Görüş Bildir
3D Yazıcılarla Üretilen 9 İlginç Nesne
3D Yazıcılar hayatımızda olmazsa olmaz bir yere sahip değil belki ama aşağıda görecekleriniz tamamen onlar tarafından üretildi . Bazıları ihtiyaç karşıladı , bazıları ise hobi ürünü . Buyurun galerimize ...
12 Maddede ‘Ülkücü’ Olmak
Bunun bir de “milliyetçiyim ama ülkücü değilim” versiyonu vardır. P→Q ise Q→P olmak zorunda değildir. Ancak ve ancak, açıklama yapmaya da gerek yoktur.
Gelmiş Geçmiş En Muazzam 7 Metal Konseri
Öncelikle, bu galeriyi hazırlarken oldukça taraflı davrandığımı belirtmek istiyorum. Eğer bu listede olması gereken başka bir konser varsa aklınızda, yoruma yazın; aklıma yatarsa ve üşenmezsem galeriyi editlerim.Konserleri belli bir sıraya göre yerleştirmedim.Muzzamdan kasıt gösteriş değil, müziktir.
1 Nisan Şakası Nereden Geliyor Biliyor Musunuz?
16. yüzyıldan bu yana sürdürülen 1 Nisan şakası geleneği, günümüzde de popülerliğini sürdürüyorYüzyıllardan beri süregelen bir gelenekle, dünyanın dört bir yanındaki insanlar 1 Nisan'ı 'şaka günü' olarak benimsedi. Fransa Kralı 9'uncu Charles'ın, 1564'e kadar 1 Nisan'da kutlanan yılbaşını, 1 Ocak tarihine almasıyla başlayan şaka geleneği, günümüzde aynı popülerlikte devam ediyor. İlk olarak yılbaşını hâlâ 1 Nisan'da kutlayanları kandırarak ortaya çıkan bu gelenek, zamanla tuhaflıkta ve yaratıcılıkta çığır açan, nesilden nesile aktarılan örnekler verdi.İşte unutulmayan o 1 Nisan şakaları: 
Reklam
Reklam
Dünya Algınızı Alaşağı Edecek Birbirinden Güçlü 28 Sürrealist Tablo
Belki de sabit bir gerçeklik olarak algıladığınız bu dünyada, sadece dikkatli bakanların görebileceği farklı bir gerçeklik vardır? Belki de yalnızca sanatın gücü ile bilinçaltımıza adım atacağınız ve insan olmak deneyiminin en sıradışı noktalarına ineceğiz? Ya da yalnızca ruhunuzu hapseden bu gerçeklikten uzaklaşmayı arzu etmektesiniz?Sizin de aklınızda bu gibi sorular varsa, sürrealizmi renklerle buluşturan ve zihnimizi gerçeklikten çok öteye götüren bu tablolara bakmanızda fayda var;
Reklam
Gözlerinizin Ne Kadar İyi Olduğunu Test Etmek İçin Hangi Ünlüyü Gördüğünüzü Söyleyin!
Peki bu ne demek? Temel olarak GIF ilk başladığında, imaj küçükken Marilyn Monroe'yu görüyorsunuz. İmaj büyüdükçe ve fokus netleştikçe Einstein'ı eninde sonunda bir noktada görmeye başlıyorsunuz.Gözleriniz ne kadar iyiyse Einstein'ı o kadar erken görebiliyorsunuz. Eğer Einstein'ı hiç göremiyorsanız, gözleriniz ciddi anlamda bozuk demek :)Bu görüş testi MIT'de görevli nöroloji uzmanları tarafından daha yeni geliştirilmiş ve ASAP Science youtube sayfasında da yer verilmiş. Aşağıda videoyu bulabilirsiniz.
34. İstanbul Film Festivali Başladı
İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı (İKSV) tarafından on birinci kez Akbank sponsorluğunda gerçekleştirilen İstanbul Film Festivali’nin 34’üncüsü, Lütfi Kırdar Uluslararası Sergi ve Kongre Sarayı’nda başladı.Sunuculuğunu Cem Davran’ın üstlendiği 34. İstanbul Film Festivali Açılış Töreni’nde festivalin yarışmaları ve jüri üyeleri de tanıtıldı. 34. İstanbul Film Festivali’nde Altın Lale Uluslararası ve Ulusal Yarışma, FACE Sinemada İnsan Hakları, Seyfi Teoman En İyi İlk Film ve bu yıl ilk kez gerçekleştirilecek Ulusal Belgesel Yarışması olmak üzere beş farklı kategoride 49 film yarışacak.İstanbul Film Festivali Açılış Töreni bu yıl sinema ve kültür sanat dünyasındaki kayıpların anıldığı bölümle devam etti. Türkiye’nin ilk kültür bakanı, İKSV Mütevelli Kurulu Başkanı Talat Halman ile dünya edebiyatının da en önemli yazarlarından Yaşar Kemal de anılan isimler arasındaydı.5 isme Onur Ödülüİstanbul Film Festivali tarafından her yıl verilen “Sinema Onur Ödülleri”, Türkiye sinemasında yıllar boyu emek vermiş beş değerli isme verilecek. Festivalin ilk Onur Ödülü, filme çekilmiş 395 senaryosuyla Guinness Rekorlar Kitabı’na giren, kaleme aldığı 60’tan fazla fotoroman, 500 bölümden fazla dizi senaryosu, yönettiği 40’a yakın filmle Türkiye’nin en üretken sinemacılarından; 60 yıllık kariyerinde Ah Güzel İstanbul, Hep O Şarkı, Dila Hanım, Vesikalı Yarim gibi unutulmaz yapıtları izleyiciyle buluşturan Safa Önal’a verildi. Önal ödülünü oyuncu Türkan Şoray’dan aldı.Safa Önal konuşmasında, “62 yıllık emeğime rağmen, işsiz olarak görünüyorum. Her gün filmlerim günde 5-6 kez yayınlanırken telif alamıyorum. 12 yıllık hukuki mücadelem devam ediyor, sonunda ben kazanacağım” dedi.Özgün tarzıyla yalnızca Anadolu rock müziğin yaratıcılarından olmakla kalmayıp, film müzikleriyle sinemaseverlerin kalbinde önemli bir yer edinen, 1962’den beri Çiçek Abbas’tan Selvi Boylum Al Yazmalım’a 180’den fazla filme ve 70’i aşkın dizi için şarkılar yapan, kurucusu olduğu Moğollar’ın yanı sıra Barış Manço’dan Cem Karaca’ya, Selda Bağcan’dan Derya Petek’e pek çok müzikal işbirliği gerçekleştiren Cahit Berkay, festivalin ikinci Onur Ödülü’nü aldı. Ödülü müzisyen Şebnem Ferah verdi. Cahit Berkay, ayrıca konuklara bir de sürpriz yaparak yaptığı film müziklerinden bir seçki sundu.
Reklam
İlkokullara 'Kodlama' Dersi Geliyor
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, artık ilkokul çağındaki çocukların kodlamayı öğrenmelerinin gerektiğini belirterek, Milli Eğitim Bakanlığı’na ilkokullar için kodlama dersinin eklenmesiyle ilgili teklifte bulunacaklarını belirtti.İki hafta önce ABD’deki Silikon Vadisi’ni ziyaret ettiklerini belirten Fikri Işık,  'Bize en çok sorulan soru, FATİH Projesi oldu. Neden? Çünkü bu, dünya çapında bir proje. Bu yavrularımız 5. sınıfa geldiğinde ellerine tablet verilecek ve bütün dijital imkanlardan tablet sayesinde yararlanma imkanları olacak. Sınıfta etkileşimli tahtayla ders yapacaklar. Sadece kitapla yetinmeyecekler. İnsan vücudunda, mideyle kalbin yerini karıştıran öğrenci dönemi bitiyor. Bunun için büyük yatırımları hayata geçirdik' dedi.Öğrencilerin vatan ve doğa sevgisinin yanı sıra eğitim alanında becerilerinin geliştirilmesinin sağlanmasını gerektiğini belirten Işık, sözlerini şu şekilde sürdürdü: 'Dijital okur yazarlığı okullarımızda daha fazla ön plana alma zorunluluğumuz var. Teknoloji ve bilgisayarlar bizi esir mi alacak? Yoksa teknolojiyle dost, hayatın anlamını kavrayan bireyler mi yetiştireceğiz? Bu noktada daha fazla odaklanmak durumundayız. Özellikle yakında Milli Eğitim Bakanlığımıza, bakanlık olarak resmen teklif edeceğiz, artık ilkokullarımıza bilgisayar kodlama dersleri koyalım. Daha ilkokul çağında yavrularımız kodlamayı öğrensin. Bugün bir haber vardı, '10 yaşında bir delikanlı Instagram'ı dize getirdi' diye. ABD'de bir genç, yazdığı programla günde bin dolar kazanıyor. Biz bu yarışta geç kalmamalıyız. Ben matematik okudum, benim matematikçi olmamın sebebi, ilkokulda birinci sınıftaki öğretmenimdir. Şimdi öğretmenlerimizin çocuklarımıza hem okulu hem de matematiği ve Türkçe'yi sevdirmesi geliştirmesi çok önemli.Kod yazılımını da bu noktada önemsiyoruz. En basitinden başlayarak çocuklarımızın kod yazılımını ülkemizin geleceği açısından önemsiyoruz. Eğer bilim ve teknolojide sürdürülebilir başarı yakalayacaksak, eğitimdeki kalitemizi daha da yükseltmek durumundayız. Hedefimiz, hem Kocaeli hem de Türkiye'nin çok daha kaliteyi yakalaması ve dünyada sayılı ülkelerden birisi olması.'Webtekno
Reklam
Apple iPhone 6s’i Atlayıp Doğrudan iPhone 7’yi Tanıtabilir
Daha önce yaptığı analizlerin büyük bir çoğunluğunda başarılı olan ve iPhone 6 ve MacBook gibi cihazların özelliklerini aylar öncesinden söyleyen KGI Securities analisti Ming-Chi Kuo, iPhone 6s yerine direkt olarak iPhone 7 ile karşılaşabileceğimizi iddia etti. Kuo’nun belirttiğine göre yeni iPhone modelinde önemli değişiklikler yapılacak ve bu değişiklikler neticesinde söz konusu cihaz bir ara model olmaktan çıkıp iPhone 7 ismini alacak. Bilindiği üzere yeni iPhone modelinde Force Touch (Ekrana yapılan baskıyı algılayan sensör) bulunması bekleniyor. Ancak Kuo’nun dediğine göre bu teknoloji Apple Watch’ta olduğundan çok daha farklı bir şekilde çalışacak. Apple Watch’ta ekrana yapılan basıncı algılayan Force Touch, iPhone’da farklı bir yöntem kullanacak. Kullanıcının hangi parmağı kullandığını algılayacak olan sistem, parmağın dokunduğu konuma göre baskıyı ölçecek. FPC (Esneyebilen elektronik devre) kullanacak kapasitif Force Touch sensörü, bu sayede alandan da tasarruf sağlayacak.
Reklam