Görüş Bildir
Haberler
Kamikaze Spermlerin Ne İşe Yaradıklarını Duyunca Çok Şaşıracaksınız!

Kamikaze Spermlerin Ne İşe Yaradıklarını Duyunca Çok Şaşıracaksınız!

Meraklı Kanal
01.04.2015 - 01:24 Son Güncelleme: 04.04.2015 - 01:41

Kamikaze Sperm Nedir?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Katil Sperm = Kamikaze Sperm

Spermler hakkında hepimizin az çok, doğru yanlış bildiği pek çok şey var, fakat  David Friedman'ın 'Penisin Kültürel Tarihi' adlı kitabında değindiği 'kamikaze  sperm' olgusu bu mikroskobik canlılara çok  farklı bir bakış açısıyla yaklaşmamızı sağlıyor. Friedman'ın bir diğer değişiyle ' Katil Spermler' olan kamikaze spermleri bildiğimiz spermlerden ne gibi farklılıklarıyla  ayrılıyor? ve ne işe Yarıyorlar?

Kamikaze Sperm Neden Farklı?

Sanıldığı gibi bütün spermler aynı biçime ve aynı amaca sahip değildir. Bazı spermlerin rahim kanalında süratle ilerlemek yerine bulunduğu bölgede daireler çizdiği gözlemlenmiştir. Bu spermlerin başı armut şeklinden çok üçgen biçiminde olup dışarı çıkıntılı olmaktadır. Şekil ve davranış olarak diğerlerinden ayrılan bu spermlere kamikaze sperm adı verilmiştir. Fakat kamikaze spermleri ilginç kılan bu özellikler değil görevidir.

Kamikaze Sperm Örneği

Kamikaze Sperm Örneği

Neden Katil Deniyor?

Bu spermler rahim yolunda daireler çizerek yabancı bir sperm olup olmadığını kontrol ederler, eğer farklı bir spermle  karşılaşılırsa, kamçısını yabancı olan sperimin baş kısmına dolayarak onun hareket etmesini engeller ve kendisiyle

birlikte ölümüne neden olurlar. Kamikaze spermlerin diğer bir göreviyse sağlıksız ve problemli spermlerin yumurtaya ulaşmasını engellemektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yazar David Freidman Kamikaze Spermlerin Davranışlarını Açıklamaya Çalışıyor...

“Erkeklerin boşalttığı menide iki tür sperm vardır ki çok fazla sayıda oldukları zaman, gebelik ihtimalini iyice azaltır. Bunların gerçekten de erkeğin kendi yumurta-avcılarını yok etmek üzere programlanmış spermler olduğu düşünülebilir. Erkekler stres altındayken kamikaze spermler olarak bilinen bu spermlerden çok daha büyük miktarlarda üretirler.”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
12
11
6
3
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?