Görüş Bildir
Haberler
YouTube'dan AYM Hamlesi

YouTube'dan AYM Hamlesi

adem kara
07.04.2014 - 10:12 Son Güncelleme: 07.04.2014 - 13:10

Merkezi ABD'de bulunan video paylaşım sitesi youtube, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın idari işlemi ve mahkeme kararıyla Türkiye'de kapalı olan sitenin erişime açılması için Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuruda bulundu. Youtube TİB'in idari işleminin iptali ve yürütmesinin durdurulması için de ayrıca Ankara 4. idare Mahkemesi'nde dava açtı.

TİB'in idari kararıyla Dışişleri Bakanlığı'ndaki gizli Suriye toplantısının kayıtlarının yayınlandığı Youtube kapatılmıştı. Gölbaşı Sulh Ceza Mahkemesi de milli güvenlik gerekçesiyle Youtube'a erişimin engellenmesine karar vermişti. Ardından Türkiye Barolar Birliği (TBB) mahkeme kararının kaldırılmasını istemişti. Bu itiraz üzerine Gölbaşı Sulh Ceza Mahkemesi, Anayasa Mahkemesi'nin twitter'ı açar kararını emsal göstererek Youtube yasağını kaldırmıştı. Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığı bu karara itiraz etmişti. İtirazı kabul eden Gölbaşı Asliye Ceza Mahkemesi kararıyla youtube kapalı kalmaya devam etmişti.

Yasağın devamı kararıyla youtube kapalı kalmaya devam ederken, itiraz üzerine verilen kararlar kesin olduğu için Youtube'la ilgili iç hukuk yolları tükendiğinden Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru yolu da açılmıştı.

Alınan bilgiye göre merkezi ABD'de bulunan youtube, Türkiye'deki avukatı Gönenç Gürkaynak aracılığıyla bugün sabah saatlerinde Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuruda bulundu. Başvuru dilekçesinde youtube ile ilgili yasak nedeniyle düşünce ve ifade hürriyeti hakkının ihlal edildiğinin tespitine karar verilmesi istendi. Başvuruyu AYM karara bağlayacak. AYM yasak nedeniyle ifade hürriyetinin ihlal edildiğine karar verirse youtube erişime açılacak. AYM daha önce ifade özgürlüğüne karşı ağır bir müdahalede bulunulduğu gerekçesiyle sosyal paylaşım sitesi twitter'ın da erişime açılmasına karar vermişti.

Türker Karapınar  | Milliyet

Kaynak: http://gundem.milliyet.com.tr/youtube...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0