

12. Rakı günü kutlamaları.

8 Aralık Dünya Rakı Günü, Adana'da tarihi Kazancılar Çarşısı'nda kurulan sofralarda, kebaplar ve şarkılar eşliğinde kutlanır. Katılımın oldukça yüksek olduğu etkinlik sabaha karşı başlar. Seyyar kebapçıların masalarına doluşan insanlar, rakılarını içip şarkılar söyleyerek eğlenir.

11. Tiyatro festivali.

11. Tiyatro festivali.

Bugüne dek 16 kez gerçekleştirilen festival her yıl ilkbahar aylarına denk gelmekte ve 1 ay boyunca devam etmekte.

10. Su sporları.

10. Su sporları.

Seyhan Gölü'ne sahip şehirde Offshore yarışları, Kano yarışları ve eğitimi, Yelken yarışları yanında dalgıçlık da yapılmakta. Ee, bir zamanların 'Yenilmez Armada'sı Adana Demirspor Sutopu takımı ve Manş Denizi'ni 9 saatlik sürede yüzerek geçen Erdal Acet'in memleketi, olsun bu kadar.

9. Fuarları.

9. Fuarları.

Fuar alanının yapılmasıyla coğrafi konumunu da kullanarak fuar şehri olma konusunda ilerleyen şehirde kitap fuarı başta olmak üzere yıl boyu inşaat, reklamcılık, gıda, mobilya, tarım, dekorasyon, otomobil gibi çeşitli fuarlar gerçekleşmekte.

8. Kanalları.

8. Kanalları.

Adana'yı doğudan batıya doğru kat eden 2 kanal: Mavi Bulvar ve Kıyıboyu Caddesi boyunca uzanmaktadır. Özellikle yaz günlerinde kanal boyu yapılacak yürüyüşler serinlemek için bire bir.

Fotoğraf: Murat Çulcu

7. Doğası.

7. Doğası.

Özellikle kuzeyindeki bölgelerde görülen sık çam ormanlarıyla, Adana'nın havası Türkiye'deki en temiz havaya sahip iki ilden biridir. (kaynak: Çevre ve Şehircilik Bakanlığı) Pozantı ve Aladağ bölgesinden geçen Adana - Ulukışla otoyolundan bir kez geçmeniz bile bu güzelliğe şahit olmanız için yeterlidir.

6. Üniversitesi.

6. Üniversitesi.

Yeşil yetmez gibi bir de mavinin içinde olan Çukurova Üniversitesi, kampüsünün muazzamlığı kadar eğitim kalitesinin derecesiyle de ülkenin sayılı üniversitelerinden.

5. Müzeleri.

5. Müzeleri.

Tarım, Arkeoloji, Mozaik, Sinema, Etnografya müzeleri gibi müzelere ev sahipliği yapan şehirde, ayrıca bir çok müzenin tadilata alınması ve yenilenmesi söz konusu. Bu da daha fazla tarihi doku demek.

4. Derbisi.

4. Derbisi.

Adanaspor ve Adana Demirspor gibi iki önemli takıma ev sahipliği yapan şehirde derbi haftaları pek ateşli geçmekte. Koreografi konusunda son yıllarda iyiden iyiye yarışa girmiş iki kulübün sahadaki çekişmeleri de muazzam.

3. Gece hayatı.

3. Gece hayatı.

Geceye dair ne varsa Ziyapaşa, Turgut Özal, Reşatbey, Baraj Yolu, Süleyman Demirel gibi bulvar ve semtlerde var. Yalnız belirtelim; sabaha karşı her ne kadar kokoreç, midye veya çorba seçenekleriniz de olsa Adana'da adet şırdandır. :)

2. Tarihi.

2. Tarihi.

Kuzeyinden güneyine kadar her noktasından tarih fışkıran Adana'da, yakın ve uzak tarihe kadar bir çok dönemden kalma eserler ve yapıtlar mevcut. (Sol üstten saat yönünde: Yılan Kalesi, Şar, Magarsus Antik Kenti, Ayas Mozaiği)

1. Film festivali.

1. Film festivali.

Uluslararası düzeyde kabul gören ve Türkiye'nin en eski ikinci film festivali olan Adana Altın Koza Film Festivali, 1 hafta boyunca Adana halkına ücretsiz sanat filmi keyfi sunmakta. Ödüle layık filmlerin ve ödül alan filmlerin özel gösterimleri de cabası.

category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
141
51
6
6
2
2
1