Gelmiş Geçmiş En Muazzam 7 Metal Konseri
Öncelikle, bu galeriyi hazırlarken oldukça taraflı davrandığımı
belirtmek istiyorum. Eğer bu listede olması gereken başka bir konser
varsa aklınızda, yoruma yazın; aklıma yatarsa ve üşenmezsem galeriyi
editlerim.
Konserleri belli bir sıraya göre yerleştirmedim.
Muzzamdan kasıt gösteriş değil, müziktir.
7. Manowar - Kings of metal
her ne kadar 'manowar manowar yollarda yaşar' gibi insanı varoluşun engin sularında gezdiren sözlere sahip olsa da, manowar, müziği eğitim sırasında amerikan askerlerine dinletildiği için, eskiden oldukça tepki çekmiş bir gruptur(tabii ki 'müziğimizi amerikanlar için yapmıyoruz' diyerek bu yanlış anlaşılmayı düzelttiler).
'bunlar 'murica uşağı yea, türkiyeye gelmezler geyikleri üzerine, 6 ağustos 2005'te yedikule zindanlarında muhteşem bir konser vererek türk dinleyicisinin kalbini kazanmışlardır.
2005'ten sonra 2010 ve 2014'te birer konser daha verdiler.
6. Iron Maiden Rock In Rio 2001
Ne diyebilirim ki? Iron Maiden gibi bir grup gelecek mi bir daha?
Steve harris, sen koca bir çılgınsın!
5. Death
bu grup hakkında çok hoşuma giden bir yorum okumuştum ekşi sözlükte: 'bana biri 'müzik ne demek?' diye sorsa alacağı cevaptır.'
Death, özellikle solist Chuck Schuldiner, metal müziğin gerçeklerini en iyi yansıtanlardır. Asla gösterişli konserler vermezler, giyimleri kuşamları her zaman sadedir(chuck özellikle, arkadaşlarına ısrar eder öyle giyinmeleri için)
bu konserdeki gibi, orta kalite ekipmanların üzerine pek çıkmazlar. belki de en samimi gruplardan olan death, chuck'un ölümüyle dağıldı.
4. Black Sabbath - "War Pigs" Live Paris 1970
Metalin babalarından, hiç kuşkusuz en iyilerinden. Metalin metal olmasını sağlayan gruptur Black Sabbath.
3. Metallica - Enter Sandman Live Moscow 1991
yıkılmak üzere olsa da hala ortada komünist bir rejim olduğu için bedava yapılan konsere 1.5 milyon kişi gitmiştir. konserden birkaç ay sonra komünizm yıkıldığı için, bu konsere kapitalizmin kutlaması diyebilirsiniz, ya da ortamlarda sovyetleri metalika yıkmış hehehe diye geyik yapabilirsiniz.
konser hakkında '3456 kişiye tecavüz edilmiş 456 kişi ölmüş 2321 kişi yaralanmış stalin izlemeye gelmiş' gibi hurafeler yalandır tabii ki. ama oldukça yaralı olduğu doğru.
2. Megadeth - Hollywood Palladium 2010
Metallica'dan kovulunca 'ulan james.. sen mi büyük ben mi büyük!' diyerek bi hırsla megadeth'i kuran Dave Mustaine, eşeğin g*tüne su kaçırmış, muhteşem besteler yaparak metallica'yı neredeyse gölgede bırakmıştır. hatta o kadar uçmuştur ki, sadece biz çalabilelim başka kimse beceremesin diyerek holy wars'u yazmıştır.
1. Amon Amarth - Music Hall - Cologne
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

Yorum Yazın