Görüş Bildir
Güney Kore'nin Gönderdiği En Büyük Acil Yardım Timi: 118 Kişilik Arama-Kurtarma Ekibi Türkiye'ye Ulaştı
Kahramanmaraş merkezli 7.7 şiddetindeki depremin ardından tüm ülke enkaz ve göçük altında kalan vatandaşlar için çalışmalarını sürdürüyor. Cumhuriyet tarihinin en büyük ve yıkıcı depremi ile karşı karşıya kalmamızın ardından ilk 48 saat doldu bile. Ülkemiz tarafından yapılan uluslararası yardım çağrısı ardından pek çok ülkeden destek gelmeye devam ediyor. Güney Kore Dışişleri Bakanlığı da, 118 kişilik bir arama kurtarma ekibini Türkiye'ye gönderdi. İşte detaylar...
8 Şubat Çarşamba İstanbul Baraj Doluluk Oranlarında Son Durum: İstanbul’da Barajların Yüzde Kaçı Dolu?
İstanbul'da ortalama baraj doluluk oranı yüzde 30'u geçti! Yağışların başlaması ile barajlardaki su seviyesinde artış başladı. Ancak artış henüz beklenen seviyeye ulaşmadı. Megakente su sağlayan 10 barajda doluluk oranları hâlâ alarm veriyor. Kazandere barajında doluluk oranı hâlâ yüzde 5'in altında seyrediyor. Vatandaşlar ise kuraklık endişesi ile baraj doluluk oranlarını yakından takip ediyor. İşte, İstanbul'a su sağlayan 10 barajın 8 Şubat Çarşamba gününe ait doluluk oranlarıPeki, İstanbul'da baraj doluluk oranı yüzde kaç oldu?
8 Şubat Çarşamba Güncel Akaryakıt Fiyatları: Brent Petrol, LPG, Motorin, Benzin Fiyatı Ne Kadar Oldu?
Petrol piyasalarındaki dalgalanma bir kez daha akaryakıt fiyatlarına yansıdı. Bugün ham petrol 77 dolar, Brent petrol ise 83 dolar seyrinde alıcı buluyor. Akaryakıta ise gece yarısı indirim geldi. Hem motorin hem de benzin indirimi pompaya yansıdı. Peki, akaryakıt indirimi ne kadar oldu? Bugün Brent petrol, LPG, benzin ve motorin (mazot) fiyatları ne kadar? İşte, 8 Şubat Çarşamba günü İstanbul, Ankara ve İzmir'de güncel akaryakıt fiyatları.
Reklam
AFAD Öncelikli İhtiyaç Listesi: Deprem Bölgesine Neler Gönderilebilir? Afet Bölgesinde Neye İhtiyaç Var?
Tüm Türkiye, Kahramanmaraş depremi sonrası seferber olmuş durumda. Evleri yıkılan, en kaz altında kalan, sokaklarda kalan binlerce vatandaş için hem arama-kurtarma hem de yardım çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. AFAD koordinatörlüğünde büyükşehir belediyeleri de yardım toplamaya devam ediyor. AFAD bölgelere yardım göndermek için öncelikli ihtiyaç listesi paylaştı. Peki deprem bölgelerine ne gönderilmeli? Deprem bölgesine ne gönderilir? Afet bölgesinde neye ihtiyaç var? İşte detaylar...
Reklam
Tüm Detaylarla Kahramanmaraş Depreminin Üçüncü Gününde Neler Yaşandı?
Türkiye tarihinin en büyük depremlerinden biriyle mücadele ediyor. Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki deprem sonrasında hayatını kaybedenlerin sayısı artmaya devam ediyor. Kahramanmaraş'ın yanı sıra Gaziantep, Malatya, Batman, Bingöl, Elazığ, Kilis, Diyarbakır, Mardin, Siirt, Şırnak, Van, Muş, Bitlis, Hakkari, Adana, Osmaniye ve Hatay'da da hissedilen deprem nedeniyle açıklanan son resmi verilere göre 9 bin 54 kişi yaşamını yitirdi, 52 bin 979 kişi yaralandı. İşte depremin 3’üncü gününde yaşanan tüm gelişmeler…
Tüm Detaylarla Kahramanmaraş Depremin İkinci Gününde Neler Yaşandı?
Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 6 Şubat'ta saat 04.17'de şiddetli bir deprem meydana geldi. Büyük yıkıma yol açan depremin büyüklüğü önce 7.4 olarak açıklandı, ardından 7.7 olarak revize edildi. Arama kurtarma çalışmaları devam ederken yine Kahramanmaraş'ta 7.6 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Olayda can kaybı ve yaralı sayısı sürekli artmaya devam ediyor. Son bilgileri paylaşan Fuat Oktay, 5 bin 894 kişinin hayatını kaybettiğini, 34 bin 810 kişinin yaralandığını açıkladı.
Reklam
Deprem Bölgesinde Hava Nasıl? 8 Şubat Çarşamba Deprem Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Malatya Hava Durumu
Geçtiğimiz günlerde Kahramanmaraş'ta 7.7 ve 7.5 büyüklüklerinde iki deprem meydana geldi. Kahramanmaraş Pazarcık merkez üssünde gerçekleşen ve 10 ili birden etkileyen deprem herkesi derinden üzdü. Tüm Türkiye'nin en soğuk günlerini yaşadığı bu zamanlarda deprem bölgesinde havanın nasıl olacağı merak ediliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü ise deprem bölgeleri için hava durumu raporunu açıkladı. İşte 8 Şubat Çarşamba Kahramanmaraş, Hatay, Adana, Malatya, Adıyaman, Kilis, Şanlıurfa hava durumu.
Deprem Sırasında Uygulamanız Gereken Hayat Kurtaracak Önlemler
Dün cumhuriyet tarihinin en büyük felaketini yaşadık. 7,7 ve 7,6'lık iki büyük deprem sonucu ne yazık ki binlerce can kaybımız oldu. Yıkılan binaların sayısı ise on binlerce. Arama kurtarma çalışmaları sürerken, geride kalan saatlerin ardından hayatta olanların bilgisini alıp seviniyoruz. Ancak kaybettiklerimiz ve deprem bölgesinde yaşananlar yüreklerimizi dağlıyor. Deprem sırasında bazı önlemler almanın kıymetini de pek çok örnekte görüyoruz. Yaşadığımız coğrafya sebebiyle deprem felaketinin tekrar yaşanacağını varsayarak, deprem anında hayat kurtarıcı hangi önlemleri alabiliriz konusu büyük önem taşıyor.Kaynak
Reklam
Reklam
Deprem Gerçeğiyle Yüzleşen Dört Yaşından Büyük Çocuklara Depremin Ne Olduğunu Nasıl Anlatmalıyız?
Dün ne yazık ki son yüz yılın en büyük felaketi olduğu söylenen ve on şehirde binaların çökmesine, can kayıplarının yaşanmasına sebep olan iki deprem oldu. Yaşananların tarifi mümkün değil, göçük altındaki insanların kurtarılma çalışmaları sürüyor. Peki bu duruma maruz kalan, yaşayan ya da herhangi bir şekilde durum hakkında bilgi alan çocuklara depremin ne olduğu nasıl anlatılmalı?
Reklam