Görüş Bildir
Haberler
2001 Yılının Sanatseverler İçin Muhteşem Bir Yıl Olduğunun Kanıtı 5 Film, 5 Albüm, 5 Kitap ve 5 Dizi

2001 Yılının Sanatseverler İçin Muhteşem Bir Yıl Olduğunun Kanıtı 5 Film, 5 Albüm, 5 Kitap ve 5 Dizi

Aburoski
19.01.2019 - 14:39

2001 yılı gerçekten sanatseverler için muhteşem bir yılmış. Biz de bunun kanıtı 5 film, 5 dizi, 5 kitap ve 5 albüm ile karşınızdayız. 

Keyifli okumalar!

Bir önceki içeriğimizde 1995 yılındaki film, kitap ve albümlerden bahsettik. 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

1- Akıl Oyunları - IMDb 8,2

1- Akıl Oyunları  - IMDb 8,2

Akıl Oyunları, asosyal bir matematikçi olan John Nash'in hayatını konu ediyor. John Forbes Nash azandığı bir bursla Princeton Üniversitesi'nde öğrenim görmeye başlar. Bu süreçte parlak zekasını her daim hissettiren ve çevresindekilerle uyum sorunu yaşayan dahi Nash, inanılmaz bir teoriyi ortaya sürüp kanıtlama aşamasına kadar gelir. Böylece matematik çevrelerince ününü yayan dahi adam zamanla şizofrenik belirtilerle mücadele etmeye başlar. Nash artık kendi kurgusal gerçekliklerinden oluşturduğu dünyasıyla asıl gerçekleri ayırt edemeyecek bir aşamaya gelir. 

Önemli başarılarından uzunca yıllar sonra Nobel Ödülü'ne layık görülen ünlü matematikçi John Nash'in gerçek hayat hikayesine odaklanan 'Akıl Oyunları', iki önemli dalda kazandığı Oscar ödülüyle başarısını kanıtlamıştı.

2- Vizontele - IMDb 8,0

2- Vizontele - IMDb 8,0

En büyük eğlence kaynağı, herkesin büyük ilgi gösterdiği yazlık sineması olan bir kasaba… Kasabanın deli oğlanı Emin, çevresindeki tüm insanlara her türlü işte yardım eden ve herkesin sevdiği bir adamdır. Televizyonun henüz yeni yeni Anadolu’ya yayılmaya başladığı bu dönemde köy halkı dönemin en büyük icadıyla tanışmaya hazırlanmaktadır. Televizyona dair çeşitli beklentiler vardır. Mekanik işlerle uğraşmayı seven Emin de televizyonun nasıl bir buluş olduğunu merak etmektedir. Televizyon kasabaya gelirken, beraberinde birçok şey getirecektir... Yılmaz Erdoğan’ın gösterildiği dönemde hasılat rekorları kıran filminin başrollerinde de Erdoğan’ın yanısıra Demet Akbağ, Cem Yılmaz, Tarık Akan ve Erdal Tosun gibi isimler var.

3- Yazgı - IMDb 7,7

3- Yazgı - IMDb 7,7

Dünya yanı başından akıp giderken, hiçbir şeye eşlik etmeyen; hayata karşı koşullu bir kayıtsızlık takınan tepkisiz bir adamın hikayesidir Yazgı. Musa evlenme vakti geldiğinde bile istekli olarak alamaz bu kararı. Onun için evlilik yalnızca basit bir kelimeden ibaret bir kavram, sadece karşısındaki kızın isteği üzerine kabul ettiği bir olay... Fakat üstünkörü verilmiş bu evlilik kararı, trajik bir “yazgı” ya sürükler Musa’yı. 

Albert Camus’nun dünya klasikleri arasında kendine has önemli bir yer edinen Yabancı isimli romanından esinlenilerek beyaz perdeye uyarlanan filmin yönetmen koltuğunda Zeki Demirkubuz; başrollerinde ise Serdar Orçin ve Zeynep Tokuş yer alıyor.

4- Amelie - IMDb 8,3

4- Amelie - IMDb 8,3

Amelie, Ünlü Fransız yönetmen Jean-Pierre Jeunet’nin beş dalda Oscar’a aday gösterilen ve son on yılın en ses getiren yapımları arasında. Bu Fransız komedisi bizi genç ve özel bir kadınla tanışmaya davet ediyor; her daim hayat dolu, yaşama sevgi dolu gözlerle tanıklık eden ve sahip olduğu özel ışıltıyı her anında yanında taşıyan Amelie’nin hikayesine... Anne ve babasını kaybetmiş olan Amelie, kendini başkalarının hayatlarını tamir etmeye, onları mutlu kılmaya adamıştır; bu adanmışlığı fark ettirmeden, bu durumdan bihaber olan insanların hayatlarını kolaylaştırmaya yönelik yapmaktadır. Peki başkalarının mutluluğu için çabalayan Amelie, yalnızlığının farkına vardığı an kendi mutluluğu için de çabalamaya başlayacak mıdır?

5- Yüzüklerin Efendisi: Yüzük Kardeşliği - IMDb 8,8

5- Yüzüklerin Efendisi: Yüzük Kardeşliği - IMDb 8,8

Yüzüklerin Efendisi: Yüzük Kardeşliği, dünyanın kaderini değişterecek olan yüzükten kurtulmak için verilen mücadeleyi konu ediyor. Yıllar önce üretilen ve Orta Dünya topraklarına kandan başka hiçbir şey getirmeyen yüzüklerin sonuncusu, üretiminden yüzyıllar sonra ortaya çıkar. Amcasının kendisine emanet ettiği yüzüğün nelere kadir olduğundan habersiz olan Frodo, büyücü Gandalf'ın anlattıkları sonrasında dehşete kapılır. Bu yüzükten ve müstakbel savaşlardan kurtulmanın tek yolu, gücünü toplamaya çalışan Sauron'u da engellemek için bu yüzüğü yok etmektir. Yüzüğü yok edilebileceği tek yer olan Mordor'a götürmek için kendini feda eden savaşçılardan oluşan bir ekip oluşturulur. Çok uzun ve çetin geçecek olan yolculuk başlar. Orta Dünya'nın kaderi, bu insanların ellerindedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1- Jay-Z - The Blueprint

1- Jay-Z - The Blueprint

2- Sertab Erener - Turuncu

2- Sertab Erener - Turuncu

3- Bulutsuzluk Özlemi - Numara

3- Bulutsuzluk Özlemi - Numara

4- The Strokes- Is This It

4- The Strokes- Is This It

5- Kayahan - Gönül Sayfam

5- Kayahan - Gönül Sayfam
İçeriğin Devamı Aşağıda

1- Yeditepe İstanbul - IMDb 8,3

1- Yeditepe İstanbul - IMDb 8,3

Olcay (Zuhal Olcay), iş adamı kocası ekonomik krizden dolayı iflas edip intihar edince, kızı Duru ile birlikte (Özgü Namal) birlikte orta halli sıradan bir İstanbul mahallesine taşınırlar. 

Geçmişten gelen sıcak insani ilişkileri kaybetmemiş bu muhitte Yusuf (Emre Kınay) ise, Mahallenin Romanı'nı yazmaya koyulmuştur. Bütün karakterlerin başından geçenler Yusuf'un romanının penceresinden geçerek ekranlara taşınır...

2- Band of Brothers - IMDb 9,5

2- Band of Brothers - IMDb 9,5

Yıl:1942- Yer: Toccoa Kampı. 101.Hava gücü ve 506.Alay gönüllülerinin işi hiç de kolay olmayacaktı.Onlar eğitildiler,ter döktüler, çalıştılar, planladılar ve her şeyi en baştan aldılar.Düşman hattının gerisinde ve çıkartma gününde içgüdülerine,misyonlarını yerine getireceklerine inanmak zorundalardı. Kendine güven,yanındaki silah arkadaşına güven... O kişi paraşütçü kardeşin olduğu sürece. Steven Spielberg ve Tom Hanks, Er Ryan'ı Kurtarmak'taki ortak başarılarından sonra, 2.Dünya Savaşı askerleri hakkında anlatacak daha fazla hikaye olduğunu keşfettiler. Kardeşler Takımı, Stephen E. Ambrose'nin kitabına dayanan heyecanlı,savaşın gerçekçi destanı...

sinemalar.com

3- The Office - IMDb 8,5

3- The Office - IMDb 8,5

2001 yılından 2003 yılına kadar yayın hayatına devam eden The Office için efsaneleşmiş bir dizi diyebiliriz.

4- Six Feet Under - IMDb 8,7

4- Six Feet Under  - IMDb 8,7

Six Feet Under bir ailenin hikayesini anlatıyor. Görünüşte tamamen, sorunsuz, mutlu mesut akıp giden bir hayatları olsa da, babalarının ölümü (sigaradan) hepsinin yaşamlarında bir kırılma noktası oluyor. o güne değin içlerine attıklarını, kendilerine sakladıklarını, eteklerindeki taşları ufak ufak dökmeye başlıyorlar ve bu sayede biz de ilerleyen günlerde madalyonların öteki yüzlerini görüyoruz. Kendilerine tamamen yabancı, kendilerine oldukları kadar birbirlerine de yabancı bu insanlar arasındaki tüm o yüzeysel ilişkiler yumağının yavaş yavaş samimiyete dönüşüne; sahip oldukları mutluluk-normallik-huzur illüzyonunu sorgulamaya başlamalarına el çırparak, hüzünlenerek, şok olarak, çok gülerek tanıklık ediyoruz.

sinemalar.com

5- Scrubs - IMDb 8,4

5- Scrubs - IMDb 8,4

Onlar Sacred Heart Hatanesi’ne stajyer olarak başladı, asistanlık ve şef doktorluk derken yıllar birbirini kovaladı. 2001'den itibaren televizyon ekranlarını renklendiren hastane komedisi Scrubs’ta, Jon Dorian’ın (Zach Braff) namıdiğer J.D.'nin gözünden hastane koridorlarına yaşanabilecek en komik olayları seyrettik. 

Artık Donald Faison doktor olan Christopher Turk (Donald Faison), Elliot Reid (Neil Flynn) ve hemşire Carla (Judy Reyes) ile dostluğu, sırdaşlığı ve tabii ki kadın-erkek ilişkilerini en eğlenceli örnekler üzerinden izledik. Kendilerine has karakterleri Dr. Bob Kelso (Ken Jenkins) ve Dr. Perry Cox (John C. McGinley) doktorlara kök söktürdüler ve pek çok medikal drama ve komedi arasından bu iki türü harmanlayarak sıyrılmayı başaran Scrubs, en keyifli hastane dizilerinden biri olarak televizyon tarihindeki yerini aldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1- Ahmet Altan - İsyan Günlerinde Aşk

1- Ahmet Altan - İsyan Günlerinde Aşk

2- Attilâ İlhan - Kimi Sevsem Sensin

2- Attilâ İlhan - Kimi Sevsem Sensin

3- Buket Uzuner - Uzun Beyaz Bulut, Gelibolu

3- Buket Uzuner - Uzun Beyaz Bulut, Gelibolu

Tarih kitaplarında yer almasına henüz hiçbir milletin izin vermeye hazır olmadığı büyük insanlık sınavı: Aynı adam aynı savaşta iki düşman ülkede savaş kahramanı olur mu? Ya da: Tarih düz okunacak bir metin midir? Ve tarih yeniden yazılmalı mıdır?

4- Latife Tekin - Ormanda Ölüm Yokmuş

4- Latife Tekin - Ormanda Ölüm Yokmuş

Latife Tekin kadın ve erkek arasındaki algı, duygu ve düşünce farklılıklarının bir haritasını çıkarıyor. Yazarın anlatımının, sözcüklerin, ifadelerin, zaman zaman sevgiye, aşka, hayata dair sorularının ve tasvirlerin, bir algı nesnesinin yarattığı imge zenginliğinin güzelliğine kapılmamanız mümkün değil...

5- J. K. Rowling - Harry Potter ve Sırlar Odası

5- J. K. Rowling - Harry Potter ve Sırlar Odası

İngiltere'de basımı 1998 yılında olan kitap Türkiye'deki sanatseverlerle 2001 yılında tanıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
145
52
10
4
3
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?