Görüş Bildir
Haberler
'39 Bombalı Araç, 19 Canlı Bomba Eylemi Engellendi'

'39 Bombalı Araç, 19 Canlı Bomba Eylemi Engellendi'

Deniz Gök
07.09.2016 - 18:45 Son Güncelleme: 08.09.2016 - 08:41

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Bakanlar Kurulu sonrası yaptığı açıklamada, “Bugüne kadar 229 önemli olay, güvenlik güçleri ve istihbarat çalışması sonucu engellendi. 39 bombalı araç girişimi, 19 canlı bomba hadisesi engellendi” dedi.

Fırat Kalkanı Harekâtı hakkında da bilgi veren Canikli, bugüne kadar 4 askerin şehit olduğunu 19 askerin yaralandığını söyledi. Canikli Suriye'nin kuzeyinde 772 kilometrekare alanın IŞİD'den temizlendiğini ve ABD ile ortak düzenlenecek Rakka operasyonuna sıcak baktıklarını belirtti.

Canikli FETÖ soruşturmalarında açığa alınanlara ilişkin ise 'Yanlış olduysa, onları aynı şekilde görevlerine iade edeceğiz' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Bakanlar Kurulu açıklamasını yapmak üzere basının karşısına çıktı.

Canikli'nin açıklamalarından satır başları şöyle;

  • Mağduriyetlere fırsat verilmemesi ifade edilmiş ve FETÖ'yle mücadele konusunda Bakanlıklarımızın yaptığı çalışmalar değerlendirilmiştir. 

  • Kars Kağızman, Bingöl Merkez, Tunceli Merkez, Diyarbakır Hani, Şırnak Ilıcak, Şırnak Merkez, Hakkari Şemdinli ve Çukurca bölgelerinde operasyon düzenlenmiştir. Bu bölgeler uzun süredir operasyon yapılmayan bölgelerdir. Türkiye'de operasyon yapılmayan bölge kalmamıştır. Operasyonlar ve çalışmalar devam etmektedir.

"229 tane önemli olay önceden engellenmiştir"

"229 tane önemli olay önceden engellenmiştir"
  • Bugüne kadar 229 tane önemli olay önceden engellenmiştir. Güvenlik güçleri ve istihbarat birimlerimizin yaptığı çalışmalarla engellenmiştir. 155 tanesi patlayıcıların engellenmesi, 19 canlı bomba hadisesinin engellenmesi, 24 olay eylem yapma hazırlığındaki kişilerin ele geçirilmesi, geri kalanı ise bombalı araçların bulunmasıdır. 

  • 24 ağustos saat 04.00'te başlatılan Fırat Kalkanı operasyonu sürüyor. Temel amacı sınır güvenliğinin sağlanmasıdır. 

  • 2015-2016 sınırlarımızdan 62 farklı ülkeden 1400 savaşçı Türkiye sınırlarından geçiş yapmıştır. 

'Cerablus'a elektrik ve su verilecek'

  • Suriyelilerin Celabrus'a dönmeye başladıklarını görüyoruz. Pazartesi gününe kadar Cerablus'a su verilecek, Cumartesi gününe kadar da enerjileri karşılanacak. Kendi ülkelerinde yaşama imkanı sağlanacak.

"4 şehidimiz 19 yaralımız var"

"4 şehidimiz 19 yaralımız var"
İçeriğin Devamı Aşağıda
  • İki harekat sırasında maalesef 4 şehidimiz, 19 yaralımız var. 4 tankımız ağır hasar gördü. ÖSO'da 16 şehit, 27 yaralı söz konusu. Terör örgütlerinden ise DEAŞ VE PYD, YPG örgütlerinden 110'a yakın ölü, 5 yaralı, 7 terör örgütü üyesi teslim alındı, 6 havan topu noktası, 6 araç, 32 bina imha edildi. 

'772 kilometrekare alan DEAŞ’ten temizlenmiştir'

  • Şu ana kadar toplam 772 kilometrekare alan DEAŞ’ten temizlenmiştir ve Özgür Suriye Ordusu’nun kontrolündedir.

'Operasyon derinlik kazanabilir'

  • Orada DEAŞ'a yönelik olarak harekat devam edecek. Bir miktar derinlik kazanabilir. Bu bölgenin 45 km eninde ve 95 km uzunluğunda bir hattın uçuşa yasak bölge ilan edilmesi ve buralarda kurulacak şehirlerde Suriyelilerin evlerinden ayrılmak zorunda kalan halkın buralarda ikamet etmesi konusunda Türkiye'nin bir tezi var. Bunu diğer ülkelerle görüşüyoruz. Henüz tam istediğimiz noktaya gelmiş değiliz ama buralarda da ümit var gelişmeler olduğunu söyleyebiliriz.

"Rusya ile ilişkilerimiz ivme kazanacak"

"Rusya ile ilişkilerimiz ivme kazanacak"
  • Önümüzdeki dönemde Rusya Federasyonu ile ilişkimiz daha da ivme kazanacak. 10-12 Ekim tarihlerinde Türk-Rus karma ekonomi toplantısı için toplanacağız. Yine bu çerçevede Halep'te ateşkesin sağlanması ve orada mahsur kalmış bulunan 500 bin insana insani yardımların önünün açılması için görüşmelerimiz devam ediyor. 

'Rakka operasyonuna sıcak bakıyoruz'

  • Rakka'ya yapılacak operasyonda Sayın Obama'nın sayın Cumhurbaşknımızdan bir talebi oldu. Talebe sıcak baktığını ifade etti. teknik görüşmeler yapılması için karara varıldı. Bu görüşmeler devam ediyor. Henüz bir takvimlendirme anlamında netlik kazanmadı. Bu operasyona sıcak baktığımızı belirtmek isterim.

"Hatalı olarak açığa alınan olursa görevine iade edeceğiz"

"Hatalı olarak açığa alınan olursa görevine iade edeceğiz"
  • (FETÖ soruşturması) Gerçek olmayan ihbarlar da gündeme gelebiliyor. Bunlar sonucunda açığa alma ya da görevden almalar olmuyor. Yanlış olduysa, onları aynı şekilde görevlerine iade edeceğiz. Kapattığımız 15’e yakın eğitim-öğretim kurumunu açtık ve sahiplerine iade ettik.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
141
34
21
12
5
4
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

Şimdi çomarlar bu habere aldanıp aaa meğer ülkemiz güvenliymiş hüloooooooğ diyebilirler.

Pasif Kullanıcı

Küsüratlı vereyim de salladığımı anlamasınlar

sonra bi patlama olur cahil mallar hükumet hiçbirşey yapmıyo der kaç yıldır binlerce patlama engelleniyo

kamil kaya

hükümet tarafından söylenen verilerin güvenirliğine inanıyorsan bir honor hakettin :D