Görüş Bildir
Haberler
Naci Görür Yeni Deprem İçin Yer Gösterip Uyardı

etiket Naci Görür Yeni Deprem İçin Yer Gösterip Uyardı

Emre Ordu
08.02.2023 - 00:40 Son Güncelleme: 08.02.2023 - 12:03

Prof. Dr. Naci Görür, 'Erzincan ile Bingöl arasında 7.4'lük bir fay var, en son 1790'larda kırılmış, burası yakınlarda kırılır. Çok beklemeyeceğimizi düşünüyorum' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kahramanmaraş'ta büyük bir deprem olacağı yönünde yıllardır uyarılarda bulunan ancak uyarıları yetkililer tarafından dikkate alınmayan Prof. Dr. Naci Görür, Habertürk'te Fatih Altaylı'nın konuğu oldu. Görür bu kez Elazığ- Bingöl arasına dikkat çekti.

Yaşanan depremler için 'Doğal felâkettir başımıza geldi demek pek de mümkün değil' diyen Görür, 'Bu doğa olayını afete dönüştürmede bizlerin katkısı küçümsenmeyecek ölçüde maalesef. Bu deprem belki çok küçük hasarla atlatılamayabilirdi. Büyüklüğü fazla biraz; 7.6. Ama depremi felaket olmaktan çıkarmış, yerleşim alanları deprem dirençli hale getirmeyi becermiş toplumlarda bu afet; yani çok az sayıda can ve mal kaybıyla atlatılabilirdi' değerlendirmesinde bulundu.

"Korkarım can kaybı Erzincan depreminden fazla olacak"

"Korkarım can kaybı Erzincan depreminden fazla olacak"

1939'da yaşanan 7.9 büyüklüğündeki Erzincan depremini hatırlatan Görür, 'Orada biz 33 bin insan zayiat veriyoruz. Burada korkarım ki, rakamlar fazla olacak' dedi.

1939'dan bu yana yaşanan büyük depremleri sıralayan Görür, 'Yöneticilere sormazlar mı, hiç mi ders almayız? Tarih ders alınsa bu kadar tekerrür etmez. Büyük ölçüde kabahati milletten çok yönetimlerde, yöneticilerde buluyorum. Bu ülkeyi yönetenler milletin can güvenliğini birinci derecede sağlamak zorundadırlar. Öncelikle bunu, birinci tercih olarak, tartışmasız bunu yapmak zorundadırlar' ifadelerini kullandı.

"Burası yakında kırılır"📹

İçeriğin Devamı Aşağıda

Erzincan ile Bingöl arasında bulunan Yedisu fayına dikkati çeken Görür, 'Burada 7.4'ün üzerinde bir fay var.  En son burada 1790'larda deprem oldu. Burası yakında kırılır. Çok beklemeyeceğimizi düşünüyorum' dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
537
190
46
32
24
23
18
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Biker Lady

Bakın bu adamlar kahve falı bakmıyorlar, bilimsel verilere göre konuşuyorlar. Dedikleri de her seferinde çok ağır sonuçlarıyla başımıza geldi. Lütfen artık ö... Devamını Gör

demet s.

24 senedir istanbul depremine karşı uyarıyorlar...nafile... imar affı bile çıkardık...

Thesummerofkatya

Allah Muhammet aşkına şu oyun reklamlarını kaldırın artık! Yanlışlıkla parmağımız değse açılıyor, bütün ekranı kaplıyor ve kapatılamıyor.

Halit Demir

Reklam engelleme programları kullanın karşınıza kesinlikle çıkmayacak. Yıllardır reklam gördüğümü hatırlamıyorum.