Görüş Bildir
Deprem Gerçeğiyle Yüzleşen Dört Yaşından Büyük Çocuklara Depremin Ne Olduğunu Nasıl Anlatmalıyız?
Dün ne yazık ki son yüz yılın en büyük felaketi olduğu söylenen ve on şehirde binaların çökmesine, can kayıplarının yaşanmasına sebep olan iki deprem oldu. Yaşananların tarifi mümkün değil, göçük altındaki insanların kurtarılma çalışmaları sürüyor. Peki bu duruma maruz kalan, yaşayan ya da herhangi bir şekilde durum hakkında bilgi alan çocuklara depremin ne olduğu nasıl anlatılmalı?
Reklam
Haluk Levent Açıkladı: Acun Ilıcalı'dan Deprem Bölgesine Dev Destek!
etiket
Merkez üssü Kahramanmaraş olan iki depremin ve sayısız artçının ardından bölgeye ilk giden isimlerden biri Haluk Levent oldu. Yardım platformu AHBAP'la birlikte canla başla çalışan Haluk Levent, deprem bölgesi için ünlülerin de destek olduğunu tek tek açıklıyor. Kıvanç Tatlıtuğ ve Melih Demiral gibi isimlerden sonra Acun Ilıcalı'nın da bölgeye yardım yapacağı öğrenildi 👇
Mücbir Sebep Nedir? Hangi Durumlarda İlan Edilir? Vergiler Ertelendi mi?
6 Şubat Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş Pazarcık merkez üssünde 10 ili etkileyen büyük bir deprem meydana geldi. Bu deprem sonrasında ise Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem bölgelerine 3 ay süreyle OHAL ilan edildiğini duyurdu. Hazine ve Maliye Bakanı Bakan Kurum, deprem bölgelerinde mücbir sebep ilan edildiğini açıkladı. Peki mücbir sebep nedir? Mücbir sebep hangi durumlarda ilan edilir?
Reklam
Gaziantep'te Deprem Bölgesinde 14 TL'ye Ekmek Satıldığı İddiası Tepki Çekti
Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki deprem sonrasında 10 ilde büyük bir yıkım yaşandı. Deprem felaketi ile birlikte yıkılan binlerce binanın enkazından vatandaşlarımızı kurtarmak için arama kurtarma çalışmaları 40. saatte de devam ediyor. Tüm Türkiye'nin seferber olduğu deprem felaketi için bölgeye yardımlar ulaştırılmaya çalışıyor.
Reklam
2. Büyük Depreme Evde Yakalanan Aile Korkunç Anları Anbean Kaydetti
Kahramanmaraş'ta saat 04.17'de meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki depremin ardından öğleden sonra ikinci büyük deprem olan 7.6 büyüklüğündeki deprem meydana gelmişti. İlk büyük depremden sonra evden çıkan ve ardından ise eve giren bir aile, 2. büyük depreme evin içinde yakalandı.
Reklam
İlber Ortaylı, 'Millete Borcunuzu Ödeme Zamanı' Diyerek Başta İnşaat Olmak Üzere Büyük Şirketlere Seslendi
İlber Ortaylı, 'Hiç şüphesiz ki şu anda kendilerinden en çok vazife beklenen büyük inşaat şirketleridir. Türkiye inşaat sektörünün kalkınması için çok gayret etti. Bütün zenginliğimiz en çok orada toplanıyor. Şimdi herkesin millete olan borcunu ödemesi gerekiyor' diyerek başta inşaat şirketleri olmak üzere büyük şirketlere seslendi.
Reklam
Deprem Fobisi Nedir? Deprem Fobisini Yenmek İçin Neler Yapılabilir?
Ülkemizde meydana gelen ve birçok şehrin büyük zarar görmesine neden olan Kahramanmaraş depremi tüm ülkeyi derinden sarstı. Hepimiz bir şekilde maddi ve manevi yardımlarımızı oradaki insanlara ulaştırmaya çalıştık. Günlerdir de onlar ile uyuyup onlar ile uyanıyoruz. Tüm bunlar yaşanırken birçoğumuzda kendi için endişeleniyor. Deprem fobisi, insanların günlük hayatlarını olumsuz etkileyen bir durumdur. Biz de bu fobi ile savaşan kişiler için belki yardımcı olabilir dedik ve deprem fobisi nasıl aşılır araştırdık. Umuyoruz ki en kısa sürede bu kötü günler geride kalır...
Kahramanmaraş Depreminin Ne Kadar Korkunç Olduğunu Gözler Önüne Seren Öncesi ve Sonrası Fotoğraflar
6 Şubat günü sabaha karşı ve öğle saatlerinde meydana gelen 7,7 ile 7,6 büyüklüğündeki depremler hepimizin ciğerini yaktı. Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerden çevredeki Hatay, Adana, Gaziantep, Şanlıurfa ve diğer şehirler büyük derecede etkilendi. Gaziantep Kalesi'nin ve Hatay'da iki devlet hastanesinin yıkıldığı depremlerde binlerce bina enkaz haline geldi.Arama kurtarma çalışmalarına devam edilen bölgelerimizin öncesi ve sonrası hallerine inanamayacaksınız...
Reklam