Görüş Bildir
Haberler
'90 Sene Sonra Padişahlığa Dönecek Halimiz Yok' Diyen Müftü Yardımcısı Açığa Alındı

etiket '90 Sene Sonra Padişahlığa Dönecek Halimiz Yok' Diyen Müftü Yardımcısı Açığa Alındı

Emre Ordu
01.05.2018 - 01:34 Son Güncelleme: 01.05.2018 - 11:02

Zonguldak Müftü Yardımcısı Kemal Türksoy, Hz. Ali Camisi'ndeki cuma hutbe yayının kesilmesinin ardından, 'Atatürk, başkanlık sistemi padişahlıkla eşdeğer olduğu için cumhuriyeti seçti. Şimdi yeniden bir istişare edilip, bir sistem kurulacak. Padişahlığı yıkmışız artık 90 sene sonra bir daha padişahlığa dönecek halimiz yok' şeklinde konuşmasının ardından açığa alındı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

DHA'nın aktardığı habere göre, Zonguldak Müftü Yardımcısı Kemal Türksoy, 20 Nisan tarihinde Hz. Ali Camii'nde cuma hutbesi yayının kesilmesi üzerine bir konuşma yaptı. Türksoy'un iddiaya göre, 24 Haziran seçimlerini kastederek yaptığı konuşma tepki çekti. Türksoy, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Cuma hutbesine devam etmeyerek, iddiaya göre şu sözleri söyledi:

"Evin reisi gibi neticeyi bir kişi bildirecek"

"Evin reisi gibi neticeyi bir kişi bildirecek"

'Padişahlık yıkıldı. Yerine yeni bir yönetim sistemi gelecekti. Ya Cumhuriyet ya başkanlık sistemi. Atatürk, başkanlık sistemi padişahlıkla eşdeğer olduğu için Cumhuriyeti seçti. Şimdi yeniden bir istişare edilip, bir sistem kurulacak. Size ve bize sorulacak. 90 sene sonra yeniden istişare ediyoruz, danışıyoruz birbirimize. Padişahlığı yıkmışız artık 90 sene sonra bir daha padişahlığa dönecek halimiz yok. Kararı birlikte vereceğiz. Nasıl vereceğiz? Danışacağız görüşeceğiz ama bir kişi neticeyi bildirecek aynı evin reisi gibi. Gidişatı yapalım mı yapmayalım mı, devletimiz şu anda öyle bir karar aşamasında. Sizlere danışacaklar. Bu işin nasıl olacağını en iyi siz bilirsiniz. Bizim kamu vicdanımız her şeyi hassas ölçer. Cenab-ı hak cümlemizin amellerini makbul eylesin. Atatürk ve silah arkadaşlarına Allah'tan rahmet diliyorum.'

BİMER ve CİMER'e yapılan şikayetlerin ardından açığa alındı

BİMER ve CİMER'e yapılan şikayetlerin ardından açığa alındı

Fotoğraf: Arşiv

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türksoy'un camide siyaset yaptığını ileri sürenler Zonguldak Valiliği, İl Müftülüğü, BİMER ve CİMER'e şikayette bulundu. Şikayetlerin ardından hakkında soruşturma başlatılan Türksoy, açığa alındı.

Müftü doğruladı

Müftü doğruladı

Zonguldak Müftüsü Rüstem Can, Türksoy'un açığa alındığını doğrulayarak, 'Kendisi açığa alınmıştır. Savunması da istenmiştir. Açığa alınmasının sebebi malum hutbedir. Şu an soruşturma devam ediyor' dedi.

Müftü yardımcısının açığa alınması sosyal medyanın da gündeminde...

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1232
383
63
52
15
12
8
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
B. Barnes

Şöyle bir şey de var Madem Camilere siyaset sokulmayacak o zaman Tayyibe söyleyin elinde kuranla siyaset yapmasın meydanda. İkisi de aynı şey evet. İşinize g... Devamını Gör

fatma keskin

tayyibi övünce siyaset deil atatürkü övünce siyaset bayılıorum sizin bu iğrenç zihniyetinize. devleti kurumları rtük diyanet heryeri sardınız 4 koldan kurtul... Devamını Gör

Berçem Keleş

Görevden alınacağını, ekmek kapısının kapanacağını bile bile doğru olanı haykıran din görevlisi hocama sonsuz kere teşekkür eder, ellerinden öperim.